mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 15:40:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: DOMA PRIPRAVLJENA HRANA
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 26   Dol
Natisni
Avtor Tema: DOMA PRIPRAVLJENA HRANA  (Prebrano 105832 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #120 : četrtek, 02.02.2006 : 10:30:17 »

Neko splosno vodilo pri kolicini hrane je 2% telesne teze/dan (kuhane hrane), ceprav je seveda ful odvisno od tega, kaj je v tej hrani...

Ce je problem v prebavi, bi se moral rezultat po mojem hitro pokazat.
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #121 : četrtek, 02.02.2006 : 17:08:47 »

Na sosednjem forumu je nekdo povedal, da pri svojem bokserju uspesno odpravlja prdenje z laneno sluzjo.
Lilit - jaz sem omenjala laneno sluz. Vendar jaz zadevo uporabljam pri prebavnih motnjah, bolj pri driski, bruhanju, napenjanju..., da bi zato kaj manj prdela  Huh hmmmm, no, pri nas je to že vsakdanji pojav, pa pri par drugih bokserjih tudi.
Če pa se to pojavi kar naenkrat, pri določeni hrani, drugače pa ne, je pa verjetno res, da nekaj ne štima .
Logiran
Pehta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 124


« Odgovor #122 : četrtek, 02.02.2006 : 17:27:12 »

Pri naši bokserki pa je to zadnje čase redek pojav. Naša je sicer samo na briketih.
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #123 : četrtek, 02.02.2006 : 17:32:08 »

. Ampak počasi je začel prdet po tem mesu. In smo mu vse ukinili.

Kaj je narobe? Kaj naj spremenim? Zakaj prdita (verjetno zato, ker jima hrana ne ustreza)? 
Sem pa vedno imela brikete za osnovo, vse ostalo je bilo pa max. 1/2 obroka.



Po mojih opažanjih, tudi briketi sodelujejo pri prdenju, oba psa smo prvih deset mesecev hranili s Hilsom,  oba sta prdela kot zmaja, predvsem zelo smrdeče,  poznavalci so rekli bokser prdi, to je normalno ,Rem je odšel Bond je pa prenehal jesti Hils, začeli smo z Eukanubo, prdci so sicer bili, vendar nobenega posebnega smradu, po par mesecih smo zaradi oranžno obarvane belime prešli na RC in Bio Mill, prdenje zmerno in v glavnem brez smradu. Vse hrane je peso dobro prenašal, razen obarvanosti dlake, zraven obroka vedno dobi kakšno žlico polente, ribe, meseka, zelenjave..., se pa prdenje poveča,če uživa pomaranče ali mandarine.
Logiran
Pehta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 124


« Odgovor #124 : četrtek, 02.02.2006 : 17:38:56 »

No naša je tudi na eukanubi. Je sicer bela bokserka, ampak ta hrana ne vpliva na njeno belino.
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #125 : petek, 03.02.2006 : 14:38:48 »

Zanimivo,naš jo je imel izredno rad,vse je bilo v redu,samo dlaka se je obarvala,po  menjavi hrane nekako po 8. tednih RC je bila dlaka lepa bela. Sama razlike v barvi niti nisem opazila,prvič takrat, ko je bil skupaj s psom, ki je imel tudi belino in je bila drugačna kot naša. Podobno so potem opazili tudi prijatelji.
Koliko časa jo pa že je?
Logiran
Pehta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 124


« Odgovor #126 : petek, 03.02.2006 : 16:03:12 »

Pehta je eukanubo že od njenega rojstva.
Logiran
_Bučka_
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 78


« Odgovor #127 : sobota, 04.02.2006 : 21:27:04 »

Moj pesjanko je brikete vedno kot samostojen obrok - nikoli mu jih z ničemer ne mešam, ker so  briketi že sami po sebi dovolj močna hrana - samo enkrat sem mu jih z nečim zmešala in je bila takoj driska. Zdaj briketov ne je skoraj nič več, imam jih le za dneve, ko nimam časa za kuhanje.
Od kuhane hrane pa poje čisto vse, kar mu dam, večja packarija zgleda, bolj z užitkom poje Cheesy. Dobi pa: riž, polnovredne makarone, ješprenj, ovsene kosmiče, ržene kosmiče, piro, ajdovo kašo, včasih polento, tudi ajdove žgance, prosene kosmiče, proseno kašo, pirin kruh ... Od zelenjave mu dam  največ korenje, kolerabo, včasih malo zelene, česna, brokolija, pese. Tudi grah, fižol, sojo je že dobil, pa ni bilo videti kakšnih težav. Poleg tega mu dajem še skuto, jogurt, jajca (kuhana), sir, olivno olje, sončnično olje, laneno seme, sezam, od sadja pa ima rad suhe banane (bananin čips), jabolka in lupino od grozdja.

Pri vsem tem imam še vedno težave s količino hrane, še vedno nevem koliko hrane (koliko beljakovin, ogljikovih hidratov in ostalih stvari naj bi dobil na dan). A obstaja kakšna dobra literatura o tem (o prehrani)? Prosim pomoč ... Kuža je star 8 mesecev (novofundlandec). 
Logiran
evrosad
rad pišem
****
Sporočil: 283


« Odgovor #128 : sreda, 08.02.2006 : 22:22:25 »

Draga Bučka, zgleda da sem ravno ob pravem času zabredel na ledeno ploskev-in to brez drsalk! Čestitam! Tudi sam pri osemletni kraševki ugotavljam, da sem glede prehrane zadel v polno že pred osmimi leti. Vaše (tvoje) navedbe so precej podobne, kot bi bile moje, če bi se lotil naštevanja. Tudi kuhana čebula ne škoduje, pa paradižnik, kisla repa, kosmiči, riž in obe vrsti kaš, pa orehi, najbolje domači in še v lupinah za povrhu, pa doma posušeno sadje (suhe sljive, krhlji jabolk in hrušk,...). Včasih z rižem skuham kar sveže krhlje neolupljenuh jabolk in malo zabelim z domačim kozjim maslom ali kupljeno margarino namesto olja, ki z jabolki ne gre preveč skupaj. Odlična je skuta (lahko skupaj z rižem in jabolki pa tistikrat brez mesa), tudi navaden jogurt (jaz uporabljam kozjega) ali kefir iz posnetega kozjega mleka. Moja kraševka ima vseskozi fantastično prebavo. Edini problem je pa prevelik apetit, ki ga skušam kompenzirati z manjšo količino. Pri tem pa nastopijo težave, ko greva na sprehod, ker vseskozi vohlja za raznoraznimi "svinjarijami", ki si jih predstavlja kot specialitete iz lastne posode... Skoraj vedno pa tako pripravljeni hrani dodam slabo polovico mesa iz hilsovih konzerv, kakšne koščke surovih govejih obreznin (npr. ostanki pri pripravi golaža ali segedina) ter govegine iz nedeljskih govejih juh... Na takšno prehrano pa moramo navaditi psa takoj, ko ga dobimo v hišo. Navadno skuham za dva dni (včasih tudi tri) in pozimi postavim pokrito na balkon, sicer pa v hladilnik. Skratka čimbolj enostavno z veliko domišljije in samo trtjino soli glede na človeške potrebe! Seveda pa nimamo vedno časa skuhati, zato moramo že mladička naučiti tudi na briketke. Jaz psički dam povprečno enkrat na štirinajst dni brikete, ki jih prav tako z veseljem pohrusta.
         Vendar pa so si psi med seboj različni, kot smo si različni tudi ljudje, zato vsakega psa ni mogoče naučiti na obe (ali upoštevajoč konzerve) celo tri vrste hrane. Zelo pomembno ali celo že odločilno je vzrediteljevo dohranjevanje (biti mora kar se le da raznoliko) po osemnajstem (odvisno od mlečnosti mame in števila mladičkov) dnevu starosti mladičkov.
         Sedaj sem pa že preveč naložil, a izkušnje tudi nekaj veljajo...
Logiran
evrosad
rad pišem
****
Sporočil: 283


« Odgovor #129 : sreda, 08.02.2006 : 22:30:00 »

Draga Bučka, zgleda da sem ravno ob pravem času zabredel na ledeno ploskev-in to brez drsalk! Čestitam! Tudi sam pri osemletni kraševki ugotavljam, da sem glede prehrane zadel v polno že pred osmimi leti. Vaše (tvoje) navedbe so precej podobne, kot bi bile moje, če bi se lotil naštevanja. Tudi kuhana čebula ne škoduje, pa paradižnik, kisla repa, kosmiči, riž in obe vrsti kaš, pa orehi, najbolje domači in še v lupinah za povrhu, pa doma posušeno sadje (suhe sljive, krhlji jabolk in hrušk,...). Včasih z rižem skuham kar sveže krhlje neolupljenuh jabolk in malo zabelim z domačim kozjim maslom ali kupljeno margarino namesto olja, ki z jabolki ne gre preveč skupaj. Odlična je skuta (lahko skupaj z rižem in jabolki pa tistikrat brez mesa), tudi navaden jogurt (jaz uporabljam kozjega) ali kefir iz posnetega kozjega mleka. Moja kraševka ima vseskozi fantastično prebavo. Edini problem je pa prevelik apetit, ki ga skušam kompenzirati z manjšo količino. Pri tem pa nastopijo težave, ko greva na sprehod, ker vseskozi vohlja za raznoraznimi "svinjarijami", ki si jih predstavlja kot specialitete iz lastne posode... Skoraj vedno pa tako pripravljeni hrani dodam slabo polovico mesa iz hilsovih konzerv (400gr), kakšne koščke surovih govejih obreznin (npr. ostanki pri pripravi golaža ali segedina) ter sorazmeren delež govegine od nedeljskih govejih juh... Na takšno prehrano pa moramo navaditi psa takoj, ko ga dobimo v hišo. Navadno skuham za dva dni (včasih tudi tri) in pozimi postavim pokrito na balkon, sicer pa v hladilnik. Skratka čimbolj enostavno z veliko domišljije in samo trtjino soli glede na človeške potrebe! Seveda pa nimamo vedno časa skuhati, zato moramo že mladička naučiti tudi na briketke. Jaz psički dam povprečno enkrat na štirinajst dni brikete, ki jih prav tako z veseljem pohrusta.
 Vendar pa so si psi med seboj različni, kot smo si različni tudi ljudje, zato vsakega psa ni mogoče naučiti na obe (ali upoštevajoč konzerve) celo tri vrste hrane. Zelo pomembno ali celo že odločilno je vzrediteljevo dohranjevanje (biti mora kar se le da raznoliko) po osemnajstem (odvisno od mlečnosti mame in števila mladičkov) dnevu starosti mladičkov.
 Sedaj sem pa že preveč naložil, a izkušnje tudi nekaj veljajo...

Pa še nekaj! Psi, ki uživajo preveč mesa (nekdo navaja 70%) bolj smrdijo.
Logiran
siberianhusky
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #130 : petek, 10.03.2006 : 20:03:38 »

Moje psice imajo 100X rajši doma pripravljeno hrano... kuhano ali pa tudi surovo... jetrca, ribe, želodke, mleto meso, puranje meso s pašto ali rižem...  brez soli, čebula ali pa česen imajo pa zanje dobre učinke..
enkrat na teden al manj jajčni rumenjak...
vsako toliko kosti...

seveda ko ni nič pripravljenega brikete ali konzerve...

 Wink
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #131 : petek, 10.03.2006 : 20:59:24 »

_Bucka_ preberi temo od zacetka, je notri navedenih precej uporabnih povezav, kar se pa knjig tice, pa je "zakon" Strombeck http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,428.60.html.
m.
Logiran
evrosad
rad pišem
****
Sporočil: 283


« Odgovor #132 : ponedeljek, 13.03.2006 : 23:32:14 »

siberianhusky, skratka vse kuhano ali surovo... Jaz sem mojo psičko navadil na slabo polovičko Hilsove 400gr. konzerve, kot dodatek pri skoraj vsakem obroku. Sem pa tudi mnenja, da bi morda namesto dragih pločevink z mesom v prihodnje raje poskusil z mesnino iz hribovskih kmetij (delno to že izvajam). Mesnina pa raznovrstna, ne sano govedina! Od kosti je pa najboljše telečje koleno ali kaj podobnega z veliko hrustanca...   Shocked

Lp
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #133 : torek, 20.06.2006 : 00:58:22 »

Pozdravljeni
Tudi moja psica je pretežno doma kuhano hrano vendar me zanima ali je res da doma kuhana hrana zelo redi.Sicer imam s psičko težave glede debelosti in mi ni nič več jasno.Nekaj časa že ima kot eno manjšo dieto pa po nekaj časa za malo shujša potem pa se zopet naenkrat zredi.
Če kdo ve kaj več glede tega bi ga prosil za odgovor.
Lep pozdrav
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #134 : torek, 20.06.2006 : 11:17:14 »

flosarka - kaj ji pa dajes - ocitno so obroki prevec kaloricni glede na energijo, ki jo potrebuje. Potrebno jih je  ali zmanjsat, ali prilagodit razmerje med sestavinami, ali pa psici nudit vec gibanja.
No, za zacetek povej kaj ji kuhas ...
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 26   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: DOMA PRIPRAVLJENA HRANA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines