mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 15:39:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: DOMA PRIPRAVLJENA HRANA
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 26   Dol
Natisni
Avtor Tema: DOMA PRIPRAVLJENA HRANA  (Prebrano 105831 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #135 : torek, 20.06.2006 : 21:03:26 »

Ja, al se premal giba (oziroma ji preveč daješ), al pa preveč kalorij. Ful morš pazit na to kaj daješ sploh pr mesu (samo obrezano meso ni najbolj fino, je preveč maščob - holesterol). Moja Stella (5 let) je mela povišanga, pa ni predebela. Tko da smo pol prešaltal za neki časa na piščanca, ribe pa pusto govedino, poleg riža in podobnih zadev. Sej če ji zmanjšaš obroke ne bo nč narobe, če ma preveč kil ma itak zalogo Smiley . Loh ji pa daš tud večkrat po mal, da te ne bo skrbel da je lačna.
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #136 : ponedeljek, 26.06.2006 : 02:25:56 »

Zdravo Maja
Ja kuha ji žena razne stvari kot je golaž,potem srčke damo ji tudi brikete in tako dalje.
Večinoma ji pri obrokih daje zreven testenine makarone in podobno.Včasih ji da med testenine
tudi kupljeno konzervo.Ne vem,če morda niso vzrok ravno testenine.Gibanja ima koliko toliko dovolj ker je lahko po celi dan zunaj za ograjenim dvoriščem pa tudi vsak dan jo ženem ven na sprehod,ker je tako navajena.Psička je pasme Rotwailer.
Hvala za odgovor že v naprej in lep pozdrav.
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #137 : ponedeljek, 26.06.2006 : 02:50:26 »

Hvala tudi tebi Stellka.
Ravno to me najbolj skrbi,če je lačna ali ne,ker tega ne morem nikakor ugotoviti saj,ko se naje
pa če ji daš ne vem koliko bi če bi ji dal še enkrat toliko ona pojedla vse tako,da ji nikoli ni dovolj.In tudi neprestano prosjači za hrano,če vidi,da gdo kaj je.
V kratkem ima tudi reden pregled na katerega jo peljem in bom veterinarju naročil naj ji pregleda tudi holesterol,če mu samemu to ne bo prišlo na misel.
Hvala za nasvet saj se tudi jaz tega ne bi spomnil.
Ja da še omenim Ribe in Govedino še je Piščanca pa se absolutno noče dotakniti pa tudi ne
vem zakaj ne.Morda zato ker je daleč nazaj ko je bila še mlajša imela operacijo na sklepu,ker je pričela šepati in ko ji je veterinar predpisal neke tablete proti bolečinam je dobila nekakšen gastritis ali nekaj takega ker bi naj bila kot je on rekel alergična prav na tiste tablete.Takrat pa smo ji dolgo časa morali po veterinarjevem navodilu dajati samo piščanca in mislim,da se ga je takrat prenajedla ali kaj podobnega ne vem v glavnem se piščanca sploh ne takne.
Hvala tudi tebi za nasvet in lep pozdrav.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #138 : ponedeljek, 26.06.2006 : 13:15:42 »

Glede na anpisano bi rekla, da dobi prevec testenin - poskusite zmanjsat kolicino (se bolje, ce jih zamenjate z rizem - ampak kolicino vseeno zmanjsajte). Kar se tice pa mesa - drobovino max. enkrat na teden, golaz ni ravno primeren za pse (razen ce kuhate pasjega), saj vsebuje sol, razlicne zacimbe in cebulo, ki je za pse lahko smrtno nevarna. Govedina je super, ampka naj ne bodo smao "obrezki", ribe so tudi ok, namesto piscanca lahko poskusite s puranom (s tem, da dajte kozo stran). Lahko dobiva tudi skuto, jajca (kuhana/pecena), dodajte malo zelenjave (samo ne cebule) in sadja (izogibajte se grozdja). Namesto testenin je super alternativa tudi ajdova kasa.
Pa briketi in konzerve naj bodo kvalitetni.
lp, m.
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #139 : ponedeljek, 26.06.2006 : 23:48:26 »

V redu.Kot prvo ji bom zmanjšal testenine sicer pa sem ji sedaj kupil neke zelenjavne pasje testenine na katere se samo nalije nekaj vroče vode nato pa se doda samo meso in slično pa bom videl,če te testenine kaj veljajo ali ne.
Ja seveda smo ji dajali tak golaž kot ga jemo sami,ker do sedaj tudi tega nismo vedeli razen to da ne sme biti soleno.Ribe ji tu pa tam damo morske osliče vendar ji seveda vse moramo pregledovati zaradi igel.Ali ji lahko dajamo ribe v konzervi,da ne bi bilo kaj narobe zaradi olja?
Riž ima tudi zelo rada tako,da glede tega ne bo problema pa tudi kašo ji damo pomešano s praženimi jetrcami.Le piščanca noče videti v glavnem pa ni nevem kako izbirčna glede hrane.
Ja pa tudi konzerv in briketov ne je vsakih tako,da ji pač vzamem izbrano vrsto.
Še enkrat hvala lepa Maja saj si mi s tem veliko pomagala glede čebule pa sploh nisem vedel
kupil sem že tudi nekakšno knjigo pa tam tudi nič kaj dosti ni omenjeno glede prehrane je knjiga bolj o vzgoji psa.
Sedaj se bomo držali teh navodil in sem tudi siguren,da bo prišlo do kakega rezultata.
Lep pozdrav.
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #140 : torek, 27.06.2006 : 17:43:54 »

Jaz mam tud rotico, ki bi sicer vse pojedla, če ne bi pazili koliko lahko dobi ( se mi zdi da je tko požrešna odkar imamo ta drugega mačka in se boji za hrano ).

Ribe iz konzerve lahko dajete, saj je ponavadi poleg ribjega olja zreven tudi olivno olje, kar sploh ni slabo. Če se bojite raznih koščic pri osliču, pa mirno zamenjajte z morskim psom, cena je približno enaka.

Od govedine ponavadi za našo kupim kak lep kos stegna, ker nima maščob. Sicer pa Stella dobi tudi polento ali gres za zmešat, da ni vedno ravno riž ali pašta. Kak dan je pa lahko tudi brez mesa, pa zmešajte riž ali gres s skuto... Tud jogurtke lahko al pa kislo smetano. Za riž je fajn če je razkuhan.

Stella dobi približno 1200g na dan, s tem da se ogromno giblje in ima normalnih 43 - 45 kg. Pred kakim letom jih je mela mal več, pa sem enostavno zmanjšala obroke in jo kak dan postila. Kak dan ali dva se je delala kot da je največji revež na svetu, pol se je pa kar hitro navadila ( kot pri človeku, se tudi psu želodec skrči ).
Logiran
flosarka
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #141 : torek, 27.06.2006 : 22:26:52 »

Kolko pa je stella stara?Moja je sedaj malo čez 2 leti.Ko sem jo nazadnje vagal je imela 49.kil.
Sedaj jo bom v kratkem spet peljal,da vidim.Spomnim se ko je imela nekje 45 kilogramov pa je vseeno vsak pravil,da je predebela še celo veterinar.Res je zgledala nekako nabito in tako je tudi zdaj,če pa je to normalna teže jo bom spravil nekako na ta nivo in jo potem škušal tukaj obdržati.Mi ji dajemo jesti od prilike vendar bom sedaj tudi skušal urediti nakako po vagi.
Hvala za razlago o ribah.
Lep pozdrav
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #142 : sreda, 28.06.2006 : 12:03:09 »

kar se tice ribjih konzerv - lahko, ampak rajsi tiste z olivnim oljem, pa tudi tega lahko malo odlijete stran.
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #143 : sreda, 28.06.2006 : 12:39:13 »

To mislite tiste tune, al prav ribice-npr. pakirane sardelice. jaz sem tudi razmiljal da bi dal tuno iz konzerve, pa malo olja odlil. Ali pa bi ravno samo olje uporabil in bi ga prelil preko briketov ali cesa drugega. Kaj pravite?

Lp
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #144 : sreda, 28.06.2006 : 12:42:28 »

jaz uporabljam oboje - sardele in tuno. Je pa res, da ne vsak dan, ampak obcasno (kadar se mi ne ljubi kuhat). Zakaj bi pa dal olje na brikete?
m.
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #145 : sreda, 28.06.2006 : 19:21:10 »

Hehe, sej ne vem Smiley
Sem mislo glede na to da pravite, da je olivno olje fajn za dlako. In ce pac nedam cele konzerve pac odlijem samo malo olja Wink
Rad malo kombiniram svega in svasta z briketi, da ni tak pusto. Smiley

Morem zacet dodajat nekaj za dlako, ker sem opazil da ni ravno tak vredu. Ze na repku se ji je pojavil sivi flek Sad
Briketi so sicer kvalitetni (Hills) ampak kolko pomnim ze od malega ni mela ravno sijajno dlako. Zdaj ji dajem 2-3 jajcke tedensko, bom pa poskusil tudi z oljem, ampak res male! kolicine, ker mi ne disi ravno dajat olja psu.

Lp
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #146 : četrtek, 29.06.2006 : 10:53:49 »

Meni se pa ne zdi, da bi bila jajca nevem koliko dobra za dlako. Se mi zdijo bolj kot kakšen občasen dodatek k prehrani.
Za dlako je bolje olivno olje in seveda vsa tista olja in razmerja, ki so tako lepo opisana na tej temi.

Danes sem celotno temo prebrala in se mi zdi super in res same pohvale vsem piscem!

Prav zato pa močno priporočam, da PREBERETE VSI KI VAS KAJ ZANIMA CELOTNO TEMO!!!

Ker je veliko tega o čem sprašujete napisanega in to z vsemi možnimi tabelcami za izzračun količine hrane, ki naj bi jo pes pojedel, glede na svoje specifične potrebe in tudi ogromno dobrih receptov in vse, kar ni dobro, da pes dobiva in kaj je dobro, da je.

PS: To o čebuli je bilo kar dostikrat omenjeno. In verjetno se sodelujočim ne da vsakič znova isto napisat vsakemu sproti... Roll Eyes
Logiran
kokerspanjel
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #147 : četrtek, 29.06.2006 : 12:10:35 »

Je že AngSeter omenil/omenila, ampak še enkrat:

To o jajcam skoraj NI res, da imajo potem lepo dlako... Poglejte samo sestavo jajce (sedaj se nebom spuščala v njo) ampak vsebuje veliko holesterola. Eni odrasli osebi je priporočljivo, da poje največ 1-5 jajci na teden. Pes pa sploh, do 3 jajce na mesec. Dlaka mu pa zaradi te maščobe in drugih sestavin jajca včasih še bolj izpada in se manj sveti. Mi damo psički kako 1 jajce na mesec, pa ne zaradi dlake, ampak jih pač obožuje. Kolikor vem psu najbolj pomaga prava hrana: briketi (ne pomije), pa nekateri dajejo neke vitamine... pa ribjo olje, pa druga olja, a tudi pri teh se mi zdi včasih brez veze pretiravat pa jih polivat čes hrano. Če pač ima pes slabo dlako od začetka, ko se je rodil, bol verjetnost, da mu bo taka ostala in če ni rastavni...
Logiran
kokerspanjel
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #148 : četrtek, 29.06.2006 : 12:11:33 »

Se opravičujem i-2 jajci na teden
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #149 : četrtek, 29.06.2006 : 12:30:01 »

- Jajca
- Zelenjava?!? Katera je dobra in katera ne?
- Česa pes ne sme jesti
- dodajanje česa k briketkom?
Logiran

Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 26   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: DOMA PRIPRAVLJENA HRANA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines