mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 19:55:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Kuža+muca
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kuža+muca  (Prebrano 67485 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #345 : sreda, 12.12.2007 : 16:09:20 »

Naša ni jedla skoraj več kot 2 tedna, ko sem mela dva mačja najdenčka pa še malo je sračkala na neprimernih mestih...  Roll Eyes
Užaljena, da bolj užaljena ni mogla biti... Lips Sealed

Jaz tudi priporočam čas. Pa ne slili ju skupaj, naj je na omari če hoče in ne je držat če je pes zraven. Ma verjetno občutek, da se nebi mogla umaknit, če bi bilo treba.
Računaj s tem, da bo lahko rabila tudi nekaj mesecev, da se bo sprijaznila. To, da pa je šla tako hitro povohat "nevarnost" je pa dober znak.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #346 : sreda, 12.12.2007 : 17:27:57 »

Pri nas psica še danes (po 3,5letih) ni sprejela mačkov. Moramo jih strogo ločevat, da se slučajno ne srečajo. Psica je ljubosumna na njiju (ko sem prvega dobila, je bila stara 4 leta) in ima močan plenski nagon. Ene parkrat so se po nesreči znašli skupaj zunaj in zgledalo je tako, da ju je psica neumorno lovila, mačka bežala, ubogala na odpoklic me ni nič in bi od same izčrpanosti tudi umrla, če bi bilo treba. Ko je bila stara 5 let, sem k hiši prinesla drugega mačka - še majhnega. Sem mislila, da bo drugače, se ji ga bom predstavila notri v hiši, kot člana družina, pa ni bilo uspeha. Sedaj smo se nekako navadili na to, da se ne marajo (oz. mačka ves čas kažeta na to, da bi sklenila premirje, ona ves čas na bojni nogi) in jih strogo ločujemo. Ni lahko, ampak tako je.

Kaj bi pa naredila z mačkom, če bi ga ujela pa ne vem...niti nočem vedeti.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #347 : sreda, 12.12.2007 : 17:41:25 »

Eden od mojih psov ne sprejme novega mačka toliko časa dokler maček pred njim beži. On pa v diru za njim. Oba naredita greben. Sčasoma mu dirka ni več tako zanimiva, ker se očitno sprijazni z njim. Potem tudi maček ne beži več pred njim in slej ko prej pride med njima do bližnjega srečanja, ki poteka tako, da Don mačka povoha od glave do pet, zraven pa miga z repkom. Maček je običajno ob prvem takem kontaktu čisto trd in z eno taco pripravljen na beg .Potem vidi, da mu pes nič noče in rodi se pravo prijateljstvo  Cheesy .  Če maček ne bi tekel pred njim bi bila takoj prijatelja, drugače pa traja to spoznavanje približno 14. dni.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #348 : sreda, 12.12.2007 : 17:49:52 »

Jaz pa nisem upala tvegati, ker nisem prepričana, da ju psica ne bi zagrabila in tudi mačka bi se ji krepko na glavo obesila...
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #349 : sreda, 12.12.2007 : 19:57:19 »

Kaj pa če bi dala psici nagobčnik, tako bi imela priliko, da bi mačka povohala, seveda pa ne brez nadzora, ker jo lahko tudi ona stakne.
Eni se navadijo eden drugega hitro, drugi počasi, nekateri pa nikoli. Jaz sem imela mojega vedno na povodcu kadar sem vedela, da so zunaj tudi moje muce, potem sem kos blaga vsak dan podrgnila ob muce in ga dala blizu njegove posode, da se je navadil vonja. Če sem imela mačko v naročju je bil ljubosumen, zato sem jih združevala raje tako, da je nisem imela v naročju. Sem mislila, da se nikoli ne bo navadil takšen greben je vedno naredil kadar jo je zagledal. Sem jih pa res zelo pazljivo združevala, če bi videla, da ne bo šlo bi jih imela pa vedno ločene.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #350 : četrtek, 13.12.2007 : 09:08:14 »

Pri nas smo po 4 mačkih dobili psičko, 4-letno Ajo, ki ima mačke čisto rada. Mlajša mačka sta se je že navadila, se pa ne znata igrati z njo in kadar dirkata po stanovanju in se jima hoče Aja pridružiti, mislita, da ju lovi in zapihata ali pa zamahneta s tačko.

Starejši mački pa se Aje še vedno malo bojita in ne marata bližnjih srečanj, zato mimo nje vedno stečeta, ali pa pihata. če se Aja preveč približa.

Problem je pa ljubosumnost. Kadar božam mačka se Aja sili zraven in ne uboga, ko ji rečem na prostor. Maček pri tem ponavadi zapusti moje naročje in se bojim, da Aja misli, da je zmagala (seveda potem nje ne crklam).

Ko so sami doma, ni nobenega problema. Ponavadi spijo vsak na svojem mestu, mačke tudi na Ajini postelji, v tem primeru Aja ne gre zraven-se uleže na tla ali na človeško posteljo.

Pazim, da mački dobijo hrano prej in tako, da Aja ne more zraven (bi jim pojedla). Ko je Aja, mačke tudi silijo v njeno posodo, ampak so že site in ni problem.

Najbolj moteče je to, da Aja ves čas (ko smo doma) hodi po stanovanju in s tem moti mačke. Deluje nekoliko nervozna in vedno caplja za nekom (najraje za mano).

Moram pa povedati, da je Aja pri nas šele 3 tedne.
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #351 : četrtek, 13.12.2007 : 09:45:43 »

Pri nas je bilo noro, ko sem prinesla domov dve mali muci, Pia je ponorela že če je slišala, da se samo pogovarjam z njima. Tri mesece so bile strogo ločene, med tem časom se je psica navadila, da so v hiši tudi muce, mislim na vonj, glas... Po treh mesecih je bil spoznavni večer in sedaj so lahko skupaj v prostoru vendar prav prijateljice ne bodo menda nikoli. Muce Bi Pio pustile pri miru, če ne bi bila ona tak teliček in jih preganjala, uživa namreč, če bežita pred njo, če katero slučajno dobi v kak kot jo vabi k igri, tolče s tacami ob tla, laja, kdaj pa kdaj katero tud udari s taco in mačke so ob tem čisto paf. Me je v bistvo bolj strah, da bi mačke Pio poškodovale kot obratno ampak do sedaj so mačke v kakšnem "kritičnem" primeru samo zapihale ali jo opozorile z dvignjeno tačko, tudi po smrčku jih je Pia že dobila ampak samo s tačko ne s kremplji.
So pa še vedno v ločenih prostorih kadar ni nobenga doma, skupaj so samo kadar jih imam na očeh ker toliko, da bi bile same skupaj jim pa ne zaupam, niti psici niti mucam.

lp
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #352 : četrtek, 13.12.2007 : 15:24:06 »

Jaz muce trenutno nimam, ker nimam dovolj prostora za njeno gibanje, sem pa jo imela, ko sem še živela pri očetu v hiši. Takrat smo imeli še psa Rinota- koker španjel mix (pes, ki ga imaš enkrat v življenju). No Rino je naprimer z veseljem preganjal sosedove muce  Cheesy , z našim mucom Tomijem pa se je odlično razumel. Najraje sta se cartala ob topli peči. Bila sta najboljša kolega. Nasplošno je imel rad vse živali (ježke, race, mojega zajčka, hrčka je tudi rad opazoval...). Je pa bilo zanimivo, da ko je preganjal sosedovo muco in jo dohitel, se je muca ustavila, Rino pa tudi. Nekaj časa jo je gledal, potem pa se je obrnil in odšel. To se je konstantno ponavljalo   Grin Je bilo kar smešno za pogledati
Logiran
Sunset_baby
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #353 : sobota, 01.03.2008 : 18:34:00 »

Lep pozdravček!
Jaz pa imam eno vprašanje in sicer, naj vam povem da imamo doma 8 let staro muco. Je zelo scrklano bitje in nikoli ni delala nobenih težav. Ko sem imela doma dve laboratorijski podgani jima je pustila da sta plezali po njej skupaj so se igrale itd. Sedaj pa je brat kupil Jork Shire terierko sedaj je stara 3 mesece, in ker brat ne živi več doma pride samo na obisk in danes je prišel domov ter s seboj prinesel svojo ljubljenko. Spustil jo je in tekala je naokoli, muca se je samo umaknila in ni naredila nič...potem ko pa je jorki prišla do košare kjer spi naša muca se je muca postavila po konci in začela pihati. To je naredila prvič, in sem bila zelo presenečena. Sedaj pa me zanima ali je to naredila samo zato ker je branila svoj prostor ali ker enostavno ne prenese novega ljubljenčka ter je ljubosumna? Kajti mi imamo že v planu kupiti maltežanko in jo dobimo čez 14 dni, sedaj pa me skrbi kako bo muca to prenesla? ali ima kdo kake izkušnje? Zavedamo se da bo naša muca sprva malo ljubosumna ker ne bo samo ona v središču pozornosti, vendar skrbi me da bi mi ranila psičko, čeprav ima postrižene krempeljčke, saj kaj drugega ji že ne more narediti.
Hvala vam za odgovore že v naprej.
LP Suny
Logiran
HRABRA
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #354 : torek, 04.03.2008 : 07:53:42 »

Spoštovani,

v stanovanju imamo že 5 let mačka, ki je katriran in vedno v stanovanju, želeli bi kupiti višavksega terierja, pa nas najbolj muči, kako ga bo maček sprejel. Če ima kdo s tem izkušnje bomo veseli vsakega odgovora. Hvala in lep pozdrav
Lidija
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #355 : torek, 04.03.2008 : 08:17:44 »

Odrasli mački znajo biti do prišlekov zelo zadržani in se umaknejo ali pa ravno obratno, napadalni in agresivni. V vsakem primeru je potrebna previdnost. Če bo maček zadržan, ga ne siliti zraven, veliko bolje je potrpežljivo čakati (lahko traja tudi več tednov ali celo mesecev), da se sam omehča in sprejme novega družinskega člana. V nasprotnem primeru pa je potrebna zelo velika previdnost, kajti s krempeljčki lahko zelo poškoduje mladička (oči, smrček...). Vsekakor ne dovoliti, da bi razigrani pasji mladiček preveč rinil v mačka. Obstoja seveda tudi možnost, da bosta takoj prijatelja. Veliko je odvisno od mačkovega značaja in njegove navezanosti na lastnike, vendar pa so to stvari, ki pogosto šele v konkretni situaciji pridejo na dan in jih je težko predvideti.

Poznam primer, ko je maček (kastriran) odlično sprejel pasjega mladička za svojega prijatelja, je pa prišel na idejo, da je treba označiti teritorij in je polulal vse od kavča, postelje, fotelja.....

Skratka, če se odločiš za to kombinacijo, boš rabila veliko zalogo potrpljenja in previdnosti in svetujem ti tudi, da daš mačku vedeti, da je še zmeraj številka ena Wink
Logiran
tina malina
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #356 : torek, 04.03.2008 : 08:31:54 »

Ojla,
pri nas smo imeli dva mucka stara več kot 8 osem let, in smo dobili psa starega 5 let, pa nismo imeli nobenih težav.

lp,Tina

Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #357 : torek, 04.03.2008 : 23:26:42 »

hja, ta s prijateljstvom bo zelo tezko, ze zaradi narave visavskega terierja. V najboljsem primeru se bosta tolerirala, v najslabsem bosta smrtna sovraznika, najverjetneje pa nekaj vmes. Visavski terier bo kot mladic macku verjetno precej "najedal", saj se bo z njim htel neumorno igrat in ga priganjat. Tukaj je potrebno pazit, da ga macek ne bi poskodoval, kasneje pa je tezko rect kaj se bo dogajalo, ker je precej odvisno od vas. V primeru, da boste imeli dvojico pod kontrolo, ko vas ni doma morata biti strogo locena-ko ste doma pa res pod kontrolo, potem bi se lahko dobro izslo z vidika psa, to pomeni, da se visavec lahko na domaco macko dokaj dobro privadi. Tuje bo pa se vedno preganjal. Z vidika macke pa ne vem, vi najbolje poznato vasega macaka, kaksen karakter je - če je bolj umirejen in se raje umakne bo delo precej lazje kot ce se raje konfrontira, takrat je potrebno posebej pazit, da macek psa ne poskoduje ali da ga ne prestrasi tako, da se bo macaka ful bal.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #358 : nedelja, 20.04.2008 : 21:52:34 »

Tole kar se mi je danes zgodilo prav paše sem  Smiley
Čeprav se prej nisem smejala. Ja mucki in kužki se kr ujamejo skupaj. Ampak breje mačke in psi pa ne. Danes sem bila pri prijateljici na deželi. Gor med hribčki na Kristan vrhu. Prijateljica ima muco, ki je skotila. Seveda sem na ta izlet vzela poleg tudi mojega psa-Rokija. Roki je kuža, ki obožuje muce. No sedeli smo na vrtu in roki je stal tam pri enem grmu. Potem se pa kar naenkrat iz lope prikaže mačka. Od nas je bila oddaljena kar nekaj metrov. kar naenkrat se zakadi proti Rokiju. Groza!!! Shocked Kaj takega nisem še videla. Skočila mu je za vrat in sreča da sem bila v sekundi pri njemu in mačko spravila dol. Rokija sem hitro dvignila v zrak in s kotičkom očesa videla kako mačka zopet napada. Po travi sem letela z Rokijem v rokah (aja Roki je mešanec med nemcem in škotom) in ga spravila na varno v hišo. Mačko so potem drugi nagnali. če se nebi odzvala hitro bi mu izpraskala ven oči. Noro je bilo. Oba sva bila v takšnem šoku. Meni so se roke tako tresle in nisem mogla verjeti. Res da je mačka breja ampak mladiča nista bila blizu nas. očitno se je vseeno počutila ogroženo. Skratka pazim, da mi kakšen pes ne pogrize Rokija potem pa takšno srečanje z mačko.
Mogoče za konec le to, da so mačke z mladiči smrtno nevarne  Smiley   Sej ne vem kaj si bo Roki mislil drugič ko sreča muco  Cheesy 
Neverjeno...
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #359 : torek, 22.04.2008 : 13:35:36 »

moonbeam - samo prijazen nasvet - daj nagovori tvojo prijateljico, da sterilizira muco, morebitne interesente za mladičke pa naj naslednjič napoti v enega od zavetišč, kjer imajo živalic vrh glave Wink
Logiran
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Kuža+muca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines