mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 17:15:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: ovratnica, povodec
Strani: [1] 2 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: ovratnica, povodec  (Prebrano 22249 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Annie
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


WWW
« : sreda, 10.08.2005 : 20:51:08 »

 Pozdravljeni!

 Je normalno, da se trimesečni psiček sploh ne pusti prijti oz. držati za ovratnico? Takrat se namreč na vse pretege zvija, skače, grize in se poskuša otresti. Bo to prešlo ko bo starejši ali je treba glede tega ukrepati? Enako vprašanje velja tudi za povodec, ki ga ves čas grize oz. drži v gobčku kadar sva na sprehodu. Ne upam si ga namreč prevečkrat kaznovati, ker se mi zdi, da potem kuha zamero, se ne odziva na klice, ipd. Po vaših nasvetih ga poskušam odvaditi že grizenja rok, nog in oblačil, toda ta ovratnica je pa posebej trdovraten problem. Star je pa 11 tednov.

Pozdravček vsem, Annie
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #1 : sreda, 10.08.2005 : 21:00:29 »

Vec kot normalno, vse ga je treba naucit pocasi in postopoma,pa ne ga kaznovat, rajsi ignoirat, pa pohvalit kadar je priden. Pa zacni zdaj ali pa cimprej v solo, da ne nardis prevec napak, potem jih bo tezko popravljat.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #2 : sreda, 10.08.2005 : 21:40:21 »

To je popolnoma normalna reakcija. Jaz sem mladičku najprej dala ovratnico, kateri se je seveda upiral. Začel se je praskati, otresati z glavo, itd. Ko enkrat sprejme ovratnico in pozabi, da jo ima, pride na vrsto povodec. Moj mali se je prva dva dni vlekel, upiral in poskušal pregrizniti vrvico.....ampak jaz sem ignorirala. Stala sem pri miru, dokler ni ugotovil, da z upiranjem nikamor ne pride. Skratka, počasi in vztrajno...... noben pes še ni učen na svet prišel  Wink.

lp
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.642


« Odgovor #3 : sreda, 10.08.2005 : 22:03:13 »

Jap, mojadva tudi najprej nista vedela kaj bi. Tekla, sedela, stala , se ''prirastla'' na tla, tulila, lajala, grizla. Scasoma se kuza navadi. In potem je ok Grin Seveda pa mora biti ovratnica primerna, npr. Mishkotu ali Billyu ki sta civave ne mores dati nevem kako tezke in debele ovratnice gor, ane Ory. Wink
Logiran
hipo
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 342


« Odgovor #4 : sreda, 10.08.2005 : 22:13:37 »

no ja...jaz nisem imela s tem nobenih problemov, prvič ko sem mu dala gor ovratnico(prvi dan ko je bil doma) se je ni nič otepal, nič grizel itd...zgleda izjema Huh
tudi potem nobenih problemov...povodec je nekaj grizel ampak smo ga hitro odvadli, jih pa je nagrizel par ja.
Logiran
scythe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 430


« Odgovor #5 : četrtek, 11.08.2005 : 09:27:30 »

No, tudi jaz imam 3 mesečno mrcinico, ki jo navajam na ovratnico in povodec.  Smiley

Ovratnica - ni mu všeč, ampak ne dela kravala. Seveda se mi izmika, ko mu jo poskušam nadeti, vendar slej ko prej ga "ulovim"  Grin Potem pa se občasno še "počoha", ker pač ni navajen nositi ovratnice.

Povodec - joooooj kakšna groza je bila to. Najprej sem mu pripela povodec in mu dovolila, da se je sprehajal z njim. Potem pa sem prijela povodec in ko se je povodec napel - je mali znorel!  Shocked Videli smo vse - od cviljenja, lajanja, kozolcev, prevalov, joka, skakanja....vse.  Angry Ampak povodca nisem spustila. Grin Cool Nato se je pomiril, vendar ko se je povodec spet napel - je mali spet ponorel.  Roll Eyes In spet sem ignorirala njegovo vratolomno početje. Ko se je umiril v drugo je bilo vsega konec - povodcu se ne upira več in greva vsak dan za 5 minut na sprehod z povodcem.  Grin
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #6 : četrtek, 11.08.2005 : 09:31:49 »

Citat
Mishkotu ali Billyu ki sta civave ne mores dati nevem kako tezke in debele ovratnice gor, ane Ory.
Jaz sem domov prinesla 3 ovratnice in vse so bile prevelike  Grin.....šele četrta je bila prava. No bo vsaj imel veliko izbiro, ko malo zraste.
Citat
Videli smo vse - od cviljenja, lajanja, kozolcev, prevalov, joka, skakanja....vse.   Ampak povodca nisem spustila.
Ha, ha, mi je znano. Ampak treba je bit vztrajen in kuža se zelo hitro navadi  Wink....

lp
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.642


« Odgovor #7 : četrtek, 11.08.2005 : 09:36:29 »

Jaz sem domov prinesla 3 ovratnice in vse so bile prevelike Grin.....šele četrta je bila prava. No bo vsaj imel veliko izbiro, ko malo zraste.Ha, ha, mi je znano. Ampak treba je bit vztrajen in kuža se zelo hitro navadi Wink....

lp
Verjamem ja. Zudi jaz sem za Mishkota nabavila zeelooo veliko ovratnic pa mu niso bile prav. Zdaj so pa mu, in jih lahko nosi. Ceprav sem ta lepse jaz kreten, zgubila Sad
Logiran
Annie
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 11.08.2005 : 10:17:17 »


Hey!

Hvala vsem za odgovore. Tudi moj kuži se je ovratnice hitro navadil, problem pa je v tem, da ga nihče ne sme zanjo prijeti oz. držati ali še huje odvleči od česa. Takrat grize in skače kot nor. Kaj pa menite o tem? Ker ko bo starejši predvidevam da ga bom morala kdaj prijeti za ovratnico. Poleg tega, kaj menite o kaznovanju trimesečnega mladička? Sicer ga ne udarim, ampak ga nekako (pač prisilno) umirim, ker ko se loti grizti hlače ali pa roke, ga nič drugega ne premami, niti igračke in priboljški.

Pozdravček, Annie
Logiran
tjashybosty
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 122


« Odgovor #9 : četrtek, 11.08.2005 : 12:53:40 »

Ojla!

Annie, poskusi mu doma nadeti ovratnico in potem se igraj z njim, da bo malo pozabil na 'to zadevo okoli vratu', nato ga malo božaj, po hrbtu, po glavi, po vratu, zraven ga hvali in mu dajaj kaki priboljšek, potem ga poskusi čisto narahlo prijeti za ovratnico in ga spet ful ful hvali pa mu dajaj priboljše etc Wink...

Upam, da ti bo uspelo, bodi pa čimbolj nežna in vztrajna, ko te pa prime, da bi ga kaznovala se pa spomni, da je še čisto mali pes, ki se uči in raziskuje svet okoli sebe Tongue. Njegovo neprimerno vedenje rajši ignoriraj ali pa malce povzdigni glas, kakor pa da se poslužuješ kake fizične sile. Vse se da na lep način, boš videla Wink.

Moja maltežanka se ni upirala oprsnici, tudi povodcu ne, edinole prvo srečanje z ovratnico je bilo bolj bogo... Ko se je flexi med njenim tekom do konca raztegnil, se je mala kar zavrtela. Sad.. In potem še dvakrat isto, nato se je spuntala in sploh ni hotela nikamor več, enostavno se je usedla in me gledala v smislu: kaj pa si ti mislis Undecided... Hehe... No, zdaj je stara pet mesecev, ovratnico nosi slab mesec in, ko jo zagleda, se usede in počaka, da ji jo nadanem Cheesy

Veliko sreče, pa sporoči, kako napredujeta!

Pozdravček, Tjaša.

p.s. katere pasme pa je tvoj kuža?
Logiran
tjashybosty
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 122


« Odgovor #10 : četrtek, 11.08.2005 : 13:02:08 »

Sicer ga ne udarim, ampak ga nekako (pač prisilno) umirim, ker ko se loti grizti hlače ali pa roke, ga nič drugega ne premami, niti igračke in priboljški.

To sem pa spregledala sram... Šia je bila ista, ko je zagledala hlače ali rokave, se ji je čisto utrgalo in je bilo skoraj nemogoče iti z njo na sprehod, ker mi je ves čas visela na nogi Roll Eyes... Po nasvetu inštruktorice iz pasje šole (ŠVRK), sem dogle hlače zamenjala za krajše oziroma oprijete in malo je počasi minilo.

Drugače so pa sprehodi včasih zgledali nekako takole: midve ven, po petih metrih se mi mala obesi na hlače, jaz se ustavim, ona spusti hlače in me butasto pogleda, midve naprej, ona po petih metrih spet na mojih hlačah, se ustaviva, spusti hlače, spet naprej itd., dokler mi ni prišla vrh glave in sem zavpila nanjo, potem je bil mir Roll Eyes.

Sedaj pa se, hvala bogu, v hlače na zaganja več Wink.

Kaj pa, če bi psa peljala v šolo?
Logiran
Annie
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #11 : četrtek, 11.08.2005 : 18:39:24 »


Čau!

OK, vsaj nekaj spodbudnega:) Tjaša moj Toy je husky, trmast kot strela:) Se mi zdi, da poskuša malo dominirat (renčanje itd), zato sem ga strožje prijela. V pasjo šolo pa seveda nujno, ampak se začne šele jeseni, poleg tega je tukaj v moji okolici (Žalec- štajerska) težko dobit kakšne informacije v zvezi s šolo, nič ni na netu.

No, bom poročala kako gre:)

Čaubau
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #12 : petek, 12.08.2005 : 09:58:01 »

Kinolosko drustvo Celeia (Celje): http://www.skd-celeia.com/
Na tej strani je tudi forum, kjer debatirajo nekateri "tecajniki"

KD Pluton pa nima svoje spletne strani, nahaja se pa malo ven iz Žalca, trenutno se ne spomnim kraja (nekaj na P..?). Tam nekje ko gres proti Velenju
Logiran
nalim63
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #13 : petek, 27.01.2006 : 11:25:32 »

Pozdrav
Moje izkušnje so sledeče: z ovratnico ni bilo nekih večjih težav; ko je prišel na vrsto povodec, pa je hodil samo rikverc. Ker je velik ''požeruh'', sem mu na vsake pol metra oz. en meter nastavil en briket, tako sva se hitro navadila tudi na povodec.
Star je 3 mesece in pol - ''firma'': zlati prinašalec.
Lp
Milan
Logiran
megli
otrok do 14 let
*
Sporočil: 6


« Odgovor #14 : ponedeljek, 22.05.2006 : 20:18:33 »

vas smem prositi za en nasvet..imamo mešančka ki smo ga dobili v zavetišču star je prav tako 3-4 mesece..problem je če ga imam na sprehodu spuščenega mi lepo sledi..če ga pa dam na povodec se mi pa samo uleže na tla in ne gre nikamor..se mora privaditi?
Logiran
Strani: [1] 2 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: ovratnica, povodec
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines