mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 14:07:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 32690 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
AndrazM
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 89


« Odgovor #105 : četrtek, 17.11.2011 : 10:31:58 »

Jaz sem včeraj sprobal Chuckit (ali nekaj takega) skratka palica ki ima na koncu žepek za tenis žogco pa jo vržeš kamot preko 50m... Zmatraš psa v 20min tako da imaš 4h mir, ker bo "umrl" na kavču. Smiley
Včeraj sva lepo šla peš (s psom) 5min do travnika, da se je lepo malo ogrel potem pa sem mu metal po 5x pa malo pavze pa 5x... in peš nazaj pa je pes bil izčrpan bolj kot takrat ko gremo za 2h v hribe... Meni se zdi to zelo dobra zadeva in jo priporočam vsem, ki imate hyper pse... Ni pa fajn da pes žveči tenis žogce pa da prezmatramo. Wink

Če se pa še malo vrnem nazaj do programiranja, pa nevem kako se lahka smejite temu, a v isti sapi nekaj pravite o lastnostih pasme... Očitno so eni prespali začetne ure biologije, in nevejo da je pes nadpomenka pasmi in ta nadpomenka osebnosti Smiley
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #106 : četrtek, 17.11.2011 : 10:56:44 »

Citat
pač mogoče ne opaziš, sicer kako pa boš, če si na kolesu,
zelo dobro opazim, ker če si na kolesu in imaš zraven pse moraš imeti okolico zelo lepo na uču in predvidevati reakcije drugih prisotnih. Če ne, ne preživiš 30 let na kolesu  brez praske.

Citat
jaz pa vidim, kako se ljudje že otrpnejo že pred samim srečanjem in kako starši vlečejo svoje otroke za roko in prestavljajo na drugo stran preč od psa.

Pri meni nekateri starši vlečejo otroke za roko stran od psov, ker bi jih ti najraje kar med tekom božali (nekaterim, tudi starejšim, to celo uspe...nekje imam posnetek, ko grem s kolesom in tremi spuščenimi psicami zraven po poljski poti. Na posnetku se lepo vidi, kako so kar trije od  tistih, ki smo jih prehiteli uspeli iti s prsti psom čez dlako. Kar tako, mimogrede, opazno samo na posnetku. Če čakam pred semaforjem, se redno najde kakšen, ki bi pse božal. Sicer se vidi vpliv pasme, a ne tako izrazito (za samojede včasih vprašajo včasih ne, za huskico pa vedno vprašajo, če lahko, tudi približajo se ji nekoliko bolj spoštljivo - huskica zna s svojimi svetlimi očmi in volčjo podobo delovat grozljivo)
Se pa res umikajo nekateri lastniki psov, zlasti tisti, ki se jim psi zaganjajo v mimotekoče psice. In nekaterim od teh gremo prav zagotovo hudo na živce, ampak buh jim pomagaj, če niso znali vzgojiti in socializirati svojega psa.

Andraz: tista zadevica za žogico metat je odlična. Če imaš psa, ki je nor na prinašanje seveda. Tenis žogice so povsem v redu, sploh če niso povsem nove. Z njimi se itak pes igra samo, kadar je pod kontrolo. Ker če jo požre.....se lahko posloviš od petstotaka ali dveh....Saj misliš na labradorko, ne? Če kje stakneš plavajoče žoge in jih pošiljaš v vodo imaš šele zmantranega psa....

Citat
Če se pa še malo vrnem nazaj do programiranja, pa nevem kako se lahka smejite temu, a v isti sapi nekaj pravite o lastnostih pasme... Očitno so eni prespali začetne ure biologije, in nevejo da je pes nadpomenka pasmi in ta nadpomenka osebnosti

 Smešno je to, da je tvoja bodoča pasma programirana za nekaj povsem drugega, kot si napisal ti. In ja, poznamo evangelij po C.M.: najprej vrsta, potem pasma potem ime. A nismo njegovi verniki.
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #107 : četrtek, 17.11.2011 : 11:45:20 »

Super Lanabela,

lepo, da imaš take izkušnje, mi opažamo vedno več obratnih izkušenj, dobro, da smo očitno med redkimi. Je pa res, da je za to "nastrojenost" kriva tudi malomarnost ljudi, ker dreka je pa povsod na tone, da ne govorim o spuščenih psih, ki le pripomore k temu, da imajo ljudje "pesjanarje" vedno bolj radi.

No pri nas tisto z žogico pri nobenem nima učinka, obema beagloma je žur igračo vzet in z njo zbežat, sploh se jima zdi super, če jih potem kdo lovi. Hrtu pa je itak igrača bedarija, raje ima žive bežeče stvarce.

Lp
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #108 : četrtek, 17.11.2011 : 12:00:41 »

Kocka,se mi je zdelo da je pes iz brežiškega konca,vsaj po starosti sodeč.Mislim,da se še sedaj dva njegova mladiča prodajata po Bolhi.Pa na oddaji Preverjeno so tudi bili.
Tjaša

Ja, res je, na tem posnetku novinarka govori tudi o tem kako je brskala po oglasniku in se zanimala med drugim tudi za 3 mesece stare basetke ... evo, link do posnetka:
http://24ur.com/novice/slovenija/crni-trg-s-pasjimi-mladici.html

PS: Se opravičujem za ovinek s teme, ma morda bi si kdo še želel pogledati ta prispevek o črnem trgu z mladiči. Je pa za  bruham , kakšne izjave so dalaji "rejci"  Lips Sealed
Logiran

Unikatne tablice in portretki
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #109 : četrtek, 17.11.2011 : 12:24:52 »

V zvezi z tem,da naj bi bili vsi mladiči ob prodaji cepljeni,čipirani in zavedeni v CRPsi in po dolpolnjenem tretjem mesecu starosti tudi že cepljeni proti steklini.Ti mladiči so v vsem tem času samo enkrat dobili tableto proti glistam.
Sori za OT, ampak res je, pes ni bil pred oddajo niti cepljen, niti čipiran - samo enkrat razglisten Lips Sealed
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #110 : četrtek, 17.11.2011 : 12:32:19 »

Ne sekiraj se,nisi ti nič kriva.Na žalost vemo kako to gre.Če bi nas mlajše starejši hoteli kdaj poslušati. Angry
Boste imeli pa sedaj priliko temu dolginčku dati boljše pogoje v življenju,če že sam štart ni bil takšen kot bi mogel biti.
Tjaša
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #111 : četrtek, 17.11.2011 : 14:53:14 »

Ferry: brez muje se še čevelj ne obuje in celo prinašalec brez nekaj vloženega dela veliko raje odnaša kot prinaša. Za bigla je treba vložiti nekaj več dela, za hrta pa še več, a prinašat je možno naučit vsakega.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #112 : četrtek, 17.11.2011 : 14:56:02 »

Pa probat še s kakšno drugo igračo, ne samo z žogo. Vsaj kolikor imam sama izkušnje so razlike res velike glede veselja do prinašanja (pa tudi odnašanja Wink).
Logiran
joe cool
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


WWW
« Odgovor #113 : četrtek, 17.11.2011 : 15:51:42 »

Jaz poznam dva beagla, ki oba rada prinašata (naš ima sicer še manjše težave s tem, da potem spusti predmet - oz. ga spusti, čaka in ko hočem prijeti, hoče zgrabiti še on  Huh- ampak napreduje). Mi ga od začetka nismo učili, je v bistvu začel sam Grin in smo ga potem spodbujali. So mu pa vsi drugi predmeti bolj zanimivi kot žoga. Druga, psička, je pa nora na žogo. Ko sem bila prvič pri lastnikih na obisku in sem se že počasi naveličala metat, mi je skočila v naročje in iz gobčka spustila žogo na mizo pred mene. Grin - evo, tukaj imaš, pa mi vrži!
Očitno je tu še osebnost psa, ki igra vlogo, ne samo pasma.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #114 : četrtek, 17.11.2011 : 20:27:00 »

brez muje se še čevelj ne obuje in celo prinašalec brez nekaj vloženega dela veliko raje odnaša kot prinaša. Za bigla je treba vložiti nekaj več dela, za hrta pa še več, a prinašat je možno naučit vsakega.
Podpis Smiley
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #115 : ponedeljek, 28.11.2011 : 13:01:56 »

Ferry: brez muje se še čevelj ne obuje in celo prinašalec brez nekaj vloženega dela veliko raje odnaša kot prinaša. Za bigla je treba vložiti nekaj več dela, za hrta pa še več, a prinašat je možno naučit vsakega.

Moja hrtica zelo rada prinaša, je pa res, da najprej s "plenom" naredi par častnih krogov  Roll Eyes  Tongue
Samo moram zelo pazit, da odnehava, preden se naveliča.
Imava pa grozne probleme z odpoklicem - ker tudi bi vedno prišla (po parih častnih krogih, seveda). Ker pa le-to ni varno, je na slednem povodcu.
Pa smo spet na začetku debate...
Logiran
piter
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #116 : četrtek, 13.12.2012 : 18:58:59 »

Pozdravljeni!

Naj se na kratko predstavim, lastnih izkušenj s psmi nimam, z izjemo nemškega ovčarja, ki smo ga imeli do mojega petega leta starosti. Sem velik ljubitelj pasme beagle in že dolgo časa razmišljam o nakupu, vendar vse do letošnjega leta to ni bilo mogoče zaradi šole, faksa in dela. Nimam se za poznavalca vrste, saj vem o njih le informacije iz raznih člankov in forumov, ustrezam pa "kriterijem" bodočega lastnika. Določenih informacij pa ne najdem nikjer, zato sem se odločil registrirat na tale forum.

Torej. Največji problem, ki me spremlja že celo življenje je alergija na mačke in pse. Na mačke je zelo huda, na pse pa bolj blaga (nasrečo), vendar pa je vse odvisno od pasme. Zraven zlatega prinašalca ne zdržim niti 15 minut, medtem ko sem lahko s kratkodlakim pitbullom nekaj ur brez najmanjše reakcije. Sem si prebral vse teme na forumu, kar se tiče alergije...
Druga težava, ki jo vidim, je pa to da na tej spletni strani med rejci ni kakšnega vzreditelja beaglov, zato prosim, če mi lahko posredujete kakšne informacije res dobrega vzreditelja pri nas ali v tujini.
Z njim bi se rad slišal ter osebno sestal. Na tak način bi rešil dve muhi na en mah, saj bi imel priložnost več časa preživeti z beagli in bi se lahko prepričal, da alergija ne predstavlja prevelikega problema.

Upam, da mi boste lahko pomagali.
Hvala in lep pozdrav,
Peter
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #117 : petek, 14.12.2012 : 12:08:08 »

piter,na teh straneh ne boš našel nobenega "rejca",vzreditelji pa na žalost niso registrirani.Pravilen naslov za tvoja vprašanja je Kinološka zveza Slovenije.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #118 : petek, 14.12.2012 : 12:44:04 »

Alergija na epitelije kože in slino ni odvisna od pasme, ampak od posameznega psa. Svetujem vam, da si za spoznavanje psa ki ga nameravate kupiti vzamete veliko časa, da preživite s konkretnim mladičem za katerega ste se odločili vsaj nekaj ur v zaprtem prostoru, med tem časom pa bodite v čim bližjem kontaktu z živaljo - naj vas liže, vi pa ga veliko božajte. Ni dovolj, da preživite čas z njegovo mamo oz. z leglom, ampak s konkretno živalijo, za katero nakup ste se odločili. Če na mamo niste alergični še ne pomeni, da tudi na mladiča ne boste. Prav tako se lahko alergija razvije kasneje, ko bo pes že nekaj časa pri vas, lahko pa da se ne boste razvili nikoli.
Vse zgoraj napisano naj bo v tehten premislek, ali se kot alergik na ˝pasjo dlako˝ sploh odločati za nakup psa, da ne bo kasneje težava postala tako huda li moteča, da boste morali psa morebiti celo oddati.
Logiran
biglica
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #119 : ponedeljek, 17.12.2012 : 18:04:34 »

Živjo!

Peter, tudi sama imam beaglico, že dva meseca in pol je odkar je prišla k nam domov in tudi sama sem bila vedno alergična na pasjo, mačjo dlako... pršice... svetni prah... skratka vse kar se lahko testira skorajda:)
Pse sem vedno imela zelo rada in priznam sem šla na rizik:)
Odkar imam Kassio sem imela samo izpuščaje po rokah, in sicer tam kjer me je lizala. Kakšnih posebnih ukrepov nisem delala, je res, da sem dala tepihe stran, ampak to zato ker se mi zdi bolj higienkso v tem procesu učenja sobne čistoče (beri:parket je lažje očistiti) Smiley
Pa zdaj opažam, da rdečica in srbečica po rokah počasi izveneva in jo je vedno manj... Ne vem, mogoče se začne telo potem prilagajati na dane okoliščine. Imela pa sem tudi srbeče in rdeče oči, kadar me začnejo matrat si dam notri kapljice Opatanol in se fajn umijem in gre potem spet nrmalno:)
Kljub težavam pa je ne bi dala za nič na svetu, pa tudi če bi morala vsakodnevno jemati tablete.
Priporočam ti, da probaš preživeti čimveč časa z kakššnim beaglom, ga božati... da vidiš kakšno reakcijo boš imel...

S katerega konca Slovenije pa si...mogoče bi se našel kdo, ki bi imel čas, da ti malo pobližje spoznaš beagle:)
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines