mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 16:17:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Beagle
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 32756 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #90 : sreda, 16.11.2011 : 14:45:01 »

Od šteparja - je bil kupljen za darilo in je tudi brez rodovnika, žal pa ne vem od kod točno (mogoče Ribnica, nisem ziher) Sad Lips Sealed sram
Evo, izvedela. Pes je iz Dobove pri Brežicah.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #91 : sreda, 16.11.2011 : 15:04:49 »

Časi se spreminjajo, tako se spreminja tudi tehnika vožnje, v glavnem na bolje: pred 30 leti na mojih rednih poteh ni bilo niti ene kolesarske steze, bilo je veliko več nevarnih lukenj v asfaltu, na katere je lahko naletelo kolo ali pes....pri vsaki drugi hiši je bil spuščen cucek, ki se je zaletel pod kolo - zdaj jih skoraj ni več, tudi steklovine je bilo ob cesti bistveno več kot zdaj, ko kraljujejo plastenke in pločevinke, bil je en sam semafor, pa je bilo pogosto treba tudi izsiliti prednost, če si hotel sploh priti čez, ni bilo obvoznic in so bile ulice več kot pol dneva dobesedno zabasane z avtomobili in tovornjaki, vozniki pa živčni kot hudič....ni bilo opreme za pse z odbojniki/ledicami, ni bilo povodcev z elastičnimi vložki.... o kolesih ne bi, gorskih recimo se še ni dobilo... .....
Pač. vsak po svoje. Nihče nikogar ne sili, da mora s psi na kolo, ali da mora teči. Je pa oboje za vse pse z normalno telesno zgradbo izjemno koristno. Za moje pse celo življensko potrebno. (ok, lahko bi tudi rolali, kar vsaj zaenkrat še ni prepovedano, a sem na rolkah tak štor, da bi zelo hitro sesula sebe ali koga drugega...)
Tudi zame je kolesarjenje v naravi bistveno bolj prijetno, a do tam je treba najprej priti. In nimamo vsi možnosti neomejene uporabe avtomobila za vsako vožnjo do prvega zelnika (in če bi jo tudi imela, bi raje kolesarila).
Ne vem kako se vedete po cestah in kakšne pse imate, da se jih ljudje bojijo. Mojih se ne bojijo. Izjemno redko se zgodi, da se kdo ustraši, ko mu pritečejo od zadaj pa ne sliši (ja tudi empetrijev in mobitelov pred 30 leti ni bilo....) pa se je dozdaj še vedno končalo s smehom. Od obeh vpletenih.
In kot zanimivost: edini primer, ko je katera od mojih psic rabila ortopeda (strgana kita na prstu = longeta 3 tedne + 6 tednov rehabilitacije) se je zgodil na pločniku, počasna peš hoja, psica je stopila v nekaj cm široko a globoko luknjico v asfaltu...
Nikoli ne veš, kje te  sreča z macolo čaka pravjo. Če si samo doma, ti pa cegu na glavo pade.

Kocka - verjetno me vidiš, ko grem na vadbišče, trikrat ali štirikrat na teden okrog 17h (če imam samo eno psico, potem je to to). Škoda da me nisi videla pred leti, ko sem po isti poti vodila po tri, zdaj upokojene.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #92 : sreda, 16.11.2011 : 15:21:35 »

Tule je sicer neprometna pot (+"nepredvidena  situacija", za avtomobile je tam prepovedano...), pa taprave opreme nimam, je pa edini posnetek ki ga imam na netu... v zadnjem delu se približno vidi, kako to zgleda - tam kjer je manj prostora, se psi temu prilagodijo
http://www.youtube.com/user/arien100100
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #93 : sreda, 16.11.2011 : 15:24:44 »

Joj, napačen link, tale bo bolj pravi:
http://www.youtube.com/watch?v=BrB1YEvQDfM&feature=player_detailpage
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #94 : sreda, 16.11.2011 : 16:00:49 »

Ja, okoli 17.00 Smiley
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #95 : sreda, 16.11.2011 : 16:06:49 »

Nikoli ni bil moj namen da bi govorila, da je pa se beagla določenih stvari neda naučiti, govorim le o tem, da beagle za začetnike ni ravno najbolši pes in večina ljudi se PRECENI (preceni svoje sposobnost, podceni sposobnosti psa)

Tako je pri nas. Oni sploh niso nič ocenjevali, samo psa, ki je bil vizuelno najlepši si je tašča zaželela. Pol jo je pa karakter z macolo med oči. Da ne govorim, da živijo na Blokah med srnami, zajci in medvedi.
Tudi jaz sem jim že omenila kot zelo resno opcijo, naj psa oddajo dokler je še mlad in ni narejene kakšne večje vzgojne škode (tastu, tašča pada na tužne oči, kot pravim), pa je rekel da ne, da tašča tega ne bi preživela Ajrestmajkejs.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #96 : sreda, 16.11.2011 : 16:40:43 »

Zato in samo zato sem jaz zatežila Andrazu. Pa ni problem v tem ali je nekdo začetnik ali ne, ampak za to, ali nekdo računa na biglovo lovsko naravo in je na to pripravljen, ali pa ne.
In da povežem nazaj: vem za  par takih, ki vodijo ob kolesu bigle. Izstopa en, ki zelo lepo in varno vodi dva, na drugi strani krivulje pa je en, ki vodi bigla ob kolesu po naselju ali odvezanega (pa pes križari malo amo tamo, je tudi že čez cesto cuknil za mačko) če je privezan, pa teče po napačni strani. Pač - vsako stvar je mogoče početi na več načinov, eni se bolje obnesejo, drugi pa malo slabše.
Logiran
Barbara10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 216


« Odgovor #97 : sreda, 16.11.2011 : 16:51:34 »

Sem ze tekla z vprezenimi 4 psi. Pa noben ni bil "picajzel": 43 kg, 25 kg, 21 kg, 21 kg Wink Skratka, 4 beagli, ki bi vedeli, kaj je vleka, mala malica Wink - samo se bojim, da tudi ti 4 ne zamenjajo 1 pticarja oz. ne bo mi nihce prodal, da je beagle ala AM, pticar...; je pa tudi res, da je potrebno tudi z beaglom delati (kot obe lastnici iz prejsnjih mojih linkov) - se 9. skupino je potrebno zaposliti Wink
Si rekla, da govoriti o pasmi, ki je nimamo (zato linki, reference, na tiste, ki jih imajo Wink)... pa ti govoris o vleki in iz postov lahko recem, da ne ves, kaj sploh je vleka. In ja, na sliki beagla vleceta perfektno - kapo dol (psi, kateri so uceni ne vleci z negativno motivacijo, bodo bolj tezko kdaj zares "dobri vlecni psi"). Lahko pa s pesjanom/pesjani prides/te na skupne treninge, je dobra druzba, zate/za vas in za tvoje/vase pse novo znanje, v okolici Ljubljane; pa se najboljsi Slovenski tekmovalci svetujejo (SKVVP)... Ne bos/boste zadnja/i, ker to mesto je rezervirano zame Wink (Sploh pa ker ze sama teces v nekem klubu.)

O opremi se dodatek k Lanabeli: raztegljiv pas ni nujno z elastiko pri psih - imam obe varianti tj. elastika (amortizerji) pri psih in elastika le pri meni - uporabim odvisno od psov, ki sta skupaj; ter se neck-line, ce je vprega 2 psa (jaz sem ga uporabila le 1x in ga do sedaj se ne uporabljam, ker je 1 izmed mojih velikih punc ob kakrsnemkoli obcutku, da jo druga pesjanka vlece, zablokirala, ker je cutila prisilo). Ce je vec psov in so le-ti v "pahljaci", neck-line morda odpade(?) Jaz jih imam vedno v pahljaci, ker druge moznosti nimam (nimam ustrznih strikov).

Dogtrekking varianta s po 2 psi: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1793302206271 (problem je le dolina pri mocnejsih psih - zato na vec 10 km-ske "pohode" le s po 1 vecjim psom (ce se gre tudi po klancu dol), tudi cebelica zraven odpade, ker cebelica ne zmore dohajati vecjega, mocnejsega psa; sama cebelica na vleko ne prispeva velikega deleza, pa cetudi da celo svoje srce v vleko). Cebelici sta lahko brez problemov 2, ce zraven ni vecjega psa. Morda celo vec cebelic?

Ucenje vleke na tekaskih smuceh (skijoring), a tu za moje pojme le z velikimi psi (z majhnimi bi jaz delala od vleke le dogtrekking/doghiking ter canicross/dogging): http://www.facebook.com/video/video.php?v=1670306131446. Letos bom dala obe veliki punci skupaj (ki sta tudi v zgornjem posnetku skupaj; da bom drugo hitreje naucila), vendar bom na smuceh naceloma le s po 1, ker so tukaj vecje hitrosti, jaz pa sem slaba tudi na tekaskih smuceh (plus tega morata biti psa vsaj zame skoraj 100% pri poveljih, da ni nesrece). Imam pa ze smucarsko celado Smiley

Pri tej vlecni sluzbi (http://www.facebook.com/video/video.php?v=1376512946800) je slabost edino to, da sta na povodcih in ne na "vlecnem elasticnem striku za 2 psa", ker bi tako bile roke proste, psa bi pa dejansko prispevala k "lazji hoji"...

Ja, in "natrenirani" psi se prilagodijo vodniku (hvalabogu, ker kot sem ze povedala, sem slab tekac - recem "pocasi" ali pa le spremenim naklon telesa in povecam obremenitev...; psi dobrih tekacev ne rabijo oz. ne poznajo "pocasi"). Edino pazljiv je potrebno biti pri ucenju, sploh ce se gre za mocnejsega psa (kamor beagla ne stejem, ker on naceloma spada med "cebelice", manjsi primerek med "picajzle").

S tema 2 me zadnje case lahko vidite teci hkrati:
Start (elastika je pri meni in ne pri psih):

Cilj:

Vse je slikala "MamaRott".
Naceloma bom tekla le s po 1, vendar tista, ki ze ve, kaj dela, mi pomaga uciti 2., ki se ne ve tocno, kaj se dela oz. mi pomaga pri bolj sproscenem teku 2. psice (glede psov in ljudi, da gresta lazje mimo) - kdaj bom lahko tekla tudi le s ta 2. psico samo?! (ko bo psihicno dovolj stabilna, da jo drugi ljudje in psi ne bodo motili).

O moznih poskodbah: edine "poskodbe", ki jih imam sedaj, so "muskelfiber", ker kot sem napisala, ne tecem nikoli sama za kaksen trening (razen zadnje case iz sluzbe do avta), s psi pa le se na skupnih treningih (ker dejansko sedaj ne najdem casa, ker imam s psi se dosti vec "ciljev" in do tja dolgo pot; poleg tega mi na treningih, kjer bi bila sama, bi psi tekli bolj svoh in morda lahko s tem le pokvarim vse skupaj). (pa ogrevam se tudi nikoli prej oz. skoraj nikoli, ker sem ugotovila, da me lahko ze to utrudi...) Bi pa lagala, ce bi rekla, da nisem imela "nesrec" (ampak to je bilo pri ucenju prve psicke, najtezje od cetverice, ko se sama nisem vedela, kako in kaj).


Skratka, probaj in ne obsojaj (ker ne poznas)! Ne bo ti zal, ko bo/bosta psa dejansko vedela, kaj delata (sploh, ce res pasma tako rada in dobro vlece). Morda ne bos tudi nikoli vec tekla brez psa. Rabis sicer ne, samo potem pa res ne obsojaj Wink

Se dokaz, da zna pesjanka, ki zna vleci, tudi soliden poleg (tukaj mislim, da je imela, za sabo sele A izpit, sedaj je stara ze 3 leta in zna tudi toliko vec):


Zelim cim vec srece pesjanu z displazijo, ce ga je ze genetika (?), neustrezne, nepravilne obremenitve (?) pustila na cedilu. Moji psici (ta vecji) je predvidevam pomagalo plavanje, na kopnem cim manj teka... in je sedaj ED-0(free) Smiley in lahko delava vse s polno paro (s komolci je imela probleme se v casu "oblikovanja"). Vsem lastnikom pa zelim, da izkoristijo nagone sebi v prid Wink



PS. Se opravicujem za povezave na fb vsem, ki nimate fb profila, a le te posnetke imam.
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.334


« Odgovor #98 : sreda, 16.11.2011 : 19:23:52 »

tale slika je pa zelooo samomorilska oz. morilska, probaj, na slikah izgleda vse cool, si že mogoče kdaj tekla po gozdu, si mogoče kdaj tekla z 2 psoma, ki takole vlečeta, meni izgleda tole vsaj glede na moje povprečne tekaške sporobnosti neizvedljivo?Huh Hvala jaz nebi nikoli, sem tekač, tudi po gozdnih progah in imam 2 psa, ampak ko tečeš in začneta vleči v svojem tempu, greš lahko zelo hitro ne več po nogah ampak po nosu. Prosim vas, dajte gledati malo z realnimi očmi, ni vse res, kar se najde na slikah!!!! Pa tudi če je, jaz pač nisem Tomaž Humar in se extremističnih športov pač ne grem, priznam pa, da smo si ljudje različni. Pes sploh, če teče pred teboj nima občutka, kako hitro lahko tečeš ti in koliko si utrujen, da ne govorim v gozdu, drseče listje, spolzka zemlja (in tak dolg korak v drsečem listju, namiguje na to, da bo ženska ob pristanku naredila špago), skratka probajte definitivno pa je to "misija nemogoče" in tudi ne mislim posnemati, tečem v gozdu in hočem še nekaj časa živet.
Ze desetletje vsakodnevno tecem. Poskodb sem imela zal kar precej, zvinov ze dolgo sploh vec ne stejem... S psico sem zacela teci canicross pred dobrim letom. Od takrat se stevilo poskodb ni cisto nic povecalo (vzroki so bili drugje), glezenj sem si med samim canicrossom zvila le 1x, kar me je prav prijetno presenetilo. Priznam, da me je bilo v zacetku zelo strah (sploh ker sem bila zaradi preventive pred zvini vajena teci 'le' po urejenih makadamskih poteh), a se je izkazalo, da sem cisto brez veze prevec paniko zganjala (me je skrbelo tocno to, o cemer ti dvomis). Ce zdaj ocenim, da je teren prevec neugoden, pac tecem canicross v gojzarjih (se je v enem letu zgodilo le 1x), dobra opcija bi bila tudi bandaza. Sploh pa nihce ne pravi, da je treba teci ravno po gozdu in koreninah. Komur pase, kar naj, komur ne, naj si pac izbira druge terene. Imam pa res vsakic potem musklfiber. Pac tehnika teka ni enaka tisti, ko clovek tece brez vlecne sile. Ampak mene to ne moti, bom pac se nekatere druge misice okrepila, kar ni slabo. Skratka, ni vse crno-belo. Pa da ne bo kdo mislil, da skusam kogarkoli v kaj prepricevati. Samo svojo izkusnjo podajam z namenom, da bi malo omilila negativen prizvok citiranih besed (vsaj meni tako zveni).
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #99 : sreda, 16.11.2011 : 21:35:38 »

nekoliko  starejši posnetek, sicer daaaleč od popolnega poleg, pa obrati so zanič, pa vaje v gibanju počasne... danes gre sicer  bolje, pa vseeno.... naučeno je brez kakršnekoli ovratnice ali povodca. Če se da samojeda, se da tudi bigla. (in ob tem psica vleče kolo, vleče pri dog trekingu, zdaj je začela z drugim vodnikom trenirati canicross...)
http://www.youtube.com/watch?v=-StrrByX-oU
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #100 : četrtek, 17.11.2011 : 07:41:44 »

Kocka,se mi je zdelo da je pes iz brežiškega konca,vsaj po starosti sodeč.Mislim,da se še sedaj dva njegova mladiča prodajata po Bolhi.Pa na oddaji Preverjeno so tudi bili.
Tjaša
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #101 : četrtek, 17.11.2011 : 07:44:30 »

Preverjeno Undecided? V zvezi s čim?
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #102 : četrtek, 17.11.2011 : 08:21:08 »

V zvezi z tem,da naj bi bili vsi mladiči ob prodaji cepljeni,čipirani in zavedeni v CRPsi in po dolpolnjenem tretjem mesecu starosti tudi že cepljeni proti steklini.Ti mladiči so v vsem tem času samo enkrat dobili tableto proti glistam.Zraven je bil tudi prispevek o eni"mami",ki že 30 let "redi" pse,pa je novinarko nazjala,ko jo je vprašala zakaj nima mladičev cepljenih,da si jih naj kar novi lastniki cepijo,da ona jih že ne bo.kolikor sem zasledila v prispevku je "mama" že v postopku pri VURS,ker tudi svojih osmih psov ni imela cepljenih proti steklini.Redi pa NO-je,pa angleške lisičarje(ne vem od kje je potegnila to pasmo,ker v Sloveniji ni nobenega predstavnika),mogoče je mislila Beagle pa še kakšno pasmo zraven.
Tjaša
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #103 : četrtek, 17.11.2011 : 08:36:21 »

 Lips Sealed Angry
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #104 : četrtek, 17.11.2011 : 09:35:49 »

Mislim, da je tole že vse malo "offtopic" in sodi v druge predalčke foruma.

Pač, vsak ima svoje mnenje, meni je že en izvin preveč, sploh če se potem izredno rad ponavja pri vsakem napačnem koraku. Kot pravim vsak ima svoje mišljenje in ga nikomur nočem spreminjat, jaz imam svoje mišljenje in izkušnje in svojega tudi nebom. S športom se ukvarjam na tak način, ki se meni zdi varen in to je to, kaj pa drugi delajo pa pač ni moja stvar, ampak njihova in jim tega tudi ne prepovedujem ali preprečujem.

Lanabela, tvoji psi bi moje sosede na smrt prestrašili, ravno tako mojo mami, pač mogoče ne opaziš, sicer kako pa boš, če si na kolesu, jaz pa vidim, kako se ljudje že otrpnejo že pred samim srečanjem in kako starši vlečejo svoje otroke za roko in prestavljajo na drugo stran preč od psa. Pač odvisno kaj vidš je tudi od tega koliko opazuješ okolico, jaz jo pač zelo, zato, da me kaj neprijetnega ne preseneti. Je pa res, imam velikega črnega kosmatega psa, ki je v večini povod za strah in ne beagle.

Lp
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines