mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:01:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o prireditvah  |  mojpes.net vabi na prireditve  |  Pretekle prireditve  |  Tema: CRUFTS 8.-11.3.2012
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: CRUFTS 8.-11.3.2012  (Prebrano 29582 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ren
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 198


« Odgovor #75 : sreda, 14.03.2012 : 19:48:51 »


Tako je, jaz bi pri pasmah spustila skozi vse ostale. Samo BOB bi sel na pregled. S tem recejo "najboljse, kar lahko ta pasma ponudi, ni dovolj zdravo/viabilno/fit for function/karkol se bodo se spomnili, sori, mars ven".


Temu bi lahko rekli "pasji doping test", haha.
Logiran
cof
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #76 : sreda, 14.03.2012 : 23:55:53 »


lej ... vnetje očesa oz. ušes sorry ni ovira za razstavljanje ... ali je??? karakterno neprimerne pse BI MORAL (če jih, je druga pesem) izločit sodnik.
 

Za moje pojme z vidika bodočega zdravstvenega delavca so vneta ušesa in oči problem in se mi zdi popolnoma neodgovorno takaga psa voziti na prireditve kjer je nagnetenih na tisoče psov in ga še dodatno matrati z raznoraznim za psa popolnoma nepotrebnim friziranjem in podobnim, saj je to bolezensko stanje in žival v takem stanju potrebuje predvsem počitek in mir, ne pa malo kapljic pa huh, sej bo bolje. Vnetje ušes ni samo vnetje ušes, ampak se lahko razširi v zelo nevarno okužbo, če ni pravilno zdravljeno, poleg tega je za psa lahko zelo boleča izkušnja, spomnimo se samo kaj se je konec leta dogajalo z znanim politikom pa je imel "samo" vnetje ušes. Zato pozdravljam čimpogostejše veterinarske preglede na tekmovanjih, pa naj bodo lepotna, športna ali pa tekmovanja nekam v tri dni. Se mi zdi žalostno, da lastniki psov ne spoštujejo psov kot svojih prijateljev in jim vsaj takrat, ko so bolani ne omogočijo tistega kar takrat najbolj potrebujejo, to je počitek, zdravstveno oskrbo in veliko ljubezni. Zdi se mi sebično takega psa vozit na prireditve, samo zato, da se bo lastnik lahko pohvalil z novo titulo, ki psu roko na srce ne pomeni nič, on se bo veliko bolj razveselil nove bikovke. Poleg tega upam, da bodo s čimnatančnejšimi kontrolami res omilili ekstreme ki so nastali pri nekaterih pasmah.
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #77 : četrtek, 15.03.2012 : 06:15:11 »

ah spet ena ... "razstave je treba ukint, to je matranje psov" ...

torej po tvoje ....

pudlji imajo vneta ušesa lahko čez celo poletje oz. ko je vročina. takrat je treba bit doma in jih zdravit in boh ne daj kam it. torej sem po tvoje lahko doma pol leta. doma ... (pa ne mislim tukaj na razstave, da se zastopiva, mislim ... doma)

grem na eno večjo razstavo .. npr. crufts in pridem tja in ugotovim, da ima pes vneta ušesa. hmmm, torej po tvoje ... direkt nazaj domov. jaaa, ni problema ... ampak ... predno bom prišla domov, bo pes OK veš.

jaz ne bi in tudi nisem, nikoli razstavljala psa, ki se ne počuti dobro in verjemi, moji psi vnetih ušes skoraj ne občutijo. če se pes normalno obnaša normalno je in normalno nori, kljub po tvoje eni grozi, ki se ji reče vneta ušesa, zame to ni razlog, da ne bi živel normalnega pasjega življenja. al jih je treba v vato zavijat???


Nanook
vem, da pudlji niso med 15, hotela sem samo povedat, da razen z lano (lastnico clumberja) nisem govorila z ljudmi, ki imajo pse med "teh 15". da sem govorila z ljudmi, ki imamo druge pasme in da med mojimi sogovorniki niso samo pudlaši.

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #78 : četrtek, 15.03.2012 : 07:15:30 »

Hocem ti povedat, da pudl ni med 15. pasmami in torej ne bi bil podvrzen tem pregledom in torej ne bi ruknil zaradi vnetega usesa. Razen ce bi ga ruknil sodnik. Ce je verjeti porocilu, ga tudi vet ne bi ruknil.

Ne vem pa kje v cofovem pisanju vidis zahtevo po ukinitvi razstav. Saj sploh ne pise o tem. Pise o tem, da naj se bolnih psov ne bi razstavljalo. In po njegovem pes, ki ima vnetje uses, ni zdrav.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #79 : četrtek, 15.03.2012 : 08:18:36 »

ah ...

... ja pudlji niso med 15 ampak jaz že cel čas pišem o tem, da če se testira, naj se testira vse.

ti si post od cof zastopila, kot si ga zastopila, jaz sem ga očitno drugače ...


zakaj moje poste vedno bereš iz svojega stališča in ne tako, kot so napisani?? lej, ne da se mi vsakič pojasnjevat kaj mislim, ko pišem, kjerkoli. zgleda, da pišem butasto in me pač ne zastopiš. bom nehala. pisat tule ...
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #80 : četrtek, 15.03.2012 : 08:36:27 »

Sem ti ze napisala, da sem tudi jaz za to, da se testira BOB vseh pasem. V cem je torej problem?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #81 : četrtek, 15.03.2012 : 10:37:58 »

Pa ce ze omenjam Qualzucht, evo se link: klik in klik (oboje v nemscini).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #82 : četrtek, 15.03.2012 : 11:18:43 »

no,natis,še moje mnenje glede Cruftsa.Sem po dveh dneh končno prišla malo k sebi.Dva dni vožnje gor in prav toliko nazaj je res malo tu much. butnglavcNaslednjič grem z letalom! predaja Glede Cruftsa sem doživela ledeno mrzel tuš!Dobesedno! Na celini se za Crufts kvalifikacijo kar dobro borimo da se za to razstavo sploh kvalificiraš.Konkurenca na celini je močna in v njej sodelujejo izredno dobri psi.Ko prideš pa v Anglijo te pa skoraj kap zadane.Vsaj mene je.V nedeljo je bilo na Cruftsu prijavljenih 117 Basset Houndov.Še posebno v konkurenci samcev je bilo razen nekaj svetlih izjem vse ostalo  prava" horror story".Kot vzreditelj in sodnik te čudovite pasme je bilo po mojem mnenju vsaj polovica samcev za vzrejno prepoved.Francoska stoja prednjih nog,prekratki prsni koši,slaba predprsja,nesorazmerja med nadlaktnico in podlaktnico,odprti koti zadnjih nog,slabi "moverji".Pri psicah je bila situacija za odtenek boljša.Vsekakor pa sem bila razočarana nad odločitvijo sodnice pri sojenju psic v razredu Limited bitch,kjer je sodelovala med 11 ostalimi konkurentkami tudi psička iz moje vzreje Brynmor For Your Eyes Only.Pa ne za to ker je to psica iz moje vzreje,temveč zato,ker jo je premagala konstitucijsko slabša psica z kupom napak.Premagala jo je namreč psica z prekratkim prsnim košem,odprto stojo zadnjih nog,pa še bi lahko naštevala.Ne glede na vse sem na našo Ajo(Icy) izredno ponosna. bravo veselje Afro   Sojenje samo je bilo pri bassetih precej čudno.Enkrat je sodnica izbirala zmagovalca v starem tipu,drugič v novem tipu standarda tretjič nekje vmes.Za konec pa popolna bedarija.Samec,ki je bil letos na Cruftsu BOB je v starem tipu,vendar brez pretiravanja.In na koncu pade na veterinarskem pregledu zaradi vnetja oči.Budale! Jih sploh ni imel.Sem si ga hudičevo dobro ogledala od blizu-face to face!In te rahle rdečine,ki jo imajo vsi basseti v treh letih ni mogoče odpraviti,razen če bomo začeli delati očesne liftinge.Bo treba še nekaj let dela da se bo to odpravilo.Ne pa čez noč.Je pa bilo to sprogramirano že v naprej.V nedeljo zjutraj pred začetkom ocenjevanja se je že vedelo,da bo v nedeljo 7 pasem padlo na vet.ppregledu in ena izmed njih bo Basset Hound.Mislim,da je bil to tudi razlog,da je BOB dobil samec in ne samica,ker bi njo težko vrgli na pregledu oči.Psica je namreč potomka izredno uspešnega ameriškega šampiona,za ameriški tip Basset Hounda pa vsi vemo,da so zelo drugačni.Vsekakor je moj obisk Anglije potekal enkratno,spoznala sem kup novih ljudi,dobrih vzrediteljev,ne glede na Crufts videla veliko čudovitih psov,razpravljala  o genetiki,vzreji,reprodukciji z vzreditelji,veterinarji,lastniki.Vsekakor poučno.Moj možganski mlinček ima še veliko tem za premleti.Mogoče bo zadostovalo do naslednjega leta.
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #83 : četrtek, 15.03.2012 : 11:28:58 »

Samo nekaj sem še hotela dodati!To leto so sodelovanje v Bisu preprečili nekaj pasmam,naslednje leto bodo pa kakšnim novim!Lahko tudi VAŠI pasmi!Se boste vsi tisti,ki se sedaj sladko smejite ob teh odločitvah smejali tudi takrat,ko bodo hoteli spremeniti vašo pasmo?
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #84 : četrtek, 15.03.2012 : 12:02:05 »

lunca  Kiss Kiss Kiss

točno to kar ti opisuješ za tvojo pasmo sem jaz poslušala lani za pudlje. ko sem gledala grupo in kaj je hodilo od pudljev po ringu sem se pa strinjala 300%.

letos je bilo med pudlji v grupi kar precej drugače. en šved (kraljev), srednji (rus) in toy (anglež). pa tudi ta toy je iz zelo zelo dobre psarne vanitonia. no angleži imajo drugačen standard za pudlje in imajo samo tri velikosti za spremembo od FCI standarda (da ostalih podrobnosti ne navajam).

zaenkrat še komaj čakam crufts naslednje leto (kvalifikacijo imamo že  Kiss) se bom pa verjetno odločila v zadnjem trenutku, tako kot letos.

hvala za poročilo, sem ga (priznam) z nestrpnostjo pričakovala, ker sem res imela priliko debatirat o vsej tej štali samo z lastniki pasem, ki niso med 15.

čestitke za razstavljanje psičke  iz tvoje vzreje na tako veliki razstavi ... ne glede na to, kaj jo je premagalo ... BODI PONOSNA nanjo. predvsem zato, ker veš in vidiš, da delaš dobro  Afro

še to ... ali je standard tvoje pasme isti v angliji, kot FCI??
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #85 : četrtek, 15.03.2012 : 12:05:12 »

Lunca, je padel zaradi vnetih oci ali zaradi povesenih vek (ektropij)? Kaj je napisal vet.?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #86 : četrtek, 15.03.2012 : 12:07:30 »

BOB Basset Hound je padel zaradi konjunctivitisa!
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #87 : četrtek, 15.03.2012 : 12:10:32 »

A se da kje prebrati vet. porocilo?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #88 : četrtek, 15.03.2012 : 12:21:34 »

Kakšna oslarija. Ali bi morali pred razstavo pregledati vse pse vseh pasem ali pa nobenega. Izločit nekoga potem ko že zmaga je nekoliko...khm.
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #89 : četrtek, 15.03.2012 : 13:01:18 »

Nanook,ne vem kaj za tebe pomeni ektropij.V standardu Basset Hounda piše da morajo oči biti "lozenge shape" eyes.Kar pomeni,da se mora videti rahla rdečina.
In ja, natis,standard v Angliji in v Evropi je za Basset Hounda isti,drugačen je le AKC standard.Pri tem sem pa včasih že v dvomih če sploh gledam Basset Houndan ali gledam mix med bassetom in Beaglom.Še posebno slike iz ameriškega Nationala.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o prireditvah  |  mojpes.net vabi na prireditve  |  Pretekle prireditve  |  Tema: CRUFTS 8.-11.3.2012
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines