mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:03:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Vzreditelji, pozor!
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vzreditelji, pozor!  (Prebrano 8960 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : torek, 12.06.2012 : 19:33:07 »

Opozorjena sem bila, da nek slovenski podjetnik psarnam in vzrediteljem pošilja ponudbe za 'zaščito imena in znamke podjetja'. V njegovo početje se ne bi vmešavala, če ne bi v papirjih, ki jih z redno pošto pošilja okrog, vključil tudi obeh mojpes.netovih logotipov (starega - neveljavnega in sedaj veljavnega). Želim vam vsem sporočiti, da z njegovim početjem nimam prav nič opraviti in sem mu v zvezi s tem že pisala, ter vas opozoriti, da premislite, ali psarna takšno zaščito potrebuje, in vam pokazati, kje lahko zaščito blagovne znamke opravite sami, v kolikor to potrebujete ali želite.

Na spletni strani Urada za intelektualno lastnino najdete:

- osnovne napotke za zaščito blagovne znamke - KLIK
- dokumenti in obrazci za zaščito blagovne znamke - KLIK
- pristojbine in cenik storitev za zaščito blagovne znamke - KLIK


Moje pismo temu gospodu, iz česar je razvidno tudi za vzreditelje vse, kar imam o njegovi ponudbi sama za povedati:

----- Original Message -----
From: Jana
To: ******
Sent: Tuesday, June 12, 2012 7:28 PM
Subject: ponudba za zascito imena in znamke podjetja

Pozdravljeni,

obvescena sem bila, da po redni posti okrog vzrediteljev psov krozi vase pisanje, v katerega vkljucujete tudi star in nov logotip spletnega portala mojpes.net, za kar niste pridobili nikakrsnega soglasja.

Sicer mi je vseeno, kaj pocnete, in me vasa ponudba za zascito imen in znamk podjetij sploh ne zanima, saj bi si zascito ze zdavnaj priskrbela sama, v kolikor bi zelela. Moti me, da bi znali vzreditelji, katerim posto posiljate, pomisliti na to, da imam jaz kaksne prste vmes pri vasem pocetju. Bom poskrbela, da temu ne bo tako.

Ob tem bi vas zelela opozoriti tudi na to, da vase pocetje kaze na popolno nepoznavanje materije, na katero naslanjate svojo ponudbo.

1. mojpes.net ni podjetje, temvec je spletni portal. Res je, da je blagovna znamka, ki pa 'sloni' na spletni domeni, za katero veljajo povsem neodvisna in upravljanju z domenami lastna pravila, ki nimajo nobene zveze z zascito intelektualne lastnine ali imeni ter znamkami podjetij. Verjamem, da ste kot sodni izvedenec in specialist managementa ter podjetniski svetovalec specialist ze slisali zanje.
Domene ni mogoce kar tako 'speljati', le pravocasno je potrebno placati podaljsanje njenega najema. Dve enaki domeni tudi tehnicno nista mogoci, ne v Sloveniji, ne v Evropi in ne na svetu. Z logotipi je pa tako, kot z vsem ostalim avtorskim delom. Nekdo je avtor in avtorizirane zadeve sciti se kaj drugega od prijave blagovne znamke.

2. V ponudbo ste dal oba logotipa mojpes.neta - starega, torej povsem neveljavnega in neuporabnega, in novega, sedaj veljavnega. Ne vem, kaj bi bilo na starem in ze vec kot dve leti neveljavnem logotipu za zascititi za 400 eur, oz. ne vem, kako je lahko tak logotip podlaga za pridobivanje strank. Glede na vsebino ponudbe s cenami vred bi pricakovala, da bodo navedbe v njej temeljile na verodostojnih podatkih.

3. S ponudbo se obracate na psarne, torej vzreditelje rodovniskih psov, obenem pa psarne navajate tudi kot primere, ki (se) niso zasciteni. FCI (mednarodna kinoloska organizacija) ima povsem jasna pravila za poimenovanja psarn, zato je ze sama registracija dveh psarn na svetu (v okviru FCI) z enakim imenom nemogoca. V Evropi in na svetu imamo samo eno FCI organizacijo. Ce ne boste nasel informacij sam, vam lahko pomagajo z njimi na Kinoloski zvezi Slovenije. Oni so namrec prva in zadnja postaja pri registraciji psarne, ki je vedno mednarodna. Slovenske psarne niso podjetja, razen morda kaksna redka, pa se to v glavnem v tujini, zato se naslov ponudbe nikakor ne sklada z njegovo vsebino (dodani logotipi) in naslovniki, se manj v ponudbo spadajo povdarki o visjih dobickih, ugledu firme, dodano vrednostjo podjetja in podobni marketinski stosi.

Ne zelim, da mene ali kaj mojega vkljucujete v svoje poslovne modele, sploh pa ne glede na to, da temelji vasa ponudba na starih logotipih in na 'znamkah', ki jih scitijo predvsem drugi sistemi, oz. na podjetjih, ki v resnici to niso.

Hvala za razumevanje. Moje pisanje jemljite izkljucno kot dobronamerno, vsekakor pa pricakujem, da se mojpes.net ne bo vec pojavil v nobeni vasi aktivnosti.

Lep pozdrav,
Jana Pahovnik
lastnica spletnega portala www.mojpes.net



Naj vas vse ob tej priložnosti še obvestim, da lahko na mojpes.netu pridobijo zainteresirani izključno samo tiste podatke, ki so javno objavljeni (v primeru psarne vaše predstavitve - KLIK in oglase za legla - KLIK, ali jih na forumu napišete sami. Ničesar drugega in z menoj se ni mogoče dogovoriti za španovijo pri kakšnih aktivnostih izven mojpes.neta. Če vas obveščamo po zasebnih poteh (email) o čemerkoli, kar počnejo naši partnerji ali kdorkoli drug, vas obveščam izključno jaz in še to samo po sistemu 'mailing liste' mojpes.net registracij in občasnih 'novic' ali s povsem individualno zasebno pošto s točno določenim vprašanjem ali ponudbo. Nobenih podatkov, ki jih hranim o članih, ni mogoče na noben način dobiti, še manj uporabiti za kakršnekoli marketinške aktivnosti. Sama nad člani ne izvajam prav nikakršnih marketinških akcij. Torej, z mojim žegnom ali pomočjo taka pošta do vas ne more priti. Če dobite kakšno tako pošto, kjer bi bil omenjen mojpes.net, vas prosim, da me o tem obvestite.
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #1 : torek, 12.06.2012 : 20:33:31 »

...strokovnost mu je vrlina očitno...  Shocked
Logiran
gekon
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #2 : sreda, 13.06.2012 : 09:38:41 »

Jana, zelo dobro povedano. Mene je namreč pismo zelo zmotilo, saj psarna ni firma oz. vsaj ne bi smela biti...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : sreda, 13.06.2012 : 20:55:19 »

Kljub temu, da sem mu včeraj še kasneje napisala cel kup razlag okrog rejcev, psarn in vzreje psov, danes šibajo maili vzrediteljem in klubom ter društvom kot ubrisani.

Vsebina sporočila psarnam je takale:

Zadeva:  Ali ste zaščitili vaše ime in znamko ? Ali prejemate licenčnino ali še ne ? Ali želite brez investicije letno zaslužiti vsaj 10.000 EUR ?

Pozdravljeni, rejec psov !
Po pošti ste prejeli naš dopis, ponudbo in vizitko, ki velja kot kupon za 100 EUR popusta, če se odločite za storitev zaščite znamke in / ali cenitve vrednosti znamke oz. intelektualne lastnine in / ali specialističnega svetovanja Akademije internacionalizacije. Če pisma niste prejeli, je zlata vredna informacija v prilogi, za vizitko in popust 100 EUR pa nas kontaktirajte na e-mail.

Ali ste že zaščitili vašo znamko?  Mi vemo: Kako zaščita znamke poveča dobiček, zniža davke in zviša vrednost podjetja. Kako lahko od podjetja dobivate licenčnino. Kako brez investicije do denarja. Če se zavedate vrednosti vaše znamke, jo zaščitite. Zdaj je pravi čas. Specialisti **** imamo rešitev! Izdelamo kakovosten Zahtevek za zaščito imena / znamke. Izkoristite extra popust v juniju.


Ob poimenovanju 'rejec', je mene zabolelo, pa nisem vzreditelj. Zraven sta v priponkah tudi dve skrpucali, ki naj bi bila dopisa s ponudbo.

V enem dokumentu je kot slaba praksa tole:



Včeraj je po redni pošti šibalo tole:



in tole



mojpes.netovega seveda ni več zraven, kot mi je sporočil že včeraj, da ga je umaknil. Enostavno ju je zamenjal z drugimi. Ampak, sem mnenja, da noben lastnik ne bi smel dovoliti uporabo svojega logotipa v takile marketinški in popolnoma komercialni zgodbi kot prikaz slabih praks. Upam, da bo protestiral še kdo, tako zaradi kraje logotipa in njegova uporabe v lastne komercialne namene, celo s prikazovanjem v slabi luči, pa tudi zaradi same ponudbe.

V drugem dokumentu je nalimanih poleg zgornjih še nekaj hrvaških (morda celo srbskih) logotipov, med njimi nekaj klubov, en veterinar, nekaj psarn ..., predstavljeni pa so kot tisti 'tadobri', ki imajo svojo znamko zaščiteno.
Mimogrede, a se sploh zavedamo, da sam logotip in ime psarne še ni znamka? Logotip vam ščiti avtorska zakonodaja, ime psarne pa FCI. Rabite še kakšno drugo zaščito? Kaj je v vaši psarni 'znamka'?

Povejte mi, kako naj psarna brez investicije zasluži 10.000 eur? Kakšne davke in vrednost podjetja naj zmanjša psarna? Kakšen dobiček vam bo zvišala zaščita znamke? In kaj je v vaši psarni sploh znamka? Mladič, ko ga pomagate potegnit ven? Vaš logotip? Ime psarne? Bulshit.

Pa še nekaj: Ponudba vsebuje samo pripravo obrazca za prijavo znamke, nikakor pa ne pristojbin, ki jih je treba plačati ekstra Uradu za intelektualno lastnino (zneskom v ponudbi prištejte 250 eur).

Kristus, kot da smo na glavo padli.

No, klubi in društva pa ste dobili podobno ponudbo, kjer je drugačen tekst v mailu:

Subject: Ali ste zaščitili vaše ime in znamko ? Ali prejemate licenčnino ali še ne ? Ali želite brez investicije letno zaslužiti vsaj 10.000 EUR ?

Pozdravljeni, kinologi - ljubitelji psov !

Po pošti ste prejeli naš dopis, ponudbo in vizitko, ki velja kot kupon za 100 EUR popusta, če se odločite za storitev zaščite znamke in / ali cenitve vrednosti znamke oz. intelektualne lastnine in / ali specialističnega svetovanja Akademije internacionalizacije. Če pisma niste prejeli, je zlata vredna informacija v prilogi, za vizitko in popust 100 EUR pa nas kontaktirajte na e-mail.

Ali ste že zaščitili vašo znamko?  Mi vemo: Kako zaščita znamke poveča dobiček, zniža davke in zviša vrednost podjetja. Kako lahko od podjetja dobivate licenčnino. Kako brez investicije do denarja. Če se zavedate vrednosti vaše znamke, jo zaščitite. Zdaj je pravi čas. Specialisti **** imamo rešitev! Izdelamo kakovosten Zahtevek za zaščito imena / znamke. Izkoristite extra popust v juniju.


Tukaj je situacija spet konfuzna, v enem dokumentu so spet kot dobra praksa predstavljeni logotipi iz tujine (isti, kot pri psarnah), kot 'slaba praksa' pa je navedeno tole:



V drugem dokumentu pa tole:



Kaj je znamka kluba ali društva? Kaj ima klub ali društvo z dobički, znižanjem davkov in vrednostjo podjetja? O kakšni licenčnini je govora? Komu boste računali licenčnino? Imate v klubu ali društvu interes znižati davke (a kaj prodajate mogoče?) in zvišati vrednost podjetja (mimogrede, društvo ni podjetje, kar ve že v srednji ekonomski šoli vsak gumpec). Ali je v vašem društvu v statutu navedeno, da je ena od vaših dejavnosti pridobivanje denarja brez investicij (brez dela, recimo, ker prodajate ne kaj veliko, posebej pa ne svojih izdelkov ali storitev, ki bi jih bilo mogoče zaščititi kot blagovne znamke).

Res upam, da gre tole še komu drugemu toliko na živce, da se bo tipu vsaj odzval s prepovedjo uporabe logotipa, ker vas zdaj okrog z njimi prikazuje kot najslabše.
In ne, ne sme uporabljati vašega logotipa za takele bedarije, kot on trdi, da lahko, ker ga je našel na internetu. Nekaj učnih ur uporabe interneta smo tukaj že dali skozi, on pa jih bo očitno še moral.
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 13.06.2012 : 21:22:21 »

He he, kot vidim, se je lotil tudi naše Rally-O / RO-ekipe , tisto risbico imamo na majicah.
Kuuuul, zaslužile bomo v'lke d'narje Cheesy Svašta Roll Eyes Če lahko, lepo prosim, kontakt na mail, saj kljub temu, da smo navedeni, te superduper ponudbe nismo prejeli in se zdaj ne vemo kam pritožit Evil
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : sreda, 13.06.2012 : 21:25:17 »

skogkatt, dobiš takoj na mail. Dobili pa niste zato, ker vas v isti sapi ne morejo predstavljati kot shit primerke, zraven pa vas žicat za 400-600 eur. Običajno gre najprej korenček, potem palica in ne obratno Tongue
Logiran

natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #6 : sreda, 13.06.2012 : 21:29:23 »

no jaz sem dobila tale mail in sem gospodu napisala, da naj me zabriše ven iz njegove baze, ker nima pojma o kinologiji in zaščiti imena psarne.

ja itak 10.000€ ... hmmmm ampak a je mislu čistga a??? ker pol pa men ni treba več drekov pucat, pa kopat telih zveri pa okol vozit pa hranit, pa cepit, pa ... ej da mu nisem jest pa mal prehitr napisala da je vosu, ker tip očitno obvlada ... a čistga je mislu ... ti mater ...  Shocked

Logiran
planetpsov
novinec
*
Sporočil: 45


WWW
« Odgovor #7 : četrtek, 14.06.2012 : 07:44:48 »

Zdravo,

Naš logo od trgovine je tudi gor. Hm.
Jana mi lahko pošlješ na zasebno njegov email da umakne naš logo, ker res ne vem kaj ima naš logo tam za početi.

Hvala.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 14.06.2012 : 08:03:23 »

Sem poslala na mail.
Logiran

IDA
novinec
*
Sporočil: 45


« Odgovor #9 : petek, 15.06.2012 : 11:33:10 »

Lepo in jasno napisano Jana, ampak so vztrajni, najprej sem ponudbo dobila po pošti nato na mail.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #10 : petek, 15.06.2012 : 12:04:28 »

Ja, IDA, bi rekla, da so tko bolj, z glavo ob zid Tongue. Mu že, preden začne pošiljat maile, razložiš, da psarna ni firma, pa ti nazaj napiše primer jogurta Danone in pesmice "Na planincah ...", zraven pa doda še, da ima edina pri Uradu URSIL zaščiteno dejavnost kinologije Lovska zveza Slovenije. Potem si najbrž vsi, razen njega, lahko mislimo, koliko je ura. Tongue Ker on potem razpošlje še maile z enako vsebino, da ne bi slučajno kaj zamudil.

Upam si manipulirati, da takle 'strokovnjak', ki ne ve, kaj sploh je rejec, kaj vzreditelj, kaj psarna, kaj pa Lovska zveza, in ki med drugim ne loči dejavnosti društva od podjetja, ne more vzreditelju verodostojno svetovati glede vpisa znamke v bazo zaščite intelektualne lastnine. Žal.

Upam, da ste mu v čim večjem številu napisali nazaj, kaj si mislite o njegovem početju.
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Vzreditelji, pozor!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines