mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 08:05:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  šolanje  |  Tema: Različni pristopi v šolanju psov
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Različni pristopi v šolanju psov  (Prebrano 54869 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #150 : sreda, 08.09.2004 : 19:58:25 »

Me veseli, da znaš angleško in me tudi veseli, da zanš copy/paste....... a kot kaže je to tudi vse.

Povej svoje mnenje, ki lahko bazira na prebranem, na izkušnajh, na osnovi dela ali pa poslušanja.
Ne pa copy/pastat Wink, to zna vsak, tudi tisti, ki nima pojma kaj copy/pasta Shocked
Logiran
MihaB
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #151 : sreda, 08.09.2004 : 20:54:53 »

Me veseli, da znaš angleško in me tudi veseli, da zanš copy/paste....... a kot kaže je to tudi vse.


Tipični odgovor tipičnega slovenskega "kinologa" ki misli, da je pojerbal vse znanje tega sveta.
In od kod ti črpaš svoje znanje  Huh
- branje ..... NE
- izkušnje .... po tvojih odgovorih ne bi rekel
- na osnovi dela ....  Tongue
- poslušanje .....  Lips Sealed
- nakladanje .....  Grin Grin

preberi pa komentiraj če te je kaj v hlačah  Grin Grin

MihaB
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #152 : sreda, 08.09.2004 : 21:18:00 »



preberi pa komentiraj če te je kaj v hlačah  Grin Grin

MihaB

Če me že osebno ne poznaš, v kar sicer dvomim me lahko vidiš na eni skliki, ker se zelo nazorno vidi, da me je kar nekaj v hlačah. Moških je ponavadi (ali pa si le želijo) vspredaj, jaz imam pa v hlačah kar ogromno rit.  Wink

No pa greva.
- branje...ker pametni sedaj po novem ne delate drugega kot lepite linke, ste me prislili v branje  Kiss
- izkušnje....jih še pridobivam  Smiley
- Na osnovi dela... tudi pisanje na forum in odgovarjanje tvojim provokacijam je delo Shocked
- nakladanje....se učim od tebe  Grin Grin Grin

Samo linkov pe ne znam dobro copy/pastat

In sedaj koliko je tebe v hlačah? Z jezičkom znaš kar dobro opletat. Škoda ker samo preko tipk na računalniku, kje drugod bi bil veliko večji užitek prenašat tvoj jeziček Wink
Logiran
MihaB
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #153 : sreda, 08.09.2004 : 21:32:31 »

Mislil sem da komentiraš ČLANEK in ne moje ugotovitve o tebi. Te držijo kot pribito, tako da komentar res ni potreben  Grin

MihaB

p.s.
ja kdo pa tebe ne pozna, ga nej
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #154 : sreda, 08.09.2004 : 21:41:55 »

Živjo,
javljam se kot lastnica večih psov pasme bokser, ki bi jim lahko rekli tudi kralji vlečenja  Cool (tisti, ki ima vsej enega takega, ve kaj mislim  Wink).

Strinjam se s člankom, ki ga je prilepil MihaB (op.: prebrala sem samo odebeljen modri del). Vsak pes je zgodba za sebe. Lastnik (vodnik) mora oceniti senzibilnost in inteligenco svojega psa in temu prilagoditi tip dela.

Kot novopečeni lastnik svojega prvega psa, sem psa vodila na kovinski ovratnici - ne na zateg. Kot novopečeni vodnik sem v pasji šoli po navodilih inštruktorja nepravilno uporabljala zatezno ovratnico, ki je domala psihično uničila mojega psa. Moj samec ima 40 kg in je krotka duša. Ni razumel zakaj ga na terenu cukam, ko pa je moj najboljši prijatelj. SchH 1 sva položila (po dolgotrajnem popravljanju škode, ki ga je naredila zatezna ovratnica; z drugim inštruktorjem) na usnjeno nezatezno ovratnico.

Vsem svojim psom na sprehodih pustim, da me vlečejo, ker so razstavni psi. Bokserje v ringu postavljamo "pes na pes". Če pes vlečenje dojema kot negativno, tudi v ringu ne bo stal tako kot je treba. Zelo enostavno. Ko me psi na sprehodih vlečejo preveč, se ustavim, jih dam na sedi in počakam, da gre "tisto zanimivo" mimo. Če je vlečenje obvladljivo, psa pokličem k sebi, ga dam na poleg, ga spodbujam na kontakt oči-oči, kar v večini primerov pomaga (vsaj pri starejši psici, ki ima zelo močan očesni kontakt z menoj). Če se mi pa ne da ukvarjati s tem, mu dam pa samo povodec pod eno od sprednjih tac, kar mu ne olajša vlečenja, saj ga vrže iz ravnotežja in bolj ko poskuša vleči, bolj mu sili glavo k tlom. Ponavadi hitro nehajo vleči.

Ne maram kovinskih zateznih ovratnic. Puščajo sivino na prelepih žametno belih vratovih; pozimi so hladne, poleti vroče. Moji psi jih nosijo samo na razstavah (tisto šmajkersko "kačico" varianto).
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #155 : četrtek, 09.09.2004 : 07:05:34 »


Vsem svojim psom na sprehodih pustim, da me vlečejo, ker so razstavni psi. Bokserje v ringu postavljamo "pes na pes". Če pes vlečenje dojema kot negativno, tudi v ringu ne bo stal tako kot je treba.


Govorimo o različnih pristopih pri šolanju psov. Primarno je mišljeno šolanje poslušnosti.
Ring dresura je čisto nekaj drugega.
Pri poslušnosti je vlečenje nesprejemljivo oz. nedopustno, pri ring dresuri pa je obvezno.
Tudi sama sem hodila na trening ring dresure, ker mi pač ni bilo jasno kako naj psico, ki je hodila ali tekla ob meni prepričam, da gre oz. da more teči pred mano.
Rezultat je bil, da mi jo je na specialki vodil drug vodnik. Zakaj? Zaradi navzkrižja intersov. V Trbovljah nisem križala interesov in je psica tekla poleg mene.


Miha, napiši kakšen avtorski tekst - pisanje na forum je tudi avtorso delo in ga bom komentirala.
Tukaj nisem niti v vlogi, niti si ne želim biti v vlogi, da bom komentirala literaturo na področju šolanja psov.
Tukaj smo zato, da si izmenjujemo izkušnje, opažanja, vprašanja,... ne pa zato, da komentiramo avtorska dela.

Če bi pozorno bral mojih toliko in toliko avtorskih tekstov na temo šolanja in vzgoje, bi lahko seveda če bi to hotel prebral, da vedno gledaš psa in vodnika, da si nista niti dva psa slična, da se prilagajaš psu in vodniku in njunemu trenutnemu počutju in volji.
Ampak ne, ti tega ne znaš prebrati ali pa razumeti. Ti kakšen svoj tekst prevedem v angleščino, da ga boš potem mogoče hotel prebrati in ga lažje razumeti. Baje je slovenščina skopa z opisnimi besedami. Če ti bo lažje oz. če želiš, ti lahko tudi narišem.
Še enkrat povdarjam, da nisem v vlogi da komentiram strokovno literaturo.
Logiran
MihaB
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #156 : četrtek, 09.09.2004 : 07:39:37 »

Simi,
članek se neposredno nanaša na tvoje pisanje v zvezi z uporabo zatezne ovratnice.
Če si dovoliš tukaj na forumu deliti nasvete in "prevzgajati" bralce foruma ni hudič, da ne bi zmogla komentirati tudi ta članek.
Komentarji v smislu "Miha, napiši kakšen avtorski tekst - pisanje na forum je tudi avtorso delo in ga bom komentirala." in "Tukaj nisem niti v vlogi, niti si ne želim biti v vlogi, da bom komentirala literaturo na področju šolanja psov." ter "Tukaj smo zato, da si izmenjujemo izkušnje, opažanja, vprašanja,... ne pa zato, da komentiramo avtorska dela." so milorečeno SMEŠNI in kažejo na tvoje neznanje ali aroganco.

MihaB
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #157 : četrtek, 09.09.2004 : 08:53:15 »

Miha zadnjič,
nisem tukaj zato, da komentiram tujo ali domačo strokovno literaturo. In tudi nisem tukaj zato, da delim nasvete in prevzgajam bralce foruma. To delam na poligonu in zato mi plačujejo Shocked. Tukaj sem zato kot ostali, da izmenjujemo mnenja. Forum je namreč temu namenjen.
In v končni fazi sem svoje menje o uporabi zatezne ovratnice že napisala in ga tudi argumentirala.
Če nočeš razumeti oz. če potenciraš žolčno debato o mojem načinu šolanja si vsak dan ob 18.30 vabljen k meni in bova na licu mesta na osnovi videnega debatirala o uporabi le nje.

Še vedno čakamo na kar nekaj vprašanj, ki smo ti jih zastavili ne samo v tej temi. A najlažje je ostati anonimen, se skrivati za tujini članki in se brez agrumentacij oglašati v temah.

Napiši si kinolog le na forumu ali tudi v realnem svetu. Če si samo na forumu je tvoje vedenje dopustno, če si tudi v realnem svetu je pa žalostno, da se obnašaš kot tipičen slovenski "kinolog".

Torej, kot sem te že v drugih poizkusih tvojega pisanja ignorirala, te bom tudi tokrat, dokler ne napišeš kaj več kot tuje besede Wink. Ker če že se pogovarjam z ljudmi na določeno temo se pogovarjam s tistimi, ki mislijo s svojo glavo, ki bazirajo na svojem znanju, ne pa s tistimi, ki od mene pričakujejo, da se bom postavila v vlogo kritika oz. ocenjevalca večletnega dela drugih kinologov.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #158 : četrtek, 09.09.2004 : 08:58:31 »

Tukaj smo zato, da si izmenjujemo izkušnje, opažanja, vprašanja,... ne pa zato, da komentiramo avtorska dela."[/i] so milorečeno SMEŠNI in kažejo na tvoje neznanje ali aroganco.

MihaB

Tukaj ne gre za nobeno neznanje ali aroganco ampak samo za osnovni kodeks obnašanja, ki sem ga sprejela s tistim, ko sem postala kinolog.
Ne blati in ne ocenjuj dela in znanja drugih Shocked kolegov. Ker je to nefer in neetično. In tega pri meni ne boš doživel.
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #159 : četrtek, 09.09.2004 : 09:01:39 »

Živjo,
simi, ni mi treba razlagati razlik med poslušnostjo in ring dresuro, ker poznam oboje.  Wink Ti dve stvari se še kako prepletata. Predstavila sem samo moj konkreten primer.

Svoje pse obravnavam kot celoto, zato je vzgoja za mene skupek učenja vseh stvari, ki jih v življenju z mojimi psi potrebujem. In v konkretnem primeru vlečenja, se 2 potrebi prepletata.

Vsaka drugačna informacija od tiste, ki jo že poznamo, je lahko samo dobrodošla, saj se nam tako odpirajo obzorja.
Jaz osebno od inštruktorjev, ki jih plačujem, da mi pomagajo pri šolanju mojih psov, pričakujem strokovnost, prilagodljivost - fleksibilnost in originalnost, predvsem pa dober posluh za pse.
Logiran
Alix
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 455


« Odgovor #160 : četrtek, 09.09.2004 : 09:06:08 »

Mene pa zanima nekaj povsem drugega - kako dolgo nagrajujete svoje pse s piškotki pri učenju? do katere stopnje recimo? (če jih seveda uporabljate)
Logiran
MihaB
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #161 : četrtek, 09.09.2004 : 09:22:21 »

Simi,
tebe ni nihče prosil ali ukazal da moraš komentirati moje izjave ali članek, ki sem ga prilepil. To lahko naredi vsak član tega foruma in NE samo in vedno TI.
Če je za tebe prioriteta "nisem tukaj zato, da delim nasvete ..... To delam na poligonu in zato mi plačujejo" kaj pa pol hudiča odgovarjaš in se razburjaš. Bodi tiho in kasiraj na poligonu in ne mlati prazne slame na forumu.

Sploh pa ne vem, kje piše, da je komentiranje članka nefer in neetično   Huh Huh. Če ne znaš angleško ti ne morem pomagati. Poleg tega pa spodaj piše:
Feel free to make copies of this article and share them with your vet, your groomer, and anyone you know who loves dogs.

Pa lep pozdrav
MihaB
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #162 : četrtek, 09.09.2004 : 10:19:08 »

Alix, moj prakticno vedno dobi neko vrsto nagrade (piskotek, igracka, igra, bozanje,...).

MihaB, tisto spodaj samo pomeni, da lahko ta clanek kopiras in ga posredujes naokrog. Kaj ima to veze s komentiranjem?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
MihaB
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #163 : četrtek, 09.09.2004 : 11:10:15 »

MihaB, tisto spodaj samo pomeni, da lahko ta clanek kopiras in ga posredujes naokrog. Kaj ima to veze s komentiranjem?

Ne vem, kaj je narobe če človek komentira članek. Če se vam zdi, da je komentiranje članka "neetično" in "nefer" pol verjetno sodite v kakšno banana republiko pod vodstvom tovaiša Stalina.

Kar sem jaz napisal spodaj nima neposredne zveze s komentiranjem ampak s Copyright oz. po slovensko s avtorsko pravico avtorja, kjer natančno pove, da dovoli distribucijo in ....... članka. Verjetno se ne bo sekiral, če bo kakšen slovenček oz. pardon slovenčica članek tudi pokomentiral-a ali ne  Tongue

MihaB
Logiran
Alix
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 455


« Odgovor #164 : četrtek, 09.09.2004 : 11:22:08 »

MihaB: kaj si tolk siten, simi ti je namreč že najmanj 3x povedala, da ni tukaj, da bi komentirala ne našo ne tujo strokovno literaturo, sploh pa nima to kaj s tem, ali jo lahko ti copiraš ali ne...ne vidim problema - pač simi je ne misli komentirat, njen pogled na vso stvar pa itak poznaš iz prejšnih postov...
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  šolanje  |  Tema: Različni pristopi v šolanju psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines