mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 10:30:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS v letu 2013
Anketa
Vprašanje: Koga bi volili za predsednika KZS, če bi imeli možnost na volitvah oddati svoj glas?  (Anketa je zaprta: sobota, 16.03.2013 : 00:54:56)
mag. Blaž Kavčič - 5 (19.2%)
Lidija Okleščen - 17 (65.4%)
Boštjan Penko - 3 (11.5%)
Dušan Travnikar - 1 (3.8%)
Vseh glasov: 26

Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS v letu 2013  (Prebrano 72242 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #75 : sobota, 16.03.2013 : 17:22:43 »

A je kaj novega? Dajte kak info za tiste ki danes ne moremo bi tam prosim...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #76 : sobota, 16.03.2013 : 18:00:49 »

Očitno je strahu še vedno toliko, da niti tega nihče ne upa napisat, kdo je predsednik KZS Tongue

Ok, na tajnih volitvah, ki so potekale takole (žal slike z glasovanjem "na kolenih" niso uspele Cool):







je zmagal mag. Blaž Kavčič in če je on zadovoljen z zmago na takih 'tajnih' volitvah, potem sem vsekakor zadovoljna tudi jaz.

Torej, mag. Blaž Kavčič, čestitke.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #77 : sobota, 16.03.2013 : 18:09:01 »

Rezultati volitev:

Volitve za predsednika KZS:
mag. Blaž Kavčič - 75 glasov
Lidija Okleščen - 33 glasov

Volitve za Nadzorni odbor KZS:
Jože Roman Grah - 67 glasov
Egon Dolenc - 56 glasov
Drago Goričan - 53 glasov

Volitve za Disciplinsko komisijo KZS:
Marjan Zupanič - 80 glasov
Jože Bola - 79 glasov
Sašo Ferenčič - 67 glasov
Ožbalt Fajmut - 64 glasov
Simon Friškovec - 62 glasov

Volitve za Statutarno komisijo KZS:
dr. Dušan Štrus - 75 glasov
Sabina Heric - 72 glasov
Darko Korošec - 71 glasov
Iztok Krumpak - 68 glasov
Davor Marijanovič - 62 glasov

Poročilo pa kasneje ali jutri.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #78 : nedelja, 17.03.2013 : 10:01:52 »

V soboto, 16. marca 2013, se je v Logatcu zgodila Volilna skupščina KZS 2013.

Varnostniki so bili zelo prijazni, vsem na očeh je bil tudi hišni red. Kakšnih posredovanj ni bilo opaziti vse do glasovanja o Upravnem odboru, ko je delovni predsednik Skupščine varnostnike prosil, da odstranijo pijanega in glasnega (starega in novega) člana Upravnega odbora KZS, ki je bil res zelo moteč za vse, na koncu pa se je zaradi škode, ki jo je naredil na parkiriščih, srečal še s policijo. Najbrž ne preveč vzpodbuden začetek novega mandata stare ekipe in zagotovo izjemno slab zgled za zvezni kinološki naraščaj.

Začelo se je z nagovorom predsednika mag. Blaža Kavčiča, ki je predlagal delovno predsedstvo: predsednik Höefferle, člana Verčko in Nagode, zapisnikar Majdi Kosi, overovatelja Vidic in Kočar; in verifikacijsko komisijo: Trček, S. Novak, Simčič.
Lidija Okleščen je predlagala, da bi bila štiričlanska verifikacijska komisija, v njo pa bi oba kandidata za predsednika predlagala vsak po dva svoja člana. Kavčič ji je odgovoril, da pač ne more biti tako, lahko pa predlaga celotno svojo verifikacijsko komisijo, kar je tudi storila in predlagala: Urek, Velikonja, Tomašič.
Predsednik Kavčič je dal na eno glasovanje celotne delovne organe. Ker še ni bilo verifikacijske komisije, je štelo glasove administrativno osebje KZS.
Glasovanje o predlaganih delovnih organih: za 82, proti 14.
S tem je bila izvoljena tudi verifikacijska komisija, kot jo je predlagal Kavčič, saj se za njo ni glasovalo posebej, temveč očitno kar v paketu z vsemi ostalimi.
Delovni organi skupščine so zasedli svoja mesta in predsednik skupščine je odredil odmor, da se je lahko verifikacijska komisija lotila dela - štetja prejetih ustrezno izpolnjenih pooblastil in izdanih glasovalnih kartončkov, ter s tem prisotnih delegatov.

Po pavzi je podala verifikacijska komisija svoje poročilo: V KZS je vseh članic 119, prisotnih je bilo 108 delegatov.

Predsednik skupščine je dal na glasovanje dnevni red: za 95, proti ?, s čimer je bil dnevni red sprejet.

Na vrsti je bil sprejem Poslovnika skupščine. Okleščenova je predlagala, da se poslovnik dopolni z dvema točkama:
1. volitve se izvedejo tajno, v ločenem prostoru,
2. odpiranje skrinjic in štetje glasov se izvede javno takoj po tajnem glasovanju.
Delovni predsednik je dal na glasovanje najprej Kavčičev predlog iz skupščinskega gradiva, ki je bil brez teh dveh dodatnih točk. Zanj je glasovalo 73 delegatov. S tem je bil sprejet Kavčičev poslovnik, brez dopolnitev o tajnosti glasovanja in javnem odpiranju ter štetju glasov.
Pri tem je zanimivo, da prav v tem poslovniku, ki je bil sprejet, v 10. točki že piše, da so te volitve "skladno s 36. in 85. členom Statuta KZS tajne in potekajo s pomočjo glasovnic". Hudič je v podrobnostih in očitno si 73 delegatov predstavlja razliko med javnim in tajnim glasovanjem samo v tem, da pri javnih dvigneš barvni listek, pri tajnih pa na listku vsem pred očmi nekaj obkrožiš. Pametno, Polde. Javno pokažeš vsem, za koga si tajno glasoval.

Ker je prišla zahteva 'iz občinstva', da se mora glasovati tudi za predlog Okleščenove, se je pač za vajo glasovalo še to in naštelo 35 kartončkov. Hvala vsem petintridesetim, ki ste dvignili roke. Ne zato, ker ste podprli predlog Okleščenove, temveč zato, ker očitno poznate point tajnosti glasovanja in javnosti štetja glasov. Po mojem mnenju bi vseh 108 delegatov v tem primeru moralo dvigniti svoje kartončke, četudi bi podal predlog sv. Peter.

Na vrsti je bilo poročilo Volilne komisije. Predsednik Volilne komisije Kovač je prebral celoten tekst poročila, ki je bil tudi del dokumentacije ob vabilu na Volilno skupščino. Dodal je še, da so v vmesnem obdobju dobili dve pošti:
- 15. 2. 2013 je Travnikar poslal dopis o svojem odstopu od kandidature za predsednika KZS,
- 14. ali 15. 3. 2013 pa je Penko poslal telegram o svojem odstopu od kandidature za predsednika KZS.
Kovač je obe pisanji prebral in ugotovil, da sta za predsedniško mesto ostala le dva kandidata, Kavčič in Okleščenova, ter opozoril delegate, da so na glasovnicah še vedno vsi štirje in naj glasujejo samo za enega od navedenih dveh.

Sledila je predstavitev programov obeh kandidatov za predsednika KZS, začel je mag. Kavčič, nadaljevala Okleščenova. Po predstavitvah je bila odprta razprava:

- B. Pivec -> DLVKOS: Želel je predstaviti težave, s katerimi se je društvo srečevalo v zadnjem obdobju, vendar je bil prekinjen, ker ni govoril o programih kandidatov.
- A. Kočar -> (ne vem, čigav delegat je bil): Najprej je očital DLVKOS, da jih v BIS programu na EDS Bratislava ni bilo, Okleščenovi pa je očital, da v času, ko je bila sekretarka KZS ni naredila nič za izboljšanje spletne strani KZS in Kinologa.
- Okleščenova mu je replicirala, da o zadevah odloča predsednik KZS in ne sekretarka KZS, kar je ona takrat bila, ter da nikoli ni od predsednika dobila navodil za posodobitev spletne strani ali Kinologa, vsekakor pa so oboje delali drugi.
- I. Tomašič -> Klub za dobermane: Želel je govoriti o problemih kluba, vendar to ni bilo mogoče, zato je povedal, da ga Kavčičev program ne prepriča, ker k ničemur ne zavezuje, program Okleščenove pa ga, ker je bolj konkreten. Povdaril je, da naj bo KZS servis članicam.
- B. Pivec -> Repliciral je Kočarju, da so razstave samo en del klubskih dejavnosti.
- Trček -> ŠKD Goričko: Kavčičevega dela ni mogel prehvaliti, povdaril je, da je transparentno, pošteno ...
- M. Kovač -> ŠKD Logatec: Povedal je, da vodi Komisijo za šolanje, da je treba pogledati, kaj je narejenega, in da v zadnjem mandatu ni zaznal poskusov privatizacije, so pa bili prej.
- Okleščenova mu je replicirala, da ima podatke s terena, da je Komisija za šolanje delala zelo dobro, da se ne bo v njej po njeni morebitni izvolitvi nič spremenilo in da bodo imeli vse pogoje, da tako dobro delajo še naprej.
- Kovač ji je repliciral, da veže svojo funkcijo na izvolitev Kavčiča, ker ljudem, ki stojijo za Okleščenovo, ne zaupa.
- Okleščenova mu je replicirala, da ne ve, za kakšna ozadja gre in da mu zagotavlja, da ljudi, ki so bili kakorkoli izpostavljeni do sedaj, niso v njeni bodoči ekipi, zato so vse skrbi o ozadjih odveč.
- Svetelšek (ne vem, koga je zastopal): Želel je govoriti o kraševcih, pa je po protestu prisotnih odstopil od namere.
- mag. B. Kavčič (najbrž kot predsednik KZS): Povedal je, da je KZS velika in komplicirana družina, ima 119 članic z 12000 članov, ter da je hotel DLVKOS registrirati tak statut društva, ki v celoti ruši statut KZS, da je bil kraški ovčar glavna 'zvezda' EDS v Celju, da nudi KZS za kraške ovčarje zastonj rodovnike in prijave na razstave ...
- Želel je replicirati še Pivec, vendar mu niso dali besede.

Sledile so volitve, oz. pač tisto, čemur kinologi pravijo volitve.
Verifikacijska komisija je občinstvo obvestila, da je prišel vmes še en delegat, tako da jih je bilo za volitve skupaj 109 prisotnih. Povedali so, da so volitve tajne (ne se smejat, se tudi mi tam nismo) in da se glasuje za vse istočasno: predsednika, člane Nadzornega odbora, Disciplinske komisije in Statutarne komisije.
Razložili so tudi postopek:
- vsak delegat pride do predsedniške mize, kjer z glasovalnim kartončkom/lističem za javno glasovanje dvigne štiri glasovnice za tajno glasovanje, kar se označi v volilnem seznamu,
- za predsednika se obkroži eno ime,
- za Nadzorni odbor se obkroži tri imena,
- za Disciplinsko in Statutarno komisijo se obkroži po pet imen.
- ko bodo vse glasovnice prevzete, se prične glasovanje.

Postopek prevzemanja glasovnic je nekaj časa trajal in delegati so se prestopali z njimi po prostoru sem in tja. Precej neopazno je prevzemanje glasovnic prešlo v glasovanje. Ni treba veliko domišljije, da si predstavljate dogajanje. Ampak ok, če je 73 kinologov zadovoljnih s takim tajnim glasovanjem, da se v srednje veliki dvorani in predprostoru gnete 109 delegatov, vsak s svojim kartončkom za javno glasovanje, štirimi glasovnicami za tajno glasovanje in pisalom (pa še s torbicami, jaknami, telefoni, drugimi papirji, beležkami ...), eni z njimi na kolenih, drugi na hrbtu soseda, tretji na tistih nekaj mizah v prostoru, četrti z listi na kolenih, peti na školjki v wc-ju ..., nekaj pa s strahovi, kdo jim gleda čez rame, med njimi pa najbrž ne veliko manj drugih ljudi, ki smo bili na skupščini samo poslušalci in gledalci, potem si pač ne želijo in ne zaslužijo nič več in nič bolje. S čimer so zadovoljni, to naj imajo. Večjo tajnost in zasebnost bi imeli, če bi kar po SMS-ih oddali svoje glasove in tako prihranili kup stroškov KZS, sebi in drugim pa pot, ter vsem pridobili eno sončno soboto.

Najbrž je teh 73 kinoloških volivcev brez veze vprašati, kaj bi lahko bilo narobe, če bi se ob glasovanju dvorana zaprla in bi se spuščalo v prostor po enega kandidata, ki bi lahko zasebno volil, oddal posamezne listke v ustrezne škatle in odšel. Prejšnji/sedanji predsednik KZS je govoril o zaupanju. Ne vem, morda pa ne bi bilo slabo organizirati enega predavanja, kjer bi nam razložil, kaj zaupanje sploh je. Verjamem, da odrasli in odgovorni ljudje, kar v večini kinologi so, nimajo težav sami obkrožiti 14 imen na štirih listkih. Samo namig - na volitvah so plankceglci dovoljeni Wink.

V nekem trenutku je delovni predsednik povedal, da so vsi delegati oddali glasovnice in naj vsi prisotni, razen volilne komisije, zapustimo prostor, ker se prične (tajno) štetje glasov. Vsi smo se spokali ven in predelna vrata so se zaprla. Nisem gledala na uro, verjetno pa ne bom veliko zgrešila, če ocenim, da smo pred objektom po skupinah in skupinicah čvekali kakšno uro. Tudi tega ne vem, kaj bi lahko bilo narobe s tem, da bi se ob zaključku volitev vsi zbrali v dvorani in bi se glasovi javno prešteli, namesto da je bilo potrebno sprazniti celo dvorano za čas, da so šteli glasovnice. Zagotovo pa vedo to vsi že večkrat omenjenih kinoloških volivci in "organizator prireditve".

Po kakšni uri so poklicali delegate nazaj v dvorano in razglasili rezultate volitev:

Volitve za predsednika KZS:
109 glasovnic, od tega 1 neveljavna
mag. Blaž Kavčič - 75 glasov
Lidija Okleščen - 33 glasov

Volitve za Nadzorni odbor KZS:
Jože Roman Grah - 67 glasov
Egon Dolenc - 56 glasov
Drago Goričan - 53 glasov

Volitve za Disciplinsko komisijo KZS:
Marjan Zupanič - 80 glasov
Jože Bola - 79 glasov
Sašo Ferenčič - 67 glasov
Ožbalt Fajmut - 64 glasov
Simon Friškovec - 62 glasov

Volitve za Statutarno komisijo KZS:
dr. Dušan Štrus - 75 glasov
Sabina Heric - 72 glasov
Darko Korošec - 71 glasov
Iztok Krumpak - 68 glasov
Davor Marijanovič - 62 glasov

Mag. Kavčič se je zahvalil za veliko podporo in govoril o tem, da je treba poznati in spoštovati pravila, da je med kinologi potrebna velika mera strpnosti, spoštovanja in sodelovanja ...
Potem mu je Okleščenova čestitala in se tudi ona zahvalila svojim podpornikom.

Sledila je predstavitev Upravnega odbora izvoljenega predsednika in ker bo mag. Kavčič obdržal vse člane starega UO tudi v novem mandatu, smo videli stare/nove obraze: Svetelšek, Verčko, Švegelj-Žnidaršič, Kselman, M. Korošec, Kočar, A. Novak, Vidic, Česnik in Trček.
Pred glasovanjem za UO je bilo nekaj zmede s preverjanjem prisotnosti, vmes so dali odstraniti kinologa z začetka tega zapisa, na koncu pa ugotovili, da je v dvorani še 95 delegatov. Najprej se je glasovalo proti predlaganemu Upravnemu odboru in javil se je eden, na kar so ugotovili, da je za UO glasovalo 94 delegatov.

Na koncu je bila še pogostitev, potem nekaj incidentov na parkingih, odhodi in to je to.
Dogajalo se je še marsikaj, vendar o tem ne boste brali ne tukaj, zagotovo pa tudi ne v Zapisniku te skupščine. Pa nič zato, vedno mora kaj ostati tudi (javna) skrivnost Wink.

Ker je bila na skupščini nekajkrat izrečena beseda 'spoštovanje', želim na tem mestu citirati SSKJ:

spoštovánje  -a s (ȃ) 1. zelo pozitiven odnos do koga zaradi njegove moralno utemeljene veljave, vrednosti: čutiti, izgubiti spoštovanje do starejših, voditeljev; z besedami, dejanji izkazati komu dolžno, veliko spoštovanje; z delom si pridobiti spoštovanje / imeti, uživati spoštovanje; narediti iz spoštovanja; govoriti o čem s spoštovanjem / publ., kot vljudnostna fraza sprejmite izraze mojega spoštovanja / v meščanskem okolju, kot pozdrav moje spoštovanje / v pismih s spoštovanjem; kot vljudnostna fraza na koncu pisma z odličnim spoštovanjem // ekspr., navadno v zvezi vreden spoštovanja izraža, da je koga ali kaj vredno upoštevati: tak nasprotnik je vreden vsega spoštovanja; njegova odločnost je spoštovanja vredna 2. upoštevanje, izpolnjevanje: spoštovanje dogovorov, predpisov, rokov.

Dodajam pa še:

tájnost  -i ž (ā) 1. značilnost tajnega: jamčiti tajnost glasovanja; zavarovati tajnost dopisovanja / publ.: podatki morajo ostati v tajnosti tajni; soditi komu v tajnosti tajno 2. kar je tajno: ti podatki so tajnost / državna, poslovna, službena, vojaška tajnost ∙ ekspr. javna tajnost stvar, za katero že vsi vedo // knjiž. skrivnost: občudovati tajnosti narave; čarobna tajnost je ležala v pokrajini / izdati, zaupati dekliške tajnosti

zaúpanje  -a s (ȗ) prepričanje, da je kdo sposoben, voljen narediti, kar se pričakuje: z delom upravičiti zaupanje koga; delavci so izkušeni, zato uživajo zaupanje; poln zaupanja prositi koga za pomoč / imeti zaupanje vase // prepričanje, da je kdo pošten, iskren: zlorabiti zaupanje koga; ekspr. v slepem zaupanju mu je verjela // prepričanje, da je kaj dobro in da bo dobro vplivalo na uresničitev določenih pričakovanj: zaupanje lastni moči / zaupanje v razum ● publ. večina volivcev mu je izrazila zaupanje je glasovala zanj; knjiž. podarjati komu zaupanje zaupati vanj

Mag. Kavčiču želim uspešno predsedovanje KZS, Okleščenovi uspešno ukvarjanje s kinologijo še naprej, vsem včerajšnjim delegatom čista ogledala in jasne poglede vanje, vsem kinologom veselje s kinologijo, 'navadnim' pasjim lastnikom pa veselje z našimi psi.

Jana Pahovnik
17. 3. 2013

[Gospod iz DLVKOS je Pivec in ne Pirc, kot sem sprva zapisala.
Popravek narejen 19. 3. 2013]
Logiran

Titilajo
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #79 : ponedeljek, 18.03.2013 : 10:38:17 »

Jana, v imenu vodstva Kinološke zveze Slovenije se zahvaljujem za izrečene želje. Kritični komentarji so vselej dobrodošli, saj nas motivirajo, da bomo še naprej iskali kompromise med številnimi interesi, ampak le v dobro slovenske kinologije. Lep pozdrav, Majdi Kosi
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #80 : ponedeljek, 18.03.2013 : 11:54:42 »

Osebno mi je popolnoma vseeno, kdo vodi KZS in kdo je v vodstveni ekipi. Nisem bila delegat in nisem vplivala na volilni izid. Ne glede na to, ali smo z izvoljenim osebno bolj ali manj zadovoljni, ga moramo sprejeti in ga podpreti. Vsak na tem položaju bi bil in je podvržen spremljanju dela in kritikam, nobeden pa ne more zahtevati in pričakovati brezpogojne poslušnosti in ubogljivosti za vsako ceno. Kot vsak drug osebek na tem svetu, je tudi vsak predsednik KZS (prejšnji, ta, ali vsak bodoči) zmotljiv. Razlike med ljudmi so tudi v tem, da nekateri svoje napake in pomanjkljivosti sprejmemo in jih poskušamo odpravljati, drugi pa imajo s tem nekaj težav in raje delujejo s pozicije moči.

Titilajo, zate imam dve vprašanji in upam, da mi boš nanju odgovorila s svojim osebnim mnenjem in ne tako, kot ti bodo naročili ali ti napisali.
Kaj meniš, da bi se zgodilo drugače, oz. kaj bi se za volilni izid lahko zgodilo narobe, oz. kako bi bilo lahko slabo za slovensko kinologijo, če bi skupščinski stroj z mag. Kavčičem na čelu pokazal samo en minimalen kanček kooperativnosti in dobre volje, ter dovolil protikandidatki uvrstitev njenih ljudi v verifikacijsko komisijo in predlogov za tajnost glasovanja ter štetja glasov v poslovnik skupščine? Meniš, da je bil na tej skupščini izkazan demokratičen, enakopraven in transparenten boj obeh kandidatov?

Priznam, da sem pričakovala tako od mag. Kavčiča kot od vsega ostalega kinološkega osebja vsaj navidezno pripravljenost na enakopraven boj na volišču. Prepričana sem, da bi si s tem zagotovil kar nekaj simpatij vseh nas, ki nas osebno pri njem ne moti veliko drugega, kot njegovo stalno 'kazanje mišic'. Ker ni bilo prav nikakršne kooperativnosti, oz. ker je g. Kavčič s pomočjo ostalih v vsakem trenutku izkazoval veliko (pre)moč (ne samo na tej skupščini), se meni osebno zagotovo ves čas po možganih prekladajo misli, da je za to imel razlog. Domišljiji vsakega med nami pa je prepuščeno sklepanje, kakšen razlog je to bil.
Predvsem dvoje je zame pomembno:
- če je bilo s pooblastili in glasovi vse tako, kot mora biti, bi v verifikacijski komisiji lahko bil kdorkoli iz ene in kdorkoli iz druge ekipe, pa se pri volilnem rezultatu ne bi spremenilo nič,
- če je bilo pri glasovanju in štetju glasov vse tako, kot mora biti, bi lahko brez vsakršnih težav potekalo glasovanje resnično tajno in štetje glasov javno, pa se pri volilnem rezultatu ne bi spremenilo nič.

Ne trdim, da s pooblastili ni bilo vse v redu in da je bilo karkoli narobe s štetjem glasov. Trdim pa, da je bilo kazanje mišic med vodenjem nepotrebno, videti delegate med (javno/tajnim) glasovanjem pa zame skrajno neokusno.
Logiran

jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #81 : ponedeljek, 18.03.2013 : 12:49:26 »

Hvala, Jana, za kritično poročilo!
Logiran
Titilajo
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #82 : ponedeljek, 18.03.2013 : 13:26:57 »

Jana, odgovarjam s pojasnilom, ki manjka v zgoraj napisanem in morda ovrže kakšen dvom, namreč kandidatka Lidija Okleščen je bila prisotna pri odpiranju volilne skrinjice in pri štetju glasov. In še moje osebno mnenje – verjamem, da velika večina prisotnih premore toliko lastnega intelekta, da se je odločila po svoji vesti.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #83 : ponedeljek, 18.03.2013 : 13:42:52 »

Tega, da je bila Okleščenova pri odpiranju skrinjic, nismo mogli videti, ker je bila dvorana zaprta, je pa to več kot odlično in zagotovo en popravek slabega vtisa. Vendar tudi ta 'dobra volja' ne spremeni ničesar, kar sem zgoraj napisala. Odpiranje skrinjic in štetje glasov je le en del volitev in le en del skupščine.

Ker v resnici nisem pričakovala tvojih odgovorov na moji vprašanji, seveda nisem niti malo razočarana, ker ju nisem dobila.

Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #84 : ponedeljek, 18.03.2013 : 13:55:07 »

Aja, da ne bo razumljeno, kot da sem iz svojega 'poročila' namerno izpustila podatek, da je bila Okleščenova prisotna med odpiranjem skrinjic in štetjem glasov - o tem ni bil sprejet noben sklep skupščine in tega delovno predsedstvo ali volilna komisija v poteku skupščine po ozvočenju nista ne napovedala pred štetjem, ne obelodanila po štetju. Razen če sem samo v tem delu sedela na ušesih. Upam, da bo podatek, kako je Okleščenova dobila pravico do prisotnosti, naveden v zapisniku skupščine.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #85 : petek, 22.03.2013 : 17:48:01 »

Ker smo na prejšnji strani pisali o ZZZiv-C in rezanju repov pri psih, samo obveščam Smiley

Objava v Uradnem listu: 23/13 stran 2975, dne: 18.03.2013
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201323&stevilka=848

Datum začetka veljavnosti: 02.04.2013 
http://zakonodaja.gov.si/pls/rps_servisi/rps_predpis?tip_oznake=SOP&oznaka=2013-01-0848

Torej, 2. 4. 2013 prične v Sloveniji veljati popolna prepoved kupiranja repov, tudi za vse pasme, katerih standardi še vedno predvidevajo rezane repe (doberman, nekatere lovske pasme ...):

9. člen
V prvem odstavku 20. člena se na koncu pete alineje pika nadomesti s podpičjem in se doda šesta alineja, ki se glasi:
»– skrajšanje enega uhlja za največ 1/4 pri mački, ki živi prosto v okolju, izvedeno zaradi označitve sterilizirane oziroma kastrirane živali pod pogojem, da je poseg opravljen pod splošno anestezijo.«.

Drugi odstavek se spremeni tako, da se glasi:
»Prepovedani so naslednji posegi: 
– odstranjevanje krempljev mačkam in odstranjevanje glasilk živalim;
– odstranjevanje rožnih nastavkov z uporabo jedkih snovi;
– krajšanje kljunov perutnini, razen če je opravljeno z namenom, da se preprečijo večje poškodbe in obolenja v rejah;
– amputacije ali kastracije z elastičnim obročkom;
– krajšanje uhljev živalim, razen v primerih iz šeste alineje prejšnjega odstavka, ali če je poseg po strokovnem mnenju veterinarja v korist živali in ga opravi veterinar;
– krajšanje repov psom, razen če je poseg po strokovnem mnenju veterinarja v korist živali in ga opravi veterinar; 
– odstranjevanje analnih mešičkov belim dihurjem, razen če je poseg po strokovnem mnenju veterinarja v korist živali in ga opravi veterinar.«.


24. člen
IX. poglavje se spremeni tako, da se glasi:

»IX. KAZENSKE DOLOČBE
45. člen
Z globo od 2.400 do 84.000 eurov se kaznuje pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki:
[...]
8. ravna v nasprotju z drugim odstavkom 20. člena tega zakona; 
[...]
Z globo od 1.600 do 4.100 eurov se za prekršek iz prejšnjega odstavka kaznuje tudi odgovorna oseba pravne osebe ali odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika.
Z globo od 800 do 1.200 eurov se kaznuje posameznik, ki stori prekršek iz prvega odstavka tega člena, ali ki podatke iz centralnega registra psov obdeluje v nasprotju s petim odstavkom 28. člena tega zakona.


Upam, da so lovski krogi seznanjeni s to zakonsko novostjo. Obenem tudi upam, da od navedenega dne dalje noben v Sloveniji skoten pes ne bo več imel odrezanega repa zaradi 'pasme', ne glede na to, za katero pasmo gre. Zakon je pač zakon in je vseeno ali nam je všeč ali ne. Če nam ni, je bil za protestiranje čas pred sprejemom.
Logiran

simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #86 : petek, 22.03.2013 : 22:32:50 »

Me prav zanima kakšni psi bodo stali na stopničkah na naslednji razstavi. Cheesy
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #87 : petek, 22.03.2013 : 23:04:21 »

Am kaj ma pa tole krajsanje repov veze s stengami na razstavi?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #88 : ponedeljek, 05.08.2013 : 06:40:44 »

Kar imam zdajle za povedat, spada semle. Pred volitvami so jih bila polna usta, zdaj pa ...

Priznam, da sem ta trenutek res do konca sita te garniture, ki se obnaša tako, kot da je sama sebi namen. Zagotovo bo predsednik spet bleknil, da nima vpliva na glasilo Kinolog, pa na strokovne službe, pa na ... nič. Japajade. Potem ga najbrž ne rabimo, ali kako?

Email naslov glasilo.kinolog@kinoloska-zveza.si je očitno en brezvezen mail naslov, na katerem ni nikogar, saj od 3. julija 2013 čakam na odgovor, ki lahko vsebuje samo eno ali dve besedi ('dovolimo' ali 'ne dovolimo'). Odgovora ni.
Zdaj so šli za dva tedna na dopust. A dobi skrbnik tega email naslova kakšno plačo?

Upam, da se taka neodzivnost ni razlezla še po klubih in gre na naslovu boksi@klnb-klub.si od 16. 7. 2013 naprej samo za dopuste, ne za ignoranco.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #89 : sreda, 14.08.2013 : 11:31:01 »

Upam, da se taka neodzivnost ni razlezla še po klubih in gre na naslovu boksi@klnb-klub.si od 16. 7. 2013 naprej samo za dopuste, ne za ignoranco.

KLNB se je pred dnevi odzval, odgovore oz. ugotovitve glede ocenjevanja kupiranih nemških bokserjev na FCI razstavah pa najdete na KLIK.
Logiran

Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS v letu 2013
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines