mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 10:37:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Priden pes
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Priden pes  (Prebrano 14289 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #15 : nedelja, 05.05.2013 : 18:25:34 »

Pa ni to v bistvu spodbujanje destruktivnega vedenja? Da dolgčas preganja na tak način. Se ne spravi potem še na druge stvari?

Ne.
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #16 : nedelja, 05.05.2013 : 19:07:09 »

Kaj pa? Povej mi, ne vem ...
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #17 : nedelja, 05.05.2013 : 19:27:12 »

Igraca, ki ga zaposli, spodbuja njegovo "kreativno" razmisljanje in dolocene nagone (enrichment). Glede na to, da je narejena doma, dobesedno iz odpoadkov, tui zelo poceni. Lahko pa kupis konga, oz. druge miselne igrace, seveda za precej vec denarja.
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #18 : nedelja, 05.05.2013 : 19:51:11 »

Fru, ki je prej sama bila praktično nevarna sebi, ker je razkopala stanovanje, da bi našla kaj užitnemu podobnega, razturi škatlo, včasih nit vsega ven ne pobere in gre spat, se j eže zgodiklo, da je pozabljena mačja hrana ostala nedotaknjena...

Lahko daš tudi konga v škatlo, ampak samo kong prej pri Fru ni naredil nič - kong je bil spraznjen, smeti razkopane, s polovico stanovanja vred
Logiran
D.Roze
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 95


WWW
« Odgovor #19 : ponedeljek, 06.05.2013 : 17:36:00 »

hm tut mene to zanima..kak gledate na to? ker moja sedaj tut na kavč spravlja dolgcajt..glede na to, da pridem ob 16 iz sihta..in grema na canicross ali šolanje ali karkoli..pol pa spi ko top..zjutraj pa seveda polna energije..
Logiran
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #20 : ponedeljek, 12.05.2014 : 12:57:03 »

Da malo osvežim temo. Gledala tega kokrčka v soboto. Pri hranjenju psa jaz vedno dobivam kontra informacije, da je najbolje
1) Psu nastaviti hrano, na dodeljeno mesto, v njemu primerno posodo. Tam pustiti hrano recimo pol ure ali 20 minut. In potem (ko psa ni zraven) posodo in morebitne ostanke hrane umakniti. Med hranjenjem psa ne motimo, ne ogovarjamo in ne posegamo v posodo.
2) Pri psu ostanemo, ves čas ko je in ga že od malega navajamo na to, da naša prisotnost pomeni nekaj dobrega tako, da občasno v njegovo skledico dodamo kak posebej slasten košček. Pes ne sme renčati, ali se bati, ko posežemo  po njegovi hrani. Če se to zgodi, preidemo na hranjenje iz roke.

Poznam kar nekaj lastnikov, ki prakticirajo prvo metodo in niso nikoli imeli problemov s hranjenjem. Kaj se zgodi, če pes na sprehodu najde kaj, za kar se odloči, da je njegov obrok pa ne vem. Sicer pa tudi drugi pristop ne prakticira poseganje psu v gobec, ko je to pač nujno potrebno, tako da ne vem, kako velike so razlike.
Drugi način pa se mi zdi tudi malo problematičen in sem se nanj spomnila ob tej sobotni oddaji. Če je stvar že tako daleč, da pes agresivno reagira na nas, ko zgolj stojimo ob skledi, laja, renči in grize - kaj potem? Se mi zdi, da so tudi oni obdržali ta prvi del druge možnosti: psa počasi navajamo na našo prisotnost ob skledi. Ampak ne razumem, zakaj je to potrebno. In če sem prav ujela, je eden od gostiteljev rekel, da je potrebnih od 5 do 6 tisoč (!) ponovitev, da se stanje normalizira. Še če pes je dvakrat na dan in desetkrat posežemo v njegovo skledo, se mi zdi to noro dolgo.

Ni smiselno potem skledo in tak tip hranjenja čisto ukiniti? Ali pa na neki stopnji ni več mogoč prehod na hranjenje iz roke? Ali psi branijo/so posesivni tudi do tistega grižljaja hrane, ki jim ga ponujamo? Se to, da bi potem pes hlastnil po roki, da izpustimo hrano, pogosto dogaja?
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Priden pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines