mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 10:31:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Peticije  |  Tema: Peticija proti evtanazijam v zavetiščih
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Peticija proti evtanazijam v zavetiščih  (Prebrano 17826 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #15 : četrtek, 23.01.2014 : 13:24:50 »

Se opravičijem za tipkarske napake, na moji tiplovnici manjka pol črk. (niso krive kure ampak slaba izdelava)
Logiran
alenka
midi
***
Sporočil: 133


« Odgovor #16 : četrtek, 23.01.2014 : 13:35:45 »

S in M 2011  Smiley

Še nekaj sem pozabila: ta njihov (in PETin) argument :"Vsak novorojeni mladič, ki išče dom, pomeni manjšo možnost ali celo smrtno obsodbo za vsaj enega psa ali mačka v zavetišču."
Namreč, kadarkoli preberem to trditev, ne vem ali je bila prej kura ali jajce, oziroma je klasičen Catch22...

Ali iz tega sledi, da kot dober vzreditelj, ki najdem dom mladičkom pri ljudeh, ki želijo rodovniškega kokeršpanjela in ki nanj pazijo kot na svojega otroka, dejansko spravljam druge, manj srečne kužke v zavetišča in v smrt? HALOOOOO?Huh

Poleg tega ne vem, kaj bi se zgodilo z raznolikostjo pasem, če bi začeli upoštevati te vrste "argumentov". Namreč, brez načrtne vzreje tudi pasem ne bi bilo več - ideal PETE - vsi mešanci in vsi v dobro plačanih zavetiščih...  jezen
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #17 : četrtek, 23.01.2014 : 14:27:09 »

Ja seveda, kupci pasemskih psov so pa morilci. (Saj se spomnite tistih slikc z ljubkimi mladički za katerimi se vleče krvava sled). Pri tem se pozablja na zelo preprosto dejstvo, da si pasemski mladiči in zavetiški psi med seboj niso konkurenca - ne tekmujejo za iste lastnike. Tisti, ki hočemo imeti pasemske pse, bomo šli ponje v tujino, če jih pri nas ne bo. So pa zavetiški psi huda konkurenca za mešance, ki se oddajajo (in obratno seveda), predvsem pa so konkurenca zavetiškim pocestni psi iz drugih držav, ki pa imajo natančno isto "nišo". o teh pa nič....
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #18 : četrtek, 23.01.2014 : 14:41:11 »

Vmes spreminjajo zadeve, kar je do konca in še čez sporno.
A si predstavljate, da ste peticijo že podpisali, potem pa zadnji dan pred koncem sprejemanja 'podpisov' spremenijo tekst iz PETICIJA PROTI USMRTITVI ŽIVALI V ZAVETIŠČIH v PETICIJA ZA USMRTITVI ŽIVALI V ZAVETIŠČIH?
Peticije namreč v nobenem delu ni za spreminjati, ko so jo ljudje že podpisali. Kr nekaj, vsekakor pa skrajno neresno do vseh podpisnikov. Ampak lejte, če ni tožnika, ni sodnika. Jaz je nisem podpisala, torej se nimam kaj bunit Wink

komentar 2014-01-23 10:42
CIIPZZ obvešča:
 Ker je bila zadnja alineja 1.točke precej nerodno napisana in je posledično sprožala nerazumevanje bralcev in podpisnikov, smo jo popravili v ustreznejšo obliko. Hvala za vse predloge.
 Alinejo :
 - Obvezno obiskovanje pasje šole in/ali drugega tipa izobraževanja za lastnike »nevarnih« pasem psov kot napr. Pit bull, Stafford, Rotwailer, Akita inu... oz posameznih psov katerih (pre)vzgoja bi bila bolj zahtevna (napr. zaradi travmatičnih dogodkov v preteklosti): Če se lastnik izkaže za neprimernega, se mu psa odvzame.

 bomo zamenjali z::
 - obvezno šolanje lastnika t.i. nevarnega psa (nevaren pes je poleg psa, ki izpolnjuje pogoje za nevarno žival, tudi pes, ki je ugriznil človeka oziroma žival (5.čl.). Nevarne živali so živali, ki ogrožajo okolico zaradi svoje neobvladljivosti oziroma kažejo napadalno vedenje do človeka(5 čl.))
 in dodali obrazložitev spodaj.

http://www.pravapeticija.com/forum/79582/start/100

OBRAZLOŽITEV:
- Po obstoječem Zakonu za zaščito živali je šolanje nevarnega psa obvezno.Vendar: strokovna komisija naj upošteva tudi sposobnost in motiviranost lastnika t.i. nevarnega psa. Če se izkaže, da je pes nevaren zaradi neprimernega lastništva oz. neprimerne vzgoje lastnika se psa lastniku odvzame in ne usmrti ter poskrbi za njegovo prevzgojo.
http://www.pravapeticija.com/peticija_proti_usmrtitvi_ivali_v_zavetiih_s_predlogi_za_izbol

A lahko kar crknem od smeha....ma, ne morem, ker moram it prevzgajat enega nevarnega psa.
Pa a te sploh vedo kaj govorijo in ali sploh vedo kako šolanje poteka in na čem se dela, ko pride pes v prevzgojo?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #19 : četrtek, 23.01.2014 : 17:03:48 »

Alenka, ni, da bi človek govoril. Lahko bi pomislili, da so kreatorji tele peticije do včeraj živeli v jamah in niso imeli prav nobene možnosti slediti dogajanjem v zadnjih letih, posebej pa ne argumentom, ki jih dan za dnem vpije zelo velik del (upam z gotovostjo reči) slovenskega življa, ne samo vzreditelji in ljubitelji pasemskih psov. Pa ne moremo na to pomisliti, ker so v zadnjih letih prav ti ljudje sodelovali pri več poskusih sprememb zakonodaje, tudi pri zadnji, lanski. Ne bojim se racionalnih, premišljenih in strokovnih odločitev. Bojim se takih, kot je tale, ki ne vsebuje popolnoma nič od naštetega.

Če pomislim, da po eni strani spreminjajo besedilo peticije kar na podlagi komentarjev neznancev po internetu (vmes, med zbiranjem podpisov), po drugi strani pa me ena od glavnih kreatork (ali pa kar glavna, ne vem, ker ni mogoče najti ostalih imen te famozne iniciative) najprej ponoči na fb prosi za prijateljstvo, potem pa mi na vprašanja "S katerimi veterinarskimi strokovnjaki ste usklajevali vsebino peticije? In kdo je predstavljal stroko za delovanje zavetišč? Pravzaprav me zanima kompleten strokovni krog, ki je pripravljal to peticijo?" odgovori, da bi bilo za "začetek dobro, če se učim spoštovanja in prijaznosti.......potem pa mi bo morda odgovorila", me popade groza. Neizmerna.

Cincam, ali sploh pisat ali ne, kaj je po mojem mnenju narobe s to peticijo in zakaj je ne bi smel brez zelo konkretnega razmisleka podpisati prav noben državljan te države. Za začetek bom samo postavila nekaj vprašanj o zadevah, na katerih cela peticija sloni. Verjetno po razmisleku o tem za komentiranje ostalega sploh ne bo več potrebe, sploh pa ne za komintiranje idej o davkih:

1. Kateri podatek je nujno potrebno povedati, ko pozovemo k podpisu peticije, ki predvideva ukinitev evtanazije v zavetiščih za živali in s tem nekomu vzame finančna sredstva in jih da drugemu? Gre za velika finančna sredstva, ki se letno merijo v MIO. Nekdo, ki ne zna specificirati zneskov in opredeliti novih davkov? Ki ne zna postreči z nobeno številko, kaj šele s kakšno analizo ali simulacijo? Zame to ni dovolj.

2. Kako si praktično predstavljate ukinitev evtanazije zdravih živali po 30. dneh v zavetiščih za živali?
Prosim vas za nekaj razmislekov:
Menite, da ima nek aktivist, kdorkoli drug, jaz mogoče, država, premierka, KZS, parlament, UVHVVR, občina, župan vaše občine, predsednik lokalnega DZZŽ ... nadaljujte poljubno s sosedi, žlahtniki, sošolci, sodelavci ... pravico od vas zahtevati, da skrbite (finančno, časovno, fizično ...) za tujega zapuščenega psa (enega), ki ne najde posvojitelja? Dopuščate, da njegove zahteve postanejo resničnost, vendar ne na njegov, temveč na vaš račun? Predstavljajte si, da v zavetiščih ne gre za enega, temveč za 10, 20, 30, 40, 50 ... psov.

Če menite, da nima nihče tega pravice zahtevati od vas, ali menite, da lahko potem vi zahtevate/pričakujete od nekoga drugega? Od zavetišč, občin, sokrajanov, države, društev ...?

Zapomnite si: Občine plačajo izključno samo oskrbo do 30 dni, pa še to ne vseh stroškov. 31. dan za te živali ne plača nikomur nihče več nič, razen morebitnih donatorjev. Donatorji so ali pa niso, živali pa MORAJO jesti, biti cepljene, oskrbljene, tudi veterinarsko ... Razmislite. Bo dal lastnik zavetišča listek z opravičilom v pasjo skledo, ko bo zmanjkalo briketov, ker bo zmanjkalo donacij? Zakaj pa ne bi tega počeli vi, če že želite in pričakujete, da bo nekdo poskrbel za živali tudi po 30. dnevu od najdbe? Zakaj ne bi potem vi redno posvajali živali, ki v zavetiščih ne najdejo posvojiteljev in v vsem skrbeli zanje? Ker se jih bo hitro nabralo 6, boste najprej prijavili gojitev, ko jih bo 11, boste začeli pridobivati gore papirjev za registracijo zavetišča, vmes boste pa še za dotok donacij skrbeli. Mala malica, kajne?

3. Kateri psi so v zavetišču za živali najprej strošek občine, potem pa strošek lastnika zavetišča, v kolikor se le-ta odloči, da je ne bo 31. dan evtanaziral?
Mešanci, rodovniški, stari, mladi, cepljeni, označeni, sterilizirani, kastrirani, bolni, zdravi ...?
Članek Prava resnica o polnih zavetiščih ... ali zakaj se že od leta 2003 ne premaknemo nikamor?, predvsem prvi del, pove natančno, za kaj gre. Drugemu delu navedenega članka se pozna letnica, saj zdaj vemo, da ni rešitev v bezanju inšpektorjev, temveč občinarjev. Občinarji so pri rešitvah ključni.

Ko bomo s strani društev in raznih bolj in manj slavnih živalovarstvenikov dnevno zasuti z informacijami in konkretnimi aktivnostmi (tudi od vrat do vrat, če hočete) o pomenu označevanja psov, kot smo zasuti z informacijami o tem, katere pse vse je treba iz zavetišč (domačih in tujih), cest (domačih in tujih), ketn (domačih in tujih) ... rešit, ne bomo več potrebovali nobene peticije proti evtanaziji katerekoli živali. Sem povsem prepričana.
Logiran

vidka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 155


« Odgovor #20 : četrtek, 23.01.2014 : 17:35:08 »

Kdo pa financira življenje psov po 30.dneh na Gmajnicah pa v Horjulu pa še kje kjer ni evtanazij?

Sej ,če ne bo šlo bo pa zaprl podjetje,ali je boljše,da še naprej živi na račun ubijanja živali.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #21 : četrtek, 23.01.2014 : 18:13:59 »

Kdo pa financira življenje psov po 30.dneh na Gmajnicah pa v Horjulu pa še kje kjer ni evtanazij?

Sej ,če ne bo šlo bo pa zaprl podjetje,ali je boljše,da še naprej živi na račun ubijanja živali.

Tule
http://zavetisce-ljubljana.si/userfiles/petra/file/Zaveti%C5%A1%C4%8De%20LETNO%20POROCILO%202012.pdf
je Letno poročilo o delovanju zavetišča za zapuščene živali Ljublajna za leto 2012. V njem je na 9. strani navedeno, da so imeli v letu 2012 skupaj 434.385 € prihodkov. Lepo prosim za podatek, katera slovenska občina, razen Ljubljanske, si lahko privošči nekaj manj od pol MIO evrov za zapuščene živali, oz. podoben ustrezen delež sredstev na prebivalca? Tisti, ki delajo z občinami (zavetišča, prostovoljci, občani), lahko povedo povsem natančno, kako izgleda po celi Sloveniji pridobivanje sredstev od občin. Praksa je celo taka, da sredi leta rečejo, da so vsa predvidena sredstva izčrpana in je oskrba živali iz tiste občine ustavljena ali ev. na plečih posameznega lastnika zavetišča. Govorimo o obdobju do 30 dni.

Konkretne cifre o sredstvih v zavetiščih (in nekaj razlag) za leto 2012 so na KLIK po posameznih občinah pa za leto 2012 na KLIK (.pdf).

Za Horjul lahko pove lastnica zavetišča sama, če se ji zdi potrebno kakšno pojasnilo.

vidka, kam bodo pa šle potem živali, ko bodo zaprli zavetišča/podjetja? K vam domov? Ali je mišljeno povsem resno, da kdo v Sloveniji živi na račun ubijanja živali? Koliko živali ste 31. dan posvojila ('do smrti') in skrbite zanje z vsem, kar je potrebno, torej ste sama prevzela vse stroške in vse obveznosti? 10? 20? 30?
Logiran

spely
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 93


« Odgovor #22 : četrtek, 23.01.2014 : 22:15:39 »

Človek se po branju zgoraj napisanega kar malo zamisli.
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #23 : petek, 24.01.2014 : 07:16:59 »

Zgolj moje osebno mnenje: mislim, da se bi bilo veliko pametneje in za živali veliko bolj koristno, da civilna družba prične vršiti pritiske na občine, ki:
- ne poskrbijo za z zakonom določene aktivnosti (e.g. zagotovijo sodelovanje z zavetiščem za njihovo področje in oskrbo živali na le-tem ter zagotovijo potrebna sredstva skozi vse leto za zapuščene živali/prostoživečke);
- ki zahtevajo od svojih občanov, da se v primeru najdbe obrnejo najprej na njihov urad, potem pa, če slučajno so sredstva  Lips Sealed na zavetišče. Če sploh imajo dogovor s katerimkoli zavetiščem, seveda.  Roll Eyes

Ko bo zagotovljeno dosledno izvajanje dosedanjega zakona, pa lahko začnemo razmišljati kako zagotavljati sredstva za "no kill" zavetišča. Če bo to seveda sploh potrebno, ker v izvajanje veljavne zakonodaje sodi tudi označitev lastniških živali.

Študiram pa tudi že nekaj časa, kaj v trenutni situaciji, ko ex-VURS (sploh se ne morem navaditi nove kratice sram) ne zagotavlja dežurnega veterinarja, lahko kot posameznik sploh storim, če najdem izgubljeno žival na cesti izven delovnih ur...  Huh
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #24 : petek, 24.01.2014 : 11:49:10 »

Najprej naj grejo na teren in počipirajo VSE neoznačene pse, pa bo takoj manjše število psov v zavetišču. Potem naj se pa trudijo počipirati neprijavljena legla (nordovniški, mešančki) in ne bo treba takih bedarij pisat.
Ampak neeee…dajmo raje nabiti davke vzrediteljem in ljudem, ki imamo vse po regelcih, da se pokrijejo stroški tistih, ki tega nimajo  Roll Eyes
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #25 : petek, 24.01.2014 : 12:06:47 »

Kdo pa financira življenje psov po 30.dneh na Gmajnicah pa v Horjulu pa še kje kjer ni evtanazij?

Sej ,če ne bo šlo bo pa zaprl podjetje,ali je boljše,da še naprej živi na račun ubijanja živali.

Stroške za namestitev živali recimo da  krijejo v največji meri donatorji. Če le teh ni ali jih je premalo, da bi vse živali  živele poljubno dolgo se bi moralo po vaše zgoditi kaj?

Kolikor je meni znano nihče ne živi na račun ubijanja živali pač pa dobi plačilo, za izvajanje zavetiške službe...torej...365 dni v letu, 24/7, tudi ponoči, v snegu, v vročini in "u ranu zoru", če je potrebno, zagotavlja, da bo prevzel žival s ceste (jo šel iskat na cesto), ji v predpisanem roku zagotovil pregled/primerno vet. oskrbo, jo namestil v primeren prostor, jo hranil in oskrboval vrsti primerno predpisanih 30, v skladu z zakonom in pravilnikom. Od tega nekateri živijo.
Logiran

zverca
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #26 : petek, 24.01.2014 : 13:24:13 »

No, preko tele peticije pa res ne morem... Pa kje so/ste imeli dragi pisci in pobudniki pamet, ko ste to skupaj spravljali!?? 
Ne, me narobe razumet, nič nimam proti mešančkom v zavetiščih! So imeli doma vedno mixe, take iz vaškega legla, ali posvojene ko so dalj časa blodili naokoli, pa jih nihče ni prišel terjat nazaj...  kasneje sem si kupila prvega rodovniškega, nato drugega, vmes smo tudi iz zavetišča enega posvojili navkljub že dvem psom v hiši,... za vse smo enako lepo skrbeli, nobenemu ni nič manjkalo in vsi so bili deležni enake mere ljubezni. A je potem k hiši spet prišla rodovniška psica z namenom enkrat vzrejati meni ljubo pasmo... Mixi so super ampak da bom nenehno posvajala pse, ki jih je nekdo zavrgel, so bili plod 'ups' legla ali pa neodgovornega nakupa npr.za božično darilo otroku... no tega se pa ne grem in tega ne bom podpirala! In moja morebitna vzreja tudi ne!!! Od mojih treh rodovniških pesjanov v desetletju razen nemajhnih izdatkov, nisem imela prav nobene finančne 'koristi', in tako je pri večini lastnikov psov z rodovnikom, smo pristaši pasme, entuziasti, ki se trudimo, da bi imela pasma neko prihodnost, da bi ljudje uvideli njene najboljše kvalitete in se morda odločili zanjo. Ker nam ni vseeno kupimo dobre in ne ravno poceni pse, jih šolamo, oskrbujemo, opravimo vse predpisane zdravstvene teste in še katerega več, legla so dobro planirana, plemenjaki včasih precej daleč- ker želimo obogatiti genetsko bazo doma, potem so tu še razstave, delavni izpiti,... KZS od takih pasemskih entuziastov ne potegne malo, vet stroka tudi ne, potem bi mi pa po vseh teh izdatkih, ki jih imam bolj ko ne za svojo dušo, nekdo rad naprtil še dodaten davek na moje nekastrirane/nesterilizirane pse in potencialno eno leglo na nekaj let!?? Niti eno mix leglo psov ni izhajalo iz naše hiše, moji psi niso zaplodili niti enega čistokrvnega brez papirjev, moja vest je tako rekoč čista, kar se tiče vseh nesrečnikov, ki se prodajajo/podarjajo na bolhi ali so pristali v zavetiščih! Zakaj, bi potem jaz in moji psi morali nositi finančno odgovornost zanje... sem pa tja kupimo kaj ali darujemo v dobrodelne namene za živali, že to je več, kot stori marsikdo drug ;-)  tako, da pisci peticije, lepo prosim, ne iščite in ne pričakujte solidarnosti od takih ko sem jaz, ker kot bi rekli angleži, lajate v napačno drevo!!!
Rešitev problematike zapuščenih psov ni v dodatni obdavčitvi že tako vestnih skrbnikov in vzrediteljev, pač pa v vsedržavni akciji popisa, cepljenja in čipiranja vseh psov, ter obvezni sterilizaciji in kastraciji, ali pa naj produktorji mixov lepo dobijo svojo gojiteljsko cifro in enako ko vzreditelji rodovnških opravijo vse obveznosti do označitve mladičev njihove reje...  Čeprav po pravici povedano z izjemo redkih načrtnih križanj, ne vidim smisla v produkciji mixov... pa ne, da sem čistun, da ne bo kdo kaj takega ven potegnil... In pa pri vsem še dodatnem 'uvozu' zavetiščarjev iz tujine, ki je v zadnjih letih vse bolj v modi, res ne vidim kako bodo vsi psi v naših lokalnih zavetiščih dobili svoje domove... vseh neštevno število zapuščenih psov, se pa tudi ne da vzdrževat, mi je izjemno žal, a tako pač je! Tudi domov ne morejo vsi dobiti, ker jih je preveč in čeprav bi v kolikor bi imela odvečne finance z veseljem dala dom še kakemu zapuščenemu nesrečnežu, ker si zasluži lepo življenje, tega ne morem storiti in če mi bodo slučajno obdavčili rodovniške, tudi iz principa ne bom! Tak način forsiranja ljudi v nek ekstrem, ker se nekateri očitno ne morejo sprijazniti z realnostjo, da ni prostora za vse nezaželjene in trmoglavo rinejo s zagovarjanjem 'svetosti življenja' skozi zid, ni rešitev, pač pa bo le še spotenciralo problematiko zavrženih živali in skrčilo vzrejo rodovnških... potem že raje nimam psa in sebi ali svoji družini privoščim nekaj denarja več, ko da nekaj naredim ali posvojim pod prisilo :-P Sem grozna, mogčebo kdo rekel, da sem, jaz pa pravim, da sem samo načelna in ne mislim reševat problema, ki ga je zakuhal nekdo drug!!!
Vsemntistim, ki ste se prebili, preko moje pisateljske poplave, hvala za potrpljenje ;-) Če se strinjate prav, če se ne strinjate tudi prav ;-) LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #27 : petek, 24.01.2014 : 13:48:35 »

Pravkar sem na fb eno podpisnico peticije vprašala tole:

Ali veste, koliko (s številko) zdravih živali je bilo lansko leto v slovenskih zavetiščih uspavanih po 30 dneh bivanja v zavetišču? Namreč, zanima me, za koliko živalskih življenj dejansko gre, oz. za koliko živalskih življenj se osebno vi borite s podpisom peticije.

Zgornje vprašanje velja tudi vsem drugim. Ker me res zanima, ali se pogovarjamo o enem, dveh, desetih, petdesetih, petstotih, pettisočih ...
Odgovora sicer ne pričakujem.

Namreč, hm ..., ne glede na številko, imam en velikanski osebni problem, ki se glasi:

Je..... posebej vsakemu podpisniku peticije proti evtanaziji živali v zavetišču, ki ne vidi, da je sosedov pes na prekratki ketni, maček pa sredi ceste, scotan in garjav, brez vode, brez hrane, brez zavetja, brez veterinarja ...

Pa ne mi rečt, da v soseskah vseh podpisnikov peticije ni nobene pomoči potrebne živali, tudi nobene nesterilizirane psice ne na ketni, nobene nesterilizirane mačke na dvorišču, noben nekastriran samec se sam ne sprehaja, blablabla ... Lejte, pojdite se solit vsi, ki mislite, da je evtanazija živali v zavetiščih edini slovenski živalovarstveni problem. In vsi tisti, ki jodlate o 'no kill' zavetiščih, pa se vam sploh ne sanja, kaj to je.
Logiran

uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #28 : petek, 24.01.2014 : 14:31:38 »


Je..... posebej vsakemu podpisniku peticije proti evtanaziji živali v zavetišču, ki ne vidi, da je sosedov pes na prekratki ketni, maček pa sredi ceste, scotan in garjav, brez vode, brez hrane, brez zavetja, brez veterinarja ...

Pa ne mi rečt, da v soseskah vseh podpisnikov peticije ni nobene pomoči potrebne živali, tudi nobene nesterilizirane psice ne na ketni, nobene nesterilizirane mačke na dvorišču, noben nekastriran samec se sam ne sprehaja, blablabla ... Lejte, pojdite se solit vsi, ki mislite, da je evtanazija živali v zavetiščih edini slovenski živalovarstveni problem. In vsi tisti, ki jodlate o 'no kill' zavetiščih, pa se vam sploh ne sanja, kaj to je.

Amen.
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #29 : petek, 24.01.2014 : 14:34:15 »

Khm, khm.
Jana, "urejevanje" naj na tem forumu ne bi bilo dovoljeno.   predaja
 

PS: Sej vem. Je bolje tako.  Wink
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Peticije  |  Tema: Peticija proti evtanazijam v zavetiščih
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines