mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 12:02:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Katerega psa? Majhen, kratkodlaki, tekaški
Strani: 1 2 [3] 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Katerega psa? Majhen, kratkodlaki, tekaški  (Prebrano 16527 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ruby-sky
novinec
*
Sporočil: 24


WWW
« Odgovor #30 : torek, 06.05.2014 : 11:41:48 »

Kaj pa kak boston terrier?
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #31 : torek, 06.05.2014 : 13:53:33 »

MamaF, imas prav.  Afro In da ne bo kakega nesporazuma, popolnoma se strinjam, da naj si vsak izbere psa kakrsnega si zeli. Le razlogi za izbiro naj bodo dejstva in na podlagi dejstev izdelane osebne preference ne govorice in predsodki.  Smiley

@ruby-sky - a boston terrierji so tekaci? Sem mislila, da zaradi potlacenega smrcka niso ravno dolgoprogasi. Clovek se marsikaj nauci.  Smiley

Jaz bi morda dodala se foksterierja - klik, potencialno (ce ni ze prevelik) nemskega pinca - klik in pa basenjija -klik.
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #32 : torek, 06.05.2014 : 18:13:56 »

Kolk bi bila jst vesela, če bi to lahk zase rekla Grin
#lasje


tud jest rava, tud jest  Angry Angry

natis, moja lovska boni je takšna. Zunaj nori in bi lahko tekla in tekla. Doma pa je ne vidiš in ne veš, da imaš psa. Enako se je obnašala dalmatinka. Tako, da nekako razumem, kaj bi yyyeb rad imel. In, ob naštetih pasmah je to možno. Seveda, No Jinx je dobro napisala, veliko je tudi odvisno od karakterja psa znotraj neke pasme in od vzgoje.

super ... moje niso  Sad zunaj lahko norijo do onemoglosti pa bo še zmeraj dovolj energije za pi**arije počet doma  Angry Angry Angry predvsem ene dve s priimkom NATIS sta čist ubrisani.  Angry Angry Angry ena bolj ko tadruga  Grin Grin  Evil Evil

Pudlju sem oznako babji pes dala jaz.  Roll Eyes ::)Urejen in negovan pudelj je lep, eleganten, pocukrano cortkan in ja, nekoliko šminkerski, značajsko nekoliko občutljiv in ga ne bi dala kot najbolj primernega psa (vsaj vizualno ne) športnemu moškemu v najboljših letih.

O fizičnih sposobnostih pudljev največ vedo lastniki sami. Tudi to, da so lahko izjemno vzdržljivi in skoraj "neuničljivi" in nikakor niso primerni za neaktivne lastnike.

ja babji ti, ostalo pa yyyeb  Wink
tole zadnje drži ko pribito. je pa res, da se prilagajajo lastniku ... tako in drugače.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #33 : torek, 06.05.2014 : 18:16:10 »

Da pomagam še s predlogom Wink

Wipet bi se našel v tem opisu. So tekaško sposobni, doma pa navadno neopazni. Samo svoj košček rabijo kjer so komot Wink
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.450


« Odgovor #34 : torek, 06.05.2014 : 18:51:22 »

Pudlji so tudi doma pridni,ce jih le zadosti dolgo sprehajas.S tem mislim 2 do 3 urne sprehode,kjer je vsega po malem-od divjanja do hoje ob nogi.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #35 : torek, 06.05.2014 : 19:08:53 »

Ja, ja, pudelj,  Roll Eyes Roll Eyes kakor kateri, Sančotu je po 3-urnem vsakodnevnem aktivnem sprehodu ostalo doma energije za pi... do onemoglosti, če je ni pokuril zunaj, je dobesedno raztural stanovanje.
Dita je pridna doma, če se znori zunaj.
Logiran
yyyeb
novinec
*
Sporočil: 15


WWW
« Odgovor #36 : torek, 06.05.2014 : 20:29:06 »

Da še enkrat razjasnim. Točno vem katere kriterije mora moj bodoči pes izpolnjevat. Zakaj si mnenja,da je doga v kotu manj moteča kot jazbečar v kotu? Imam izkušnje z majhnimi, velikimi, dolgodlakimi, kratkodlakimi, tekači in netekači. Kratkodlaki so bolj čisti, imajo lepši vonj, rabijo manj nege, prej opaziš klopa, ki ga je dobil na teku... Manjši se bolj skrijejo v stanovanju in so manj v napoto, lahko leži na kavču, v avtu, ga nesem v rokah..., Tekač mora biti, ker veliko tečem, gobarim, pohodništvo... Predlog Nemški pinč je dober predlog. Pudlja pa nebi imel, ker bi se mi prijatelji verjetno smejali. Čeprav vem, da sodi med najpametnejše in najsposobnejše pasme. Imam rad pse, ki izgledajo malo bolj možato. Če bi blo po mojem bi imel volka. Po videzu so mi najbolj všeč volčji ovčarski psi ampak skoraj vsi so veliki. Zelo spoštujem tudi prastare pasme kot je čivava in corgy.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #37 : torek, 06.05.2014 : 21:22:15 »

Yyyeb, hvala za razlago.  Smiley Ko se takole beremo preko foruma je zal vcasih kaj tezko pravilno razumeti, tako de se mi zdi res lepo od tebe, da si razlozil.

Nemski pinc je fajn. Pa prijatelji se ti sigurno ne bodo smejali, ce bos kam prisel z njim.  Wink
Logiran
Casperjanc
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 333


WWW
« Odgovor #38 : torek, 06.05.2014 : 21:29:32 »

Glede velikosti oz. kot izraženo namembnosti psa in aktivni vzdržljivosti, se mi kot izbiri porajata border terrier ali pa norwich terrier. Oba majhne rasti, vzdržljiva, učljiva in predvsem kot sopotnika pri aktivnosti lastnikov. Je pa norwich terrier precej dlakast in zahteva trimanje oz redno negovanje (kot večina psov). Veliko sreče bi izbiri tekača in bodočega sopotnika.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #39 : sreda, 07.05.2014 : 00:11:40 »

Yyyeb, super, da si  se oglasil in sam razjasnil svoje prioritete, da ne filozofiramo vsak po svoje Smiley Tako je marsikaj bolj jasno in verjamem, da boš našel pravega sopotnika, glede na to, da veš, kaj želiš in da imaš s psi izkušnje - torej ti je itak jasno, da psa katerekoli oblike in velikosti v "dobrega psa" narediš tudi sam z vzgojo in učenjem Smiley Srečno pri raziskovanju in izbiri, pa javi se še kaj Afro

Meni je tudi všeč pojava in opis nemškega pinča, deluje zelo športen in inteligenten pes.

PS. Kot vzrdžljivega malega "terenca" opisujejo tudi gomilarja (Cairn terier), vendar je tudi tu prisotna terierska resasta dlaka, ki je potrebna občasnega trimanja, čeprav ga opisujejo kot zelo nezahtevnega, kar se dlake tiče. Tudi naj ne bi dlaka odpadala? Poglej, če te zanima, pa čeprav res ni čisto kratkodlak :
http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=162




Logiran

Unikatne tablice in portretki
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #40 : sreda, 07.05.2014 : 00:38:38 »

Zakaj si mnenja,da je doga v kotu manj moteča kot jazbečar v kotu?
Mene vprašaš? Saj nisem tega mnenja, razen v primeru, če gre za umirjeno, dobro socializirano dogo v primerjavi z slabo socializiranim in nervoznim jazbečarjem.
Prav tako so lahko štiri živahne, a dobro vzgojene čivave skupaj  za stanovalce čisto nemoteče, v primerjavi s "podivjano" veliko dogo ali "medvedastim" novofundlancem - to je pač stvar posameznih pasjih osebkov in vzgoje/odnosa lastnika.
Ampak tu primerjam karakter in vzgojenost posameznih psov, ne glede na njuno velikost in pasmo. Ker menim, da je v nekem prostoru bistveno bolj moteče neprimerno vedenje kot pa vse druge telesne značilnosti nekega psa - v tem se sigurno strinjava, a ne Smiley

Sem pa dogo omenila zato, ker v debatah s svojimi znanci, ki recimo psov sploh nimajo, slišim, da si ne predstavljajo tako velikega "teleta" v stanovanju. Pač jim je že misel na psa, ki je lahko težji od njih v zaprtem prostoru, nelagodna. Ampak, kot pravim, tako ponavadi razmišljajo ljudje, ki imajo samo neko predstavo in jih bega fizična velikost, o vsem ostalem (karakter, energičnost ...) še niti ne razmišljajo.
Sama ima ravno drugačne "predsodke" glede velikosti, če verjameš ali ne, imam kar nek "rešpekt" v družbi zelo majhnih psov. Kaj pa vem zakaj, kar nekako se mi zdi, da moram ves čas pod noge gledat, da ga ne bi po nesreči pohodila itd.
Saj vem, da je slišat hecno, ampak sama se bolj "udobno" počutim ob psih, ki mi segajo vsaj čez kolena. (seveda je to zgolj del privlačnosti, tista fizična, na prvi pogled, ko ti pač nek tip psa pade v oči bolj kot drugi ... itak mi je še vedno bistven podatek karakter in ostale značilnosti psa in ne samo videz).

Zato pa se mi ne zdi nič narobe, če človek išče optimalnega sopotnika znotraj neke skupine psov, ki so mu med drugim tudi fizično bolj všeč kot ostali psi, če se le tudi vse ostalo, kar je pogoj za čim lepše skupno življenje, poklapa Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #41 : sreda, 07.05.2014 : 06:17:04 »

No, jaz pa zastopim željo po majhni pasmi. Moji idealni psi po videzu so ogromne kosmate zverine, ane..., ki tehtajo 60 kil, iz dlake pa lahko ene 5 puloverjev seštrikaš na leto. Sem imela približke, samce in ne bi več, vsaj v bližnji prihodnosti ne, čeprav so  Kiss Kiss Kiss.
Zdaj imam dve Micki, kot veste. Majhni, kratkodlaki, psici. Od Missy je dlake za izvoz po bajti, čeprav na videz ni videti, da bi bilo lahko tako, ima namreč ful poddlake, Lila (pinčolika žival  Wink ) pa ne pušča skoraj nič. Komot jih dam svojim starejšim staršem v varstvo, ker nista premočni, komot jih nosim po potrebi naokoli in komot sta na kavču ali v naročju obe, pa je še vedno dovolj placa za vse ljudi. Skratka - sta praktični ko sam satan. In Lili (pinčolika žvala) bi bila izjemna tekačica, same mišice so jo.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #42 : sreda, 07.05.2014 : 07:19:43 »

norwich terrier ni za take športnike...
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #43 : sreda, 07.05.2014 : 08:38:58 »

Soseda ima nemškega pinča in veliko tečeta skupaj in je res videt, da pesjanka uživa.  Cheesy Cheesy je pa tudi ena taka grizolda, ki bi našo lovsko najraje iz kože dala. Tako, da ne zgleda prav nič babje...  Grin Grin Grin
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #44 : sreda, 07.05.2014 : 09:07:19 »

Tudi Lili kaže znake tečnobe, predvsem do drugih psov. Ja, je treba delat z njimi, da že od malega preprečuješ repenčenje.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Katerega psa? Majhen, kratkodlaki, tekaški
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines