mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:09:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Kako jim uspe?
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kako jim uspe?  (Prebrano 19519 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #30 : nedelja, 30.10.2005 : 13:06:57 »

damayanti, svaka ti čast, da si imela j*a*j*c*a Wink, da si pri enem neubogljivem psu (no, ne ravno neubogljivem, ampak take, ki te ni šmiril), kupila še enega. Tega si jaz ne bi upala narest! Ker bi se bala, da bi potem imela doma 2 neuboljiva psa Lips Sealed

Bina,
saj ni problem v tem, da si nekdo ne bi smel omisliti dva psa, ceprav je prvi neposlusen. Iluzorno pa je razmisljati, da bo nakup se enega psa sam po sebi pripomogel k temu, da bo prvi postal tak kot zelimo. Damayanti, je lepo opisala, da je zelo spremenila nacin in pristop ucenja ob prihodu drugega psa, oziroma izkoristila nastalo situacijo v svoj prid.
Ne glede na to ali imamo enega ali vec psov, moramo ob nastalem problemu najprej spremeniti svoj pristop in nacin dela s psom, da bomo lahko prisli do zeljenega rezultata.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #31 : nedelja, 30.10.2005 : 13:15:29 »

Ne, ne, seveda si lahko VSAK zamisli 2 psa, čeprav ga nobeden ne uboga. Napisala sem, da si JAZ ne bi upala omisliti. Predstavljaj si, da imaš psa, ki ga zaradi različnih vzrokov ne smeš spuščati iz vrvice (ala je napadalen do drugih psov, uhaja, karkoli). No, če bi jaz imela takega psa, si ne bi upala kupiti še enega. Ker vem, da se psi učijo en od drugega. In če en uhaja, zna zelo hitro to "naučiti" tudi drugega. In kaj imaš potem?? 2 neposlušna psa, ki ju ne smeš spuščati iz vrvice. In raje imam 1 neposlušnega psa kot pa 2 Cheesy
Pri nas na sreco je Bero zelo individualist. In zato ni sprejel Bine. In zato je tudi ni naucil vseh neumnosti. In njemu je cisto vseeno, kaj jaz delam z Bino. Vcasih je bil prav vesel, da sem samo njo peljala na sprehod, ker je potem on imel mir pred njo Grin
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #32 : nedelja, 30.10.2005 : 13:55:08 »

S prvim "zaresnim" psom, v katerega vložiš svoj čas in trud, da ga vzgojiš (morda celo izšolaš), mislim, da res ne moreš pričakovati popolne poslušnosti, ker enostavno nimaš izkušenj - še posebej ne prvih nekaj mesecev, ko bi jih človek v bistvu najbolj potreboval. In potem na začetku ene stvari zafrkneš in jih je kasneje toliko težje popravljati.
Medtem ko imaš pri drugem psu toliko več izkušenj, da vsaj približno veš kako reagirati v določenih situacijah. Starih napak ne popravljaš in rezultat je toliko bolj poslušen pes. Poleg tega je stanje toliko boljše, vsaj po mojem mnenju, če imaš psico (po psu).
Jaz dam roko v ogenj, da takšnih problemov, ki jih imam zdaj zaradi napak moje neizkušenosti v mladosti svojega psa,  z drugim psom ne bom imela (pa še psička bo Smiley).

Popravek: starih napak ne ponavljaš.

Logiran
AklAm
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


WWW
« Odgovor #33 : nedelja, 30.10.2005 : 14:55:41 »

Sem sicer čisto ven padla, zato replika na precej oddaljen post.
Citat
Vecje stevilo psov ni formula za uspeh glede pozornosti na lastnika. Lahko pride le do ljubosumja med samimi psi in ustvarjanja tropa, ce clovek ne zna pravilno postopati. Cisto vseeno je ali imas enega ali vec psov.
Res ni čudežna formula, ampak čisto irelevantno pa zagotovo ni. Vsak tak dejavnik vsaj minimalno vpliva na razvoj odnosa s psom.
Gaja je veliko bolj pozorna name, če sta na vidiku še druga dva psa. Je pa odvisno od lastnika, karakterja psov, njihove starosti itd., če se takšna situacija za nas razvije v "dobro" ali "slabo". Seveda to ni rešitev, na katero bi se bilo vredno zanašati, saj je vnaprej nemogoče predvidevati, kako se bo relacija med večimi psi in lastnikom razvila.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #34 : nedelja, 30.10.2005 : 15:59:41 »

Ne, ne, seveda si lahko VSAK zamisli 2 psa, čeprav ga nobeden ne uboga. Napisala sem, da si JAZ ne bi upala omisliti. Predstavljaj si, da imaš psa, ki ga zaradi različnih vzrokov ne smeš spuščati iz vrvice (ala je napadalen do drugih psov, uhaja, karkoli). No, če bi jaz imela takega psa, si ne bi upala kupiti še enega. Ker vem, da se psi učijo en od drugega. In če en uhaja, zna zelo hitro to "naučiti" tudi drugega. In kaj imaš potem?? 2 neposlušna psa, ki ju ne smeš spuščati iz vrvice. In raje imam 1 neposlušnega psa kot pa 2 Cheesy

Jaz  te pa čisto razumem Wink
Moj največji strah je bil  ravno  to,  da  bi damč  tamalo  nučil nepotrebnih p****rij.
Ampak na srečo, je  tamala  bolj dominantna  kot  Damč , niti približno se mu ne pusti podrejat  in vedno hoče imet zadnjo.  Njej je  bistvo vsega , to  , da je deležna pohvale .(  tipična  babnica- na mojo srečo Grin Wink)
Jo je naučil  marsikaj.  Naj povem  , da  ko je prišla  k meni  prvi teden je bila  prava  packa. Prej je bila  navajena  na pesjak,  in se mi je  vsaj  dvakrat na dan  polulala  v garaži.  In  za  vsakič ko se je polulala  sem jo kregala......  vsakič ko je  damč  nakazal   da ga tišči na potrebo  sem obadva  spuščala  ven in vsakič ko je zunaj lulal    sem ga  pohvalila  in nagradila(  čeprav mu ni bilo nič jasno  zakaj ga  hvalim).  In tukaj sem  izkoristila  njeno  ljubosumnost.  Sedmi dan mi je prav lepo  znala pokazat , da bi šla  ven lulat. Prav tako se je  od njega naučila  skoraj vseh  apel  vaj.Ker  z njim je  potrebno  dati  vsaj enkrat na teden  vse vaje  skozi  in to  po šolsko-  drugače se  malo spozabi(  zanalašč  Angry)
Je pa res  .. če  Dina  ne bi bila  tako  drugačnega  karakterja kot je, ne bi  ostala  pri meni.  Po končanih  počitnicah  bi šla lepo nazaj k vzreditelju( lepo ali  grdo-  tako pač je-  jaz  tudi nisem  živcev na tomboli zadela)
Sedaj je pa  bistvo  vse  vzgoje in učenja  to , da izkoriščam njuno tekmovalnost za naklonjenost.  En tak tipičen primer je  učenje  aporta.(  damču- španska  vas...  po njegovi logiki-" zakaj bi če ni treba").  Dini je to zabava...  ona bi  prinašala  cel dan.. in ni važno kaj. 
In  moje  izkoriščanje: Damč je na prostoru(  pripet)  z  Dino sva pred  njim  cca  dva metra.  In ji mečem  - ona pa prinaša  kot  blesava  in vsakič je deležna pohvale.  Damč  pa ljubosumen kot je  -  mu kar " mede"  ker  ni on  tisti ki se ga boža.  In potem  po  treh vajah, zamenjam položaj.  Pripnem Dino  in z njim naredim dve  vaji.....  on  iz  inata  naredi  tako kot je treba.  In  to  sem dosegla  šele  sedaj.  Predno  sem imela  Dino, njemu niti na kraj pameti ni padlo  , da bi mi prinesel  kar sem mu  vrgla.  je pa res  da  vedno končam  z vajami  takrat  ko  sta  na višku zagnanosti  , da bi nosila..  in potem  jih odpnem in sta  prosta.   Ne  enemu   in ne  drugemu niti na misel ne pade  , da bi se  odaljila  od mene.  Mogoče   nesramno  od mene-  ampak moj cilj je dosežen Cool
In še  ena  zanimivost.  Prej  ko sva bila  zunaj  na vrtu  in sva se igrala(  ograje nimamo)  je  damč  znal  izkoristiti sekundo moje  nepazljivosti  in jo je pobrisal  tri  hiše  naprej in pred pesjak  sosedove psice.
Sedaj  ko se  igram  z njima,  mu niti na pamet ne pade  da  bi jo pobrisal.... da ja  tamala  ne bi  bila  deležna  več  pozornosti kot  on Wink
Pač  izkoriščam  njune    šibke točke Wink.  Meni je važno  samo to, da  sta  psa  skoncentrirana  name.  So pa določene  vaje, ko pa jih moram ločiti.Enega pustim v avtu-  tako , da ne moti  drugega. Ker   se zavedam,  da  bi mi  Damč  s  svojo  trmarijo  in svojeglavostjo  znal kaj  hitro  pokvariti  tudi  tamalo.Pa  tudi  ona  ima    svoje  muhe...

Logiran
rožica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 420


« Odgovor #35 : nedelja, 30.10.2005 : 17:52:35 »

Danes sem videla moškega okoli trideset, ki je imel v svojem kombiju 4 psice. Ko je odprl vrata, se nobena ni premaknila. Jaz že vsa osupla, kaj znajo, ker sta bili dve še mladi. Vsako posebej je po imenu poklical iz avta, dal na prostor, in tako je čakala, da so se ostale zraven nje ulegle. Tako so postrojene čakale na nadaljni ukaz. Premaknil se je meter nazaj in vajo ponovil.  Shocked Tokrat ga ena izmed psic ni ubogala, pa jo je kar brcnil Angry Ni čudno, da so ga tako ubogale- so se ga kar močno bale.

Najbolj debilno se mi je pa zdelo to, da tam sredi gozda, kjer so ga ljudje opazovali, reče: Če gledate v mojo smer, je to 1 euro, če pa gledate drugam, je zastonj.  Shocked Shocked Mislim, da sredi gozda lahko vsak gleda kamor hoče.

Najprej me je impresioniral zaradi vzgojenih psic, potem sem pa videla, da je vse skupaj bedno- odnos do psic in on sam Angry
Logiran
ModraPanda
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 170


« Odgovor #36 : nedelja, 30.10.2005 : 19:10:22 »




Panda:  Tudi  moj je bil  do  8 meseca  zlat  kužek.    Ne me narobe razumet-  ti ne želim takega psa  kot je postal  moj  v  svojem obdobju.    Počakaj  do  pubertete.  takrat  te bo  začel  pa  učit.  Boš  spoznala  kaj  pomeni imeti  samca  doma Cheesy  Grin Wink




No sej v bistvu sem hotla povedat, da je bla psička full pridna, kljub temu, da sem bla čist neizkušena, ta je pa že zdaj manj,pa mam mal več znanja, pa sem ugotovila, da je še kar v redu, ampak vem, da se stvari kasneje znajo poslabšat in samo upam, da ga bom vzgojila v poslušnega psa.
Logiran
ancksha
novinec
*
Sporočil: 33


WWW
« Odgovor #37 : sreda, 07.11.2012 : 14:27:30 »

mi mamo enega takega soseda.. psička je vedno spuščena, ampak NIKOLI ne zapusti domačega praga brez njega. Je bil dolgo let brez službe, pa sta bila vedno skupaj. Sedaj je doma gospa.

Pač za razliko od nas so cel dan s psom in njegovi psi (tudi pred to psičko je imel že dve tekom več kot 20 let) so VEDNO enako lepo vzgojeni. Tudi na našo ne lajajo, ko gremo mimo, pridejo lepo pozdravit na rob parcele (!). Noro. Tip je pa pripravljen za psa narest pomojem več kot zase. Enkrat pred mnogimi leti, ko se še ni tako na veliko steriliziralo, je imela ena njegova psička pasje mladiče. Takrat sva se se bratom ponudila, da poslikamo psičke in damo oglase. Bil je prav ganjen, kako srečen konec bo za mladičke, javilo se je veliko ljudi in je izbral samo ljudi z veliko časa. Pač tip je res predan svojim psičkam in vse dočakajo visoko starost.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #38 : sreda, 07.11.2012 : 18:35:30 »

Sposoben lastnik in primeren pes (nekateri psi pač ne bodo ostali na neograjenem dvorišču če niso pod nadzorom, ne glede na to, kako ubogljivi so sicer. Imajo preveč pustolovske žilce.)
Logiran
ancksha
novinec
*
Sporočil: 33


WWW
« Odgovor #39 : četrtek, 08.11.2012 : 04:38:44 »

hehe ja tko kt na primer zmagovalci na Bad dog Animal planet Smiley)) par jih je k skos pobegne, zmagovalka si je šla pa kupit kost v supermarket LOL
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Kako jim uspe?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines