mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 08:13:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o prireditvah  |  svet razstav  |  Tema: Ošpice in razstava v Šempetru
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ošpice in razstava v Šempetru  (Prebrano 25759 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #75 : nedelja, 30.11.2014 : 13:41:03 »

Ja, ampak kdo pa prevzame odgovornost za stranske učinke farmacevtskih proizvodov? Res izjemno redko se zgodi, da kdo iz te branže fejst nasrka, čeprav gotovo prihaja tudi do izjemno hudih stranskih učinkov jemanja zdravil. Ampak - ker v navodilih za jemanje piše, da se lahko zgodijo, so farmacevti in zdravniki varni pred posledicami, ki jih morebiti povzročajo, ali pač ne?
Nič ne zagovarjam pitja varikine in buljenja v sonce (da se ne bo kdo zdaj za to obesil, sama kot vsi koristim usluge uradne medicine z neko mero distance sicer...), samo zanima me, ali bi po vašem farmacija in medicina prav tako morala odgovarjati za neželjene stranske učinke, ki jih povzročata s predpisovanjem, vbrizgavanjem in nanašanjem razne kemije in za vse neozdravljene ljudi, ki jih sproducirata, in za vse slabo, napačno ali prepozno zdiagnosticirane bolezni (pa čeprav človek pride pravočasno in pove kakšne težave ima, pa ga odpikajo kot knof od gat....). Samo to, da so opravljene klinične študije jih pač ne opere krivde za posamezen zafuran primer, ali kako?
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #76 : nedelja, 30.11.2014 : 13:52:07 »

samo zanima me, ali bi po vašem farmacija in medicina prav tako morala odgovarjati za neželjene stranske učinke, ki jih povzročata s predpisovanjem, vbrizgavanjem in nanašanjem razne kemije in za vse neozdravljene ljudi, ki jih sproducirata, in za vse slabo, napačno ali prepozno zdiagnosticirane bolezni (pa čeprav človek pride pravočasno in pove kakšne težave ima, pa ga odpikajo kot knof od gat....). Samo to, da so opravljene klinične študije jih pač ne opere krivde za posamezen zafuran primer, ali kako?

Seveda. Plačat bi morali kot žuti. In tudi plačujejo.
Samo ne pri nas.
Pri nas je zadeva totalno zblojena in brez odgovornosti - tako na strani posameznikov kot tudi na strani zdravnikov in farmacevtov.
Odškodnine težke par jurjev so bizarno smešne v primerjavi z milijonskimi odškodninami v razvitem svetu.
Ljudje, ki jih zafurajo, znajo postat težki invalidi, kar ogromno stane (pripomočki, stalna nega itd. itd. itd.) in odškodnine so namenjene temu, da človek vse to lahko financira brez zamaškov.
Za farmacevte ne vem, dohtarji pa plačujejo kar visoka zavarovanja, iz katerih se pol krijejo te odškodnine.
To je še ena izmed naših velikih svinjarij v sistemu, ki podpira gemblerje in lažno solidarnost.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #77 : nedelja, 30.11.2014 : 13:56:24 »

Zakaj pa zastrupitev z alkoholm krije zavarovanje? Saj se ga je mulc/smrklja sam napil.

Zato, ker se je nekdo, ki po nekih zblojenih neznanih in nejasnih kriterijih sestavlja košarico, tako odločil.
Naša košarica kritja storitev iz obveznega zavarovanja (vključno s cenami) je že čuda cajta kritik zdravniške in ekonomske stroke, vendar se nič ne zgodi in tudi srednjeročno ne zgleda, da bi se kaj zgodilo.
Logiran
PravaBiBa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 236


WWW
« Odgovor #78 : nedelja, 30.11.2014 : 15:24:00 »

Sem vesela, da je bil cepljen, to mu je namrec zivljenje resilo. Ampak zakaj je pa bil, cepivo namrec lahko tudi ne bi delovalo. Al kako??
Sama sem cepljena po programu proti steklini, pri nas, ne pred pol stoletja, pa sem vseeno imela reakcijo oz. se slinim k pr norcih po vsaki dozi in valda, kam pa drugam kot povsod naj bi slo to?
Saj pravim, lahko je debatirat, dokler je smrtnost tako nizka, kot pri ospicah. Me zanima, koliko bi jih ostalo pri debatah in necepljenih ob okuzbah s fejst smrtonosnimi virusi.

če bi se držali takratnih predpisov sploh ne bi bil cepljen. Sami smo klicali lovca da je odstrelil kuno, ki se je sredi naselja zaganjala v vse kar se je premikalo, sami smo peljali kuno v LJ na preiskave (veterina je kadavre pošiljala enkrat na par tednov), sami smo v LJ čakali na rezultate (ker pač ni bilo fonov za vsakim vogalom), sami smo iskali cepivo in da,  možnost je bila, da cepivo ne bi prijelo. Brata je stekla žival dejansko ugrinila, ni bilo samo srečanje mimogrede, torej ni šlo za preventivno cepljenje za vsak slučaj.

 Že ko sem se prvič oglasila sem vedela, da me boste mal spljuvale kot me spljuvajo tudi zagovorniki necepljenja ko rečem, da naj ga ne serjejo. jaz sem nekaj vmes in sem v bistvu zagovornik cepljenja z določenimi razmaki, da telo pač uspe predelati vso kemijo, kar pa ne pomeni da sem proti cepljenju. Razumem oboje, enkrat sem gledala eno debato na HTV kjer so gostili moškega ki je zbolel za polio po in zaradi cepljenja (dokazano), tako da me nihče ne prepriča da je 100% varno, kot me zagovorniki necepljenja ne repričajo da ni panike če nisi cepljen. In da kljub nekaterim indicem, da lahko cepljenja povzročijo avtistične motnje bi dala otroka cepit še enkrat, spogajala bi se le za drugačen režim cepljenj. Zadeve so še vseeno premalo raziskane, da bi zganjala fanatizem v eno ali drugo smer.
Logiran
PravaBiBa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 236


WWW
« Odgovor #79 : nedelja, 30.11.2014 : 15:31:19 »

edit: zanimivo bi bilo videti in vedeti kako izgleda protokol javljanja stranskih učinkov na cepljenja v našem zdravstvu.  Tudi info o precepljenosti obolelih v tem primeru ošpic bi bil zanimiv. Namreč nam zdravstvo zatrjuje, da smo varni...pa smo res? Vsako leto ob cepljenjih za sezonsko gripo se pojavi kup ljudi, ki zbolijo po cepljenju. Kje so te številke? Morajo nekje obstajati mar ne?

Včasih nas res lahko vsak s*at pelje, samo če se pustimo.

Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #80 : nedelja, 30.11.2014 : 15:51:33 »

Najprej se pove, da se ne sprejme odgovornosti, potem pa pove, da stranskih učinkov NI. In svizec zavije čokolado v folijo. Ravno tu je problem. Znanost pregleda vse kar lahko. Preuči tudi vse stranske učinke, ki jih najde in jih ne skriva. In z vsemi podatki na voljo se lahko tehta ali je več pozitivnih učinkov ali stranskih in seveda kakšni sploh so dobri in kakšni slabi.

Pravljice v katerih avtorji pravijo, da prodajajo samo rožice in nič drugega, ampak ne jamčijo za svoje besede, so pa glih to. PRAVLJICE!
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #81 : nedelja, 30.11.2014 : 16:33:24 »

Cepiva in antibiotiki so skrajno nevarni in škodljivi, kar se točno vidi iz drastičnega skrajšanja življenjske dobe odkar jih uporabljamo v primerjavi s superduper eko-bio zgodovino poprej.  Tongue Wink

Farmacija sux ja, ampak brez nje bi pa me tažlehtne tastare s tega foruma folk že zdavnaj iz onostranstva strašile.  Evil

Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #82 : nedelja, 30.11.2014 : 16:34:16 »

Nisem še zasledila, da bi  zdravnik  trdil, da ni možnih nezaželenih posledic in niti en zdravnik še ni trdil, da je zadeva 100% učinkovita. Navsezadnje imajo nezaželene učinke lahko celo zdravilni čajčki.
Pri gripi je pa problem večplasten. Prvi je seveda ta, da lahko stakneš sev, ki ni vključen v cepivo, drugi je ta, da je možno, da dotični sploh ni zbolel za gripo (smo nagnjeni k temu, da za gripo označimo vsak malce hujši nahod) in tretji je ta, da si proti gripi večinoma cepi stare in kronično bolne, ki jih po eni strani gripa bolj ogroža kot zdrave, po drugi pa je večja verjetnost, da cepivo ne prime.
Moram reči, da se vse stare dame v naši družini redno vsako leto cepijo proti gripi in na vsakih nekaj let proti pljučnici in da pri njih zadeva deluje kot je treba. Je pa res, da če se je katera cepila takrat, ko je bila prehlajena je doživela ekstra zoprn nahod (ki pa še vedno ni bil gripa)
Logiran
PravaBiBa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 236


WWW
« Odgovor #83 : nedelja, 30.11.2014 : 16:53:34 »

Cepiva in antibiotiki so skrajno nevarni in škodljivi, kar se točno vidi iz drastičnega skrajšanja življenjske dobe odkar jih uporabljamo v primerjavi s superduper eko-bio zgodovino poprej.  Tongue Wink

Farmacija sux ja, ampak brez nje bi pa me tažlehtne tastare s tega foruma folk že zdavnaj iz onostranstva strašile.  Evil



V bistvu imaš prav samo izpostavila bi pa antibiotike. Predpisovanje antibiotikov v neomejenih količinah povzroča, da kmalu ne bodo več opravljali svoje funkcije. Sama dolgo časa nisem vedela, da antibiotik preko naših izločkov prehaja v naravo ....kaj pa tam povzroča pa ni težko uganiti. Na žalost še zmeraj obstajajo ljudje, ki mislijo, da je antibiotik čudežna tabletka za vse tegobe, zdravniki pa pišejo recepte...

Pa še tale graf s povprečno pričakovano življensko malo zavaja, saj je povprečje krepko znižala stopnja smrtnosti pri ali kmalu po rojstvu....kar pa nima z  antibiotiki in cepljenji mali ali nič skupnega pač pa gre za higieno in razkuževanje pri porodu.

še enkrat ni vse črno in belo.....

p.s.: kako stopnjujemo besedo laž

laž
večja laž
statistika
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #84 : nedelja, 30.11.2014 : 16:57:52 »

Korelacija med A in B se ne pomeni, da A povzroca B (ali obratno).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #85 : nedelja, 30.11.2014 : 17:13:02 »

Nisem iz foha.
Kar se tiče podaljšanja življenjske dobe sta meni to rekla dva zdravnika - da sta glavna faktorja podaljšanja antibiotiki in cepljenja.
Osebno bi bila brez antibiotikov že parkrat v onostranstvu (pljučnica, meningitis, .... )
Seveda je pa treba imet mero - kot pri vsaki dobri stvari, vključno s čokolado.

Kar se tiče statistike, je pa tako. Seveda so manipulacije in nategi, jasno. Ampak brez statistike, bi bili obsojeni na topšop "resnična" pričevanja "bratrancev od znank od sodelavčinih sestričen".

Argumentacija z mejnimi primeri ne pije vode. Stvari je treba konzumirat z uporabo dobre mere razuma, zdrave kmečke pameti in zdrave skepse.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #86 : nedelja, 30.11.2014 : 17:21:41 »

Korelacija med A in B se ne pomeni, da A povzroca B (ali obratno).

Tako. Tle je lep primer popolne korelacije smrtnosti na avtocestah in uvoza limon  Evil

Logiran
vidka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 155


« Odgovor #87 : nedelja, 30.11.2014 : 20:44:37 »

Potrdili,da je 5 okuženih bilo cepljenih z dvema dozama in 1 z eno dozo,ostale še preiskujejo.

A cepiva pol ne ščitijo pred okužbo?
Logiran
PravaBiBa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 236


WWW
« Odgovor #88 : nedelja, 30.11.2014 : 21:04:00 »

Potrdili,da je 5 okuženih bilo cepljenih z dvema dozama in 1 z eno dozo,ostale še preiskujejo.

A cepiva pol ne ščitijo pred okužbo?

baje da ja, ampak ne 100% pri vseh Tongue   


p.s.: ko sem bila pred dilemo ali dovoliti cepljenje 12 letne hčerke proti virusu raka materničnega vratu ( nimam pojma kaj je to zaen spaček) sem rekla gladko ne in to je bilo prvič in edinkrat da sem zavrnila cepljenje.....cepljenje ima zoprne stranske učinke, drži pa cca 5 let, se pravi do hčerinega 17 leta.....vups.....kaj pa potem? spet cepljenje do konca življenja al kaj?
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #89 : nedelja, 30.11.2014 : 21:11:52 »

Potrdili,da je 5 okuženih bilo cepljenih z dvema dozama in 1 z eno dozo,ostale še preiskujejo.
Kak link do uradnih podatkov, kjer piše, da so to potrdili, morda?
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o prireditvah  |  svet razstav  |  Tema: Ošpice in razstava v Šempetru
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines