mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 17:30:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: alergija
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: alergija  (Prebrano 50530 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
georg
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24


« : petek, 06.06.2003 : 07:46:17 »

Imam 3-mesečnega kokeršpanjela. Brala sem, da ti psi radi dobijo vnetje ušes in naš george se je skoz čohal po enem ušesku, da je imel čist krvavega sram. Peljali smo ga veterinarju, ampak je rekel da nima vnetje ušes in da se sam ne ve kaj je vzrok tega. Huh Dal mu je neke tablete in kapljice za v uho. Ampak zdej, ko mu zdravimo eno uho se je zacel čohati po drugem. Zanima me ali je lahko to alergija. Kakšni so znaki alergije in kako lahko ugotovimo na kaj je alergičen?
Psa imamo prvič in se še ne znajdemo preveč dober.

Lep pozdrav, Karmen
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #1 : petek, 06.06.2003 : 12:23:04 »

Pri španjelih znajo biti ušesa precej občutljiva zadeva, ker so dolga, povešena in zaprta. Zato se vnetja in podobne nevšečnosti velikokrat pojavljajo. Vzrokov za srbenje je lahko mnogo, od vnetja, bolh, za katere znajo mladiči bit bolj dovzetni kot odrasli psi, mogoče kakšni tujki ali travna semena, ki zaidejo v uho in še marsikaj drugega. Močno dvomim, da gre pr 3 mesece staremu mladiču za alergijo in bi prej pomislil na kaj drugega. Poleg tega nisi nič napisal, če se na ušesih morda pojavlja kaj nenavadnega, recimo prhljaj. Ena od možnosti je povečanje kvasovk, ki so se razvile zaradi ranic mogoče že v leglu. Mladički se v leglu stalno igrajo in grizejo med seboj. Ušesa pa so pri španjelih še kako pripravna, da drug drugega zanje vlečejo. Pri tem seveda nastanejo tudi ranice in možnost, da se razvijejo tudi kvasovke, ki dražijo kožo.
Logiran
v.furstenfeld
gost
« Odgovor #2 : sobota, 07.06.2003 : 09:30:51 »

Probajte mu istovremeno kapati obadva vuha.Najvjerojatnije ima parazite.Vi očistite jedno vuho, oni se dotle razvijeju u drugom.I to tak može iti zauvijek.Čistite ih obadva.
Mislim da KRKA dela preparat OTIPRIN.Izvrstan je.
Ako ne pomogne Otiprin, nabavite THETMOSOL i pomiješajte ga sa OTOMICIN kapima.To je najbolje za parazite.
Na 5 ml Otomicina ide 1,8 ml Thetmosola.Rešava parazite u roku jedne vure ako se dobro natopiju vuha.
Svakako prije svega nek veterinar z plavom lampom pogleda jel ima ili nema parazita.
Puno sreče!
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #3 : nedelja, 08.06.2003 : 14:05:24 »

Lahko bi bila tudi alergija,samo ker nisem strokovnjak,ne morem rect tocno :-/Liza je alergicna na cisto vso pasjo hrano in je imela hraste tudi ze v usesih,vecinoma jih ima pa po telesu.
Mozno je tudi da so bile prsice,ker so nekateri psi alergisni nanje,ali pa cvetni prah (ce je bilo to spomladi)
Logiran
georg
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24


« Odgovor #4 : nedelja, 08.06.2003 : 17:43:32 »

zdaj mu oba ušeska mažem s tistim mazilom, ki mi ga je dal veterinar tko da se stanje malo izboljšuje.Še vedno se malo čoha in bomo vidl kak bo ko bomo prenehal z zdravljenjem. Upam da ni kakšna alergija, ker potem se bo najbrž to nazaj pojavilo. Roll Eyes
Logiran
Roxi
novinec
*
Sporočil: 42


« Odgovor #5 : nedelja, 08.06.2003 : 17:47:21 »

Vso srečo vama želim -če imata kašne druge težave se pa kar name obrni mam tut španjelčka  Wink
LP Kiss
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #6 : nedelja, 08.06.2003 : 18:56:58 »

Samo,da res ne bo alergija pa bo vse v redu!Ker vem kako je to nadlezna stvar,sploh za tiste,ki imajo psa prvic...
Logiran
toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« Odgovor #7 : torek, 10.06.2003 : 11:40:51 »

Hej hov!

Naš Toby ima pa alergijo na travo!!??
Pred nekaj dnevi si je začel lizati eno tačko in si zlizal tri rane.Eno na blazinici in dve na prstih zgoraj.Pa ena se mu je naredila na jajčkih.. Grin Samo še šepal je in se lizal...
Včeraj sva šla k veterinarju in ko je ovrgel sum na klas ali kakšno seme v tački,je rekel,da je alergija...in to na cvetočo travo!
Na,pa je še pes ko njegova gospodarja...alergičen na trave!  Grin
Zdaj mu moram tačke namakat v hladni vodi s hibiseptom.Dobil je dve injekciji, antibiotik,ker se je že gnojilo in eno proti vnetjem,da ne srbi več.
Jutri greva na kontrolo....
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #8 : nedelja, 15.06.2003 : 15:27:57 »

sammy ima na prsih vse polno krast, na nekaterih mestih so mu dlake nehale rasti. včeraj sva bila pri veterinarju in je dobil neke tablete, injekciji... alergičen je na neko hrano. hranimo ga z domačo in royal caninom. svetoval mi je, naj mu ne dajem več svinjskega mesa...
Logiran
luka552
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #9 : torek, 10.02.2004 : 04:39:12 »

Na pomoč...ne vem kako naprej!
Imam 8 mesecev starega maltežana.Kuža se neprestano praska,kožo ima močno roza barve in rdeče pikice,in zelo pogosto kiha.Od praskanja ima že kar nekaj hrastic in včasih tudi joka. Poiskusila sem več različnih proizvajalcev suhe hrane,en mesec je jedel samo ribe z rižem,sedaj sem mu kuhala riž z zelenjavo(vse po različnih nasvetih) ampak stanje je vedno slabše. Kjer so ga vzredili so mi zagotovili da pri njih ni bil na nič alergičen in mi namignili da mogoče vzrok ni hrana. Naj povem da sem ga kupila pri 5 mesecih. Kako naj ugotovim kaj je narobe? Kaj bi morala narediti alergijske teste?
Najlepša hvala za kakršnokoli pomoč.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #10 : torek, 10.02.2004 : 06:29:43 »

D.jutro,Luka552 !
Naše izkušnje z alergijo so precej velike,predvsem pa boleče.Moje skromno mišljenje je,da se odpraviš s kužkom do veterinarja( in to hitro!!!)Najprej izboljšajte situacijo,da bo maltežančku bolje,šele kasneje se odpravi po poti raziskovanja zakaj in kako je do tega prišlo.Možnosti je več in lahko je res,da ni vzrok samo alergija (na hrano,zunanji dražljaji).Ali si mogoče opazil,da bi kuža imel bolhe?Tiste rdeče pikice so lahko tudi od bolšjega ugriza! Kot sem rekla, nima smisla ugibati.Stopi s kužkom do veterinarja (saj to pa ja ni tak strošek) in ugibanj bo kmalu konec.Upam,da boš upošteval moj nasvet v dobro maltežančka.Želim vama čimprejšnje okrevanje.
LP,Miša
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #11 : torek, 10.02.2004 : 08:27:11 »

Če zelo pogosto kiha, je lahko alergičen na dražljaje iz okolja. Ali imate v stanovanju veliko sobnih rastlin? Ali na njih uporabljate razna listna gnojila? S kakšnim čistilom čistite tla? Ali ima pes na ležišču dekico in ali imate v hiši tapison ali veliko preprog?
Zdaj pa naprej! Rastline poskusite umakniti čimdlje od tam, kjer se pes največ zadržuje, ne uporabljajte na njih raznih kemičnih preparatov. Stanovanje čistite s čimbolj razredčenimi čistili in ne uporabljajte tistih, ki močno dišijo, stanovanje ne dišavite z raznimi preparati, ko čistite tla, dokler se ne popolnoma posušijo, psa umaknite v drug prostor in okna odprite, da se očiščeni prostor dobro prezrači. Na pasjem ležičču ne uporabljajte nobenih volnenih ali kosmatih odej, ampak vedno čiste rjuhe ali brisače. Iz njegove bližine umaknite vse preproge, če pa imate tapison, vam ne morem nič svetovati, poskušajte najprej vse ostalo. Imate mogoče doma tudi kakšno pernato žival?
Logiran
luka552
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #12 : sreda, 11.02.2004 : 00:24:29 »

Najprej hvala za hiter odgovor!
Pri veterinarju sem pustila že pravcato premoženje in nisem izvedela prav nič.Rožice razen vode ne dobijo prav nič.Poiskusila bom menjati prašek za ploščice(čeprav vsakič uporabim drugega) in tistega za perilo.Bolhic nima,sem mu pa vseeno dala frontline pred kakim mesecem.Menjala sem tudi šampon za enega iz lekarne prav proti alergijam.
Kaj mi lahko priporočite kakšnega res dobrega veterinarja? In pa kje se naredi alergijske teste?
Upam da ni preveč vprašanj!
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #13 : sreda, 11.02.2004 : 09:10:08 »

Če si iz Ljubljane ti lahko svetujem kliniko Prvo na Gorkičevi, lastnik je Dr.Pavo Zaninovič, zelo dober in izkušen veterinar, vsaj jaz imam z njim zelo dobre izkušnje. Sicer sem s primorske, zato stanja s klinikami v Ljubljani ne poznam prav dobro, sem pa ob obisku te klinike ugotovila, da tam dela tudi Sabina Stariha-Pipan, pasja psihologinaj iz revije Moj pes. Za alergične težave bo verjetno tudi primerna Nataša Tozon s klinike na Cesti v mestni log. Bi pa rada povedala, da jaz svoje živali ne bi podvrgla raznim alergičnim testom, saj poleg tega, da boš porabila veliko denarja, so ti testi tudi zamudni, za žival mučni, ker jo kar naprej špikajo, pa tudi nezanesljivi. Jaz imam že drugega psa alergika, pri prvem sem se veliko naučila sama, pri drugem sem porabila dve leti, da sem ugotovila kaj mu škodi, poleg tega sem še sama že 20 let alergik in noben zdravnik mi ni pomagal, razen tega, da mi predpisujejo zdravila, pa na urgenci sem že nekajkrat bila na infuziji. Ugotovila sem, da je pri psih glavni vir alergij SVINJSKO MESO, BOLHE IN KLOPI, HIŠNI PRAH IN PRŠICE, nekateri so tudi občutljivi na poletne temperature. Ko vse to izključiš, greš naprej. Psa temeljito okopaš z medicinskim šamponom, tako, da pred izpiranjem počakaš nekaj minut, da deluje, nato ga zelo dobro izpereš, potem ga oplakneš z jabolčnim kisom razredčenim v vodi, sfrotiraš s čisto brisačo in če je le mogoče, ne sušiš s fenom. Od tukaj dalje je še stvar menjave prehrane in ostalih dejavnikov iz okolja, ki sem jih že napisala. Obstaja tudi možnost alergije na cvetoče trave (spomladi), v tem primeru se moramo v tem času izogibati parkov in travnikov, poleti se stanje umiri. Naj navedem še, da se bo ob menjavi hrane alergična reakcija pojavila takoj, če je žival alergična, če pa hrana ustreza, se bo občutljivost zmanjševala postopoma, tako lahko računamo na popolno umiritev šele po pribl.pol leta. Bodi pozorna tudi nato, da če boš dala napr.psu umetno kost iz svinjske kože, se bo praskal čez dva do tri dni, lahko pa po prvi kosti ne bo reakcije, če mu boš pa dala nekaj dni zaporedoma te kosti, se bo alergija pojavila. ko bo telo sprejelo dovolj veliko količino snovi za reagiranje. Ob nakupovanju teh priboljškov sem tudi ugotovila, da veliko ljudi ne ve, da je večina teh stvari za glodanje in žvečenje narejeno iz svinjske kože, kar pa povzroča največ alergij. Kupujte briboljške, ki so iz goveje kože.
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #14 : četrtek, 12.02.2004 : 11:15:12 »

Citat
Kaj bi morala narediti alergijske teste?

Da dodam še sama svoja mnenja in izkušnje:

1. leta nazaj so starši imeli novofundlandko ( jo še imajo 13 let je stara ), za katero nihče ni uspel ugotoviti, na kaj je alergična, na teste takrat nismo šli, mogoče jih niso še niti delali, ne vem. Poskušali smo z vsem, kar so nam svetovali  ( kopanja, menjave hrane, antibiotiki,.. ) Na psici nismo nikoli našli niti ene bolhe ali jajčeca. Ko smo ji prvič zaradi klopov dali ampule Frontline, so izginile tudi alergije. Očitno so bile krive bolhe. Sedaj že nekaj let ob uporabi Frontline nima nikakršnih problemov več.

2. V letu 2000 pa smo kupili  odraslega mastina, ki je bil alergičen na vse živo, ali pa alergijski testi vsem pokažejo isto Huh ( trave, pršice,...) Težav nismo odpravili z ničemer, čeprav smo odprli vsa veterinarska vrata. Zdaj je že v večnih loviščih, ker ga je izdalo srce.
Alergijski testi so dobri ali pa tudi ne, saj alergij na hrano ne pokažejo. Niso pa boleči kot je nekdo zapisal. Naš je lepo ležal na boku, dobil tistih cca 30 pikic,...sploh ni nič čutil.
Baje pa obstaja, če se točno določi vrsta alergije, posebno zdravilo narejeno po naročilu, to sem zvedela od dr. Tozon-ove.

Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: alergija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines