mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 20:24:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: alergija
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: alergija  (Prebrano 50557 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #75 : ponedeljek, 26.09.2005 : 12:47:18 »

Če gre za kontaktni dermatitis odstrani vse umetne materijale,  uporabis lahko les, platno, bombaž. Nobene sintetike, tapisona... Travo na vrtu imej pokošeno čisto na kratko. Ko prideš iz sprehoda ga stuširaj po trebuhu in tacah. Psu lahko daješ obkladke iz hrastovega lubja (kupiš v lekarni, skuhaš čaj in delaš obkladke, lahko celega psa v to namočiš).
Dobro premisli, kaj se je v okolju psa spremenilo malo pred tem, ko se je pojavila alergija, mogoče boš odkril vzrok brez dragih testov.
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #76 : torek, 27.09.2005 : 19:28:36 »

Včeraj je nas Brin dobil spet nov  alergijski izbruh Cry in sicer na glavi pod usesom. Peljala sem ga v Mestni log, kjer so rekli, da glede na to , da je sedaj na dieti ze vec kot 1 mesec, vzrok alergije verjetno ni hrana - na zalost. Dobil je nove kapljice za usesa Otomax in mazilo za prizadete rane Kuterid, poleg tega je na Dermolu.
Lanabela, vsa zadeva  se je zacela pred 3 meseci, ko smo na dvoriscu zaceli z tlakovanjem. Mogoce je cement????Cudno se mi zdi namrec to, ker smo ta vikend z betonirali stebricke za ograjo, v ponedeljek pa je bil pes pod usesom poln izpuscajev.

Zoprno pa je tudi to, ker si je na drugi strani glave pod ocesom z krempljem naredil rano cca 1 cm x 1 cm. In ko se naredi hrasta ga zacne srbeti, in se praska tako, da z nogo buta ob plasticni ovratnik, zato pa hrasta spet odpade. To se vlece ze 14 dni,  ker se rana nikakor ne more posusiti. Poviti ga pa ne morem, ker je rana na tako zoprnem mestu.
p.s. Drugace pa v pesjaku nima nobenih umetnih materialov. Na tleh so tlakovci (sedaj so ze stari kaksni 2 leti, tako da ni vec agresiven material), lezi na lesu ki ga ima pred koco, v koci pa nima nic dekic itd, poleg tega jo na kaksen mesec  presesamo.
LP, Mateja
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #77 : sreda, 28.09.2005 : 10:16:10 »

Mogoče bi se ti splačalo poklicati vzreditelje, pa če lahko dobiš še kakšnega lastnika od Brinovih prednikov. Alergije so dedne, ne pomeni, da so starši nujno bili prizadeti, če pa so bili, je velika verjetnost, da je brin alergičen na iste snovi kot oni. Lahko da se je pri njih kazalo v bolj mili obliki.

Kadar je srbenje tako hudo, se splača narediti malo daljšo kuro s kortikosteroidi - kljub možnim stranskim posledicam.
Logiran
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #78 : sreda, 28.09.2005 : 19:37:24 »

Pozdravljeni,

po dolgem casu se oglasam. Z nasim Brinom, zlatim prinasalcem, starim 4,5 let so se pred dobrimi 3 meseci zacele hude tezave z srbezem, zaradi katerega se grize non stop in si je naredil rane. Sli smo k veterinarju v Bubo, dal je sampon Clorexy derm in Dermol tablete za 7 dni in seveda plasticni ovratnik da se ne more zgristi. Stanje se ni izboljsalo, nato so mu vzeli bris, kjer se je videlo da ne gre za parazit, pac pa za alergijo. Dobila sem Xciklav, predpisali so mu strogo diteto z Hills dietno hrano d/d, in seveda se naprej naj nosi plasticni ovratnik. Nato sem za mnenje vprasala se v mestni log , kjer so predpisali Otonazol in v primeru slabsanja smo se dobili recept za Medrol.In seveda plasticni ovratni mora nositi.....Sedaj se je stanje blazno poslabsalo, na licu pod ocesom si je v 5 minutah, ko ni imel plasticnega ovratnika, spraskal do zivega rano, ker pa se stalno praska po glavi in buta z nogo po plasticnem ovratniku, si od te rane stalno dol spravlja hrasto. Vceraj pa sem pogledala bolj temeljito in videla da ima polno alergijskih izpuscajev po glavi. Glede na to, da sem sedajle bolj z psom hodila na sprehode, sklepam, da je prisel v kontakt z kaksno travo....Sklepam to, ker hrana najveretneje ni, ker ga hranimo z dietno hrano Hillls ze 1 mesec, pa tudi tip izpuscajev naj bi kazal na to, da gre za kontaktno alergijo. Od vceraj dalje mu daljem Medrol, vendar ga nic ne umiri.
Kaj sploh lahko se naredim? Pes ima ze 3 mesece plasticni ovatnik na sebi, tudi za 2 minuti ga ne smes spustiti izpred oci, stanje pa se nic ne izboljsuje, samo slabsa se navkljub zdravilom. Veterinar v Bubi je povedal, da gre najverjetneje za kontaktno alergijo (prah, ali pa trava) in da se to ne da pozdraviti z zdravili, lahko se samo lajsa ob izbruhih.Zdrav pa tak pes ni nikoli vec.

Sele novembra se v mestnem logu delajo alergijski testi, mi pa sploh ne vemo kako bomo zdrzali do takrat. Vidim da ima veliko psov te tezave, vendar v vecini primerov pomaga zamenjava hrane, sredstvo proti parazitom, pa kaksen Medrol se predpise in to je to. Pri kontaktni alergiji pa stvari niso vec enostavne.
Pes je drugace v pesjaku (razen sedaj smo ga ponoci dajali spat v hiso, ker zaradi ovratnika ni mogel iti v koco), imamo tudi zagrajen vrt. Da bi ga imeli v hisi, si pa najmanj zelimo, saj imamo enega 1,5 let starega otroka, drugega pa dobimo cez slaba 2 meseca.
Je kdo od vas imel podobno izkusnjo???Prosim za odgovor, saj vse skupaj postaja huda nocna mora za nas in za psa....
Lep pozdrav,Mateja

Pozdravljena Mateja!

Kot bi brala mojo zgodbo. Kin je dopolnil aprila 3 leta. Letos se mu je čisto ista alergija pojavila že tretjič. Se pravi. Začeli so se mu delati taki majhni rdeči piki, potem že beli mozoljčki pod pazduho, nad lulčkom, okoli lulčka proti stegnom,...2-krat sem prosila za injekcijo, za tretjič sem pa rekla, da je tega dovolj in da moramo ukrepati. Takoj smo začeli z zdravljenjem. Najprej nam je ( smo bili tudi pri Bubi ) veterinarka Alenka Hrovat vzela bris in ugotovila, da gre za neko alergijo. OK. Predpisala nam je antibiotike Xciklav 2 na dan, 1 Synulox in po 2 tabl. na dan Dermanorm + poleg tega je imel non stop ovratnik gor, ker je bilo neznosno. Kopala sem ga vsak dan z tistim šamponom ClorexyDerm + celega skopala z šamponom od firme Virbac Allercalm. Pred jemanjme antibiotikov je bilo 4 dni, preden smo bili naročeni zelo mučnih. Kin se je skoraj cel pojedel. Te čisto razumem kako ga je gledati pa mu nikakor ne moreš pomagati. No, ko je pa začel jemati ta zdravila in z šamponi se je stanje končno začelo popravljati. Zdravljenje traja že dober mesec in ostali so mu samo črnifleki, ki pa upam da bodo s časoma izginili. V četretke čisto prenehamo z antibiotiki, Dermanorm bo pa verjetno jedel celo življenje. Zamenjali smo tudi hrano in sicer imamo isto kot Brin od Hill's Salmon & Rice. Še to me zanima. Si mogoče kupila vrežo z 15 kg? V Bubi prodajajo samo po 5 kg kar znese 7.000 jurčkov, medtem ko so imeli zraven pa od race 15kg ki je stala 16.000. Ko sem vprašala za Salmon kje je 15kg je baje sploh ni na tržišču. mogoče kaj veš o tem? Jo lahko kje dobim? No malo sem skrenila iz poti. Zdaj gremo pa še na te alergijske teste. Se kateri da opisati malo bolj na dolgo kaj vse bo mogle moj Kin še prestati? Samo če bodo ugotovili, da je alergičen na travo, na hrano pomojem ni, bom pa čist znorela. Namreč govorim da je kriva trava. Ker kakor so pa te zadeve drage je pa joj.  No upam pa vsaj da povejo na katero? Brin če te še kaj zanima me komot lahko vprašaš. Smo pa iz istega kraja. Smiley)) lp vsem pa čimprejšnje okrevanje vam želim.
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #79 : ponedeljek, 03.10.2005 : 19:39:44 »

Kin,
ti briketi res obstajajo samo v 5 kg vrecah - sem preverila pri uvozniku. Drugace pa sumiva z mozem, da je vzrok alergije cement. Namrec prejsnji vikend smo betonirali ograjo, Brin je pa vtikal glavo v vrece od cementa. In cez 1 dan je bil poln izpuscajev. Sedaj se mu to zdravi, pa tudi miren je.Zanimivo je to, da je tudi moz mocno alergicen na cement....
Lanabela , sem preverila pri vzreditelju in baje nimajo tezav z alergijami - upam, da so to rekli iskreno.
Kin, poglej pod privat sporocilo, ker sem ti poslala sporocilo.

LP, Mateja
Logiran
kalči
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #80 : torek, 04.10.2005 : 10:22:24 »

Imam 3 mesečno nemško ovčarko. Ko smo jo pripeljali pred mesecem domov, se je praskala ko nora. Skopali smo jo s šapmonom, nato sem ji dala gor Frontline pilule proti bolham in klopom. pa hudiča se je praskala še vedno kot nora. Naj pove, da je pri kopanju prišla iz nje ena sama uš. V glavnem, kakšen teden kasneje, ko se je še vedno čohala in grizla, sem šla k veterinarju, da mi je dal spet neke ampule, pa se sedajle ne spomnim kako sejim reče, mislim pa da je bilo že govora o njih, da se jih zežko dobi. Ko sem mu omenila, da se še vedno praska, je omenil možnost da je alergična na hrano? Hm, kako ? V glavnem hranim z vsem, makaroni, polento, Hill sovimi briketi, kupljeno hrano,.... zakaj se še vedno praska.
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #81 : torek, 04.10.2005 : 10:26:44 »

Tema že obstaja, ni potrebno odpirati nove:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3164.75.html#bot

LP
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #82 : torek, 04.10.2005 : 10:27:29 »

Imam 3 mesečno nemško ovčarko. Ko smo jo pripeljali pred mesecem domov, se je praskala ko nora. Skopali smo jo s šapmonom, nato sem ji dala gor Frontline pilule proti bolham in klopom. pa hudiča se je praskala še vedno kot nora. Naj pove, da je pri kopanju prišla iz nje ena sama uš. V glavnem, kakšen teden kasneje, ko se je še vedno čohala in grizla, sem šla k veterinarju, da mi je dal spet neke ampule, pa se sedajle ne spomnim kako sejim reče, mislim pa da je bilo že govora o njih, da se jih zežko dobi. Ko sem mu omenila, da se še vedno praska, je omenil možnost da je alergična na hrano? Hm, kako ? V glavnem hranim z vsem, makaroni, polento, Hill sovimi briketi, kupljeno hrano,.... zakaj se še vedno praska.

Ve kdo, kako pomagati?
Logiran
Rosa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 126


« Odgovor #83 : torek, 04.10.2005 : 20:41:24 »

Mozno da je alergija na hrano, tudi moja psicka se kar naprej krempi, pa smo ji tudi dali ampule.... pa se se vedno krempi, pa tudi ona je hills. Je pa res da ima prhlaj, ampak to je znak da ji nekaj ne pase. Drugi veterinar mi je rekel, da je verjetno hrana, lahko pa je prah (ceprav se ne valja v prahu, ampak je baje se toliko praha kot ga je v stanovanju dovolj)...

Zdaj sem se odlocila da bom poskusila z nutro, pa bom videla kaj bo. Ce boste menjali hrano in se potem ne bo vec praskala mi prosim povej katero hrano ste kupili.

Pozdravcek!
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #84 : torek, 04.10.2005 : 21:21:14 »

Probajte raje z posebno dietno hrano proti alergijam  Hill's, pa mislim da je tudi Eukanuba (dermatologic).
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #85 : sreda, 05.10.2005 : 12:29:39 »

Moje mnenje o alergijah-pametno je imeti dnevnik, kamor pisemo:

-kaj je tisti dan jedel,
-kje je bil,
-kaj zunaj cveti,
-kako je s cvetnim prahom nasploh (vrednosti),
-kaksna nova cistila, mehcalec, pralni prasek,
-...

in potem primerjati s simptomi ter poskusati ugotoviti, ce je kak vzorec.

Dieta oz. izlocevalna dieta pri mladicku se meni osebno zdi rizicna kar tako na slepo (predvsem zato, ker dolgo traja).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #86 : sreda, 05.10.2005 : 12:48:34 »

Jaz bi ob vsem tem še odstranila vse umetne mateijale (sintetiko, tapison...)
Logiran
scythe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 430


« Odgovor #87 : sreda, 03.05.2006 : 07:01:51 »

Jaz postajam počasi čisto obupana glede tele alergije.... In če ima kdo kakšno idejo, prosim - na plano z njo!

Astor je 1 leto star bernski planšarski pes. Začetek februarja 2006 (ko je bilo še kar precej snega) si je prvič čez noč lizal in grizel tace, da je imel rane vnete in je posledično šepal. Odšli smo h veterinarju - diagnoza: sol na asfaltu (dobili antibiotike + 2 injekciji proti srbenju). Stanje se je umirilo, vendar je zače kmalu otresati z glavo. Gremo h veterinarju -> diagnoza: sploh se ne vidi kaj je v ušesu, ker so tako zapacana z ušesnim maslom. Dobili smo neko tekočino za čiščenje ušes. Otresanje z glavo se je zmanjšalo za 20%.
Vnetje tac se ponovi čez 2 tedna. Tokrat v hujši obliki in na drugih tacah. Pri veterinarju potrdijo sum na alergijo. Predpisana stroga dieta (eukanuba dermatosis + samo tocno dolocene stvar -> vsi dosedanji priboljski in dodatki so ukinjeni) + medrol. Tace se pozdravijo, čez 2 tedna se stanje ponovi - ponovno hujše kot doslej. Tako smo rane zdravili več kot 1 teden! Tace so bile sedaj pozdravljene cca 4 dni, vendar se je danes ponovno pojavilo šepanje (tačka začuda ni nič vneta -> vendar je dan še dolg).
Narejen je bil test na demodikozo (na sprednjih dveh tacah, vendar se vnetje pojavlja malo mešano) -> negativen. Pes še vedno otresa z glavo + sedaj izdatno kiha (sklepam, da zaradi cvetnega prahu).
Pes biva mešano - malo notri, malo zunaj (odvisno od zdr.stanja) - vendar se vnetja pojavljajo različno in ne samo, ko spi zunaj (npr.).  Ko je notri, spi na keramičnih ploščicah (ne mara podlage  Roll Eyes ) ali pa na gumijasti podlogi (takšna kot jo nalepijo na spodnji del preprog, da ne drsijo). Če je zunaj, spi na lesu ali pa betonu (pesjak).
Bolhe so izločene, ker redno prejema sredstva proti temu (prej Frontline, sedaj Expot).
2 izmed Astorjevih sestric (isto leglo) imata podobne težave, medtem ko sami starši nimajo nobenih alergijskih težav.

Torej - kakšne ideje, na kaj naj pomislim, bom pozorna....? Ker je vse skupaj že malo mučno.... pes je že 3 mesece na "bolniški" in še na pošten sprehod ne more iti.  Undecided


Lp
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #88 : sreda, 03.05.2006 : 11:31:37 »

Mogoče pa je bil že problem v leglu, če imata dve sestrici isti problem in je vzrok mogoče pri vzrediteljih.

 Undecided
Logiran
apollo
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


WWW
« Odgovor #89 : sreda, 03.05.2006 : 13:06:02 »

Citat
medtem ko sami starši nimajo nobenih alergijskih težav.

Ali ste z lastniki staršev vaših kužkov stalno v kontaktu? Ne vem če ti bo kateri vzreditelj priznal da so starši alergični na določene stvari, ker se ve da je to dedno...  Roll Eyes In če je psov s podobnimi težavami v leglu več potem...
Drugače pa če ne bo druge pojdite na veterinarsko fakulteto-tam naredijo alergijske teste, da se približno doloiči na kaj je pes alergičen in nato se lahko izvede tudi posebna terapija, samo mora pes od pol do enega leta dobivati posebne injekcije mesečno!
Lp
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: alergija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines