mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 23.05.2024 : 04:51:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Kitajski goli pes - čvek
Strani: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kitajski goli pes - čvek  (Prebrano 213240 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #960 : petek, 27.10.2006 : 20:43:55 »

Ojla!

Vse kar lahko jaz povem o Linini zgodovini... ko je prišla k meni ni imela občutka za čistočo sploh. Lulala je kjer je naneslo in te pri tem gledala kot da je to nekaj najbolj običajnega... tudi njena vzrediteljica je povedala, da ni imela časa za učit mladičev na čistočo, tako da pač popotnice od prej ni bilo...
Pri meni sva delali samo s pozitivno motivacijo. Na mačji vc sem jo učila, da v primeru ko me ne bi bilo doma več časa ne bi bilo lužic okoli. Na mačji vc sem imela naučeno tudi Geri in tako je bilo delo res lažje saj je Lin takoj poklopila in posnemala Geri. Res je da so se nesreče na začetku pogosto dogajale. Jaz sem vedno samo popucala in nikoli je nisem kaznovala, ko je šla pa na vc pa je bla ful pohvaljena. Na začetku so se lužice pojavljale predvsem zjutraj... zato sem jo imela čez noč v boksu (kjer se je sicer nekajkrat tudi polulala... in tulila zato ker je bila zaprta, pa se je potem umirila in je prespala tudi po 7 ur brez lužice) takoj zjutraj sva šli v vece in sem jo dala na mačji vc in počakala da je šla na potrebo- včasih sva tudi po pol ure čepeli na vcju in čakali. Po 2h mesecih lahko rečem da je bila Lin 80%... ne rečem, včasih so se še zgodile nesreče ampak res malokrat. Lulat je drugače hodila več ali manj ven ko je enkrat osvojila mačji vc in je šla v svoj vc samo ko me ni bilo doma ali pa pač vmes če je nisem peljala ven. Če sem jo peljala ven je šla vedno zunaj takoj lulat in kakat. Za potrebo nisva bili zunaj nikoli več kot pol urice pa je vse naredila. Ja, tudi meni se je zgodilo, da se je polulala na posteljo, na tla, da sem pohodila kakec, se spodrsnila na lužici... pa je nikoli nisem udarila. Pač imam svoje načine vzgoje, ki so se v večini primerov pokazali za učinkovite. Jaz mislim da se te psica boji in zato to dela.
Kakor se spomnem glede mačjega vcja pri tebi.. je Lin hodila tja, ampak je bil problem Amoss, ker si se bala da bo zavohal in tudi on lulau tam... tako da glede tega takrat ni bila problematična Lin. Pa saj konec koncev je Lin pri meni hodila tudi ven lulat... pač če nekomu mačji vc ne odgovarja ni nič narobe, saj pes gre še raje zunaj na potrebo. Meni je pač v dani situaciji bolj odgovarjala kombinacija obojega.  Smiley
Z Lin sva bili velikokrat drugje na obisku pa se nikjer ni polulala.. razen pri mojih starših na kavču, tako da si upam trditi da je bila več ali manj sobno čista. Res je da psica ni takoj prišla k tebi in da je bil šok za njo menjavat več lastnikov vmes in verjamem da je bila sobna čistoča takrat v njeni glavici zadnji problem... ampak mislim da se z vztrajnostjo da rešit vse.

Jaz sem tudi dobila 1 letnega whippeta, ki ni bil sobono čist. Do enega leta mu nobeden ni rekel da se v hiši ne lula... ja rabila sem 4 mesece stiskanja zob in pucanja ogromnih luž in kakcev po hiši, parket se je uničiu, da smo ga mogli dat brusit in lakirat, doma so vsi člani večkrat stopili v lužo ali kakec, na trenutke sem obupovala, ampak na koncu smo ga uspeli naučiti kaj je prav in kaj ni. Poskusi znova, čisto od začetka... pojdi z njo na sprehod zjutraj namesto da gresta na vrt, saj se bo na sprehodu prej polulala in pokakala (vsaj večina psov se), pa ponavljaj večkrat na dan sprehode in upam da bo bolje! Držimo pesti!! Wink
Logiran
Sally
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 846


« Odgovor #961 : petek, 27.10.2006 : 21:33:33 »

Mojca (Geri), a mi lahko prosim poves o kaksni menjavi lastnikov pri Lin je govora?
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #962 : petek, 27.10.2006 : 21:50:06 »

Polona.. s tem nisem mislila nič slabega, ampak le to, da je od mene šla k tebi, Pii in potem k sedanji lastnici, kar je zagotovo psa zmedlo. Kar pa pomoje vseeno ni vzrok za sedanjo nečistočo. Mogoče sem se narobe izrazila.. mislila sem na skrbnike, torej pač ljudi pri katerih je bila v varstvu in ne lastnike, saj je lin po meni dobila samo to lastnico ki jo ima sedaj. Že če bi šla od mene k njej bi bil za psa šok... to pač vsak ve. Da ni šla direkt je bil mogoče še malček večji šok. Žan je prišel k meni ko je imel eno leto in to direkt od vzreditelja, pa je bil vseeno ful šok in je kar nekaj časa potreboval da je prišel k sebi. Nočem nobenih prepirov al kaj.. hotela sem samo pomagati sedanji lastnici s tem kako in kaj je bilo prej Smiley! Upam, da se težava za dobro Lin čimprej reši.

Na slikici z Liotom je Geri. Sem prej prav pozabila Cheesy...  Lio je najbolj sladek kitajček na svetu Tongue. Ne samo da je izredno lep, ampak je tudi zelo nežen in priden kuža. Z Geri se odlično ujameta in sta postala prava kolega Wink! Aja, čestitke za novo stran, res je lepo narejena, kot ostali pa tudi jaz pogrešam več slikic. In čestitke za tvoje B leglo... Liota srečujem na naših druženjih, sem pa v Mariboru videla tudi Belkota in moram reči da sta oba prava lepotca!! Kar tako naprej! Wink
Logiran
amoss
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #963 : petek, 27.10.2006 : 22:13:35 »

Ojla!


Kakor se spomnem glede mačjega vcja pri tebi.. je Lin hodila tja, ampak je bil problem Amoss, ker si se bala da bo zavohal in tudi on lulau tam... tako da glede tega takrat ni bila problematična Lin.

Kdaj sem pa jaz to rekla?
Takoj ko si mi ti povedala da je imela wc sem ji ga nastavila pa nikoli ni šla, tudi ko sem jo dala notri je šla kr vstran, kot bi se ga bala!
Jaz sem imela mačji wc že od prej saj imam 2 muci, pa Amos sploh nikoli ni vedel za kaj gre, kaj šele da bi šel not, ej a mi lahko poveš kako 75 kg  psa spraviš na mačji wc.Ne to nebo držalo.Amos je samo enkrat lulal notri ko je Lin prišla in je bil kregan in NIKOLI več.Polula se včasih od sreče, kar razumem tudi pri Lin razumem lulanje od sreče, ampak kr tako, to pa ne?
Zdaj ful tak zgleda da jaz psa maltretiram, res ej vsi povdarjate da se me bolji.Ona ko se polula se skrije, ker ve, da ni prav, pa za lulanje NIKOLI ni bila tepena, včasih kregana, večinoma pa še to ne.
Verjamem in vem, da mojim psom gre lepo, da imajo veliko in več ljubezni kot jo ima marsikateri pes.Batine pa obvezno vsakdan jih s koli pretepam.Ej saj to ni res.Vprašam za nasvet in me kr vsi blatijo kot da sem bav bav.Psička je pri meni 9 mesecev, skoraj ni minil dan, da nebi bilo lužice, ali kakca, mislim da se dobro držim glede na to da je imela tudi druge uničevalske in nasploh zanimive nagone.Ponoči je raztrosila koš po celem stanovanju, razgrizla vse otrokove igrače, moje sandale, mamine čevlje,....3 krat jih je dobila, in zdaj jaz psa pretepam in se me bolji.Daj no še moj otrok jih večkrat dobi po riti kot pes, pa otrok sploh iz sobe ne pride ker se me tako boji (hec), da me nebo kdo prijavil socialni.
Res je neprijetno, glej, jaz imam otroka in je nasplošno nehigiensko če pes lula in kaka kjer mu pride otrok se pa pol plazi po tleh in daje igrače iz tal v usta.
" krat na dan pomivam tla z razkužilom, pa ne zaradi Amosa, ker on je izredno čist.To je sigurno 1 ura na dan ki bi jo lahko posvetila otroku ali psom ki je vržena vstran, ker psica ne drži 3 ure?(včasih še 10 minut ne).Ej valda da sem jezna.
Tudi kar se tiče sprehoda, gre zjutraj, popoldan in zvečer, drugače ima večino časa odprta vrata na vrt.Več kot to ne zmorem, zato kr fant je na terenu, in imam malega otroka kam ga naj dam da bom vsako uro s psico letala na wc?
Pol pa gre zjutraj ven, lula, pa pride domov in je čez 20 minut kakec?Haloo!
Jaz mislim da ji je jasno zakaj je včeraj bila v kletki ker danes ni nič.Upam da bo to pomagalo.
Sem pa tudi danes odkrila eno zanimivo teorijo, da je možno da pa hoče biti v svoji kletki da imam mir,...možno ne vem.Ker zdaj ima kletko odprto in gre kar noter.Bomo videli.Vsekakor pa bom javila.
Logiran
amoss
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #964 : petek, 27.10.2006 : 22:21:57 »

Botticelli, oprosti nisem videla prej tvojega sporočila. Undecided
Ne Lin ne Amos NIKOLI nista bila zaprta v pesjaku, tako da ne vem od kot ti to, imata edino hišne bokse, v katerih počivata ko imata vsega dovolj.
Kolikokrat gre ven sem odgovorila v prejšnjem postu, 3 krat na sprehod, pa vrata ima večino dneva odprta za izhod na dvorišče!Tudi podloge sem ji nastavila, pa ni šla gor, je kje v kakšnem kotu naredila lužico ali kakec.Pa gre recimo ven se polula in pokaka pa pride not pa je čez kako uro spet kakec, ali lužica.Ne vem jaz ne najdem druge razlage kot da nagaja. Sad
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #965 : petek, 27.10.2006 : 22:34:42 »

Amoss, kaj ko bi vseeno stopila do veterinarja. Kaj pa če ima zdravstvene težave?
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #966 : petek, 27.10.2006 : 22:45:49 »

Ojla!

Najprej se opravičujem glede pomote. Nisi ti rekla da bo šel Amoss tja ampak JasminaJ, tako da se res opravičujem, sem pač pomešala:
da ne bo potem se amoss zacel tja hodit na wc  Cheesy Grin Grin Grin Grin Grin

Marca letos sva si na veliko pisali po zasebnih sporočilih. Spraševala si me kako je blo z Lin prej itd. Jaz pa tebe kako je zdaj. Med drugim si mi napisala, da hodi v kopalnico na ploščice lulat.. ko sem ti rekla da je to zato ker je tako vajena in da ji daj vc noter si napisala, da ji nisi dala vcja in da se bo navadila, da sicer vc imaš, ampak da gre tako al tako na ploščice večinoma in ji vsake toliko spodleti in da keže zelo dobro! Potem se nisva več menili o tem... Če želiš in mi daš dovoljenje lahko sporočila tudi citiram- brez tvojega dovoljenja to ni dovoljeno.

torej ji vcja -vsaj tako si meni rekla- nikoli nisi dala, škoda ker mislim da bi bil s tem problem rešen.
Logiran
amoss
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #967 : sobota, 28.10.2006 : 08:50:13 »

Lej sem ji potem dala wc tja, ker je hodla potem že povsod, mogoče kakšen teden po tem ko sva se pogovarjali, sem menda maxi ali komu povedala, vem da nekomu sem rekla, ...Pa sploh ni šla blizu, pa sem jo dala noter pa je kr ven pobegnila, potem še k kopalnico ni šla.
Sem tudi sama pomislila na veterinarja, pa nočem budalo izpast, ker ne vem če kakšna taka bolezen sploh obstaja sram
Aja, lahko objaviš nimam kaj skrivat. Wink
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #968 : sobota, 28.10.2006 : 20:29:28 »

NIsem sicer pasji psiholog, ampak nekaj malega pasje psihologije verjetno vem, glede na to da imam pse celo življenje, in noben pes nebo ˝nagajal˝ lastniku, tako kot to delajo recimo otroci Smiley Pes želi pozornost lastnika, pes ne ve v naprej da to kar dela ni dobro in da bi to delal namerno, se pravi da bi nagajal, se mi zdi po domače povedano smešno.

Moja Linyi če bo sama doma ko sem jaz v službi, bo tud verjetno raztrgala na prafaktorje podlogo za lulanje, časopis, ... ampak sedaj ko je doma pač pazim da v njenem dosegu nobena ta stvar. Če imaš ti psa v hiši (ali pa tud če je zunaj) moraš poskrbeti da mu niso na dosegu take stvari, vključno z čevlji, sandali, otroškimi igračami... ne vem, meni se zdi čisto normalno da je mlad pes igriv in posebno večina kitajcev je igrivih in komaj čaka da dobi kakšno igračo ali karkoli za gristi:)
Tako da če tebe ni, potem daj psa v prostor kjer tega ni ali pa pač vsake tolko pogledaš kaj pes dela. Ob prvem poskusu grizenja kavča ali posteljnine ali karkoli neželjenega sem jaz moji Lini rekla da ne sme in pač ponavljaš to...in nikoli ni razgrizla nič, ona čevlje recimo ignorira, ker kot mladiček ni nikoli tega grizla in sedaj pri 6 mesecih se sploh ne zmeni za njih. Finta je da moraš vedeti da je delo z mladičkom ko ga dobiš v hišo in razumem da si recimo jezna go je zgrizla tvoje sandale...samo krivda ni na psu... to pa itak sama veš.

Evo meni se je LIyi danes polulala not, ker sve včeraj prišle domov k staršem in vsaka sprememba okolja posebno če smo bolj malo v tem okolju pri njej še vedno pomeni da ni čisto ziher, kdaj bo šla na wc. V ljubljani imamo urnik in ve kdaj bo šla ven, tukaj pa ji še vedno včasih uide. OK dejstvo je tud da je fuuul spila ker so ji ziher dali brez mojega dovoljenja kakšno salamo:)

Po mojem to da ima vrata odprta za kužka ne pomeni dosti če recimo gre na wc še veno velikokrat tudi v hiši.
Aja jaz sem pri Linyi imel isto taktiko kot Gery, samo da ni bilo to mačje wc ampak podloga za lulanje. In še zdaj imam podlogo v Ljubljani za vsak slučaj, ampak že lep čas ne lula tja ker večinoma zdrži da gremo ven. Sem pa bila skeptična kako se bo navadila iti ven na wc če ima podlogo not. Ampak enkrat ko je ona vedela da je zunaj tud wc in je ful boljše zunaj laufati, je večinoma hodila na podlogo recimo sredi noči - skočila z postelje, lulala, in prišla nazaj gor - ali pa zjutraj ko ni zdržala, pa ko me ni bilo doma. Psu moraš dati čas in se bo naučil.

Ker moja Linyi tud ni bila sploh navajena iti na časopis pri vzreditelju, ker so pač ful zaposleni ljudje. Ampak je dojela da je podloga za lulanje in je sčasoma šla tja.
Jaz za njo lahko rečem da sedaj pri 6 mesecih je ona nekje 95% posto čista glede lulanja in 100% glede kakanja.

Včasih se mi je mudilo in se mi ni dalo počakati da gre Linyi kakati, ker jo ni fejsts tiščalo in sve bile že 20 min zunaj pa nič...in prideve gor in se pokaka. ampak to je bilo max 2x, in je bila moja krivda, pač se mi je mudilo. za njo vem da recimo da se spravlja kakati in jo kaj zmoti, recimo drug pes ali pa človek in da jo ne tišči preveč, potem včasih traja tud 15 min da se bo spet spravila. Ampak pač po 4 mesecih odkar imam Linyi sem jo spoznala in vem kako mi kaj signalizira in kakšne finte ima, in to moram pač upoštevati SmileySmiley

Amoss zakaj ste se pa odločili za še enega psa, če ste imeli že malega otroka in itak že psa pri bajti. Ker ti verjamem da je stavr zelo naporna poleg otroka, ker mladiček je kot še dodaten otrok, vsaj prvih nekaj mesecev.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #969 : sobota, 28.10.2006 : 21:07:47 »

Lej sem ji potem dala wc tja, ker je hodla potem že povsod, mogoče kakšen teden po tem ko sva se pogovarjali,...

ne ne rabim kopirat.. to je točno to kar trdim, da si ti Lin dala prepozno možnost da hodi lulat v mačji vc. Kot si sama napisala je nekaj časa hodila vztrajno v kopalnico, pa je blo tebi kul, ker so itak ploščice, čeprav je bila psica vajena na pesek... ko so se potem težave povečale si pa dala mačji vc, ki pa v danem trenutku ni imel več nobene veze. Torej, če si to tudi končno sama povedala ne rabim kopirat postov v katerih praviš da vcja ne boš dala Wink Ali si ga dala potem ali ne je irelevantno saj je bilo prepozno.

Glej.. jaz nikakor ne mislim da si grozna oseba, ki tepe psa itd. Hočem ti samo dopovedati da si si tudi sama kriva zakaj je tako. Poskušaj realno preučit situacijo, priznaj svoj del krivde in se loti znova. Če ne veš kako bi se lotila vprašaj kakšnega pasjega inštruktorja ali psihologa za nasvet. Težave se loti počasi, sistematično in s pravim pristopom. Vem kako je ko je zadnja stvar ki ti manjka "neubogljivi" pes... ampak, če se nekdo odloči za psa s tem sprejme vse pozitivne in negativne posledice, ki jih to prinaša. In tvoja dolžnost je da poskrbiš za Lin, pa če tudi (upam da ne!) boš ugotovila da pač enostavno ne zmoreš in bo spet iskala lastnika. Kar upam, da se ne bo zgodilo, ampak če ti nimaš več časa in energije, bi bilo mogoče to še najbolj prav. Vsekakor se najprej posvetuj s kakšnim strokovnjakom o vzgoji in se zadeve loti s prave strani. Res ti želim, da bi se stvari rešile!! Pa enega Kiss Lin!
Logiran
amoss
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #970 : nedelja, 29.10.2006 : 18:36:45 »

Amoss zakaj ste se pa odločili za še enega psa, če ste imeli že malega otroka in itak že psa pri bajti. Ker ti verjamem da je stavr zelo naporna poleg otroka, ker mladiček je kot še dodaten otrok, vsaj prvih nekaj mesecev.

Zakaj?Zato ker se mi je psička zasmilila, je bila brez stalnega doma, jaz mam rada živali in
sem vedela da ji bo pri meni lepo.
Psička je bila stara 7 mesecev, kar po moje ni več ravno malček.
ne ne rabim kopirat.. to je točno to kar trdim, da si ti Lin dala prepozno možnost da hodi lulat v mačji vc. Kot si sama napisala je nekaj časa hodila vztrajno v kopalnico, pa je blo tebi kul, ker so itak ploščice, čeprav je bila psica vajena na pesek... ko so se potem težave povečale si pa dala mačji vc, ki pa v danem trenutku ni imel več nobene veze. Torej, če si to tudi končno sama povedala ne rabim kopirat postov v katerih praviš da vcja ne boš dala Wink Ali si ga dala potem ali ne je irelevantno saj je bilo prepozno.

PSIČKA JE BILA PRI TEBI TOLIKO ČASA DA BI MORALA VEDETI KAJ JE WC IN ČEMU SLUŽI, PSIČKA BI MORALA BITI ČISTA!NE DA ZDAJ TRDIŠ DA NE VE KAJ POMENI ITI VEN LULAT, KO PES TO OSVOJI JE TO ZA VEDNO.KAKO SI JO POTEM TI VGAJALA.TO JE NAMREČ TVOJA VZGOJA!

Glej.. jaz nikakor ne mislim da si grozna oseba, ki tepe psa itd. Hočem ti samo dopovedati da si si tudi sama kriva zakaj je tako. Poskušaj realno preučit situacijo, priznaj svoj del krivde in se loti znova. Če ne veš kako bi se lotila vprašaj kakšnega pasjega inštruktorja ali psihologa za nasvet. Težave se loti počasi, sistematično in s pravim pristopom. Vem kako je ko je zadnja stvar ki ti manjka "neubogljivi" pes... ampak, če se nekdo odloči za psa s tem sprejme vse pozitivne in negativne posledice, ki jih to In tvoja dolžnost je da poskrbiš za Lin, pa če tudi (upam da ne!) boš ugotovila da pač enostavno ne zmoreš in bo spet iskala lastnika. Kar upam, da se ne bo zgodilo, ampak če ti nimaš več časa in energije, bi bilo mogoče to še najbolj prav. Vsekakor se najprej posvetuj s kakšnim strokovnjakom o vzgoji in se zadeve loti s prave strani. Res ti želim, da bi se stvari rešile!! Pa enega Kiss Lin!

Dvomim o tvoji ljubezni do živali, to je vse kar lahko rečem, če se ti zdi da se lahko pes podaja kot plišasta igračka.
Ne da nisem sposobna skrbet ali ne morem iščem rešitev!Ne vem zakaj bi se zaradi tega znebila psa!
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #971 : nedelja, 29.10.2006 : 19:15:44 »

Ojla!

No, da se se jaz po dolgem casu javim v tole temo Smiley

Meni se zdi tole kreganje okoli Lin brezveze... Undecided Mojca, jaz razumem tvojo obupanost in razumem, da ti po nekaj casa prekipi, ko vsak dan najdes doma kaksno "presenecenje" Roll Eyes ali pa se hujse, po tem ko prides s sprehoda da se ti podela notri. Jaz res ne vem kaj bi naredila v tvojem primeru, verjetno bi jo imela cez noc v boksu, cez dan pa, ce bi jo zalotila "na delu" bi jo kaznovala. Sicer pa ti predlagam, da se obrnes po pomoc h kaksnem pasjem psihologu Wink



Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #972 : nedelja, 29.10.2006 : 22:12:34 »

Citat
PSIČKA JE BILA PRI TEBI TOLIKO ČASA DA BI MORALA VEDETI KAJ JE WC IN ČEMU SLUŽI, PSIČKA BI MORALA BITI ČISTA!NE DA ZDAJ TRDIŠ DA NE VE KAJ POMENI ITI VEN LULAT, KO PES TO OSVOJI JE TO ZA VEDNO.KAKO SI JO POTEM TI VGAJALA.TO JE NAMREČ TVOJA VZGOJA!

Glej.. sama si napisala, da je Lin hodila v vc na ploščice lulat. Sama si napisala, da ji ne boš dajala mačjega vcja, na katerega je bila vajena. Če si ji ti komaj potem dala vc ni imel več veze, ker je psica ves ta čas iskala alternative. Torej, ne vem kako lahko trdiš da ni vedela kaj je vc, če pa je kar nekaj časa hodila v kopalnico na ploščice?

Krivit mene da pes lula povsot se mi zdi skrajno nesramno in neumestno. Vsak ki je kdaj imel kitajca namreč ve, da je čistoča pri kitajcih (kot lahko tudi v temi prebereš) dolg proces. Jaz lahko rečem, da sem ji dala dobro popotnico, vsekakor pa seveda proces ko je šla od mene ni bil končan! Niti ni res da ko pes enkrat osvoji mačji vc ve za vedno da mora tja!! Ja, če bi stalno imela na razpolago mačji vc potem JA, če pa ga ni imela potem pa ne vem kako bi vedela kaj je po tvojem mnenju vc?!? Pri meni je Lin več ali manj lulala zunaj ali v njen vc.

Citat
Dvomim o tvoji ljubezni do živali, to je vse kar lahko rečem, če se ti zdi da se lahko pes podaja kot plišasta igračka.

Ja seveda... za to pa imam doma 4 pse, ki spijo po posteljah, so šolani... imam doma whippeta, ki je k meni prišel s takim karakterjem da je joj in se že več kot eno leto trudim psa pošlihtat, in mi to tudi uspeva... sicer pa... kdo si ti da meni sodiš? Jaz sem ti poskušala samo razložit kje so TUDI TVOJE napake za to da je z Lin kar je. Če trdiš da ti nimaš krivde in se slepiš da je samo pes bolan al neumen, pol ne vem kako boš našla rešitev. Nikoli nisem rekla da si slaba oseba, niti da psa tepeš, ampak sem ti povedala samo svoje mnenje o tem kaj delaš narobe. Če se hočeš kregat se kregaj.. jaz se takih igric ne grem.
Logiran
amoss
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #973 : nedelja, 29.10.2006 : 22:35:15 »



Ja seveda... za to pa imam doma 4 pse, ki spijo po posteljah, so šolani... imam doma whippeta, ki je k meni prišel s takim karakterjem da je joj in se že več kot eno leto trudim psa pošlihtat, in mi to tudi uspeva... sicer pa... kdo si ti da meni sodiš? Jaz sem ti poskušala samo razložit kje so TUDI TVOJE napake za to da je z Lin kar je. Če trdiš da ti nimaš krivde in se slepiš da je samo pes bolan al neumen, pol ne vem kako boš našla rešitev. Nikoli nisem rekla da si slaba oseba, niti da psa tepeš, ampak sem ti povedala samo svoje mnenje o tem kaj delaš narobe. Če se hočeš kregat se kregaj.. jaz se takih igric ne grem.

OPROSTI, nisem te želela prizadeti ali užaliti razjezi me samo da kr vsak reče daj psa vstran.Ne samo ti sem to že večkrat slišala.
Ne rečem da nisem jaz kriva ker očitno nekaj delam narobe, ker ne najdem pravi način!Zato iščem možnosti.Saj pravim da sem se z raznoraznimi ljudmi pogovarjala, sem sprobala ogromno stvari, in zato sem prišla do sklepa da mi psica nagaja (kriva pa sem jaz ker ne vem zakaj), ima že razlog.
Nikoli pa tudi nisem rekla da je neumna.Tako da prosim oprosti za prejšnji post kr sem kr malo jezna, da mi ljudje govorijo naj da psa vstran.S tem problem nebo rešen, nastal bo še večji problem, ker bo psica dobila nove frustracije, in če ji jaz sedanjih nisem mogla odpravit pa sem probala skoraj vse, kako bo nekdo drug?Psico imam nadvse rada, je naš družinski član kot vse ostale živali, kot moj otrok in fant.
Če bi dala psico vstran bi bilo podobno kot da bi dala vstran otroka ki bi pri 4 letih nosil še plenice.
Zame so tudi psi moji otroci in si ne znam predstavljat da bi kogarkoli dala vstran.
Oprosti ker sem jezo stresla na tebe.
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #974 : ponedeljek, 30.10.2006 : 09:36:50 »

Glede na to da je psica stara 1 leto in da je očitno čisto zmedena, mislim da če res nima kakih zdravstvenih težav, potem bo potrebno ogromno truda in časa. In edina rešitev je da si ta čas vzameš, ker edino ti poznaš zdaj svojega psa sedaj. In po mojem mnenju je ful težko sedaj prositi za nasvete, ker nobeden od nas ne ve kako točno je pri vas doma. Vsak pes je drugačen in verjamem da odkar je kuža pri tebi veš kakšne so njegove navade.
A je Lin hodila kdaj v šolo? Ali pa jo ti mogoče kaj sama doma učiš? Psa moraš od začetka naučiti , da je wc zunaj. tako da je isti proces kot če ga učiš kakršno koli novo stvar. Ne spomnim se ali imaš zdaj v stanovanju kakšen wc ali podlogo za Lin? Ker recimo če te ni doma cel dan potem bi bilo smiselno jo najprej navaditi na podlogo, če pes ne zdrži  recimo 8 ur brez lulanja. Če pa zdrži potem verjetno ni panike. Samo bi jo jaz vseeno vsaj na 3 ure ven peljala. DAš na vrvico in greta ven na travo. Jaz recimo navajam svoje pse takoj ko ven pridejo grejo na wc in šele potem gremo na sprehod (v primeru da gremo). Ker lahko je tud napaka da greš z psom na sprehod vsakić in se pes nebo pokakal dokler vsakič ne dobi svojega sprehoda... Tako da recimo maš kos trave, dvorišča, karkoli in na žalost stojiš tam dokler ne gre pes na wc. Če vseeno ne gre na wc in gresta nazaj not, potem opazuj psa vsaj nekaj minut in če vidiš da se spravlja kakati, poberi psa in nesi ven na travo.
Zadeva je dolgotrajna ampak mislim da edino z vztrajnostjo lahko dosežeš rezultate, ki definitivno bodo.

Ne vem ali se kdo strinja z mano, ampak psica ti defintivno NE nagaja, saj to sem že napisala. Samo ne ve kaj naj naredi ker je očitno zmedena.

Jaz se spomnim ko moja Linyi recimo je že šla na travo lulat in kakati, ampak samo na travo pred bajto kjer živimo. In je rabila dva tedna da je ugotovila da če jo jaz peljem kamorkoli na travo pomeni da gre tam lahko na wc:) Med tema dvema tednoma je pač lulala na deko, takoj ko sve prišle not, ampak se je naučila. In nikoli ni dobila po ritki, samo vedno sem malo bolj z strogim glasom ji povedala da se tega ne dela.

Kako je zdaj z tvojo Lin, kam hodi lulati sedaj?
Logiran
Strani: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Kitajski goli pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines