mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 10:29:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Ko sprehodi postanejo nočna mora
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ko sprehodi postanejo nočna mora  (Prebrano 5757 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« : petek, 22.05.2015 : 09:03:01 »

Tale kalvarija je sicer že za mano in z zame ugodnim razpletom. Če si ne nardiš red ga nimaš. Problem, je ke rje pri teh treba veliko več enega radarjenja, kot pri normalnih ljudeh.
Kako se učinkovit ubranit dveh agresivnih psov? Lepo prosim, če ma kdo konkretne izkušnje naj pove.
S sabo imam sprej, razbesnim se kot razjarjen medved.

Pred 6 leti mi je sicer uspelo preprečit napad. Vendar sta tiste dve psici bili mladi in še nista imele za sabo bogate kariere napadanja, grizenje...Najprej sem svoji na novo posvojeni psici spustla štrik, zarjovela EJ! Je ena, ki je bila očitno malo manj pogumna šla v loku stran, tadruga še vedno direkt naravnost proti moji (je bila še 20M stran). Preostal mi je samo še šprint na psa in še zarjovela NE! in k sreči sem imela v roki žogo na štriku in sem jo zabrisala direkt v psico in spet zarjovela  in jo še zgnala iz naše parcele, ker je tja zavila.

In potem sem zdrla svoja pljuča na tumpastega lastnika teh dveh zveri, ki se je raje poskril, namesto da bi letel zbutat svoje pse.

In čez 6 let. Se je zgodba ponovila, s skrbnikom in žal tokrat nisem jaz sprehajala svoje psice, kar jaz ne poznam milosti ob napadu name ali na mojega psa. In me ni strah reskirat lastno telo. Tokrat je moja fasala ugrize.

Kako najbolj učinkovito preprečiš napad dveh psov, ki sta brez kontrole in sta s štriki poletela, ali se snela iz ovratnice? Okej pred 6 leti je šlo na zgoraj opisan način...ampak v teh 6 letih, sta pa pogrizleže toliko ljudi in psov, pa mačk in verjetno divjadi, da ne zaupam več v zgolj pristno norost in bes.  Angry
Zdaj je taisti nimamlepebesedezanj  na terenu, z obema, na flexu, 8 m pred sabo. Sicer k sreči sem ga zdaj še vsakič videla iz avta...In zdaj mi je malo žal, da nisem ustavila, stopila ven in znorela nad njim. Ker bo spet sranje in najverjetneje sem jaz edina, ki je ukrepala kot je treba. Po uradnih inštancah.

Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #1 : petek, 22.05.2015 : 09:22:25 »

Nimam časa za več trenutno, ampak prva stvar, ki jo narediš je ta, da prijaviš! Najboljša preprečitev napada je ta, da imajo lastniki svoje cucke pod kontrolo. Če ne zlepa pa zgrda :/
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #2 : petek, 22.05.2015 : 09:32:50 »

So meli policaje, pa inšpektorja. Pa so dobli kazen s strani policije. Moram preverit, če je zverjad v registru nevarnih psov. Ker če so, ne bom trošila energije za zmirjanje, ampak samo foto dokaz in poskrbela, da dobijo kazen, zaradi neupoštevanja zakonodaje (nagobčnik, povodec, ...). Problem je ta, da denarja imajo zadosti, da jim tudi nekaj tisoč eur ne bi bilo problem.

V bistvu imajo vsaj 1x na mesec policijo tam, zaradi biločesa. Tudi kake kazni so že dobili, iz različnih vzrokov. Živim na vasi in večina se jih pač nazmirja/pogovori...Nihče pa noče imeti "problemov" s policijo pa inšpekcijo. Ampak vsi na vasi jih pa mrzimo točno zaradi teh psov.

Po prijavi, po kazni, po mojem norenju...Je cucke peljal, kot da živijo v osami. Brez nagobčnika, obe hkrat in na flexu pred sabo. Bi pa samo nekdo s psom ali brez šel normalno mimo, posebno kolesarji, vozičkarji. Pa bi psa znorela in jih grinta ne bi zadržal.

Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #3 : petek, 22.05.2015 : 14:48:56 »

Čakaj - se mi zdi, da se je o tem že precej razpravljalo tule, morda najdeš kaj koristnega:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,36788.msg968845.html#msg968845
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #4 : petek, 22.05.2015 : 15:36:44 »

Drugače pa, če napadeta dva psa in ju z običajnim zastraševanjem ne moreš odgnati, ni druge možnosti, kot da ohraniš trezno glavo. Če ne moreš nikogar poklicati na pomoč, se moraš osredotočiti najprej samo na enega in ga na tako ali drugače spraviti stran, ga privezati (vedno je fino imeti v žepu rezervni povodec), spravit za ograjo....potem skušaš spravit stran še drugega. Sama proti dvema večjima psoma naenkrat ne moreš nič.
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #5 : torek, 26.05.2015 : 11:14:48 »

Morda se bo slišalo smešno. Še kdo me vmes vpraša, če to po CM povzemam...Ampak tisti krog, po vasi, ki ga občasno napravim in tistih 200m od naše hiše. Imam po novem s sabo en konkreten kol, približno tak, kot je za fižolo. Zaenkrat dobro kaže in trkam na les, da tako tudi ostane.

Povodec v okolu pasu, pa probam redno prakticirat. Za daljši sprehod sem že tako navajena, ker imam enega v rukzaku. A lahko jaz pri svojem veterinarju nažicam, da pogleda v crp, če imata tista dva status? Ali je to pod kategorijo varovanje osebnih podatkov?

Če prav razumem. Če ima pes status nevarneg apsa in se ga sprehaja brez nagobčnika. Je avtomatsko kazen, tudi če pes ni v tistem trenutku nikogar napadel?  Redko postanem tako žleht, da bi se šla prijavljat sproti za vsako...Ampak tile si to resnično zaslužijo.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #6 : torek, 26.05.2015 : 12:56:56 »

Ma ne rabiš kola nosit s seboj, če imaš rezervni povodec s konkretnim karabinom ne rabiš nič drugega. Za navadne zoprneže je dovolj grožnja ali v hujšem primeru udarec z mehkejšim delom povodca, za dejansko nevarne zverine pa s karabinom čez gobec.
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #7 : torek, 26.05.2015 : 13:36:01 »

Bo kar konkreten kol, za tule v bližni ali pa pohodna palica, je bolj lična, delo še pa zna opravit, tako lahko oba hkrati počim oz, jim v gobec zarinem, predno zgrabita. Predhodno pa je še trlici na drugi strani štrika malo jasno, da se vsaj potrudi pse obdržat. Nazadnje so jih komaj, komaj, s težavo, s konkretnimi brcami med rebra, v pleksus stran dobili in eno zadušili na ovratnici...ampak sta bila dva tam. Pa nočem, da bi spet moje pseto bilo v gobcu. Preveč sem garala, da sem ji dvignila samozavest, da se znajde med psi, da bi mi spet kvarili moj prešvican trud.

Ker z enim povodcem ne morem obe hkrati zadržat in jih nagnat, v tem času je pa moja lahko ugriznjena. S konkretnim kolom, je pa lažje. Bi posnela, če bi bil dan...Ampak takega rukerja od drugih psov še nisem videla.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #8 : torek, 26.05.2015 : 13:40:08 »

Samo pri tem s karabinom, se meni zdi, da bi jaz prej sebe udarla, kot kakega cucka Tongue
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Ko sprehodi postanejo nočna mora
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines