mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 06:44:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Kaj se dogaja z bosanskimi in srbskimi psi?
Strani: [1] 2 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kaj se dogaja z bosanskimi in srbskimi psi?  (Prebrano 110923 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : ponedeljek, 22.02.2016 : 22:09:43 »

Pisalo se je leto 2010, ko smo začeli s to temo. Od takrat se je spremenilo le to, da skupine in posamezniki iz dneva v dan kar tekmujejo med seboj, kdo bo bolj krvavo zgodbo ljudem pred oči prinesel in kdo si bo za zbiranje sredstev boljši način izmislil. Z obojim ni nič narobe, če niso vmešane živali. Pa so žal v vse zgodbe še preveč vmešane. Široke ljudske množice palijo na vse, kar je povezano z gašenjem požara, torej z reševanjem' in spremljevalnim 'nabiralništvom', drugo jih ne zanima popolnoma nič. Že nekaj let trdim, da 'aktivisti-reševalci' ne želijo, da se karkoli v zvezi z živalmi spremeni. Ne želijo, da zapuščenih živali zmanjka. Ne želijo, da poškodovanih (tudi zelo hudo poškodovanih ali bolnih) živali zmanjka. Vsaj vsake toliko potrebujejo kakšno hudo polomljeno, po možnosti še s kakšno hudo rano, da jo razkazujejo okrog in na njen račun nabirajo podporo. Vsak predlog za delo na dolgoročnem izboljšanju razmer za živali je obsojen na propad, še več - vsak predlagatelj konkretnejših rešitev je označen za človeka brez srca, pogosto pa celo opsovan in odstranjen. Ampak, vendarle se premika. Pa ne pri nas in ne v glavah slovenskih 'reševalcev'. V resnici se očitno premika v Srbiji. Hec, nekatere tam očitno srečuje pamet.



"Beskućni psi  su za mnoge izvor debelog profita. Velika neprimetna privredna grana, koja mnogima omogućava lepu zaradu. Podlu, ali .. deo scenarija.
Sjajni su ti psi, sami se gaje, ne treba im ništa. Samo žanjemo.
Balkanska LOGIKA.
BEZ ŠTANCERA NEMA BESKUĆNIH PASA.
Nema ni kuja u teranju.
Bez nesterilisanih kuja, nema teranja.
Bez kuja u teranju, nema čopora na ulicama.
Bez čopora na ulicama, nema ujeda.
Bez ujeda, nema odštete.
Šta smo zaključili?
Samo nek se što više pasa radja i neka ih je što više da svi možemo SREĆNO DA KRADEMO.
Hoćemo što više pasa na ulicama. Svi mi."


Več na klik ...

Na Jedini način humanog smanjenja populacije beskućnih pasa na ulicama - klik je njihov pogled na rešitev problema brezdomnih psov in mačk. Ne strinjam se z vsemi rešitvami, vsekakor pa pozdravljam drugačen pristop k reševanju preoblema - na začetku in ne na koncu.

Zanimivo, da oni vedo, naši pa še kar rinejo:
"Nisu nam potrebna inostrana udruženja, jer možemo i sami, ako su nam namere iskrene."
vir klik

Kdaj bo slovenske 'reševalce' srečala pamet? Hm ..., ko bo zamrlo zanimanje za njihovo delo. Nič prej.
Kdaj se bo kdo usmeril na teren po Sloveniji? Od hiše do hiše z materiali in korektnim in kulturnim pristopom ... Ne vem. Zelo težko vprašanje, na katerega po moje tudi Karin ne pozna odgovora.
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1 : torek, 23.02.2016 : 11:33:31 »

Ne vidim dosti pizitivnega, spet se želi problem reševati na račun tistih, ki imajo zadeve urejene.
Logiran
_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #2 : torek, 23.02.2016 : 13:41:26 »

Samo en komentar na komentarja Inde pod objavo tega prispevka na FB strani ZH - KLIK.

Zaenkrat tam nočem komentirati o tem, lahko pa kdo drug, če želi. Če tukaj ni primerno, pa lahko Jana tole tudi mirno zbrišeš.

Da ne bo kakšne pomote že na začetku povem, da ne podpiram nobenega uvoza psov iz bivše juge. Kolikor je meni znano (ne iz prve ali katerekoli druge roke, ampak izključno iz FB objav, ki so javno dostopne), pa Inda v svojem komentarju ni povedala celotne zgodbe. "Ljubiteljica životinja", ki jo omenja v svojem komentarju, je na njeno željo poslala slike psice Lily (zdaj Poppy KLIK in KLIK) iz novega doma, ker pa je komentatorka ocenila, da se psica na slikah ne smeji dovolj in zatorej v novem domu ni srečna, je želela osebne podatke posvojiteljev, česar ji "ljubiteljica životinja" ni želela in ne želi dati. Kar je verjetno razumljivo vsem, saj se osebnih podatkov posvojiteljev ne more in ne sme izdajati tretjim osebam, pa tudi če gre za pse iz bivše juge.

Še več zanimivih podatkov o psici se najde na osebnem profilu komentatorke - KLIK, med drugim tudi to, da je psica po prihodu v Slovenijo, če prav razumem, šavsnila otroka - KLIK. Zgodba torej ni črno-bela, ampak je vmes precej sivih odtenkov, ki bi jih ena in druga stran verjetno želeli zamolčati.
Logiran
Zavetišče Horjul
mega
*
Sporočil: 1.166



« Odgovor #3 : sreda, 24.02.2016 : 08:48:13 »

Očitno nekaj ne štima pri komunikaciji med temi ljudmi...

Sicer pa smo mi veseli, da je nekdo začel vsaj razmišljat o kakšni drugi stvari kot o deljenju solzavih nerealnih zgodb in pobiranju denarja. Še bolj veseli, ker piše, da se lahko pridružijo vsi, ki bi želeli resne spremembe in imajo znanje vsak s svojega področja. Če bodo v tej smeri nadaljevali, potem ni dvoma, da bodo nekam prišli in to morda celo ne na račun tistih, ki stvari imajo urejene.
Logiran

Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #4 : sreda, 24.02.2016 : 09:26:56 »

_lori, sicer ne vem, kako je s temi pogodbami in kaj se sploh gredo ti izvozniki/uvozniki, ampak tako kot berem jaz, je ta gospa psico k nam poslala (torej je bila recimo temu njen skrbnik, tako kot sem jaz tu za naše). Iz tega stališča ima pač pravico vedet, h komu jo je poslala, bi rekla. Če so se dogovarjali, da gre oz. MORA psica NAZAJ, če bo kaj narobe, je to tako, kot je pri nas, v ZH. Iz tega stališča je tudi meni popolnoma nerazumljiv ta komunikacijski šum, prav tako kot Indi iz Bihaća.
Logiran

_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #5 : sreda, 24.02.2016 : 12:27:33 »

Tudi jaz ne vem kako imajo urejen izvoz/uvoz, ali sploh kaj podpisujejo itd. Mogoče situacije ne vidim iz vseh zornih kotov in dopuščam možnost da se motim, ampak še vedno razmišljam v isti smeri. Glede na to, da je psico oddala nekomu, ki je objavil oglas, (dejmo vsaj upat, da je bilo tako) opravil kakšen razgovor, psico pripeljal in predal ... nisem prepričana, da ima še vedno pravico do osebnih podatkov posvojiteljev.

Če obstaja pogodba oziroma dogovor, da gre psica nazaj, v kolikor (po vnaprej določenih kriterijih) dom zanjo ne bo primeren, potem bi jaz prišla sem, stresla tele gospodične iz gat in zahtevala psico nazaj. Ampak dvomim, da taka pogodba ali dogovor med Indo in "ljubiteljicami životinja" obstaja.

Brez tega pa ne vidim prav nobene podlage, da Inda pridobi osebne podatke. Te bi lahko zahtevala pred samo posvojitvijo in ne po tem, ko na podlagi slik oceni, da se psica na slikah ne smeji dovolj in zato ni srečna. Tudi če v resnici ni srečna, oddajo je zaupala tretji osebi.

Nekako tako razumem: jaz bi tebi zaupala oddajo psa, ki ga imam v oskrbi, ti bi zanj iskala dom, opravila razgovore, sama ali preko posrednika, ki bi ga ti določila, odpeljala psa in predala novim lastnikom. Sem jaz potem upravičena do njihovih podatkov?

Mislim, da mora biti pri osebnih podatkih, sploh pri takih ljubiteljih živali, kot jih imamo v Sloveniji in okrog nje, ničelna toleranca. Sicer se lahko kar vsak ta trenutek odloči, da bo malo preverjal posvojitelje. Vem, v tem primeru gre itak za cel kup nepravilnosti verjetno, pa vseeno.
Logiran
Zavetišče Horjul
mega
*
Sporočil: 1.166



« Odgovor #6 : sreda, 24.02.2016 : 15:14:56 »

Saj sem jo vprašala, če obstaja pogodba, pa mislim, da še ni odgovora.. kje pa piše, da je Inda presodila, da se pes premalo smeji? In od novembra dalje - je zasledit kje kakšno objavo še?
Logiran

_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #7 : sreda, 24.02.2016 : 16:50:04 »

KLIK

Ne, od konca novembra na profilu "ljubiteljice životinja" ni drugih objav v zvezi s to psico. Po pravici - glede na to, da je prejela kar precej slik ji osebno tudi nebi več dajala materiala, na katerega se bo lahko vsak dan obešala in iskala malenkosti, kot so iskrice v očeh, nasmeh in vlaga pod radiatorjem.  Wink

Kaj se je s psico zgodilo ne vem, tudi ne želim izvedet. Karkoli se je že zgodilo, pa ne spremeni že zgoraj napisanega (na podlagi informacij, ki so trenutno dostopne). Samo to.

Ja, se strinjam, da bi lahko bivšo skrbnico obvestili o tem ali je bila psica posvojena v drug dom, uspavana ali kaj tretjega. Ne pa, da dobi dostop do vseh možnih profilov in osebnih podatkov (kar kot razumem, je ona želela).
Logiran
katjakatja
novinec
*
Sporočil: 19


WWW
« Odgovor #8 : torek, 31.05.2016 : 22:06:22 »

Kaj dejansko so v Sloveniji zavetišča in organizacije,ki zbirajo denar za živali iz tujine in tem živalim ne pomaga?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #9 : sreda, 01.06.2016 : 08:48:47 »

Kaj dejansko so v Sloveniji zavetišča in organizacije,ki zbirajo denar za živali iz tujine in tem živalim ne pomaga?

Kaj je pravzaprav vprašanje?
Logiran

katjakatja
novinec
*
Sporočil: 19


WWW
« Odgovor #10 : sreda, 01.06.2016 : 13:31:28 »

Če obstajajo taki, ki zbirajo denar za tuje živali in jim potem ne pomagajo?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #11 : sreda, 01.06.2016 : 15:57:28 »

Kolikor mi je znano, slovenska zavetišča ne zbirajo denarja za pomoč živalim v tujini, kaj pa naredijo slovenske dobrodelne organizacije in posamezniki z denarjem, ki jim ga darujejo ljudje le na podlagi raznih 'krvavih' fotk in 'srce parajočih' zgodb, je treba njih vprašati. Ali psi iz raznih zgodb res obstajajo oz. ali jim prejemniki donacij res pomagajo in potrošijo zbran denar zanje? Nekaterim zagotovo pomagajo in nekatere zagotovo pozdravijo. Kaj je z drugimi? Ne vem. Še za bivšega upravitelja enega od slovenskih zavetišč kljub povsem jasnim zakonskim določilom in kljub posredovanjem večih inšpekcijskih služb v dveh letih in pol ni bilo mogoče izvedeti, kaj je storil s hudo poškodovano psico, kako izvedeti za povsem neznane primere, ki jih kažejo popolni neznanci samo po fb ... Če o kakšni živali malo več sprašuješ, se sogovorniki iz ljubečih aktivistov hitro spremenijo v arogantne in nesramne, včasih celo nasilne branilce svojih vrtičkov in svojih 'nabiralniških' akcij.

Vsak se lahko sam prepriča, da je slovenskih 'reševalcev' yugo psov ogromno, da v Sloveniji zbirajo denar tako posamezniki kot uradno ali neuradno organizirane skupine, s katerim potem pogosto financirajo (najprej zagotovo sebe, potem pa še) razne 'pansione' in veterinarje v tujini, posamezne tuje lokalne 'reševalce' ter transporte psov v Slovenijo, ... Da pogosto potem pse spustijo v slovenskih gmajnah ali jih z raznimi pretvezami spravijo v slovenska zavetišča ter na grbo (ne le finančno) slovenskih davkoplačevalcev in lastnikov zavetišč, nekatere posredno pahnejo tudi v smrt, ... Za to spregledati ni treba več od nekaj klikov. Primerov je veliko in se konstantno vlečejo že od leta 2008/09 (posamezniki) in leta 2010 (orgazirane skupine).

Bistvo te teme je, da se že vsaj 6 let razmere za pse ne izboljšujejo tudi zato, ker tega prav ti aktivisti 'reševalci' ne želijo. V trenutku, ko se bodo začele zadeve za pse urejati na ustrezen način, bodo 'reševalci psov' izgubili dvoje: denar in smisel svojega obstoja ter delovanja. Pozornost se bi preusmerila z njih na druge osebe, denar bi namesto k njim potoval drugam, psi bi bili kastrirani in sterilizirani in ne bi bilo treba reševati mnogoštevilnih pasjih mladičev (še v propagandne namene za fotkanje jih ne bi bilo mogoče najti na cestah), 'krvave zgodbe' bi izgubile vso 'kri' oz. jim nihče več ne bi nasedal ... Če bi v resnici želeli izboljšanje razmer za pse na Balkanu, bi vložili vse napore v to, da psi tam ostanejo in da se z njimi prične ravnati tako, kot je treba. Tako pa vsak dan znova in posebej zavzeto poskrbijo, da ostanejo razmere točno take kot so. Pogosto je vse, kar storijo, da jih iz velike množice živali izberejo nekaj (izbor je seveda njihov), ostale pa pustijo tam, v bolj ali manj milostnih razmerah. Ob tem jim je misel na pse v slovenskih zavetiščih španska vas, oz. še veliko huje - v vsakem trenutku so sposobni vsepovsod razlagati in pisati, kakšni mučitelji in morilci so lastniki slovenskih zavetišč, ki pse uspavajo, namesto da bi vse na lastne stroške živeli do konca njihovih dni.

Nekaj primerov, kjer so 'reševalci' denar najbrž zbirali, ne vemo pa, za kaj so ga porabili. Za te pse ne ...
- V kontejnerju za smeti najdena mlada psička, shirana - Špicla oz. Tina
- Rupsi in Jagoda/Gorenja vas
- Še malo Rupsija
- Dan za teren/Ilirska Bistrica
- Mojca
- 4 psice
- Mrvica alias Šana
in nekaj branja ...
- Zavetišča, živalovarstvo in kisle kumare
- Kje je prava resnica o papežu in pobojih psov v Sarajevu?
- Akcije reševanja živali iz tujine 1 (za prijavljene na forumu)
- ...
Logiran

katjakatja
novinec
*
Sporočil: 19


WWW
« Odgovor #12 : sreda, 01.06.2016 : 18:58:22 »

Hvala za odgovor. Vseeno težko verjamem, da so ljudje lahko tako hudobni.
Sama pomagam recimo dosti tudi animal angelsom, spremljam njihove objave in jim zelo zaupam.
Logiran
_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #13 : sreda, 01.06.2016 : 23:41:42 »

katjakatja, hudobni ali ne ... Kar se mene tiče obstajajo samo taki, ki 'rešujejo' posamezne živali, izbrane na podlagi starosti, videza, telesne pohabljenosti, srce parajočih zgodb itd. in taki, ki se s sterilizacijo in kastracijo trudijo zmanjšati populacijo nezaželenih živali, kar v resnici so, ker jih nihče noče posvojiti, če ne ustrezajo prej omenjenim in mnogim drugim kriterijem, doma ali v tujini.

Preberi si članke, ki ti jih je priporočala Jana in dodaj še kakšnega zraven.  Afro Prej kot se boš nehala spraševati o tem, ali so ljudje hudobni ali ne, bolje bo za živali. Saj za njih gre, ne? Začni razmišljati o širši problematiki in ne o eni sami živali, ki je objavljena na katerikoli Facebook strani, kjer 'rešujejo' živali, in se ti smili.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #14 : četrtek, 02.06.2016 : 08:51:51 »

Sama pomagam recimo dosti tudi animal angelsom, spremljam njihove objave in jim zelo zaupam.

Pa že ... Vsak po svoje, seveda, kar je zagotovo prav.

Je pa tole najbrž ostalo spregledano ... Zadeva je bila evidentno njihova.
Nekaj primerov, kjer so 'reševalci' denar najbrž zbirali, ne vemo pa, za kaj so ga porabili. Za te pse ne ...
- V kontejnerju za smeti najdena mlada psička, shirana - Špicla oz. Tina

Njihov zid po šestih letih ni nič kaj veliko drugačen, kot je bil na začetku. Še vedno je na njem cel kup 'yugo rešencev', ki jih pogosto prekladajo po 'pansionih' ali iz enega v drug začasen dom.
Preveč poznam njihovo zgodovino in njihovo zelo aktivno vlogo pri nastajanju, poglabljanju in vzdrževanju današnje situacije, tudi iz obdobja, ko še niso bili AA, in bom raje Lips Sealed
Logiran

Strani: [1] 2 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Kaj se dogaja z bosanskimi in srbskimi psi?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines