mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 06:58:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Nakup novega psa
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nakup novega psa  (Prebrano 5447 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ArcaneWater
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« : četrtek, 26.01.2017 : 10:01:17 »

Torej pred slabim mesecem smo morali uspavati našo maltežanko. Sedaj pa sem malce zasledil da za novega psa ne priporočajo da kupiš isto pasmo ve kdo kaj o tem? Prav tako pa imamo še drug problem, naša mati trenutno vztraja da noče več psa (ker smo se na tega vsi tako navezali da je bilo zelo hudo), imaste kakšne "metode" kako jo probat malce prepričat/prestavit z njenega stališča Smiley ?
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #1 : četrtek, 26.01.2017 : 10:17:16 »

To, da "za novega psa ne priporočajo iste pasme" so navadne bučke.   Wink   Če ti je neka določena pasma pri srcu, jo imaš lahko vse življenje. Konkretno jaz sem imela yorkshirske terierje 30 let. Trenutno sem na "zmešancih", ampak kakšna yorkica bo sigurno še kdaj v igri.

Nov pes je najboljše zdravilo za žalost ob izgubi starega. Za večino ljudi, ki imajo samo po enega psa, je bolečina neizmerna in res zelo huda - priznam, tudi sama bi najbrž mislila enako, če ne bi ob izgubi prve psičke imela takrat zraven še dveh, ki sta mi pomagali preboleti. Ta isti recept sem potem preizkusila še nekajkrat. In vedno deluje. Tako kot izguba vedno boli.  Cry

Moj nasvet je - pod pogojem, da imate vse urejeno glede varstva in za psa skrbite vsi, ne samo mama - da poiščite psa, ki vam ustreza, in enostavno pridite domov z novo majhno kepico. Ne poznam nobenega ljubitelja živali, ki se ob tem ne bi stopil. 

Nov pes ne pomeni, da smo "izdali" starega. Tudi psi iste pasme imajo povsem različne karakterje. Prejšnja psička bo za vedno zapisana v vaših srcih in nikoli je ne boste pozabili. Zakaj pa ne bi take globoke ljubezni privoščili še kakšni žverci?

Pa srečno!

 Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #2 : četrtek, 26.01.2017 : 10:28:54 »

ko je naš prvi družinski pes poginil, je oče rekel da noče nikoli več imeti psa (in res ima sedaj do drugega drugačen odnos kot je imel do prvega). Mama je potrebovala cca. 4 mesece, da je začela razmišljati o novem (izbrala si je isto pasmo).
Jaz tudi vztrajam pri isti pasmi.
V bistvu tu ni pravega recepta. Ko sem v preteklosti izgubila kunce, mi je najbolj pomagalo, da sem šla takoj kupiti novega....
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #3 : četrtek, 26.01.2017 : 10:33:32 »


 Za večino ljudi, ki imajo samo po enega psa, je bolečina neizmerna in res zelo huda - priznam, tudi sama bi najbrž mislila enako, če ne bi ob izgubi prve psičke imela takrat zraven še dveh, ki sta mi pomagali preboleti.


Če se ne zgodi, da drugi nepričakovano umre kmalu za prvim. Sad
Logiran
ArcaneWater
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #4 : četrtek, 26.01.2017 : 11:19:28 »

Mo smo tudi za istega (Maltežan), samo trenutno mame ne moremo prestavit niti za 5%, smo ji že omenil da bomo kar pripeljal itak so takšne majhne bele kepice da se res ne moreš upret Cheesy Pa smo dobii odgovor da lahka kr z psom vred gremo ven, bo treba zgleda še mal počakat in postopoma jo prigovarjat Cheesy
Logiran
Alfonzo
novinec
*
Sporočil: 44


WWW
« Odgovor #5 : četrtek, 26.01.2017 : 13:07:05 »

En mesec je še res zgodaj. Ko je umrl naš prvi (družinski) kuža, sta oba starša rekla, da nikoli več ne bosta imela psa (ker je izguba preveč bolela). Jaz sem se takrat ravno izselila od doma na svoje in sem si po nekaj mesecih omislila svojega kužka. Starša sta se v njega zaljubila in mami je potem čez ene pol leta pripeljala domov novega kužka. Je pa bilo za očija to vseeno še prezgodaj in je trajalo skoraj pol leta, da je novega kužka sprejel, seveda sta potem postala neločljiva  Grin

Jaz bi na tvojem mestu mami vendarle dala malo več časa, morda pol leta. Fajn bi bilo, če bi v vmesnem času kak kuža prišel kdaj k vam na obisk (od kakega prijatelja, sorodnika, soseda...), da bi spomnil mamo, koliko lepega kuža s sabo prinese, potem se bo prej omehčala za svojega.  Wink
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #6 : četrtek, 26.01.2017 : 17:43:26 »

Jaz staršev nisem omehčala 3 leta.  Roll Eyes Bolj kot za žalost ob izgubi je šlo za dejstvo, da za prvega res nisem ustrezno skrbela (dobili smo ga, ko sem bila otrok). Seveda mi potem niso verjeli, da bo tokrat drugače. Tongue
Skratka vsak rabi določen čas, eni prej, drugi kasneje, samo ne obupat.  Wink
Logiran
Binas
rad pišem
****
Sporočil: 298


WWW
« Odgovor #7 : četrtek, 26.01.2017 : 19:38:31 »

Zato je pa fajn imet vsaj dva psa. Sicer ne double trouble, to ne bi bilo dobro. Nekaj let razmaka vmes, da nimaš potem dveh starčkov naenkrat.

Jaz sem tiste sorte, ki mu je kinologija smisel življenja. In si ne predstavljam, da nimam psa, da nič ne treniram in se ne družim na kinoloških.
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #8 : petek, 27.01.2017 : 15:50:15 »

Zato je pa fajn imet vsaj dva psa. Sicer ne double trouble, to ne bi bilo dobro. Nekaj let razmaka vmes, da nimaš potem dveh starčkov naenkrat.

Jaz sem tiste sorte, ki mu je kinologija smisel življenja. In si ne predstavljam, da nimam psa, da nič ne treniram in se ne družim na kinoloških.

Se strinjam, zato imam zdaj 3. Tongue
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Nakup novega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines