mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 22:37:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: renčanje na lastnika, ko ga hočeš pobožat
Strani: 1 [2] 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: renčanje na lastnika, ko ga hočeš pobožat  (Prebrano 23249 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #15 : petek, 28.10.2005 : 12:54:25 »

Barbara,pozabila sem napisati" DOBRODOŠLI V DEŽELI PUBERTETE".Basseti so malce pozni v tem,vendar tudi njih doleti slej ko prej.
LP
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #16 : petek, 28.10.2005 : 12:56:03 »

Barbara,pozabila sem napisati" DOBRODOŠLI V DEŽELI PUBERTETE".Basseti so malce pozni v tem,vendar tudi njih doleti slej ko prej.
LP

Sva se s Primožem, že pogovarjal, da mal je pa tudi to.

LP, Barbara
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #17 : petek, 28.10.2005 : 13:18:08 »

saj nisem mislila na neke drastične ukrepe, samo brez veze je nekaj začeti po svoje, potem pa popravljati. Samo to sem mislila. Ne tolaži se s puberteto (to je sploh izgovor številnih lastnikov, ki raztegujejo pasjo puberteto od tretjega meseca pa do starosti). Očitno je kuža ravno lepo zlezel iz pubertete, se čuti odraslega in sposobnega narediti red.
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #18 : petek, 28.10.2005 : 13:31:17 »

Barbara, odločitev  kako se boste odločili in kaj boste delali s psom, je itak v vaših rokah, a jaz bi najprej izključila možnost zdravstvenih težav! Upam, da v zvezi s tem ni nič narobe in da je vse skupaj vedenjski problem.
lp
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #19 : petek, 28.10.2005 : 13:48:58 »

saj nisem mislila na neke drasticne ukrepe, samo brez veze je nekaj zaceti po svoje, potem pa popravljati. Samo to sem mislila.

Sem tako tudi razumela. Sama nimam mnogo izkušenj na tem področju in sem zelo vesela vsakega vašega odgovora in komaj čakam 7/11, da vidim kaj bo Frau Doktor svetovala.


Barbara, odlocitev kako se boste odlocili in kaj boste delali s psom, je itak v vaših rokah, a jaz bi najprej izkljucila možnost zdravstvenih težav! Upam, da v zvezi s tem ni nic narobe in da je vse skupaj vedenjski problem.
lp

Ne to gremo pa tako ali tako jutri, ker se mora iti pokazat - je imel želodčne težave in je zdaj kao kak teden dober, ampak je vet rekel, da naj se pridemo po 10 dneh pokazat.

LP, Barbara
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #20 : petek, 28.10.2005 : 14:51:34 »

Tudi jaz imam podoben problem z renčanjem. Renči, če ga hočem prijeti za ovratnico. To se mi je zgodilo, ko sem ga hotela odvleči stran, ker se je hotel valjati po gnoju, enkrat je renčal, ko sem ga hotela odvleči stran od ograje, za katero je bila goneča psička. Renči tudi kadar ima posodo s hrano in v vseh primerih je pripravljen ugrizniti (vse razen očija, čeprav ne skrbi zanj).
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #21 : petek, 28.10.2005 : 15:18:14 »

Lejca očitno imaš težavo, upam pa da se zavedaš da jo moraš pod nujno odpraviti. Tudi tvoj peso se očitno počuti šef nad vami vsemi, le nad očetom ne...morda je dobro da tudi ti kontaktiraš dr. Stariho če misliš, da sama ne boš zmogla odpraviti te težave.

LP,
Diana
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #22 : petek, 28.10.2005 : 15:43:47 »

lejca, ko so omenila, da tvoj pes renči, ko ima v posodi hrano, sem se spomnila, kaj so mi svetovali, ko sem se s psom šele začela zares ukvarjati. je nekakšen "test": psu daš obrok in približuješ roko posodi. če ti dovoli in ne reagira drugače kot samo recimo s pogledom, je v redu. potem greš naprej in se dotakneš posode, nato poskušaš naprej in daš roko v posodo (najboljše takrat, ko dobi brikete Smiley). v končni fazi pa mu vzameš posodo. vrniti bi jo smel samo takrat, ko se umiri, ko naredi recimo "sedi".
če pa pes tako daleč ne pusti in začne renčati, pa je najboljše, da poiščeš pomoč. pri mladičkih se sicer da postopoma navajat, pri odraslih pa je to dosti težje, zato bi moral to poskusit vsak lastnik že na začetku in psa navajat na to.
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #23 : ponedeljek, 31.10.2005 : 14:18:44 »

Seveda vem, da imam resen problem. Sicer sva zelo napredovala od kar sem ga jaz vzela v roke, samo pri renčanju in grizenju pa se ne premakneva nikamor(ugotovila sem kdaj postane napadalen). Tudi jaz sem že pomislila na psihologinjo ampak moji starši o tem ne bodo hoteli slišati, še o kastraciji jih ne morem prepričati. Mogoče veste, kako bi si lahko sama pridobila avtoriteto nad njim in rešila ta problem?
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #24 : ponedeljek, 31.10.2005 : 14:27:05 »

Kdaj pa renči? Pa koliko je star?
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #25 : ponedeljek, 31.10.2005 : 14:38:51 »

Največkrat renči zaradi hrane, pa ni važno ali je to njegova hrana, je to nekaj, kar je našel (npr. kost), če ga hočem odvleči stran od mize na kateri je hrana... Druga stvar so pa potegi za ovratnico. Npr. če ga bom hotela prijeti za ovratnico in odvleči v pesjak se bo upiral in renčal, če pa ga bom dala na vrvico bo pa šel brez problema. Drugače pa je pes star pet let. Obiskujeva tudi šolo za azilaše- vendar bova te obiske začasno prekinila, ker ga moram najprej dati kastrirati, saj ga vonji preveč premamijo, da bi kakšne vaje sploh lahko delala (naprimer hoja na vrvici brez vlečenja).
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #26 : ponedeljek, 31.10.2005 : 14:55:26 »

Kastracijo ti vsekakor priporočam, vendar vprašanje, če boš s tem pridobila milejši značaj psa, ker ima to vedenje pri tolikšni starosti že zakoreninjeno. To, da ga goneče se psice več ne bodo zanimale, pa je verjetno res.
Očitno je, da je zelo požrešen. Morda dobi premalo hrane? Če se odločiš povečati obroke (predlagam, da ga hraniš dvakrat dnevno - če ga sedaj hraniš enkrat, razdeli to količino na polovico in vsako polovico še malo povečaj, to je dobro tudi za to, ker prihaja zima, tvoj pes pa živi zunaj), moraš poskrbeti tudi za večjo fizično aktivnost.
V bistvu je naravno, če pes renči za hrano ali igračo, ker gre za njegovo imetje. Vendar to v sodobni družbi ni zaželjeno in je treba na tem delat že od mladička. Glede na to, da si psa vzela iz zavetišča, ni toliko tvoja krivda, vendar pa bi morala že na začetku delat na tem, da bi si pridobila avtoriteto.
Sabina Stariha Pipan v reviji Moj pes opisuje, kako postati "alfa". V novembrski številki je drugi članek na to temo. Čeprav nisem jaz to sedaj izvedela nič novega, kar ne bi vedela že od prej, ti priporočam, da si članke nabaviš. Jaz bi ti jih poslala, toda žal nimam skenerja.
Pomebno je, da si pes, vse kar dobi, tudi zasluži. To pomeni, da moraš od njega zahtevat in vztrajat pri tem, da sedi, dokler mu recimo "daješ" ("vsipaš") hrano v skledo. Ko mu pokažeš žogico (ali drugo igračo), se mora prav tako usest, šele nato jo vržeš (ali mu daš). Preden ga pobožaš, mora narediti prostor ipd. V glavnem nič, kar je zanj prijetno, ne sme dobiti "zastonj". Ko to dosledno izvajaš, čez čas pes spozna, da dobi stvari samo takrat, ko se primerno obnaša oz. tako, kot želiš ti.

Predlagam, da si prebereš še to temo: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4746.0.html
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #27 : ponedeljek, 31.10.2005 : 15:14:37 »

Hvala zaenkrat, bom  preštudirala članke in temo. Drugače ima pa veliko aktivnosti, ker vsak dan poskrbim, da dobi 2 kratka in en dolg sprehod, da se zmatra. Lačen sicer ni, je pa res, da mu dajem samo en obrok. Briket tudi ne poje več kot je primerno za njegovo težo, drugače mu pa dajem malo več. Je pa zelo požrešen, kuhane hrane bi pa pojedel toliko, da ne bi bruhal...tako se mi zdi.
Lp
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #28 : ponedeljek, 31.10.2005 : 19:37:36 »

S kastracije težave ne boš odpravila (pomaga samo pri agresiji do drugih samcev in manj jih motijo goneče psice)
Če se ne pusti prijeti za ovratnico, ga pač ne prijemaj za ovratnico. Mnogim psom je to zoprno. Pripni ga na povodec ali pa pusti pripeto na ovratnici kratko zanko za katero ga primeš.
Kar se tiče hrane, bi ga jaz nekaj časa hranila izključno iz roke, po malo večkrat na dan, pa še kaj narediti bi moral za to, da bi dobil. Ko bi to šlo v redu, bi držala prazno posodo v roki in dala notri malo hrane. Če bi pes zarenčal, bi posodo dvignila in hrane ne bi dobil. če bi bil priden, recimo da bi lepo sedel, če mu to ukažeš bi pa dobil, pa še malo bi dodala. tako bi videl, da mu ti hrano daješ, ne pa jemlješ, in da ne dobi nič če se grdo obnaša. To bi delala večkrat na dan po malo.
Igrač mu ne jemlji s silo, ampak jih zamenjaj, za drugo igračo ali za hrano.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #29 : ponedeljek, 31.10.2005 : 19:40:49 »

Kaj pa z klasičnim učenjem povelja spusti-vzemi?? A tukaj se tudi nikamor ne premakneta?
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: renčanje na lastnika, ko ga hočeš pobožat
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines