mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 10:58:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Značaj, čustva in strahovi  |  Tema: K veterinarju - groza
Strani: 1 2 [3] 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: K veterinarju - groza  (Prebrano 17643 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #30 : četrtek, 10.11.2005 : 14:31:02 »

Poskusi ugotoviti, česa se pravzaprav boji, mize ali višine. če se boji višine, začni s čisto nizkimi  "podstavki", če se boji mize pa poskusi z kakšnimi višjimi mesti, ki niso preveč podobne mizi (recimo kakšen kolut, gajbica, štor...) samo pazi, da bo stabilno. Gor naj bo samo kakšen trenutek pri miru. potem podaljšuješ, v začetku naj se je med tem ko miruje nihče ne dotika.  mogoče bo šlo. Če pa se boji kovinske drseče podlage, lahko prineseš s seboj svojo podlogo (recimo kaj opodobnega, kot so podloge za v banje da ne drsi)
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #31 : torek, 15.11.2005 : 06:39:43 »

Imam nadaljevanje problema - po moji skromni presoji  Cry :
Od srede, ko so ji zaradi praznjenja analnih vrečk morali dati pomirjevalo, se odnaša čisto drugače. Noče se več igrati z nama (prej je non-stop nosila igrače po stanovanju, sedaj ji jaz igračo prinesem pod nos - ona pa nič, niti zgrabi je ne). Ni ji prav, če jo pobožam (začne "gruliti" - zatohlo rančanje). Včeraj je prišla na obisk gospa, ki jo Žiža zelo dobro pozna. Na njo je renčala in ji ni pustila, da bi prijela njeno igračo.
Ali je možno, da je vse to povzočilo pomirjevalo? Obnaša se kot, da je jezna, užaljena in razočarana. Ne zaupa mi več... Kaj je narediti?

Drugače pa se privajamo veterinarjev. Včeraj sva bili samo v ambulanti in sva se obrnili in sva šle ven - sledila je obilna pohvala. Danes greva v ordinacijo. Z obilo priboljški. Samo pobožal jo bo vet in bo ostala na tleh. V četrtek greva še enkrat - takrat jo bo vet tudi malo pogledal, ampak vse na tleh. Naslednji teden pa na mizo - postopoma.

Prav tako se privajamo, da ni problem, če ji kdorkoli pogleda zobe ali ušesa ali ji dvigne rep. Kolege iz društve sem prosila, naj ji naredijo kaj iz omnjenega. Tudi to ni povzročalo problemov.

Poleg tega sem ji začela meriti temperaturo - in nisem imela nobenih problemov tako kot jih imajo veti, ko ji želijo zmeriti tepmeraturo. Torej ji bom od sedaj naprej temeraturo merila semo jaz.

Če sem iskrena, sem čisto zafrustrirana zaradi tega kar se dogaja. Trudim se po svojih najboljših močeh. Kaj delam narobe? Kje sem kiksnila? Zakaj se tako zelo boji, da postane agresivna?

Ali mi lahko kdo karkoli svetuje? Katerega pasjega psihologa mi priporočate?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #32 : torek, 15.11.2005 : 12:32:02 »

Saj nimaš dosti izbire. Ali Sabina Stariha Pipan (pri Zaninoviču) ali pa Metoda Mikuž.
Sicer pa včasih ne treba nič drugega, kot psa pustiti malo pri miru, da pozabi na "žalitev". ki ste si jo privoščili, ko ste bezali po njegovi tazadnji. Naš maček recimo strašansko zameri, če ga kdo prijema takrat, ko njemu ni do tega. Ko sem mu nataknila ovratnico, tako ki se ponoči sveti, da ga vsaj domači na dvorišču ne bomo povozili, je tako zameril. da en teden ni hotel jesti, dokler sem bila kjerkoli v bližini. Da o tem, kako hud je bil, ko sem mu odstranila klopa ne bi...
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #33 : torek, 15.11.2005 : 12:36:29 »

Torej je to zamera? Saj pravim, da se obnaša točno tako... Malo jo bom pustila na miru... Ampak danes pa morava k vetu, sva že zmenjeni...

Ah, kako bi mi bilo dolgčas, če je ne bi bilo...

Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #34 : torek, 15.11.2005 : 13:26:05 »

ja, sebi, verjetno je uzaljena. Se prav spomnim Spelinega "dolgega ksihta", ko sva enkrat spomladi z Lukatom prisla z obiska pri "valvasorjih". Se bozat se ni pustila. Bog ne daj, da bi se sisnil k njej. Celo v drugo sobo se je premaknila. Pusti jo, se bo ze potolazila.
m.
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #35 : torek, 15.11.2005 : 13:31:48 »

Danes greva še na odpravljanje strahu k vetu. Tam bom za ziher vprašala kako in kaj - da ne bi bilo res kaj narobe. Potem jo bom pa lepo pri miru pustila, da se malo pomiri in ohladi.

Nisem hotela direkt vprašati če psi zamerijo - da se mi ne bi kdo preveč smejal  Grin ali pa da me ne bi odpeljali na zaslužen dopust  Grin .

Hvala vsem!
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #36 : ponedeljek, 19.12.2005 : 10:26:57 »

No, da malo poročava. To je 6 teden odkar poskušava odpravljati strah pred veterinarjem. Sva ugovotile v čem vse je problem in sedaj lepo odpravljava probleme (polna čakalnica, miza in rokavice). Dosegli sva celo to, da se sama sprehaja po ordinaciji in se nič ne trese. Samo veterinar si ne sme dati rokavic gor... Do prejšnjega tedna je bilo vse ok. Potem ji je pa probal sčistiti analne vreče in je bil problem že takrat, ko si je nataknil rokavice. Bomo sprobali ta teden še enkrat. In če bo treba še stokrat...
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #37 : ponedeljek, 19.12.2005 : 10:42:47 »

Kaj pa ce si ti das rokavice gor?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #38 : ponedeljek, 19.12.2005 : 10:45:01 »

Sem si nabavila rokavice in bova danes sporobale same doma.

Je pa zanimivo nekaj drugega: tehnica ji lahko v čakalnici naredi praktično vse (pogleda ušesa, pogleda zobe, dvigne rep, itd.), če je brez rokavic.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #39 : ponedeljek, 19.12.2005 : 12:10:22 »

Zdaj moraš samo še pripraviti veterinarja, da ji bo brez rokavic očistil analne vrečke.
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #40 : ponedeljek, 19.12.2005 : 12:44:53 »

Sanja svinja kukuruz...

Se bomo še na rokavice navadili - mislim, da bo to lažje kot pa veterinarja prepreičati, da bi delal brez rokavic.
Tudi to bomo zrihtali!
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #41 : ponedeljek, 19.12.2005 : 20:56:05 »

S temi medicinskimi rokavicami pri nas odstranjujemo dlako, lahko jo vmes tudi čohaš kjer ima najraje, pa še dlaka se lepo sveti, mogoče je to bljižnica k spoznavanju z rokavicami Smiley
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #42 : torek, 20.12.2005 : 06:38:42 »

Hvala za namig  Wink !
Logiran
karmy84
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 59


« Odgovor #43 : petek, 20.01.2006 : 09:34:37 »

sm tak me zanima ker sem brala glede analnih vrečk...kaj je to? zakaj majo vrečke?  Huh
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #44 : petek, 20.01.2006 : 14:31:05 »

Analne vrečke so žleze ob analni odprtini pri psu. Ponavadi se vsakič ko kuža kaka malo snovi iz analne vrečke iztisne in se izloči skupaj z blatom, zato tudi psi tako ovohavajo blato od drugih psov in tudi po ritkah se ovohavajo, torej lahko predvidevamo da te žleze izločajo neko posebno vonjavo, posebej prijetno psom, sicer pa ogabno smrdi ljudem. Nekaterim psom se v vrečkah nabere preveč tega izločka in potrebno ga je iztisniti, ker lahko pride do najrezličnejših zdravstvenih problemov pri psu če se ta zadeva ne iztisne. Meni to ponavadi opravi frizerka za pse, vendar se je to pri mojem psu pojavljalo samo toliko časa dokler je jedel človeško hrano in je kakal sicer veliko, vendar mehko blato. Odkar pa imam več psov in jedo večinoma brikete visoke kakovosti, imajo kompaktno trdo blato in se jim te žleze očitno same izpraznijo saj že leta ni imel noben naš kuža nič za stisniti. Seveda pa je od psa do psa različno. Nekaterim moraš stiskati vse življenje neglede na to kaj jedo, jaz sem pač samo navedel mojo izkušnjo. Najhitreje pa opaziš da ima kuža prepolne ali zamašene vrečke, če se z ritko drsa po tleh, včasih to počne samo zato ker ima umazano rito, če pa to počne kar naprej je pa to sigurno znak zamašene žleze.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Značaj, čustva in strahovi  |  Tema: K veterinarju - groza
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines