mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 05.06.2024 : 01:02:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 290715 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #510 : sreda, 08.02.2006 : 16:13:48 »

Tudi naša Tara se je pravkar vsa pujsasta vrnila iz Tivolija, pa raje vidim, da se umaže tam, kot na pločnikih pri nas v stari Ljubljani, ki na žalost niso suhi, ampak tako prašni in mastni od vsega peska in soli, da jo moram vsakič tuširat, ko pride z lulanja...

Vsi pri nas doma že sanjamo o vrtu s travco, negovano po našem okusu...
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #511 : četrtek, 09.02.2006 : 14:14:58 »

Kako veliko posodico za hrano naj kupim za cotončka? Že parkrat sem jo hotela kupit, pa se v trgovini vedno sprašujem katero velikost mi je kazala vzrediteljica, zgleda imajo preveč velikosti pa se ne morem odločit. A je posoda za cerka 0,5 l prava, ali mora biti še manjša?

NAMI, kako kaj vaš kuža, kakšna lušna novička z vašega konca Smiley?
Logiran
mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #512 : nedelja, 12.02.2006 : 15:32:27 »

Zanima me, če se cotoni radi crkljajo?
Logiran
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #513 : nedelja, 12.02.2006 : 17:35:35 »

Ppetra, sedaj se pa že bliža čas, ko dobiš svojo psičko, kajne.
Če še nisi kupila posodic, ti lahko svetujem, da vzami tisto kombinacijo dveh na podstavku (ena za vodo, druga za hrano), ki imajo spodnji premer cca. 9 cm, zgornjega na vrhu posodice pa cca 12. cm. Take imamo pri nas po celi hiši in zadostujejo, hkrati pa niso premajhne.

Glede kopanja mladičke pa ti svetujem, da poprosiš svojo vzrediteljico (in tudi vztrajaš, če bo ona le še to zmogla), da prvo pranje tvoje malčice opravita skupaj na dan, ko jo boš odpeljala domov. Sicer cotoni, po besedah mnogih lastnikov, zelo radi plavajo ampak kopanje (šampon, izpiranje, balzam, izpiranje) v veliki kopalni kadi, je pa nekaj čisto drugega. Ne glede na to kako rada imaš bodočo psičko, si ti zanjo vendarle tujec, svojo vzrediteljico pa dobro pozna in ji zaupa.  Prvo kopanje je po mojem namreč toliko stresno, da je kužka tudi strah, ne samo da mu je neprijetno. Zato predlagam, da jo skupaj razčešeta, skopata, posušita in uredita, potem pa dišečo malčico zaviješ v dekico, ki diši po tebi in jo v naročju spraviš v njen novi dom. Glede na to, da imaš še kak teden časa, ti priporočam tudi, da odneseš v leglo kakšno plišasto igračko in tvoj star pulover, ki si ga imela recimo čez noč oblečenega. Tako se bo malčica navadila na tvoj vonj, hkrati pa bo ob odhodu iz legla prinesla domov vonje po mamici in drugih mladičkih, kar ji bo olajšalo prilagajanje na nove razmere. Cel opisan postopek smo mi ponovili dvakrat in nismo imeli težav (niti eno noč nista jokala).

Lep pozdrav
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #514 : nedelja, 12.02.2006 : 21:13:41 »

Ppetra, sedaj se pa že bliža čas, ko dobiš svojo psičko, kajne.

Ja in že komaj čakam, najraje bi jo že kar domov odnesla.
Koliko sta bila pa vaše dva stara ko ste ju dobili?

Citat
Glede kopanja mladičke pa ti svetujem, da poprosiš svojo vzrediteljico (in tudi vztrajaš, če bo ona le še to zmogla), da prvo pranje tvoje malčice opravita skupaj na dan, ko jo boš odpeljala domov.

No to mi je že sama ponudila, samo je verjetno imela v mislih ko bo psička že nekaj časa pri meni, samo glede na njeno stanje bo morda res bolje da to narediva sedaj. Ta ideja pred odhodom ni slaba, jo bom prosila in res, če bo ona lahko zmogla, bova to naredili. Drugače so pa že bili skopani, a je to vredu oz. a je kaj važno kdaj je mladič prvič skopan?

Citat
... nismo imeli težav (niti eno noč nista jokala).

Joj, tega me je najbolj strah, zato bom res naredila nekako tako kot mi svetujete. No igračko eno že ima (morda dobi še kakšno), ravno zato da jo bo prinesla domov, polno vonjev. Res upam da ji ne bo preveč hudo, ker bo meni še bolj.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #515 : nedelja, 12.02.2006 : 22:14:58 »

Še eno vprašanje.
Svojo psičko mislim jemat s sabo na morje, kjer pa je zemlja zelo rdeča in se bojim da se ji bo od tega ful obarval kožušček in da bom to zelo težko dobila stran. Se bojim da ta obarvanost od zemlje ne bo šla stran. Ima kdo s tem kakšne izkušnje, oz kakšno je vaše mnenje?
Logiran
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #516 : nedelja, 12.02.2006 : 23:18:18 »

Ppetra, nič hudega, če je bila psička že skopana. Pomembno je, da ti vidiš kako to gre, da ne bosta potem obe preveč živčni, ko se bosta sami prvič kopali. Meni je bilo prvič težko, bila sem nerodna, nisem vedela kako naj se ga lotim, kje primem, ..., čeprav sva z vzrediteljico to delali skupaj. Ampak, ko si sam je drugače. Potem pa se navadiš in je čisto prijetno opravilo. Kar se pogostosti kopanja tiče, bo pa zaenkrat mesečno kopanje kar dovolj.

Moja dva sta pogosto na morju in imata tačke in trebušček takrat rdeče ampak se pri kopanju spere.
Logiran

JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #517 : ponedeljek, 13.02.2006 : 10:16:28 »

Moje osebno mnenje glede kopanja mladičev pa je sledeče: če je mladiček živel v "urejenem leglu" (torej v stanovanju, kjer so vzreditelji dali kaj na higieno legla, mladičev) sploh ne vidim potrebe, zakaj ga kopati?! Sej ne mora biti par tedenski mladič umazan?
Jaz sem pač pristaš načela "manj je več" in Jenny kopam res zelooo redko. Menim, da ima dlaka samoočiščevalno funkcijo in če psa prepogosto kopaš se zna zgoditi, da se bodo posledično pojavljali problemi bodisi s kožo, bodisi z dlako.
Hja, najbrž je pri razstavnih psih zgodba drugačna, pri "kavč psih" pa menim, da je kopanje 1x/mesečno preveč. Jaz Jenny skopam enkrat na dva ali tri mesece. Če psa redno češemo ni dlaka niti umazana, niti ne smrdi! Ok, ko se vrnemo s sprehoda operem tačke in podvozje z navadno vodo, jo razčešem - in je to to.

Prosim, ne napadajte me; to je zgolj moje mnenje!
LP!
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #518 : ponedeljek, 13.02.2006 : 10:39:42 »

Naj odgovorim JennyK; Psički živijo v zelo "urejenem leglu", ko pa se noben ne ukvarja z njimi so v sobici(kjer ful uživajo), v kateri pa tudu lulajo, niso znali vsi naenkrat na papir lulat in so se potem v tem lulanju valjali in jih mamica ni mogla tako hitro očistit da se ta vonj na njih ne bi zaznal, zato jih je vzrediteljica že skopala in tudi iz tega da se malo navadijo, stari so bili pa morda malo več kot mesec, mesec in pol. (...samo kratka razlaga, ne napadanje Smiley)


No sedaj me pa nekaj drugega zanima, bombažka je omenila naj mladiču nesem plišasto igračo. Ali mora biti ta plišasta igrača kupljena prav za pse (je baje iz prebavljivega pliša) ali ji lahko dam kakšno svojo plišasto igračo (ne bo nič narobe, če jo bo grizla?) ?
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.500


« Odgovor #519 : ponedeljek, 13.02.2006 : 11:20:05 »

Mislim da je bombažka z kopanjem hotela pomagati ppetri le v tem smislu, da bi se naučila in videla kako kopanje izgleda...
In če si dobro prebereš je omenila, da je mladiček prvič plašen in za neizkušenega lastnika zna biti prvo kopanje problem - zato je bilo mišljeno kopanje pri vzrediteljici in ne zato, ker bi mladički bili umazani ali smrdeči  Wink
Logiran
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #520 : ponedeljek, 13.02.2006 : 11:28:11 »

Ppetra, bo čisto v redu, če ji neseš kakšno svojo plišiko. Cotoni niso nagnjeni k uničevanju igračk, če pa bo malo grizla, pa tudi ne bo škode. Čisto razcotala na prafaktorje je pa prav gotovo ne bo, tako da ni bojazni, da bi kaj pojedla. Naša dva imata večino plišastih igračk navadnih oziroma bolj kvalitetnih otroških (nekaj jih je dal Gregor, ker pa jih zelo rada naskakujeta pa še kakšno ustrezne velikosti kdaj kupimo), ostale gumijaste in lesene pa so pasje.

Kar se tiče kopanja pa je bilo moje priporočilo tudi samo moje, Ppetra pa se bo sama odločila kdaj psičko kopati.
Ne poznam dlake bolonjskega bišona (razen, da sem enkrat božala Jenny) zato si ne upam govoriti o kopanju te pasme, dobro pa poznam dlako cotonov, zato je pač moje mnenje takšno kot sem ga zapisala. Dejstvo je namreč, da postane dlaka cotona po treh ali štirih tednih težja za vzdrževanje (je bolj trda, začne se lomiti, za ušesi postane mastna in se čez noč zavozla, na krtači ostaja več kot je potrebno) zato je potrebno psa skopati in dlaki z ustreznim šamponom in kvalitetnim regeneratorjem pomagati. Z uporabo dobre kozmetike (sem že enkrat omenjala znamke) nikakor ne povzročamo alergij in težav ampak obratno - dlaki koristimo, ji damo potrebno mehkobo, voljnost, sijaj, .... Pa ne govorim sedaj o razstavnem kužku, katerega uredimo še pred vsako razstavo, ampak o posteljni varianti razvajenca.

Logiran

Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #521 : ponedeljek, 13.02.2006 : 11:33:16 »

Tudi za dlako shih tzuja je tako, kot pravi bombažka. Redno kopanje vsaj 1x mesečno za postriženega kužka in vsaj 2x mesečno za nepostriženega je nujno, s primerno kozmetiko seveda. Sem ni všteto čiščenje "podvozja", ki pa je itak potrebno po vsakem sprehodu.

Stvari ni mogoče posploševati. Vsak svojo pasmo najbolj pozna in nego prilagaja glede na aktivnosti in potrebe.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #522 : ponedeljek, 13.02.2006 : 11:35:59 »

Jaz se čisto strinjam z bombažko in bom kar se da upoštevala njene nasvete. In tudi hvala za njih, so ful koristni. (... pa naj JennyK ne vzame teh komentarjev kot napad, samo debatiramo Smiley )
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #523 : ponedeljek, 13.02.2006 : 12:55:29 »

Absolutno nisem vzela kot napad!  Cheesy
Tudi jaz se imam še ogroooomno  za naučiti in vse vaše izkušnje z veseljem berem in registriram!  Cheesy Wink
Se pa strinjam, da vsak lastnik/vzreditelj najboljše pozna specifike (dlako itn) svoje pasme.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #524 : ponedeljek, 13.02.2006 : 13:10:14 »

JennyK, šele zdaj sem pogledala tvoj album.... Kakšn cukr imaš ti doma!!!  Cheesy

Res luštna je vaša Jenny, in kot vidim tudi lepo negovana.....  Si našla dobrega pasjega frizerja, kajne? Imen seveda tu ne moremo več omenjati. Vsekakor pa je vsakodnevni tretma tvoja zasluga.  Wink

Najbolj mi je pa všeč, da greste skupaj na morje, v hribe...  Cheesy Družni psi so pravi družabniki na vsakem koraku in kjerkoli. Želim si, da bi to dojelo čim več ljudi.

Polupčkaj tamalo še v mojem imenu...  Kiss  Kiss  Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines