mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 09:06:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Psi kot orodje za doseganje uspehov
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Psi kot orodje za doseganje uspehov  (Prebrano 23908 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #60 : petek, 24.02.2006 : 16:24:44 »

Kaj češ, eni smo pač obsojeni na pasje življenje. Vključno s športniki, saj gre ves šport v maloro. Pa ne po krivdi športnikov.
Logiran
galy
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 150


« Odgovor #61 : petek, 24.02.2006 : 17:00:50 »

Galy,
ne dobesedno prevajati,glej v celoti.Ce iz konteksta vzames je res hudo.

Nope, sporočilo obeh tekstov je še slabše.
1. s tistim stavkom o »odstranitvi škarta, takoj ko se ta rodi« altervita kaže svoje veliko neznanje (ja, očitno bo treba še malo brati)
2. definicija »škarta« bi bila težka, se strinjaš?
3. samo žalost? Ma, dajte no…
4. nekdo, ki je bil vsaj en teden spremljevalec v koloniji in je vse, kar je odnesel s sabo povezano z denarjem… oprosti, zelo žalostno.

Primerjati pse in otroke na tak način je nedopustljivo (veste kaj me čudi? Na teh parih straneh vsi zagovarjate pse – otrok nihče).
Glede na to, da forum ni več ljubiteljski in da naj bi deloval na »višji ravni«, ter da – konec koncev – cenzurirate vsako malenkost… Jana, mislim da nisem edina, ki se ji zdi tako pisanje odvratno, predvsem pa neprimerno za javen forum. Predstavljajte si čez eno leto naključnega obiskovalca, ki bo naletel na take oslarije.

Ko že govorite o pravilni porazdelitvi denarja v naši državi: meni je najbolj všeč vojska. Vsak dan namreč na poti v Ljubljano gledam kolone vojaške mašinerije. Angry
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #62 : petek, 24.02.2006 : 17:27:15 »

Nope, sporoèilo obeh tekstov je še slabše.
1. s tistim stavkom o »odstranitvi škarta, takoj ko se ta rodi« altervita kaže svoje veliko neznanje (ja, oèitno bo treba še malo brati)
2. definicija »škarta« bi bila težka, se strinjaš?
3. samo žalost? Ma, dajte no…
4. nekdo, ki je bil vsaj en teden spremljevalec v koloniji in je vse, kar je odnesel s sabo povezano z denarjem… oprosti, zelo žalostno.

Primerjati pse in otroke na tak naèin je nedopustljivo (veste kaj me èudi? Na teh parih straneh vsi zagovarjate pse – otrok nihèe).
Glede na to, da forum ni veè ljubiteljski in da naj bi deloval na »višji ravni«, ter da – konec koncev – cenzurirate vsako malenkost… Jana, mislim da nisem edina, ki se ji zdi tako pisanje odvratno, predvsem pa neprimerno za javen forum. Predstavljajte si èez eno leto nakljuènega obiskovalca, ki bo naletel na take oslarije.

Ko že govorite o pravilni porazdelitvi denarja v naši državi: meni je najbolj všeè vojska. Vsak dan namreè na poti v Ljubljano gledam kolone vojaške mašinerije. Angry

*****

Apak ker nekateri pač vstrajno vmešavajo v pasje razgovore otroke, sem stvar komentiral iz čistega vidika selekcije. In za selekcijo, ti povem, da je denar ki ga požre en mongoloiden otrok na primer, direktno z lopato vržen stran. MEDTEM KO imamo socijalno ogrožene otroke ki jim socijalno stanje tud dolgoročno lahko na zdravje udari, pa ko bodo nekoč davkoplačevalci. In če bi vanje vložili, bi bili lahko morda še "težji davkoplačevalci".
In dej si preberi: HKRATI s tem ko imamo ekipe ki skrbijo za tisto kar je človeškega rodu un družbeno nekoristno, država plača okol 80.000 sit na mesec po psu nekemu privatniku. Ob tem imamo pa tolko LJUDI, OTROK. Nepreskrbljenih.
KOnc koncev: zakaj drnovšek hodi med sebi podobne v darfur, pa se gre akcijo. NEj naredi akcijo da v sloveniji ne bo niti enega otroka ki bi bil lačen in ki bi moral domače naloge delat ob sveči!!!


Ampak res...nehejmo v pasje stvari mešat ljudi. NI primerjave, ni higijenično. Pes ni otrok. dejte si že zapomnit. pes je žival ki je svetlobna leta daleč od tega da bi bil kakorkoli podoben človeku. nobene pasje situacije ne moremo prenašat na človeški svet. So spremljevalci. So plus, ne pa enako.
Logiran
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #63 : petek, 24.02.2006 : 18:43:21 »

Zanimiv pogovor je tekel med tem.
Dmayanti,
Pocasi bomo prisli nasemu lovcu do dna,stvari se bistrijo.Ce clovek dela pogodbeno za nekoga,potem si mora res vse sam kupiti za opravljanje dela.Naj bo to cestar,cistilni servis,pralnica ali sofer ali gozdni cuvaj.Najemodajalca res nic ne briga.Tudi mene ne bi.Ampak trenutno me nic ne briga zakaj on psa rabi in kako bo prisel do njega,mene samo zanima zakaj in na kaksen nacin se je skarta znebil.Ce tako nujno rabi psa za krivolovce bi mogoce bilo boljse kupiti ze formiranega ,naucenega psa.Sedaj smo pri italijanu,ki je pametno ravnal in si je psa raje kupil kot pa da bi delal skodo.To dejanje pa si odobravala z velikim veseljem.Tudi jaz.Vendar je to predrago in si raje sam vzgaja.Hkrati smo odgovorili tudi zakaj kupujejo invalidi psa ze solanega in ne opravijo dresure sami.Tisti,ki solajo prevzamejo vso odgovornost,da ni prevec skarta.Brez skrbi,tudi oni niso matere Tereze in bojda kar veliko zahtevajo za tako izsolane pse.Sicer je lepo bilo povedano v sozitjih,kako je invalid prisel do podobnega psa.
Pa kaj pol,ce sosed zna in ima izkusnje,ce je pritem hladnokrvno neusmiljen in se skrt povrhu.Mogoce se niti nikoli ni vprasal glede tega.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #64 : petek, 24.02.2006 : 19:41:42 »

Pismo Klaus  teb je pa res  težko obrazložit, no  Grin Wink

Zagovarjam    da  psa  odda lastnik/  vaditelj,  v primeru, da ima  psa  za namen dela( bodisi  lov,  kriminalce,  delo  pri vojski,  invalidi  slepi  itd)  Seveda  v kolikor  se  izkaže , da pes  svoje naloge, ne bo mogel  opravljati.
In če  tak vodnik  temu psu  poišče še primernega lastnika, je  to  za moje pojme  zgolj v dobro psa.
Torej  psi  kateri so  za  namen  dela.  ena  skupina

Ne strinjam se pa  , da  odda  nek " hobi" lastnik  psa  ... zgolj zato, ker pes ne izpolnjuje  njegovih osebnih kriterijev.  Njemu pa pes ni sodelavec  ampak mu je luksus.  To je pa  druga  skupina  psov.
A sem bila sedaj dovolj jasna.
p.s.
In ne  unega  "kalabreza" niti  najmanj ne zagovarjam.  Zame je  tak  navadna lenčina.  On pa  ni  profi... ampak  hobi.  In če  ni sam sposoben  psa  vzgojiti in izšolati,  naj ga ne  ima.
Šolanje  psa  ni samo zato , da se pes nauči  ampak  ,da se  obadva  naučita  in navadita  en na drugega  pes  in lastnik.
p.s.s.
  Apriorij,  sosedovega  psa, je bilo delo.  Pomoč pri lovu.
In ker  pač  Blisku ni bilo do dela  ampak je bil po njegovem karakterju  bolj primeren za  družinskega psa  , je šel v lastništvo družini  In ja  podarjen je bil... če bi bil sosed  škrtuh  kot si rekel  bi ga  prodal. In ne  podaril Wink(  ker  pes  mu je  sigurno  kakšen strošek  tudi naredil  v treh letih...  a  se strinjaš? Smiley.  In sedaj Blisk  " glumi glive"  in pegla  kavč Grin.
Kaj je v tem  slabega  za psa?Huh?
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #65 : petek, 24.02.2006 : 20:47:29 »

mim tolčeš tudi ti damayanti glede kalabreza ki naj bi ne bil sposoben psa vzgojit (če se na splošno pogovarjamo seveda. pravgotovo je možno da je butelj, pa vendar je bolje posplošeno debatirat, kot pa posamezne primere delat splošne...poglejmo si kaj je bistveni naslov teme...)...Tvoj današnji pes (oz psica) je za njegove potrebe preprosto al "preveč" al pa "premal". "Ali-ali" pravim zato, ker o lovstvu nimam pojma in mi ni jasno tvoje pojasnilo okol tega kako in zakaj je psica pri tebi pristala.

Poglej top športnike...al pa resne lovce ki jim v ladah nivah psi ne obležijo ves čas lova, ker so tam zarad "fazona", uporabni so pa glih za golaž polizat na koncu iz lonca. Iščejo svoj ideal in psu ne oprostijo ama ništa. To ne pomeni da so leni, neprofiji al pa da ne znajo. Pri nekaterih, ki so dali tolk in tolk psov čez, je stvar taka, da ga dobesedno zavohajo, začutijo, če je taprav, oz če ni taprav.
Kje je bilo rečeno, da se morda dva tud ne ujameta kot tandem...mal nazaj mislim da...

Če grem k naslovu teme: Več al manj so vsi psi orodje. Eni psihične štose rihtajo, eni pa fizično delajo. Na začetku naročnih psov ni bilo, samo priročni so bili. kdor ni bil priročen, je pa v kotlu pristal in so z njim če ne sebe, sfutrali priročne pse.
Prej bi se začel spraševat, kako zaboga in kdaj, so psi izgubili namen in nehali bit orodje. Za krave oz vole mi je jasno: ko je traktor prišel...
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #66 : petek, 24.02.2006 : 20:59:38 »

in ko so nehali bit orodje tudi "orodni" psi, smo začel z : pregledi za kolke, pregledi za sluh, pregledi za PRA, pregledi za, kolke, komolce, hrbtenico JRD. Začeli smo debatirat o zajcjih ustnicah, razklanih nosovih, brezjajčnikih, volčjih žrelih, juvenilni spondilozi, zapletih pri kotitvah....v vzreji se gremo mamo naravo in ji tud kolkor je črnega za nohtom, ne pridemo blizu, ker po vsako ceno hočemo vse gor spravit....

...
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #67 : petek, 24.02.2006 : 21:02:47 »

Ekola eno osebno priznanje; altijeve besede dajo misliti.
Predno sem kupila svojega psa, sem bila totalno v podnu(razpad veze), počutila sem se prazno, neljubljeno, bla bla bla. In da bi potešila svojo praznino oz potrebo, da me nekdo potrebuje, sem si kupila psa, ki me je vesel tudi če imam mozolj na sredi nosu. Torej, bil je moj most, da sem se zopet dvignila v življenju; orodje, s katerim sem premagala svojo "depresijo". Kljub temu, da nisem dobila ravno psa, ki bi čutil z mano, temveč pobezljanega bika, ki mi je v začetku prinašal same težave in žalost, sva ostala skupaj. In ravno s to svojo težavnostjo, me je pripravil, da sem se ponovno socializirala v svetu. Velikokrat sem pomislila, da mu bo nekje drugje bolje, pri človeku, ki ga bo lahko porihtal, pa sem spredvidela, da dokler sem jaz razvalina, bo tudi pes. Šele ko sem začela delati na sebi, sem lahko začela delati na psu. In sedaj, ko sem se spravila iz tega začaranega kroga, je moj pes dokaj uravnoteženo bitje.
Logiran
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #68 : petek, 24.02.2006 : 21:19:55 »

Pa saj ne rabis meni razlagat ,saj samo debatiramo in kvazi filozofiramo,malo je ze resnice v tem in ima nek smisel.Saj ni vazno kdo bo prej odnehal,zame je vazno,da se vsak zamisli in zacne razmisljati o temi.Ce bo vsak razmisljal o tem in si ustvaril svoj zakljucek je veliko.Se bolje pa je,ce se to javno pove oz.zapise.Visek bi bil.....

Osebno sem se naucil,da je za sluzbo skoda privat sredstev in svojega prostega casa.V vsakem primeru imas izgubo.Da se odlocis za nakup formiranega psa (za dosego cilja), ni nic slabega,nasprotno celo korajzno.Ni nujno,da sizaradi tega butelj,nesposobnez....
Alti je nekoc lepo napisal v smislu,ker nimam denarja za dobrega plemenjaka,si ga bom sam vzredil.....Na sreco se ni naredil veliko skode,vsaj take ne,da bi jo moral podariti.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #69 : petek, 24.02.2006 : 21:21:02 »

Nisi me razumel...( mogoče  danes res  dolgovezim  )
Kalabrez je  lenčina.  On  ni  tiste  vrste,  da ne bi imel  časa  psa  izšolat.    Njemu se pač  ne da  ukvarjat    s šolanjem... on bi imel  psa  samo  takrat  in samo  za  tisto kar  rabi.
(  opravljanje  on:Če se je lahko hodil  v Slo  cenkat za  ceno psa...  in po  tri dni  bluzit  po oštarijah , bi imel  tud  psa čas izšolat.... pa  še kaj bi lahko rekla  na  njegov račun...   že po velikosta njegovega  vampa. Tongue)
On je hotel psa.  Z namenom , da ga bo  uporabljal  pri  pogonu  na divjih  prašičih.
Zdej  je pa  že  tukaj  zanka...  on je  hotel nemškega  žimavca. Torej  ptičarja... to pa  zato ker te  vrste psi  so    lahko tudi vsesplošno uporabni(Ti  pa  že  beseda  pove za kaj so pa najbolj primerni).  Za  prasce  bi lahko  imel  tudi  drugo  pasmo(  pa  skoraj še bolj primerna bi bila Wink).... je pa res  , da  bi se  mu  ta  druga  pasma  bolj  odaljevala od njega....  torej  bi on  moral psa  čakati  tudi  kakšno  uro ali dve...  ptičar je pa  kratek pes  in  če opravi delo ga  opravi  v najkrajšem možnem času......  A je dokaz Wink
A je  lenčina  a ni? Grin
In  on  ni  nič  izbiral  kakšnega  psa    iz legla.  On je  samo dal  naročilo...  tako  kot za  avto...  tako pasmo psa,  toliko denarja dam za njega( nič važno pes/psica) imel ga bom za to in to in  hočem da  to zna.
Torej  ta  vzreditelj( psa- plemenjaka) je pa ljubitelj pasme.  In  se mu je  te  psice  katero je  drugi  vzreditelj( lastnik psice)  , kalabrezu namenil  zdelo škoda.  Zato  sem do nje prišla  jaz.  Njemu  pa  je zrihtal   psa, kateri je  primeren za njegovo  vrsto dela...  torej  psa  kateri  ima  opravljen  PNZ(  za silo)   in nima opravljene  vzrejne preizkušnje....  torej  psa ki je  po  vzrediteljski oceni manj vreden  kot  nek  drug, ki je  pa za  nadaljno vzrejo....  Honorarca  mu je  zrihtal Wink
( čeprav jaz  kalabrezu  tud  rdeče pese ne bi dala  , kaj šele  psa....  pri takem odnosu  kot ga je imel... pa pustimo  to ni pomembno)

In ja seveda  ... sem se nekje  že  strinjala  s teboj  , da so  vsi  psi  neke vrste  orodje  in  v tem ni nič  spornega . 
Tudi moja dva.
Ne maram , pa  da se ima  pse za  potrošni material.  To mi je pa  etično sporno,  ker  nek odnos  do živega  bitja  pa  tudi mora  biti. Smiley...  a  je tako?
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #70 : petek, 24.02.2006 : 21:23:49 »

Pa saj ne rabis meni razlagat ,saj samo debatiramo in kvazi filozofiramo,malo je ze resnice v tem in ima nek smisel.Saj ni vazno kdo bo prej odnehal,zame je vazno,da se vsak zamisli in zacne razmisljati o temi.Ce bo vsak razmisljal o tem in si ustvaril svoj zakljucek je veliko.Se bolje pa je,ce se to javno pove oz.zapise.Visek bi bil.....


Saj vem , da je samo  debata in kvazi  filozofija.... ampak  sem ti vseeno  hotla  to  razložit, no  Smiley.
Dones  se mi slučajno da  filozofirat  na dolgo in široko Cool.
Ne mi tega  veselja  vzet  sram
Logiran
Klaus
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.036


« Odgovor #71 : petek, 24.02.2006 : 21:41:51 »

o.k,ali ze kaj razmisljas?
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #72 : petek, 24.02.2006 : 21:51:51 »

Sem prišla  že do zaključka... da je  čas  , da neham dolgovezit Wink Smiley Vsak ima  svoje mnenje in prav je tako...  če ga ne bi imeli bi bil svet dolgočasen. (Je bila  pa danes  prav prijetna  debata Smiley......  bokseraši  ste  res marsikaj  Wink Grin...  dolgočasni pa niste  nikoli Smiley)
.....trenutno pa razmišljam  ... ali bom gledala sedajle  vojno svetov  ali ne(  ponavadi se mi potem celo noč od vesolcev sanja Tongue)
Je pa moje  pasje  orodje do sedajle  že  prav  prijetno posteljo ogrelo... zdej jih pa  dokončno lahko  izkoristim Grin
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #73 : petek, 24.02.2006 : 23:03:32 »

Ekola eno osebno priznanje; altijeve besede dajo misliti.
Predno sem kupila svojega psa, sem bila totalno v podnu(razpad veze), poèutila sem se prazno, neljubljeno, bla bla bla. In da bi potešila svojo praznino oz potrebo, da me nekdo potrebuje, sem si kupila psa, ki me je vesel tudi èe imam mozolj na sredi nosu. Torej, bil je moj most, da sem se zopet dvignila v življenju; orodje, s katerim sem premagala svojo "depresijo". Kljub temu, da nisem dobila ravno psa, ki bi èutil z mano, temveè pobezljanega bika, ki mi je v zaèetku prinašal same težave in žalost, sva ostala skupaj. In ravno s to svojo težavnostjo, me je pripravil, da sem se ponovno socializirala v svetu. Velikokrat sem pomislila, da mu bo nekje drugje bolje, pri èloveku, ki ga bo lahko porihtal, pa sem spredvidela, da dokler sem jaz razvalina, bo tudi pes. Šele ko sem zaèela delati na sebi, sem lahko zaèela delati na psu. In sedaj, ko sem se spravila iz tega zaèaranega kroga, je moj pes dokaj uravnoteženo bitje.
ni za kej. sej sem rekel, da so vsi orodja. psiho al pa fizična. tud tableta prod bolečini je orodje.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #74 : petek, 24.02.2006 : 23:06:39 »


Alti je nekoc lepo napisal v smislu,ker nimam denarja za dobrega plemenjaka,si ga bom sam vzredil.....

Alti je nekoc lepo napisal v smislu,ker nimam denarja za dobrega plemenjaka KUPIT ( VELIKA RAZLIKA V KONTEKSTU_ PA CCA 15.000 evrov) ,si ga bom sam vzredil.....
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Psi kot orodje za doseganje uspehov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines