mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 21:37:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: vlečenje vrvice
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: vlečenje vrvice  (Prebrano 31445 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
IDA
novinec
*
Sporočil: 45


« Odgovor #75 : ponedeljek, 28.11.2005 : 16:55:27 »

  Cheesy   Pozdravljeni. Imamo 1 leto staro psičko, ki ima grdo razvado, ko gremo na sprehod vleče na povodcu. Ni važno kakšen povodec imam, kratek ali fleksi ona vleče kot nora in se zaganja   v avtomobile. Poskušala sem jo odvadit te razvade, tako, da sem se z njo igrala. In jo s tem zamotila, ob prihodu avtomobila, ker smo doma v mestu nikamor nisva prišli. POSKUSILA SEM Z POTEGOM POVODCA IN BESEDO FUJ,    Angry včasih zaleže a le 10% s  tem, da sem bila res dosledna in  jo vedno opozorim. Najbolj pridna je, kadar je prosta, takrat avtomobile le gleda vendar me je strah, da bo enkrat stekla za vozilom.Problem je , ker je zelo močna in , ko jo pelje hčerka na sprehod je to kriminalka. Drugače pri njej ni problem odpoklic razen, ko vidi smetiščarje. Teh pa  se zelo boji, zakaj ne vem. Ima kdo kakšen nasvet v vezi z vlečenjem povodca ? Tongue
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #76 : torek, 29.11.2005 : 12:34:10 »

Nikoli je ne vleci za povodec, to so stare metode, ki jih vecina danes ne zagovarja vec, ker so pol manj ucinkovite.

Poskusi z naslednjim, na vsakem sprehodu takoj ko zacne vlect se ustavi in pocakaj, da sama od sebe neha vlect (lahko traja tudi zelo dolgo). Potem jo mocno pohvali. In potem naprej in ko naslednjic zacne vlect, pa cetudi sta naredile samo 1 korak, se spet ustavi in tako dalje.

Trajalo bo kr nekaj casa, pa ogromno volje rabis za to, ampak scasoma bo psicka sama ugotovila, da nikamor ne pride in vlecenje opustila. Pa se to - nikakor ji ne dovoli da na enem sprehou vlece, drugic pa vadita - VEDNO je treba vadit, drugace vse pokvaris.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #77 : torek, 29.11.2005 : 13:43:55 »

Tako je. Vedi, da nekaj časa ne boš prišla nikamor. ta metoda sicer zelo dobro deluje, žal pa je izjemno malo ljudi, ki so dovolj trmasti.  Še posebej, kadar naletiš na gledalce, ki veselo komentirajo tvoje odtrgano početje.
Gre pa tako: narediš korak - psička potegne - ti se ustaviš in se ne premakneš niti za pikico dokler psička ne popusti - takrat spet narediš korak - psička potegne - spet čakaš da sama od sebe popusti.... Nič ti ni treba govoriti in tudi hvaliti ti je ni treba vselej posebej ko popusti. naj sama ugotovi, da naprej pride samo če ne vleče - potem boš mogoče lahko naredila dva ali tri korake...
Logiran
rožica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 420


« Odgovor #78 : torek, 29.11.2005 : 17:10:33 »

Pri meni je ta metoda učinkovala, pa še ni trajalo zelo dolgo. Je zelo hitro ugotovil, da tako se ne hodi na sprehodu Wink
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #79 : torek, 29.11.2005 : 17:18:07 »

Lahko tudi naredis nekaj korakov nazaj.

KLIK in KLIK
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
IDA
novinec
*
Sporočil: 45


« Odgovor #80 : nedelja, 04.12.2005 : 15:53:25 »

 Smiley  Zdravo, najlepša hvala bom poskusila, ker imamo v hiši alarm. Saj je hčerko na sprehodu srečala starejša gospa in ji zatežila, da jo bo prijavila policiji ker  kao muči psa, ker jo vleče. Domov je prišla vsa objokana     Cry    češ jaz mučim psa ona mene. Mislim, da bo morala vsa družina poskusiti z to metodo. Bom sporočila če bo uspelo. Mateja   Wink
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #81 : ponedeljek, 05.12.2005 : 12:29:22 »

A si predstavljaš, kako bo ta gospa šele težila, ko bo hčerka glumila drevo, psu pa se bo mudilo na sprehod? Nekateri imajo pač izjemno močno potrebo po praskanju tam kjer jih ne srbi. Najbolje jih je ignorirati.
Logiran
_Bučka_
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 78


« Odgovor #82 : torek, 21.03.2006 : 20:44:57 »

V našem kraju je tako, da se psi večinoma sprehajajo kar sami. Kot da to ni dovolj, ti psi vedno z navdušenjem spremljajo mene in mojega kosmatinca na sprehodu ter mu mešajo glavo. Seveda oni prosto tekajo, moj "revež" je pa na vrvici. Tako se je pričelo vlečenje in vsakič pridem domov s sprehoda čisto razkurjena  Angry - ni ravno enostavno zadrževati 45 kg kepo, ki skače. Namesto da bi uživala v mirnem sprehodu, se borim s svojim psom in ostalimi naokoli. Ko je bil majhen tega ni počel, vedno večji in težji je, bolj je poskočen. Kako naj ga naučim, da ne sme vleči in skakati? Če vleče se ustavim, on pa se takoj vsede, a ko greva spet naprej, on spet vleče, če se jaz ustavim, se on vsede in tako to gre naprej ... Če poskoči in povleče, zavpijem ne in ga zadržim, ampak to njega ne ustavi, psica ga čisto obnori in samo gleda, kako bi prišel do nje. Tako jezna sem, da kar iskre skačejo naokoli. Prosim pomoč!!!!!

P.S. Čeprav tole ravno ne sodi v to temo, pa vseeno me zanima, ali se lahko kaj naredi, da ne bi ti psi neprestano hodili sami naokoli?
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #83 : torek, 16.05.2006 : 12:35:52 »

Odpiram novo temo, ker je okoli tega na vseh koncih in krajih foruma kakšna debata, in sem že čisto zmedena od jadranja sem in tja  Undecided. Upam, da tema paše pod opremo  Huh
Zatezno ovratnco imam kupljeno, ostaja pa v "pasjem" predalu, ker trenutno tudi pojma nimam kako se jo pravilno namesti, nekaj sem brala pa nisem sigurna da prav razumem (zatezni del mora biti zgoraj?).
Če pa ima kdo kakšno drugo idejo kako končati vlečenje in posledično moje smučanje za psom sem pa tudi odptra za predloge (be a tree sva izvajali 3 mesece in ni nobenega napredka, ko se naveliča mojega mirovanja me pač sama prestavi, halti pa zadevo umiri, vendar se do zdaj o (ne)vlečenju ni naučila nič).
lp
T.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #84 : torek, 16.05.2006 : 12:48:39 »

Vprasanje pomoje bolj spata pod vzgoja in ne pod oprema. Moje mnenje je, da zatezna ovratnica nikakor ne resuje problema vlecenja psa. V kolikor te problem prevec obremenjuje predlagam kaksno dobro solo (s pozitivno metodo ucenja) kjer bos lahko izpilila hojo poleg oziroma hojo na ohlapni vrvici in tako umirila problem vlecenja. V tem casu pa lahko nadaljujej z ustavljanje, ali pa se poskusis ob vlecenju obrnit za 90 stopinj in it v drugo smer ali pa za 180 ce ne gre drugace.
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #85 : torek, 16.05.2006 : 13:09:18 »

Pasjo malo šolo sva končali, drugače je čisto pridna punca vleče pa še vedno ko kaj zavoha, in najbolj če zagleda kakšnega "kolega". Zadržati jo je pa misija nemogoče (trenutno ima približno 50 kg ali več, se morava na veterino it stehtat). Če ujamem pravi trenutek in jo parkrat potegnem nazaj, ko začne noreti, se umiri in točno ve, da tega ne sme, je pa težko ujeti pravi moment. Če ga zgrešim že nasledni trenutek jadram...
Ubistvu pa sem bolj mislila da bi se vse te debate okoli zatezne ovratnice preselile na eno mesto...
Mogoče to res spada pod šolanje...
lp
T.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #86 : torek, 16.05.2006 : 13:26:31 »

Če pa vleče pa ti ne preostane drugega kot da situacijo v kateri vlece ti zaznas in jo pred tem preprecis, pa ne s cukanje ali kaj, ampak recimo z njeno najljubso igraco ali priboljskom, skratka potrebno je najti nek nacin, da bos ti bolj privlacna od tistega vonja ali kolega ali kaj podobnega.
Logiran
Pehta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 124


« Odgovor #87 : torek, 16.05.2006 : 13:30:50 »

Tudi jaz sem imela ta problem. V bistvu še ga imam, ko je mojo pehto strah in ko je živčna(npr., ko gre mimo naju dosti tovornjakov in je gužva v mestu). Drugače mi pa hodi lepše, kot prej, ko je bilo res obupno.Meni so v pasji šoli svetovali zatezno ovratnico, pa ni nič pomagala-k večemu je samo  še škodovala, ker je bila pehta z njo samo še bolj živčna. Meni je pomagalo to, da sem spreminjala smer in da sem se z njo na sprehodu vsake toliko časa igrala. Ali sem mela s sabo igračko, ali sem pobrala vejo na katere je nora in jo s tem pridržala pri sebi. Saj pravim, pri meni stanje še zdaj ni popolno, ampak se izboljšuje. Saj enkrat bo, samo vztrajnost je potrebna.
Logiran
tissy
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #88 : sreda, 08.11.2006 : 15:19:50 »

.IMMAM 8 MESEČNO PSIČKO NOVOFUNDLANKO.NA SPREHODIH VEDNO FULL VLEČE. RES NENORMALNO.KO PRIDEM IZ SPREHODA KOMAJ PREMIKAM ROKE TAK ME BOLIJO.POVODCE GRICE KO NORA VSAK MESEC JI LAHKO KUPIM NOVEGA.
KAK JO NAJ ODVADIM TEGA?
HVALA ZA ODGOVOR

LP  tISSY
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #89 : sreda, 08.11.2006 : 15:29:59 »

Ko zacne vleci, se ustavi in pojdi naprej sele, ko neha vleci. Vlece, ker se ji mudi raziskovat okolico, lulat, karkoli... in ce se vsakic, ko zacne vleci, ustavis, bo hitro dojela, da tako nikamor ne bo prisla. Pa ne obupat po pol ure, to je treba nonstop ponavljati. Veliko srece!
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: vlečenje vrvice
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines