mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 13:09:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Razne akcije  |  Tema: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 13   Dol
Natisni
Avtor Tema: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...  (Prebrano 37546 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« : torek, 30.05.2006 : 14:26:25 »

TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN…..

Pozdravljeni, prijatelji Zavetišča Horjul in vseh zapuščenih, najdenih, izgubljenih … skratka brezdomnih živali širom po Sloveniji!
Zdaj se že kar dodobra poznamo, z nekaterimi samo preko pisanja na spletu ob reševanju tega ali onega kosmatinca, z mnogimi med vami pa tudi v živo, ko prihajate sprehajat naše varovance ali pomagate kako drugače.

Vsi smo si edini, da si naši zavetiški varovanci zaslužijo le najboljše. To jim v zavetišču Horjul poskušamo nuditi v največji možni meri, tako z vsakdanjo kot s posebno zdravniško oskrbo, z obilo razumevanja in vsakodnevnih poljubčkov, pa vendar pridejo trenutki, ko to ni dovolj, ko enostavno ne gre več krpati enega konca z drugim.

Zakaj zdaj to pisanje, ko pa statistične številke in imena v zadnjem času posvojenih psov in muck kažejo, da dobro delamo?
Res je, lepo se bere in lepo se sliši večina tistega, kar se nanaša na naše varovance. Imajo začasen dom, imajo hrano in drugo primerno oskrbo, predvsem pa naša srca in neizmerno ljubezen ter razumevanje tudi za tiste, ki jim je življenje v preteklosti pustilo hude pečate, ki jih težijo v sedanjosti in jih bodo težili v prihodnosti. Vseh živali se ne da oddati v rokih, ki jih narekujejo predpisi in dogovori, za vse brez izjeme, pa enako dobro skrbimo sedaj in bomo tudi v prihodnje - upamo, da še naprej tudi z vašo pomočjo.

Velike, male, bolj in manj kosmate pasje in mačje mrcine ostajajo, nekatere odhajajo v nove domove, predvsem pa ves čas prihajajo nove. Ko smo "prepolni", mora marsikateri revež ostati pred vrati, oz. mu poskusimo pomagati kako drugače. Včasih več kot to ne gre. Žal.

Potrebujemo več nastanitvenega prostora in  upanje, da nam bo tudi z vašo pomočjo uspelo nekoliko razširiti in obogatiti dosedanje bivalne prostore naših varovancev, ostaja. Še več, na vas se s tem pisanjem obračamo v želji, da bi nam po svojih močeh priskočili na pomoč, kot nam pogumno in požrtvovalno, a vendar nasmejani in optimistični, prihajate naproti ob vsaki posebni pasji ali mačji usodi. Ne potrebujemo ravno malo sredstev, tako veliko pa spet ne, da ne bi mogli s pomočjo množice naših in pasjih prijateljev v kratkem zbrati dovolj in tako še pred zimo ponuditi živalim, ki so tukaj in ki bodo še prihajale, dostojen začasni dom.

Dragi prijatelji, prosimo vas, da pomagate po svojih močeh, da na našo skupno stisko opozorite tiste, za katere menite, da bi nam bili pripravljeni pomagati. Vsakega prispevka se bomo razveselili, z vsakim bomo smotrno in varčno ravnali in naredili vse v naši skupni želji, da zavetišče Horjul postane še boljši začasni dom najdencem in zapuščencem, da bomo lahko še kakšnega več spravili s ceste, zabojnika, jarka... Zagotovo vsak od vas pozna vsaj enega, ki bi prisluhnil naši prošnji, v svojem imenu, v imenu svojih prijateljev, družine, in nenazadnje tudi podjetja, v katerem dela ali ga vodi. V ta namen smo pripravili dopis – prošnjo, v kateri se obračamo na prejemnika, da nam pomaga po svoji volji in svojih najboljših močeh. Ta dopis vam v original obliki (se pravi podpisan in požigosan) dostavimo kamorkoli, odvisno od dogovora. Kar morate storiti je le to, da kontaktirate mamo Repko/Xeno/Katarino na mail: afrikaner@siol.net, da se dogovorite za način prevzema tega dopisa. Sproti Vas bomo obveščali, kako poteka zbiranje denarja, kako skupaj sledimo »pregovoru« v naslovu :
Tolar na tolar, kamen na kamen – kužkom čimprej nov dom stalen!

S spoštovanjem in hvaležnostjo, Zavetišče Horjul
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #1 : torek, 30.05.2006 : 15:42:15 »

Živjo!
Kaj pa, če bi vsak od nas vaše originalno pismo, ki bi ga nam poslali ,naprej poslal kar vodilnim v podjetju kjer je zaposlen ? Saj slabšega kot to, da se ne odzovejo itak ne moremo pričakovati.Morda pa kapne kakšen tolar tudi s te smeri.
Kaj menite ostali?
l.p.
Jana
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #2 : torek, 30.05.2006 : 17:05:43 »

Za moje podjetje vem, da bi težko dosegla, da bi karkoli dali, lahko se pa dogovorimo, da pošljemo vaš originalni dopis v kakšno drugo podjetje, za katerega je veliko bolj verjetno, da bodo primaknili kak tolar. Stroške za znamko lahko krijemo mi.
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #3 : torek, 30.05.2006 : 19:20:40 »

To je pa res ideja. Nekaj uspešnih podjetij prispeva kakšno "malenkost" in bi se denar precej hitreje nabral. Sicer tudi mi "povprečneži" lahko prispevamo, vendar močno dvomim, da takšne zneske kot podjetja. Razen če se tukaj skriva kakšen miljonar  Wink , ali pa če jutri zadanem sedmico  Cool (no upam pa lahko ane  Wink ). Znamka pa tudi ni takšen strošek...
lp
T.
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #4 : torek, 30.05.2006 : 21:39:07 »

Ali lahko temu dopisu dodam se st. TR Horjul in posljem vsem svojim prijateljem s prosnjo za jurja. Jih je toliko, da bi se kar poznalo.
lp svrk
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #5 : torek, 30.05.2006 : 22:53:15 »

Bom poskusila  v podjetju kjer delam, da nakažejo kaj cekinčkov, upam , da uspešno, da mi rata....lp
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #6 : sreda, 31.05.2006 : 08:19:23 »

Sem rekla, da bom najprej malo prespala, pa potem kaj napisala  Grin...no, zaspana sem ravno toliko kot pred nekaj tedni  Tongue..
Če prevedem tale dopis(Katarina, hvala za objavo) v en tak razumljiv jezik  Tongue, moram do konca julija spravit pod streho še en objekt. Dva pesjaka bosta odprta, štirje zaprti. Z vodo, ogrevanjem, elektriko...kavčem  Smiley. Poleg tega se hkrati v hiši planira prostor, velik cca 20 kvadratnih metrov spremeniti v igralnico za mačke. Papirji so, pogodba o delu z izvajalcem podpisana, dela naj bi bila končana do 15. julija. O finančnem planu, ki naj bi spremljal ta projekt, me pa nikar ne sprašujte. Ker ga namreč ni...vem le to, koliko me bo stalo.
Mislim, da je pred dvema dnevoma enkrat ali dvakrat zagrmelo, pa mi je Lučka splezala v naročje, od takrat do danes je menda še nisem "izgubila"...papa le iz roke, ves čas hodi po tolažbo za ne vem kaj, 6 malih mačkov odpira gobčke, kot da so ptički....zunaj in v hiši...kamor pogledaš, nekdo nekaj potrebuje. Spala nisem že res dolgo normalno, se mi že dogaja, da ne vem, kje sploh sem. Včeraj sem bila v Topolšici pri vet., pa sem pozabila denarnico s sabo...prazen tank, nobenega dokumenta, pa me je Jana ven vlekla...hvala, šefica  Grin...skratka, po mojem rabim pomoč. Načeloma sem vajena tega, kar opisujem že zelo dolgo, so le obdobja, ko je lažje in tista, ko ni tako zelo lahko.
Torej, če bo kdo med vami lahko kjerkoli storil karkoli v opisani smeri....super.
Logiran

Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #7 : sreda, 31.05.2006 : 11:01:34 »

Stric je rekel pravkar, da rabimo deset kubikov 10cm siporeksa in tri kubike 5cm siporeksa. Najbrž kdo od vas ve, kaj to pomeni, meni ti kubiki prav nič ne povedo  Tongue. Pozna kdo koga iz kakšne takšne siporeks firme?
Logiran

Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #8 : sreda, 31.05.2006 : 11:13:26 »

Smetka a boste rabili kaj močnejše ograje?
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #9 : sreda, 31.05.2006 : 12:13:09 »

hmpf o siporeksu res nimam pojma, sem pa pomislila ob tem na kak Merkur, Obi, Maumax ali kako gradbeno firmo!  Huh

Sem pa tudi jaz že danes naredila domačo nalogo in preposlala apel za pomoč neki prijazni punci, ki obvlada te stvari... držimo pesti, da bo kaj efekta!

lp ostržka

Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #10 : sreda, 31.05.2006 : 12:26:27 »

Jejhata, pri nas gre zares!
http://www.moj-album.com/slike/1601452/pOUFLaBjMMbDfEiZ.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1601452/Rk_RtVSBnO4jSm6R.jpg

Se pa mudi. Se opravičujem, ampak sama sebe presenetim vedno znova...malo sem nora, se mi zdi, ko se takole mečem v ledeno vodo. Pol pa plavaj, če moreš  Tongue. V soboto in nedeljo bo že pozidaval, tako da če je kakšna možnost kje dobiti siporeks, ni prav dosti časa več...
Kar se mreže tiče, ograja ostaja, jo bomo pa rabili za vse pesjake. Ideja je, da bi imeli tudi zaprti dvojna vrata - ena mrežasta in ena navadna, ki jih po potrebi snamem in zaprti del postane odprti...
Logiran

Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #11 : sreda, 31.05.2006 : 12:39:05 »

Okej, res je panika  Cheesy. A še koga tko šraufa kot mene  Cheesy Grin?
Logiran

Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #12 : sreda, 31.05.2006 : 12:43:58 »

Ytong je podjetje v Zasavju, ki dela siporeks. Mogoča kakšna prošnja na njihov naslov? Jaz na žalost ne poznam nikogar ki tam dela, sem že mozgala in se zanimala, tako da če kdo drug mogoče koga pozna?

LPK
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #13 : sreda, 31.05.2006 : 12:50:24 »

Ytong je podjetje v Zasavju, ki dela siporeks. Mogoča kakšna prošnja na njihov naslov? Jaz na žalost ne poznam nikogar ki tam dela, sem že mozgala in se zanimala, tako da če kdo drug mogoče koga pozna?

LPK

A se točno tako imenuje? Na informacijah tega podjetja nimajo v registru, sem klicala.

lp, Katarina

Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #14 : sreda, 31.05.2006 : 12:53:55 »

Ups! Po temle je pa še mene mal zašraufalo! Ampak je od veselja, se mi zdi!  Grin

držim pesti za da se kdo spomni za siporeks na siporeks...

vesela ostržka
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 13   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Razne akcije  |  Tema: TOLAR NA TOLAR, KAMEN NA KAMEN...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines