mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 08:24:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 126 127 128 129 130 [131] 132 133 134 135 136 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1743913 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
ajka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


WWW
« Odgovor #1950 : petek, 16.11.2007 : 14:05:43 »

Se strinjam z ajko, a kaj ko muce ( in psi ) rabijo posvojitelje (!), nahranili in oskrbeli jih bomo že.
Kdo jih bo oskrbel in nahranil? Smetka, jaz, ti, kdo? To je ključno vprašanje Žana in ne v maloštevilčnosti primernih lastnikov. Tudi jaz bi raje videla, da zato poskrbi država, ker že tako ali tako pri vsaki stvari zaračuna davek zase. Dejstvo je, da je večina Horjulčkov danes še živa zaradi Smetke in nekaj pomoči, ki jo dobi od forumašov in ne zaradi občine in države ali zakona. Ne vem, da se moraš odločati ali boš šel v kino gledat en film ali boš ta denar porabil za s/k n-tega štirinožca oz. naj razmišlja raje takole dam psa ali mačko prvemu, ki pride (ker je itak tukaj čez 30 dni), pa ne bo treba meni financirat pa grem raje film gledat. Kar bo potem s to živalijo pa bo. Zame je adakta Undecided
Jaz mislim, da tako, če imaš vsaj malo rad živali ne moreš razmišljati, ker bi te razžrlo, ko ne veš ali je žival še živa oz. oskrbljena in s takim razmišljanjem lahko vodi zavetišče le robot brez čustev.
Vem, da se za vsakega najde primeren posvojitelj težava je v tem, da to največkrat ni mogoče v 30 dneh, kolikor jim trenutno namenja zakon.

Žana to ni napad nate ali karkoli drugega. Po eni strani razumem zakaj tako razmišljaš ampak s takim razmišljanjem ne prideš nikamor oz. greš korak nazaj. Problem je treba rešiti in gledati v globino.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #1951 : petek, 16.11.2007 : 14:21:05 »

žana,

s/k ni namenjena samo preprečevanju nezaželenih maldičev in vsega kar to potegne za seboj (beri post od pridne). Na 1. mestu so razlogi za s/k zdravstvene narave in če kdo vpraša zakaj s/k se mu/ji to tudi razloži. Torej zdravstveni razlogi.

In kakor sem že napisala - tvoj predlog pomeni korak nazaj - Horjul bi postal eno tistih, ki ohranjajo trenutno stanje in ga ne izboljšujejo.

In še moje osebno mnenje - raje vidim da je mačka evtanizirana, kakor necepljena in ne s/k skače naokoli, prenaša bolezni in proizvaja/zaploja številna legla, ki potem naokoli izginevajo ali pa širijo zadeve naprej - temu se reče poslabšanje stanja in ni v nobenem možnem aspektu v dobrobit živali. pika.

Ful me pa žalosti, da nekdo, ki spremlja forum, podpira zavetišče (verjetno ravno zaradi tega, ker horjul dejansko hoče kaj spremeniti kar se tiče v donosu živali in dan za dnem to dokazuje s svojim delom) in misli da razume pomembnost dela zavetišča, potem predlaga nekaj takega. Očitno pač vseeno ne razumeš.

Ravno zaradi tega ker Horjul dela zadeve kakor je treba, primerno oskrbi živali, evtanizira le z utemeljenim razlogom (poškodovane živali, ki jim ni moč več pomagati), nosi vse stroške  po 1 mesecu, izobražuje, in oddaja živali le primernim posvojiteljem, ima krizo. ker zakon to pač nalaga (ni nekaj kar smo si izmislili mi), ampak ne zagotavlja financ. Horjul mora - kot druga zavetišča, ki delujejo tako kot je treba (=se borijo za izboljšanje stanja z svojim delom) - tako nositi vsa možna bremena na svojih ramenih. In ja je kriza, če to nekdo počne sam, čeprav je tukaj izza ekrana veliko podpore.

Če ti gre pa v nos, da ne moreš posvojiti ne s/k mačke ali psa, pojdi potem v drugo zavetišče, ki takšnih (minimalnih) pogojev ne zahteva...ampak zraven tudi vedi, kakšno dejavnost podpiraš.

Lp, Maja
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #1952 : petek, 16.11.2007 : 14:42:04 »

In še to (kar bom napisala iz čiste jeze, zato Sleepy, ne me lovit na besedo Kiss):

berem v drug temah "evtaniziran bo zaradi tega ker je strošek njegovega bivanja v breme zavetišču?" pa da se evtanizira živali, samo zato ker se jih oddaja za not in se ne najde posvojiteljev....Pa kaj vam je? Kje je vaš, razum, logika, srce? Kje vse ste še videli pse po 3 leta v zavetišču, 2 mački na kupu z amputacijo tace, 2 psa, za katerih noge niso lastniki poskrbeli, ko je bil še čas??? Pa operacija repa mačke? Pa operacija učka mačke? Pa operacija tega in tega in tega....OBČINA TEGA NE PLAČA. Pa se vseeno izvajajo takšne operacije...ane? Vsaka žival je strošek in minus od dneva, ko pride v zavetišče, če hočeš zanjo poskrbeti res kakor je treba. A je bila katera zaradi minusa že kdaj evtanizirana?

In zdaj boste nekateri pametni in dejansko pljuvali po tem, ker se živalim nudi več možnosti kot pa samo - aha nogo ima zlomljeno = evtanazijo?  Kaj vam je folk...a ste sposobni kaj razumet?  A je težko razumet, da oskrba je, ni pa posvojiteljev...in živali večno ne morejo ostati pri Smetki. A je to tok narobe, da Smet pove to naglas, tukaj, javno? Ne, takrat je sploh noben ne vzame resno...se mora dret začet in z evtanazijo grozit da se kam kej zgane. Da vidite DA JE PROBLEM - tak splošen. Zakon nalaga ampak ne nudi.  In potem bi nekateri radi še pljuvali po tem. Zakaj? Ker se živali s/k? Ker zamerite Smetki da javno razglaša probleme/krizo? Ki itak vedno je, tako čisto btw. Meni se zdi pohvalno javno izpostavljanje, še posebno ker gre v dobrobit žival. Zdi se mi pohvala iskrenost (ali bi raje slišali, da je vse ok? Laži torej?). Izjemno pohvalna se mi zdi oskrba živali in vse kar zavetišče da čez da odda žival v primeren dom.

Dajte se ugriznit v jezik, preden pljunete svojo ozkoglednost sem gor. Žalostno res, do dna srca.

Smet, zbriši me, če ni ok.

Lp, Maja
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #1953 : petek, 16.11.2007 : 14:56:02 »

Ok, bom vedela da moram drugič 2x vdihnit...ker pisanje iz čiste jeze pač ne izpade dobro. ker pač nisem nesramen človek, včasih še celo preveč razumljiva. Ampak dajte res pomislit no, dajte razumet. Ni težko, res ne.

Lp, Maja
Logiran
žana
rad pišem
****
Sporočil: 311


« Odgovor #1954 : petek, 16.11.2007 : 15:21:26 »

"In zdaj boste nekateri pametni in dejansko pljuvali po tem, ker se živalim nudi več možnosti kot pa samo - aha nogo ima zlomljeno = evtanazijo?  Kaj vam je folk...a ste sposobni kaj razumet?  A je težko razumet, da oskrba je, ni pa posvojiteljev...in živali večno ne morejo ostati pri Smetki. A je to tok narobe, da Smet pove to naglas, tukaj, javno? Ne, takrat je sploh noben ne vzame resno...se mora dret začet in z evtanazijo grozit da se kam kej zgane. Da vidite DA JE PROBLEM - tak splošen. Zakon nalaga ampak ne nudi.  In potem bi nekateri radi še pljuvali po tem."

In kaj sem napisala jaz?  Srčno upam, da tole ne leti name. In moram reči, da me moti, če nekdo takole ven pade in se začne razburjat in omenjat stvari o katerih sploh ni bil govor, bo pa sedaj seveda sledil plaz odgovorov ravno na to pogreto in zopet načeto temo.
Nikomur nočem nič slabega, še najmanj Smetki in živalim.  Bilo je le razmišljanje, da včasih v življenju pač ne moremo imeti vsega in če se sprijaznimo s tistim malo manj veliko lažje živimo.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1955 : petek, 16.11.2007 : 15:25:53 »

Bilo je le razmišljanje, da včasih v življenju pač ne moremo imeti vsega in če se sprijaznimo s tistim malo manj veliko lažje živimo.

Kaj je to: sprijaznimo s tistim malo manj?
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1956 : petek, 16.11.2007 : 15:28:33 »

Hmm.. kako bi se reklo temu... nehigienično se mi zdi (tudi če nehote) širit prepričanje, da se tule zahteva "nekaj malo več". Imam že tako dovolj težav in se mi nekako ne da branit ves čas, da kako je možno, da toliko zahtevam.
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #1957 : petek, 16.11.2007 : 15:41:28 »

In moram reči, da me moti, če nekdo takole ven pade...

...

Bilo je le razmišljanje, da včasih v življenju pač ne moremo imeti vsega in če se sprijaznimo s tistim malo manj veliko lažje živimo.

Ven pade? Moram reči žana, da si po dolgem času spet ena (redkih), ki me je spravila ob pamet. In sicer zato, ker me preveva občutek, da tega ne delaš zanalašč, nečeš bit provokator, pač pa dejansko misliš, da je to kar pišeš dobro. Valda, da človek ven pade. Jst sem tudi, pa mam že več kilometrine za sabo kot Gargamelca, pa se tokrat nisem mogla zadržat in sem pisala s čustvi (ponavadi mi uspe to potisnit na stran).

In kaj misliš s tem "ne moreš imeti vedno vsega"? Kdo ne more imeti vsega? Misliš, da smetka vztraja pri svojih pogojih (ki so bdw, kot sem že povedala v skladu z zakonom in pravilnikom in nič več)? Da to zaradi sebe? Ali pač vse živali nimajo pravice imeti vsega? Ene (lepe, dolgodlake, pisane, male, pasemske) si zaslužijo kavč, "grdi" mešančki pa si tega ne morejo privoščit in se morajo zadovoljiti z manj? Al kaj? Ne razumem tvojega razmišljanja.

I
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #1958 : petek, 16.11.2007 : 15:47:00 »

Hmm.. kako bi se reklo temu... nehigienično se mi zdi (tudi če nehote) širit prepričanje, da se tule zahteva "nekaj malo več". Imam že tako dovolj težav in se mi nekako ne da branit ves čas, da kako je možno, da toliko zahtevam.

Smetka...jaz te razumem...

jaz "zahtevam" samo...samo....hhmmm...da naj moja varovanca dajo na toplo pozimi....pa da jih naj imajo radi...in da se zna zgoditi, da pridem na kontrolo....Pa sama sebi že pridem včasih naprej kot največja zloba na svetu..Ampak..kdo je tu zloben?? eh.....težke so te stvari...

Jaz samo upam..da bo več ljudi razmišljalo v dobro živali..tisti ki oddajajo in tisti, ki posvajajo...
Ne pa, da dobim klic...pa na drugi strani zaslišim" kam naj pridem po pesa?"

Logiran
žana
rad pišem
****
Sporočil: 311


« Odgovor #1959 : petek, 16.11.2007 : 15:53:40 »

Če bi tako razmišljala ne bi imela mešančkov, tako muc, kot psov, in to steriliziranih oz. kastriranih. Nebi bil zdajle moj fotelj zaseden, ker gor smrčita dve mački, npr.
Eh, ne da se mi več. Ob štirih mojima kužonoma pripada ta daljši sprehod.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #1960 : petek, 16.11.2007 : 15:59:04 »

In še to (kar bom napisala iz èiste jeze, zato Sleepy, ne me lovit na besedo Kiss):
hehe, ne bom!  Kiss nazaj

Sem pa že velikokrat (v različnih situacijah) rekla, da se pri nas, namesto da bi se nagrajevalo tiste, ki delajo dobro, rajši kaže s prstom na njih, ker so bojda nerealni, čudaki al kaj vem kaj, ki si drznejo pogledat ven iz povprečja  in so zato moteči.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1961 : petek, 16.11.2007 : 16:28:54 »

žana, površna komunikacije je meni osebno greh. Ne vem sicer, kateri po vrsti, ampak prav greh  Smiley. Vem, da ne misliš nič slabega, ampak vseeno bi rada izvedela, kaj je tisto nekaj manj.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1962 : petek, 16.11.2007 : 18:33:10 »

Morda še enkrat pojasnilo o s/k. Pravilnik od mene zahteva, da gredo s/k živali od tu oz. pričakuje, da najdem takšne skrnike, ki bodo to opravili kasneje, če je žival premlada za poseg ali pa je kakšen drug utemeljen razlog za to. Če odmislim, da je to itak v skladu z mojim osebnim prepričanjem, je to pravilo, ki smo ga kot družba sprejeli z zakonom leta 99, dodelali pa s pravilnikom nekaj kasneje. Tu ni več kaj za debatirat.
Logiran

jadrankaj
rad pišem
****
Sporočil: 426


« Odgovor #1963 : sobota, 17.11.2007 : 13:52:46 »

Zdravo Smetka,
mene pa zanima ena stvar - a so iz Postojne že začeli plačevati račune za "svoje" občinske živali?
Te lepo pozdravljam in vse kosmate zraven,
Jadranka

ps. Kako kaj kaže z dobrodelnim koncertom? Sem zvohala tel. od managerja od Gibonnija...še vedno aktualno?
Logiran
mavrica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #1964 : sobota, 17.11.2007 : 14:09:16 »

Polona postaja slavna. Že v Lei govorijo o njej! Cheesy

(poiščite v Novi številki Lee, v rubriki Živalske zgodbe)
Logiran
Strani: 1 ... 126 127 128 129 130 [131] 132 133 134 135 136 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines