mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:32:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1737395 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tejka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #15 : sobota, 04.03.2006 : 14:38:31 »

Živijo!

Sicer spremljam spletno stran mojpes.net že dolgo, vendar sem v forumu nova, zato bi rada najprej pohvalila Polono in vse, ki ji pri tem pomagate in polepšate življenje tolikim živalim!

Super se mi zdi tudi ideja o forumu in takšnemu načinu predstavitve živali, saj jih lahko na tak način bolje spoznamo tudi tisti, ki smo iz drugih koncev Slovenije in tako gotovo dobi nov dom kakšen pesjanček več! Tudi jaz vsak dan prvo delo preverim, kaj se pri vas dogaja novega in prav žal mi je, ker ne živim dovolj blizu (sem s Primorske), da bi lahko prišla pogosto k vam na pomoč. Upam pa, da bom imela kdaj v bližnji prihodnosti priložnost vas obiskati in spoznati tudi v živo!

Zanima me pa še nekaj v zvezi z nakazilom denarja za vaš azil - sem želela nakazati preko interneta, pa nisem našla podatka o sklicu, ki ga je potrebno napisati na položnico, sicer se je ne da vplačati...

LP, Teja

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #16 : sobota, 04.03.2006 : 15:16:46 »

Živjo, na obisk dobrodošla, kar pa se nakazovanja tiče, pa nimam pojma...jaz takrat, kadar mi noče sklica naprej spustit(samo datum, npr.), plačujem s plačilnim nalogom, namesto s posebno položnico...lp.
Logiran

_Bučka_
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 78


« Odgovor #17 : ponedeljek, 13.03.2006 : 20:34:47 »

Smetka,
a se lahko pride na obisk kadarkoli med vikendom? Mi lahko sporočiš telefon, da se najavim preden bi prišla? Sicer sem daleč stran od vas, ampak si res želim priti na obisk, da vidim, kako se imate. Pa še to me zanima, a bi lahko šel tudi moj kuža zraven, ali rajši ne. Sicer je zelooo prijazen do drugih psov in se z vsemi zelooo rad igra, še celo preveč rad Cheesy.

Lp, Maja
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #18 : ponedeljek, 13.03.2006 : 22:20:24 »

Kadarkoli, le pokliči prej na 051/30-44-35. Kuža naj pa raje ostane doma, nam veterinarsko-sanitarni red ne dopušča vstopa obiskovalcem zavetišča s svojo živaljo. Pridi sama, tule jih je toliko, da svojega nekaj ur ne boš preveč pogrešala  Wink.  Lp
Logiran

delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #19 : sreda, 15.03.2006 : 19:10:27 »

Pozdravljeni!
Kosem zvedela, da v zavetišču PERUN že po enem mesecu evtanizirajo živali sem se spomnila, da sem o vašem zavetišču slišala kar nekaj pozitivnih pripomb, zato se obračam na vas s prošnjo ali bi lahko iz zavetišča Perun vzeli živali k vam, kjer bodo imeli več možnosti, da preživijo.Saj pri vas jih ne evtanizirate dokler se jih ne odda, ali ne?
Lepo prosim za pomoč tem ubogim živalim, jaz jih k sebi ne morem vzeti, ker finančno in prostorsko več ne zmorem, imam namreč osem živali.Gospod iz zavetišča Perun se zgovarja tudi na občino. češ. da jih ne financira.Najbrž je v tem tudi nekaj resnice a vseeno bi morali v zvezi s tem zavetiščem ukrepati .
Hvala lepa in lepo pozdravljeni,Delavčeva
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #20 : sreda, 15.03.2006 : 19:18:22 »

Mislim, da je za to potrebno imeti kakšno pogodbo. Nekje sem prebrala, da je zavetišče polno  Undecided
S tem, ko bi začasno jemali te ubožčke k sebi ne bi naredili nič, "gospod" pa bi lepo naprej kasiral denar od občine. Zagotovo občina financira vse te ubožčke, če se mu ne bi splačalo imeti azila, ga ne bi imel. On tako služi!
Ti pa lahko povem, da se stvari s Perunom premikajo, upamo da na bolje. Najbrž se bo kmalu vedelo kako in kaj.
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 237


« Odgovor #21 : sreda, 15.03.2006 : 19:47:06 »

Delati bi bilo potrebno na spremembi zakona, kjer bi za začetek država morala poskrbeti za pse malo dlje, stimulirati z nagrado vsako oddajo in preverjati sproti, kaj zavetišča počnejo s psmi, kako se trudijo jih oddati...

Vsako zavetišče bi morali biti direktno pod domeno in kontrolo društva za zaščito žicvali kto podaljšano roko pravice, mojo željo po ustanovitvi policije za živali "animal cops" pa sem že tako izrazila.

Vsekakor bi se morala društva povezati, pridobiti nekaj "težkih" imen, da se pridobi na teži, potem pa lobirat.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #22 : sreda, 15.03.2006 : 20:12:42 »

Pozdravljeni!
Kosem zvedela, da v zavetišču PERUN že po enem mesecu evtanizirajo živali sem se spomnila, da sem o vašem zavetišču slišala kar nekaj pozitivnih pripomb, zato se obračam na vas s prošnjo ali bi lahko iz zavetišča Perun vzeli živali k vam, kjer bodo imeli več možnosti, da preživijo.Saj pri vas jih ne evtanizirate dokler se jih ne odda, ali ne?
Lepo prosim za pomoč tem ubogim živalim, jaz jih k sebi ne morem vzeti, ker finančno in prostorsko več ne zmorem, imam namreč osem živali.Gospod iz zavetišča Perun se zgovarja tudi na občino. češ. da jih ne financira.Najbrž je v tem tudi nekaj resnice a vseeno bi morali v zvezi s tem zavetiščem ukrepati .
Hvala lepa in lepo pozdravljeni,Delavčeva

Naj jaz odgovorim.....
Zavetišče Horjul je POLNO in da je v njem tako, da lahko slišite dobre stvari, se mora Polona PREKLETO namučiti, dobesedno čarati in res dati vse od sebe. Ja, res je, da tu živali po 30 dneh ne grejo v nebesa, pač pa počakajo naslednje jutro, pa naslednje, pa naslednje.... dokler se ne najde primeren posvojitelj, ki je te živali vreden. To pa je lahko po 60 dneh, po 90 dneh, različno. In vsak tak dan stane, hrana, oskrba, čas ipd. To pa se vpraša malokdo - koliko? Posledica tega, da so tu do posvojitve, je tudi ta, da je praktično stalno FULL HOUSE in več kot jih je, jih enostavno ne more biti, če se želi zagotoviti osnovnim pravilom.
Ostala zavetišča imajo donatorje, mestno podporo, sprehajalce, ki se skoraj tepejo med sabo, koliko psov bodo sprehodili, koliko hrane bodo donirali......zakaj mislite, da je Horjul tako zavetišče, da mu vse to prinese "dobra vila"? Ker je namreč tistih zelo redkih (hvala vam!), ki to počnejo, malo. Bistevno več ali skoraj večina z vseh mogočih koncev pa je tistih, ki jim sicer nikakor ni vseeno, pa razen prošenj, ki včasih mejijo skoraj na izsiljevanje, ne premorejo. Vedeti morate, da pretakati živali iz enega zavetišča v drugega, ali pa jih vzeti ven v začasno oskrbo, ker le tako lahko najdejo nov dom, pomeni vrteti se v krogu in za tistega, ki z njimi le in zares služi, le nov prostor - za nekoga, ki ga boste čez nekaj časa spet na vse pretege reševali na tak neprimeren način. Reševati je potrebno tam, kjer se vse začenja - občine in tako kot je rekla Puppa, naj bodo takšni, ki na tak način služijo, pod nadzorom društev.

Vsi skupaj bomo morali še veliko narediti, kajne?

lp, Katarina

Logiran
Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #23 : četrtek, 16.03.2006 : 08:30:44 »

Ker tudi sama večkrat obiščem zavetišče Horjul vam še jaz povem kako stvari vidim.
Najprej sem samo sledila forumu in si predstavljala kako je res to luštno, ko je tam pri Poloni prostor za namestitev zapuščenčkov in odnos do teh psov tak kot si ga zaslužijo. Ni bolšega, ko bom našla ali videla kakšnega ubožčka jo bom samo pokicala in ga bo odpeljala in potem bo vse lepo...
No, pa sem šla pred dobrim letom prvič gor, da sprehodim slepega Punčija, za katerega je Polona takrat še optimistično iskala dom. Že ob mojem prvem obisku mi je postalo jasno, da stvari niso tako enostavne, sploh pa ne rožnate.
Polonin moto je, da je potrebno vsakemu psu poiskati optimalno dober dom. Vsakega psa res dobro spozna in potem išče takšnega človeka, ki bo primeren zanj. NIKOLI ne da psa za na ketno, le redko pa da kakšnega za v pesjak. V tem primeru so pogoji zunanjega bivanja zelo strogo zastavljeni (dovolj prostora, redni sprehodi, dobra hrana...). Že ob tem ti postane jasno, da ji ni lahko najti posvojitelja, ker je na žalost ogromno ljudi, ki se nepremišljeno odločajo za posvojitve iz zavetišč. Ko bi vi vedeli koliko energije ji pobere samo to, da se ukvarja z ljudmi. Tistimi, ki kličejo za pomoč kakšnemu kužmanu in tistimi, ki bi posvajali. Njen telefon zvoni non-stop!
Potem pa so tu še živali, ki so pri njej nameščene. Večina jih je v zelo slabem psihičnem stanju, še več v slabem fizičnem. Pa potem so tu še tiste čisto vsakdanje potrebe vsakega psa (da se zleta, podela, nahrani...). Koliko dela je s tem, se z besedami težko opiše.
Potem pa je tu še en zelo pomemben faktor. Finance. Kdo bo vse te stroške pokril? Za živali, ki so pobrane iz območja občine, ki ima z zavetiščem Horjul sklenjeno pogodbo, pokrije osnovne stroške 30 dnevnega bivanja občina. Tu notri niso vštete sterilizacije, ki pa so seveda nujne, če ne želimo, da se zgodba z brezdomčki ponavlja v nedogled. Za ostale pse Polona presodi po lastni presoji glede na njene zmožnosti in glede na nujnost ukrepanja. Seveda v primerih kot je Ninkotov ne more reči ne, v premnogih pa pač mora. Ne gre drugače! Si predstavljate, da bi sedaj z vseh zavetišč pobirala pse, ki jih tam nočejo več oskrbovati, ker zane po 30. dnevih ne bodo dobili več povrnjenih stroškov ali pa da prevzame vse pasje nesreče, ki jih njihovi lastniki zapirajo na balkone, atrije in pesjake in za njih ne skrbijo zgledno...
Ne pride nikamor! Zelo kmalu bi lahko zaprla trgovino... potem bi pa izgubili možnost še ti, ki imajo sedaj srečo, da pridejo k njej.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #24 : petek, 17.03.2006 : 14:55:24 »

Ej, vi tam...tule jih je spet kar nekaj, ki potrebujejo vse mogoèe....sprehode, èohanje, operacije in prijazne nove domove. Dbrodošli, èe zmorete pomagati pri èem od naštetega.

OK, operiram psov še ne, pa tudi novega doma  Cry žal ne morem ponudit nobenemu več, sprehod al pa čohanje.... to pa bi šlo! Wink Kot kaže imam v ponedeljek opravke v Ljubljani, pa bi si nazaj grede lahko vzela kašno urico za čohanje in kašen sprehodek. Kako je torej s tem med tednom?
Aja, in kako do zavetišča..... pravzaprav kako sploh do Horjula? Sej sem že nejkje drugje povedala, da so jaz, orientacija in geografija pojmi, totalno nezdružljivi pojmi. No, vem pa kje je avtocesta LJ-KP. Wink
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #25 : sobota, 18.03.2006 : 08:57:21 »

Sleepy, ti kar pridi, tudi med tednom lahko, samo da se prej zmenimo za uro. To, da veš, kje je AC, je že skoraj vse, kar moraš vedeti  Grin...dol greš na Brezovici ali Vrhniki, če pa poznaš Lj, se pa lahko izogneš AC...hm, po mojem bo bolje, da pokličeš.
Logiran

kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #26 : sobota, 18.03.2006 : 11:15:36 »

Citat
To, da veš, kje je AC, je že skoraj vse, kar moraš vedeti 

Ja, ja, itak. Roll Eyes Sleepy pripravi si list in nekaj za pisat, ker ko bo Smetka zacela nastevat tiste vasi, pa levo in desno, ti ne bo nic vec jasno. Grin Jaz se danes sama ne bi nasla..... Tongue lp
Logiran

PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #27 : sobota, 18.03.2006 : 11:41:54 »

Ja, ja, itak. Roll Eyes Sleepy pripravi si list in nekaj za pisat, ker ko bo Smetka zacela nastevat tiste vasi, pa levo in desno, ti ne bo nic vec jasno. Grin Jaz se danes sama ne bi nasla..... Tongue lp

He he, jaz si sama sploh ne upam tja, če se slučajno izgubim in ni signala na gsm-u .....
Hecam se...saj Polona da dobra navodila, pri katerem drevesu je treba kam zavit Wink

LP!
Pika
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #28 : sobota, 18.03.2006 : 15:27:43 »

Sleepy in aska2005, pokličita prej, ne bo treba ne risat ne pisat. Ni tako težko.
Kajči...hehe...me prav zanima, kako hitro bi me našla, če bi koga s ceste snela v teh koncih npr.  Grin.
Logiran

kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #29 : sobota, 18.03.2006 : 17:05:52 »

Smetka, s telefonsko asistenco zelo hitro.  Wink lp
Logiran

Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines