mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 06:07:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Lastništvo psa  |  Tema: Stanovanjski zakon, število psov?
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: Stanovanjski zakon, število psov?  (Prebrano 57612 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #165 : sobota, 22.08.2009 : 11:30:43 »

katastrofa Shocked
a veljajo samo tisti psi, ki so prijavljeni na naslovu? Roll Eyes Tongue
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #166 : sobota, 22.08.2009 : 12:38:44 »

Po moje velja tako, da kjer je privaljen lastnik, tam bo tudi pes. Sicer pa nič ne piše, da mora biti pes lastniški, lahko je od prijateljev, a če je določen čas pristen se šteje, da je uporabnik.Problem boste pa imele z začasniki, ker vam bodo sosedje lahko ravnotako težili.

Logiran
BELA Tisa
rad pišem
****
Sporočil: 358


« Odgovor #167 : sobota, 22.08.2009 : 12:40:31 »

Pristen = prisoten
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #168 : nedelja, 23.08.2009 : 08:24:00 »

Ne dvigne mi velikokrat kakšna stvar pritiska, ampak tale pravilnik je pa od sile.  Angry

Kot sem ga razumela, sedaj ne bo odvisno od pogodbe o medsebojnih razmerijih oz. od sostanovalcev ali se bo za plačevalo za psa ali ne. V vseh večstanovanjskih stavbah se bo plačevalo dodatno čiščenje za PSE in upravniki bodo to delali avtomatično !!!!!  Shocked

Pa kje so našli ravno pse! Kaj pa mačke, sploh tiste ki hodijo not pa ven, pa tudi ptičje perje lahko frči vsepovsod! Pa nemoreš zmetati kar vseh psov v isti koš.  Kaj pa kadilci ko trosijo pepel povsod. Pa jaz tudi ne bom več plačevala za cel blok ampak le petino ker sem v pritljičju in nikoli ne uporabljam stopnišča do 5.nadstropja. Kaj pa če bi namestili števce obiskovalcev v posamezni enoti? Obiskovalci tudi svinjajo hodnik, in tisti ki so skor brez obiskov res niso dolžni plačevati za druge! Gospod minister v mojih očeh ste izgubili v so kredibilnost zaradi omejenega in docela pristranskega pogleda na obravnavano problematiko.

Pa kaj državo, ministra ali upravnika briga kako se stanovalci dogovorimo za plačilo čiščenja. Mi smo do sedaj lepo plačevali čiščenje na enoto, pa imamo tudi različno št. članov v gospodinjstvih, a smo se vsi lepo strinjali, da vsi različne pluse in minuse tako kompenziramo (eni imamo majhne pse v pritljičju, drugi velike pse v najvišjem nadstropju, eni hodijo večkrat na dan v klet, kjer imajo delavnico in smetijo, pri drugih si obiskovalci podajajo kljuke, eni stresajo drobtine čez balkon, drugi pozimi krmijo ptice.

Sicer pa plačam sedaj plačam 6 EUR čiščenja in če bo to obveljalo ga bom plačala 5,4  ker živim pač sama. Amak sam namen in ideja, da zaračunavajo za pse se mi zdi povsem zgrešena.

Če se bo našel kak junak, ki bo izpodbijal sprejeti pravilnik, sem takoj med podpisniki.

lp Tina

A dej no... Ti imaš pač srečo, da se lahko zmenite glede plačevanja stroškov... Nimajo pa vsi te sreče... Poznam primere, ko morajo lastniki psov v bloku za pse plačevati vse stroške, kot za osebo... čeprav nikjer ne piše, da so psi osebe (v nobenem zakonu)...v bistvu se jih pravno obravnava kot stvari... Tako da se mi ta pravilnik ne zdi tako slab...je pa res, da bi lahko šteli zraven tudi recimo mačke...
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #169 : nedelja, 23.08.2009 : 08:29:19 »

Tako da se mi ta pravilnik ne zdi tako slab...je pa res, da bi lahko šteli zraven tudi recimo mačke...

A da bi šteli zraven mačke pri stroških čiščenja skupnih prostorov? Moja dva mačka vidita hodnik samo iz transporterja, pa še to samo parkrat na leto, in ne vem, zakaj bi potem plačevala še za njiju.
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #170 : nedelja, 23.08.2009 : 08:36:27 »

A da bi šteli zraven mačke pri stroških čiščenja skupnih prostorov? Moja dva mačka vidita hodnik samo iz transporterja, pa še to samo parkrat na leto, in ne vem, zakaj bi potem plačevala še za njiju.
Ma ja sej ne vem... Edina škoda, ko niso vsi taki...in se mački sprehajajo po bloku in hodnikih... No pa sej mačk itak ni not v pravilniku...so pa psi, čeprav recimo tut moj pes ni umazal skupnih prostorov, razen ene 2x ko se je polulala, ko je bila majhna, pa še to smo itak spucali...
Ampak glavno je, da ne bo več treba plačevat stroškov za vodo enako za psa in za osebo in podobno...polovica stroškov čiščenja na osebo pa tut ni kak grozen strošek...
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #171 : nedelja, 23.08.2009 : 08:36:58 »

Zaradi tega pravilnika se razmerja v tistih blokih, kjer so odnosi kulturni in imajo tudi glede plačevanja stroškov za živali zadeve poštimane, se ne bo nič spremenilo. Nikjer namreč ni določenih denarnih ali kazenskih sankcij, če jih v skupnosti lastnikov stanovanj ne bodo upoštevali.

Bo pa ta pravilnik vsekakor v pomoč tam, kjer imajo težavne sosedske odnose in stvari ne zmorejo urediti (ja, tudi to se dogaja) ali pa tam, kjer so (tako kot v mojem bivšem bloku) od lastnikov psov zahtevali plačevanje celo dela stroškov zavarovanja bloka, ogrevanja itd.

Kar se tiče modrovanja o razliki o tem, v katerem štuku živiš... bolj kot je predpis natančen, več izjem bo izpuščenih in več bo možnosti za težave pri njegovem uveljavljanju.
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #172 : nedelja, 23.08.2009 : 08:44:58 »

Kar se tiče modrovanja o razliki o tem, v katerem štuku živiš... bolj kot je predpis natančen, več izjem bo izpuščenih in več bo možnosti za težave pri njegovem uveljavljanju.
To pa itak nima veze že pri plačevanju skupnih stroškov... ne moreš se izognit npr. plačevanju stroškov za lift, ker živiš v pritličju in ga ne uporabljaš...isto je s čiščenjem...
Ma za moje pojme končno en pameten pravilnik, ki bo vsaj dal pravno podlago za zaračunavanje stroškov, ne pa da so imeli nekateri bloki vse pošlihtano, drugje so pa služili s tem, ko je folk pač imel psa in jim zaračunavali, ko da bi pri njih živela še ena oseba...
Logiran
Urla
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 431


WWW
« Odgovor #173 : nedelja, 23.08.2009 : 09:58:04 »

Mnenja so pač različna, ampak jaz bom po novem prišla ceneje skozi. Trenutno mi upravitelj računa vsakega psa kot dodatno osebo za vse stroške in se bo potem kar poznalo. Čisto fer za vse pa po mojem ne more bit. Kdo bo štel, kolikokrat gre kdo po stopnišču in koliko obiskov ima? Bomo potem še gledali, kdo ima bolj blatne čevlje?  Shocked Razumem pa, da tistim, ki do zdaj niso plačevali nič, to ni prav.
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #174 : nedelja, 23.08.2009 : 13:17:45 »

Se boste smejali, ampak vam povem, da na vasi je pa tudi važno, koliko nas prebiva v hiši. Namreč, dajo nam smetnjak, velikost po izbiri. Praznijo nam ga na 7 dni in razmišljajo, da bi ga samo na 14(!).

In kako nam zaračunajo odvoz smeti. Me je skoraj kap! Sem pričakovala, da nam bodo zaračunali m3 velikosti smetnajka x število praznjenj na mesec (kot v Ljubljani). O, to pa ne! Zaračunajo nam po številu oseb, ki bivajo v hiši!

Zakaj že sem naročila najmanjši smetnjak? Odgovor: ker sem naivna trapa!

Zdaj samo še čakam, da bom morala prijaviti še število živali.

Pa preverjanje števila oseb, je to ustavno? Imajo komunalna podjetja pravico preverjati, koliko oseb živi na naslovu?

Še tole: zakaj z***** potrošnike? Ker je najlažje. Zakaj pa država ne zahteva, da nam mlekarna polni mleko v steklenice, prepove plastične vrečke, itd? Ker si ne upa! Raje gasi požar.

Tudi tole: pasje kakce pobiramo v polivinil vrečke. Kako pa se potem to razgradi? Bi morali uporabljati papirnate vrečke!?

No, tudi na vasi moramo pobirati kakce, ko se sprehajamo po travnikih, da boste vedeli. Potem jih, dobro spakirane v polivinil, odvržemo v navaden smetnjak. Ja, ni kaj, smo bio!!!!
Logiran
mabu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 135


« Odgovor #175 : nedelja, 23.08.2009 : 16:54:50 »

vis in nox, kolikor se spomnim še od takrat, ko sem še živela doma, je komunala vedno zaračunavala po številu stalno prijavljenih oseb v hiši. Vem, da sem mami morala močno težiti, da me je odjavila, da je začela plačevati manj ...
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #176 : nedelja, 23.08.2009 : 16:58:17 »

Očitno ni povsod tako, pri nas na Domžalskem se plačuje od volumna kante za smeti, suminčavi so le, če vedo, da je na nekem naslovu kako številčno gospodinjstvo, zahtevajo pa najmanjšo kanto.

Visova, zadnjič sem že Matiji rekla, tebi pa pozabila - če vama prav pride, vama dam eno zeleno kanto, tako kot jo že imata (Sulo, 240l). Mi smo z novim letom morali obvezno zamenjati barvo kante in zelena v Domžalah ni več dovoljena. Glede na to, da plačuješ po osebi, si torej lahko privoščiš tudi razkošje dveh kant Tongue
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #177 : nedelja, 23.08.2009 : 19:06:20 »

Še ena zelena kanta bi nam prav prišla, vendar ne vem, če je dovoljeno imeti dve. Ker praznenje zelene je kobajagi zastonj in smo že itak dobili večjo, to pa zato, ker imamo super ekološko greznico z miljon certifikati.

Čudna so pota občinarjev. Wink
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #178 : nedelja, 23.08.2009 : 19:08:51 »

No, javi, če se odločiš, da bi jo imela. Smiley
Logiran
šogunka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 222


WWW
« Odgovor #179 : nedelja, 23.08.2009 : 19:15:24 »

Zelena kanta je za bio odpadke?
V Ljubljani je dodatna kanta (120L) zastonj, po potrebi dostavijo tudi veliko (400L ali nekaj takega), samo gnjaviti jih je potrebno dovolj dolgo. Moj argument je bil to, da gre za hišo z vrtom in je veliko razgradljivih odpadkov. Sem pa imela izkušnjo, da mi je niso izpraznili, če kanta ni njihova tipska, tudi če je bila nastavljena poleg (razen, če sem zjutraj ujela smetarje in jih izrecno prosila)
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Lastništvo psa  |  Tema: Stanovanjski zakon, število psov?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines