mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 19:57:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Lastništvo psa  |  Tema: Stanovanjski zakon, število psov?
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: Stanovanjski zakon, število psov?  (Prebrano 57765 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #30 : ponedeljek, 25.04.2005 : 12:35:42 »

Kolikor vem morajo pogodbo podpisati vsi etažni lastniki. Če je eden ne podpiše, ne stopi v veljavo. Vkolikor ni možno sodeči dogovora, naj bi o tem odločalo sodišče v nepravdnem postopku.

Najbolje bo, da se o vsem skupaj pogovoriš z lastnikom stanovanja, ker je on tisti, ki naj bi pogodbo podpisal. Vkolikor za to pooblasti tebe, da ga zastopaš v njegovem imenu, naj ti da pismeno pooblastilo.

Vkolikor bi dejansko prišla vsa zadeva na sodišče, se mi zdi, da je zelo malo verjetno, da bi take omejitve šle skozi, še posebej glede na to, da si ti bila v tem stanovanju z več psi še pred podpisom pogodbe (razen če ti ne bi zatežil lastnik).

Kar pa se "smradu" tiče, je to na vsak način potrebno tudi dokazati. Tudi jaz sem imel težave zaradi "smradu" z našega atrija, čeprav redno pobiramo za psi, če se že tam podelajo, kar pa ni navada. Kadar je le možno, jih vozimo ven, še posebej, ko nastopi toplejše vreme. Seveda je prišla inšpekcija (celo brez moje vednosti), ki pa je ugotovila zadovoljive razmere in prav nobenega "smradu" ter lepo odšla.
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #31 : ponedeljek, 25.04.2005 : 12:45:41 »

Ali ste opazili, da največjo zgago in zdraho delajo v blokih ravno "penzjonisti"? Pa nikoli jim ni čisto prav... Huh
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #32 : ponedeljek, 25.04.2005 : 12:46:28 »

Pri nas je cisti mir glede tega (penzionisti). Smo jih fajn vzgojili. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
big guy
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 289


« Odgovor #33 : ponedeljek, 25.04.2005 : 12:53:25 »

Hm urša, mislim da je to takole:

ker gre za pogodbo med vsemi etažnimi lastniki določenega večstanovanjskega objekta, se morajo z njeno sprememo pač strinjati vsi lastiki etažnih delov tega objekta. Če med njimi do soglasja ne pride, o tem odloči sodišče v nepravdnem postopku...ki pa pri tem upošteva tako dejansko stanje, interese vpletenih strank, itd. in odločitev je lahko takšna ali drugačna. V tem primeru odločitev zavezuje vse.

Ker ti nisi etažni lastnik, bo podpisnik te pogodbe lastnik...v kolikor ni pooblastil tebe.

Kar se pa tiče tega da te vržejo ven...pa mojem te v skrajnem primeru lahko. Tebe kot najemnika namreč zavezuje pogodba o medsebojni razmerjih, ki si oz. jo je podpisal lastnik. V primeru kršenja dolžnosti iz te pogodbe oz. grobega kršenja pravil sosedskega sožitja (npr. kaljenje miru), lahko zoper lastnika sledi izključitvena tožba...kar pa je za lastnika že zadosten razlog za odpoved najemnega razmerja.

Moje mnenje...poskusi v dialogu s tistimi, ki najbolj godrnjajo najti ustrezno rešitev, jim pojasniti zadeve in predvsem poslušati njihove predloge za izboljšanje situacije...mogoče najdete kompromis. Upam da se bo stvar tudi drugače izšla v tvoj prid, saj imaš zelo cotkane pesote in je žalostno, da ljudje tega ne vidijo...

Pa še enkrat povdarjam: to je zgolj moje mnenje, ki izhaja iz mojega poznavanja teh predpisov in še zdaleč ni rečeno, da je 100% pravilno. Zato, če je kdo v teh zadevah bolj izkušen, naj ma prosim popravi...v kolikor pa boš imela res velike probleme okoli tega, pa se bom zate obrnil tudi na pravnega strokovnjaka (imam namreč to možnost), ki je eden glavnih tvorce Stanovanjskega zakona...

LP pa velik sreče s sosedi... Wink

Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #34 : ponedeljek, 25.04.2005 : 13:54:57 »

Ali ste opazili, da največjo zgago in zdraho delajo v blokih ravno "penzjonisti"? Pa nikoli jim ni čisto prav... Huh

Smo opazili ... ja, revezi nimajo vec kaj poceti, potem pa hodijo (oziroma se vozijo z dvigalom Wink ) po bloku gor in dol in opazujejo kdo ima kaj pred vrati, kdo ima kaj na vratih, kdo gre ven iz bloka, kdo gre v blok, kdo bi lahko bil tat, kdo ima ljubico, katera ima ljubimca ... za nekej so pa le koristni, ne ... hehe Wink


Big guy!

Hvala, ampak ali je etazni del nadstropje ali ne? Ker v nasem nadstropju imamo samo enega soseda, pa se ta ima rad pse! Ce je tako, potem bo verjetno vse v redu! Lastnik je pa ze sam rekel, da naj naju ne skrbi zaradi tecnob ... vedno so bile in vedno bodo!

Zmeniti s tistimi, ki jamrajo ... hehe ... pljunek v morje ... godrnjajo dokler se ne prestavijo v dvigalo ali pa kam drugam ... ni uspeha ... pes sodi ven in to je to!!! Do sedaj sem jo JAZ srecala le 1x, Karmen pa 2x!!!


Lp, Ursa
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #35 : ponedeljek, 25.04.2005 : 22:49:22 »

Ponavadi so sitni zaradi tega, ker jim je dolgčas. Če bi jim pa kdo ponudil psa, bi ga pa tkoj vzel za svojega in čez noč spremenili mnenje.

Če bom jaz kdaj tak penzionist me prosm dejte v penzion zraven pasjega zavetišča!!!!
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #36 : četrtek, 05.05.2005 : 13:50:08 »

Etažni lastnik ni lastnik nadstropja.
Pod etažno lastnino se šteje tvoje stanovanje,klet... in DELEŽ skupnih prostorov (hodnika, sušilnice, podstrešja....kar pač mate). In etažna lastnina je pol vpisana v zemljiško knjigo.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #37 : četrtek, 05.05.2005 : 14:04:28 »

AngSter! ... Hvala! Sem mislila vsi lastniki v enem nadstropju ... zgleda ni tako ... saj je MEDetazno ... hehe ... se pravi so to vsi lastniki v bloku! Wink


Da pa povem kaj sem izvedela kako gre glede tega zakona!

Ker gre to za izredni "sklep" (nima zakonske podlage!) ga morajo podpisati VSI lastniki (drugace ga lahko "sprejme" le sodisce, ce bi slo pa za redni "sklep", je pa za odobritev dovolj vecina (baje po kvadratih, ne po osebah - nisem pa sigurna)!


To je to! Upam, da drzi! Wink


Se pravi nam ne morejo nic, ker ne bomo podpisali ... na sodisce pa tudi ne vem ce bojo sli ... pa sigurno ne bomo edini!


Lp, Ursa
Logiran
majda
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 165


« Odgovor #38 : torek, 10.05.2005 : 20:25:43 »

sem iz Velenja in mislim ,da imamo pri nas njstrožji zakon v Sloveniji.Če se pes zunaj podela in ne počistiš za njim ali če je spuščen na krajih kjer ne sme biti spuščen te lahko kaznujejo z 40.000 sit,ja prav ste prebrali.Ker pa stanujem v bloku naj vam povem kako imamo glede plačevanja za pse.Pred 2 letoma smo stanovali v isti soseki samo 2bloka višje kod zdaj.Hišnik me je prijavil oz.psa kot osebo.In potem sem 2 leti plačevala.Ko pa sem spoznala še druge pasje lastnike sem zvedela da nič ne plačujejo.Potem sem se pozanimala kako je glede tega.V zakonu tega ni, lahko pa hišni svet sprejme takšen sklep samo morajo biti vsi lastniki 100procentni za.To sem hišniku povedala in me je odjavil.Sedaj v drugem bloku so hoteli da plačujemo pol leta za psa,pol leta pa ne.vendar morajo biti zopet vsi lastniki za--kar pa nikoli ne bo.Jaz sem predlagala,da plačujem samo za čistilko za eno osebo,vendar je zdaj že 2 meseca pa ni ne duha ne sluha.Če mislijo zaračunati kot osebo potem bom zahtevala-da plačajo vsi,ki imajo mačke ribe in tako dalje.Ne morejo mi prepovedati psa ker je tp vmešavanje v mojo zasebnost.Kolikor vem lahko imaš v bloku 2 psa.Drugače je moja psička čisto tiho ne laja in nikogar ne moti.Imam labija
LP.Majda
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #39 : torek, 10.05.2005 : 23:29:10 »

 Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked OOOoooooooo....

Vedno sem 'vedel' da je blok totalno sranje, ampak da je pa tako hudo si pa nisem mislil. Saj ja ne morem verjet! Če bi jaz moral živet v bloku, kjer bi mi sosta novalci krojili življenje, mislim da bi jih že nasljednji dan vse pospravil s tega podlega sveta.  Tongue

Hvala bogu, stanujem v lastni hiši, kjer si lahko omislim 20 psov, ne da bi za njih plačeval posebej vodo, elektriko, beljenje hahaha  Grin , in ne vem kaj še vse. Po mojem mnenju je to samo zavist sostanovalcev, da imaš ti nekaj več kot oni, plus to, da iz same žlehtnobe, za vse krivijo psa in v njem iščejo vse izgovore za tegobe, ki jih imajo v svojem življenju, skupaj z nižanjem svojih stroškom porabe vode in vsega, na račun ubogega psa. Za števce, ki merijo porabo vode bi pa tudi lahko že slišali, smo že leta 2005.
Logiran
majda
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 165


« Odgovor #40 : sreda, 11.05.2005 : 06:35:50 »

MIslim da tisti ki stanujete v hišah nimate težav z stroški.Vendar poznam kar nekaj sosek,kjer imajo hiše drugo ob drugem,in tisti ki imajo pse so z nekaterimi v večnem sporu zaradi laježev psov,ali ker se je njihov pes podelal na sosedovo zelenico.Nkateri so skregani in že par let ne govorijo.Tako,da tisti z hišami imajo spet drugačne pprobleme kot mi bločani.Pri nas je problem čiščenje pri vas pa lajež in kakanje zelenice.
LP.Majda
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #41 : sreda, 11.05.2005 : 07:02:27 »

Majda ... tocno tako je, kot si napisala ... ! Le da lahko enega od zakonov tretiras kot, da imas lahko na osebo 5 psov - zakon o zasciti zivali, ne 2!
Tudi hisni red ne more nicesar spremeniti - se ga drzis ali ne - iz stanovanja te tako ne morejo vrzt!!!

Tudi glede placevanja za "psa" sedaj vem, da zakonske podlage NI!!!!!!!!!!!

V glavnem ... kolikor se boste pustili! Wink

Mi naj bi ze vceraj dobili pogodbo v podpis, ampak je se kar kake pol leta ne bo - ker se jim nikamor ne mudi, ceprav je bilo v zapisniku zapisano .. do 10.5.2005 dobite vsi pogodbe v podpis oziroma lahko nanjo napisete pritozbe!
Imamo pa vsaj hisnika super in je poslusen za vse predloge, ceprav mi je rekel, da so na hisnem svetu predlog, da imas na stanovanje lahko 1 psa, ze sprejeli z vecino na hisnem svetu!!!!! Haloooooo ... potem sem mu pa se povedala po katerem clenu to ni mozno, ceprav je rekel, da stanovanjski zakon pozna!
Bomo videli - sekiramo se ne vec, ker ne morejo nicesar - razen ce se za tak "sklep" odloci sodisce!!!!!!!

Napisem se sem po katerem clenu kaj velja ... upam, da jutri!

Lp, Ursa
Logiran
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #42 : sreda, 11.05.2005 : 07:03:17 »

Ali ste opazili, da največjo zgago in zdraho delajo v blokih ravno "penzjonisti"? Pa nikoli jim ni čisto prav... Huh

Ja, kaj niso prisrčni? Grin In za povrh to ponavadi počnejo točno tisti, ki povzročajo v stavbi vlažno zatohlost, s tem ko svoje stanovanje prezračujejo na notranje stopnišče, ker se bojijo svežega zraka.
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #43 : sreda, 11.05.2005 : 07:44:32 »

LOOOl Grin Marjetka, kaj ti živiš v mojem bloku slučajno? Midva sva že dobila pismo v nabiralniku, da naj pozimi ne luftava stanovanja, ker je potem v celem bloku mraz in da se bo zaradi naju pokvarila peč v kotlovnici.... Grin Grin
Logiran
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #44 : sreda, 11.05.2005 : 08:13:07 »

Ne moreš verjet!  Grin Po mojem nismo sosedi, ampak gre kar za splošno značilnost. Sicer pa se mi zdi najboljše, da jih sprejmemo takšne, kot so, z vsemi prismodarijami vred. Če bi midve tekom dneva vdihnile tako majhno količino kisika, bi se nama najbrž tudi kisalo.  Cheesy
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Lastništvo psa  |  Tema: Stanovanjski zakon, število psov?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines