mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:42:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Lastništvo psa  |  Tema: Stanovanjski zakon, število psov?
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: Stanovanjski zakon, število psov?  (Prebrano 57425 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #45 : sreda, 11.05.2005 : 08:31:27 »

Kar verjemite, gre za splosno znacilnost! Pa ne pozabite, da je treba po prismojenem kosilu tudi stanovanje luftat in najlazje je to delat na hodnik. Grin Komaj cakam, da grem....tja, kjer sosedov sploh ni! Grin Cheesy

p.s. pri nas za pse nic ne placujemo, vecina sosedov jih ima rada, tisti, ki pa nos vihajo so pa nevredni mojega casa! Wink lp
Logiran

Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #46 : sreda, 11.05.2005 : 09:26:20 »

Kaja mene je kar groza živeti v bloku, pa se šele na frišno iz hiše preseljena.  Cry
Psa sploh še nimava, ker še urejava stanovanje. Upam pa da bova tudi na hitro sezidala hiško in nato odšla na svoje, ker bom imela cele dneve okna odprta... Wink, pa 5 psov se mi bo podilo po dvorišču Smiley
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #47 : sreda, 11.05.2005 : 11:26:49 »

Hmmmm, nekaj malega mi ni jasno. Torej ima lahko vsak, ki biva na ozemlju RS lahko v svojem gospodinjstvu največ 5 psov?? Ali to velja samo za tiste, ki  živijo v bloku? Cheesy
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #48 : sreda, 11.05.2005 : 11:49:26 »

Torej ima lahko vsak, ki biva na ozemlju RS lahko v svojem gospodinjstvu največ 5 psov??

Ne, ni to cisto to ... tako se lahko samo tretira zakon - ni pa nikjer napisano - 1 oseba lahko poseduje do 5 zivali - TEGA NI!!!

Pa ni na gospodinjstvo ampak na osebo!!!

Zakona o Zasciti zivali

Splosne dolocbe, 6. člen

V postopku za pridobitev predpisanega dovoljenja za opravljanje dejavnosti reje, prevoza in trgovanja z živalmi ter dejavnosti organizacije razstav, tekmovanj in drugih prireditev, kjer nastopajo živali, sodeluje tudi upravni organ, pristojen za veterinarstvo, za opravljanje dejavnosti reje rejnih živali tudi ministrstvo, pristojno za živinorejo, za rejo prostoživečih živali pa tudi ministrstvo, pristojno za varstvo narave, ki preverjajo, ali so ureditev bivališča, izbrana oprema, tehnologija in zaposleno osebje v skladu s predpisanimi pogoji

Za opravljanje dejavnosti iz prejšnjega odstavka tega člena se ne šteje: - ljubiteljska reja sobnih ptic, akvarijskih rib, okrasne perutnine in malih glodalcev; - oskrba posameznih nemočnih ali poškodovanih živali do usposobitve za vrnitev v njihovo naravno okolje; - ljubiteljska reja ali posedovanje posameznih vrst hišnih živali do pet živali; ne glede na to določbo je dovoljenje potrebno za rejo primatov, zveri, drugih prostoživečih oziroma nevarnih živali ter živali, ki izločajo strupe; - če tako določa drug predpis

.Z opravljanjem dejavnosti iz prvega odstavka tega člena se sme začeti šele po izdaji dovoljenja za opravljanje dejavnosti.



PS: Zato so se takrat tudi pri ge. Mocilnikovi prijavljali drugi ljudje, da jih je lahko imela doma vec kot 5 - po odvzemu mislim!!! Samo se vedno pravim - to je samo tolmacenje zakona!


Lp, Ursa
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #49 : sreda, 11.05.2005 : 12:18:47 »

Aha, no to mi ni bilo čisto jasno. Ok, hvala, toliko da vem.
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #50 : sreda, 11.05.2005 : 21:48:39 »

Pa ni na gospodinjstvo ampak na osebo!!!
Žal ne bo držalo. Tisti, ki so zaradi števila že imeli bližnje stečanje z inšpekcijo, vedo povedati, da se je ta obesila na hišno številko. Torej 5 psov na hišno številko. če jih imaš pa več, moraš pa registrirati dejavnost (voda na mlin preprodajalcem in šteparjem). Tudi zakon ni tu prav ekspliciten in ga lahko tolmačiš tako ali pa tako
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #51 : sreda, 11.05.2005 : 21:53:20 »

Če živiš v bloku je tudi 5 psov na hišno številko?
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #52 : četrtek, 12.05.2005 : 00:16:56 »

No saj se mi je zdelo, da je na gospodinjstvo.

Nadja ja, če je v hiši ena družina. Potem imaš pač eno gospodinjstvo, ali pa na hišno številko, povedano drugače, najbrž je VZ mislil tako v tem primeru. Ker meni je čudno, da bi bilo na osebo 5 psov v 1 gospodinjstvu, nemogoče.
Logiran
majda
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 165


« Odgovor #53 : četrtek, 12.05.2005 : 05:46:02 »

Tudi jaz nisem vedela da je dovoljeno imeti 5 psov Super.Sicer jih nikoli ne bom imela ampak je super.Nikoli mi ne bodo prepovedali imeti psa v bloku,ker potem se bom pa jaz začela buniti proti sosedom predvsem tistih ki povzročajo nemir ali pa mi kar tako gredo na živce.Potem bomo sklicali sestanek in jim prepovedali bivanje v bloku.ha,ha,ha,kako bi kaj reagirali.Potem bi se pa sklicevali na zasebnost in nedotakljivost.Na to se lahko sklicujemo lastniki psov.PRI MENI JE MALO SMOTANO,KER V BLOKU NI LIFTA IN HODIVA peš,tako da me ne ljubitelji psov gledajo postrani,rečejo zaenkrat še nič mogoče zato ker je psička reševalka.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #54 : četrtek, 12.05.2005 : 08:39:52 »

Žal ne bo držalo. Tisti, ki so zaradi števila že imeli bližnje stečanje z inšpekcijo, vedo povedati, da se je ta obesila na hišno številko. Torej 5 psov na hišno številko. če jih imaš pa več, moraš pa registrirati dejavnost (voda na mlin preprodajalcem in šteparjem). Tudi zakon ni tu prav ekspliciten in ga lahko tolmačiš tako ali pa tako

Ti lahko dam zapisnik inspektorja, ko je imela gospa doma 11 psov (prijava) - ampak je pisalo takole - ima 8 psov, potem pa nastevanje - ta in ta star toliko let, pa ta in ta star toliko, pa ta in ta star toooliko - skupaj jih je bilo pa 11 - pa noben podvojen!
In kaj mi je rekel gospod inspektor??? - ni zakona, ki bi ji prepovedoval imeti toliko psov - le cepljeni morajo biti - za to ima mesec dni casa!!!!!!!!!!


Evo, danes pa cleni, po katerih se kaj doloca!

Stanovanjski zakon

25. clen Stanovanjskega zakona - redno upravljanje - kar s stevilom psov nima veze!!!:

25. člen
(redno upravljanje)

(1) Za posle v zvezi z rednim upravljanjem večstanovanjske stavbe je potrebno soglasje solastnikov, ki imajo več kot polovico solastniških deležev.

(2) Za posle rednega upravljanja se štejejo zlasti posli obratovanja in vzdrževanja večstanovanjske stavbe, določitev ter razrešitev upravnika in nadzornega odbora ter oddajenje skupnih delov v najem.

(3) Obratovanje večstanovanjske stavbe po tem zakonu je sklepanje in izvrševanje poslov, ki so potrebni za zagotavljanje pogojev za bivanje in osnovni namen večstanovanjske stavbe kot celote ter za uporabo skupnih delov večstanovanjske stavbe. Za posle obratovanja se šteje zlasti zagotavljanje dobav in storitev za skupne dele, zagotavljanje dobav in storitev za posamezne dele večstanovanjske stavbe, če naprave večstanovanjske stavbe ne omogočajo individualnega odjema in obračuna dobav in storitev za posamezne dele, varstvo pred požarom in zagotavljanje drugih ukrepov za zaščito in reševanje, čiščenje skupnih prostorov, hišniška opravila, deratizacija in podobno.

(4) Vzdrževanje večstanovanjske stavbe po tem zakonu je sklepanje in izvrševanje poslov, ki so potrebni za to, da se ohranjajo pogoji za bivanje in osnovni namen večstanovanjske stavbe kot celote. Za vzdrževanje se šteje izvedba vseh del v skladu s predpisi o graditvi objektov ter zagotavljanje delovanja sistemov varstva pred požarom in drugih ukrepov za zaščito in reševanje.

(5) Za redno upravljanje se šteje tudi vgradnja dodatnih delilnikov, merilnikov ali odštevalnih števcev, ki omogočajo posredno določanje deležev za porabljeno toploto, toplo in hladno vodo v posamezni obračunski enoti v skladu s posebnim pravilnikom.



29. clen Stanovanjskega zakona - izredno upravljanje:

29. člen
(posli, ki presegajo okvir rednega upravljanja)

(1) Etažni lastniki odločajo o poslih, ki presegajo okvire rednega upravljanja večstanovanjske stavbe, s soglasjem vseh etažnih lastnikov.

(2) Za posle, ki presegajo okvir rednega upravljanja, se štejejo zlasti spremembe v razmerju med skupnimi in posameznimi deli, posebne omejitve rabe posameznih delov in skupnih delov, spreminjanje rabe skupnih delov in izboljšave, ki se ne štejejo za vzdrževanje večstanovanjske stavbe.

(3) Kadar se glede izboljšav iz prejšnjega odstavka ne doseže soglasje vseh etažnih lastnikov, lahko tisti etažni lastniki, ki želijo takšno izboljšavo, to izvedejo, če sami nosijo stroške izvedbe in če s tem ne ovirajo izvrševanja lastninske pravice drugih etažnih lastnikov.

(4) Če etažni lastniki ne dosežejo soglasja glede posla, ki presega redno upravljanje, lahko etažni lastniki, ki imajo več kot polovico solastniških deležev na skupnih delih, predlagajo, da o poslu odloči sodišče v nepravdnem postopku. Sodišče pri odločanju upošteva zlasti vrsto posla ter porazdelitev bremen in posledic za etažne lastnike, ki so poslu nasprotovali.

(5) Določbe prejšnjega odstavka se uporabljajo tudi za spremembo pogodbe o medsebojnih razmerjih.



Pri rednem upravljanju gre predvsem za vzdrzevanje .. pri izrednem pa predvsem za "izboljšave, ki se ne štejejo za vzdrževanje večstanovanjske stavbe"!


37. clen Stanovanjskega zakona:

37. člen
(vodenje in odločanje na zboru lastnikov)

(1) Zbor etažnih lastnikov praviloma vodi upravnik, lahko pa tudi etažni lastnik, ki ga z večino prisotnih glasov določi zbor, oziroma tisti, ki je zahteval sklic zbora.

(2) Zbor etažnih lastnikov veljavno odloča, če je na seji zbora prisotna takšna večina, ki se v skladu s tem zakonom zahteva za odločanje.

(3) Če predlagana odločitev ni sprejeta, ker na zboru ni bila prisotna potrebna večina, lahko zbor z večino prisotnih etažnih lastnikov po solastniških deležih sklene, da naj upravnik v roku največ 14 dni skliče ponovljeno zasedanje zbora.

(4) Vabilo za sklic ponovljenega zbora mora, poleg sestavin iz prejšnjega člena, vsebovati tudi opozorilo, da bo zbor lastnikov o predlogih, ki se nanašajo na redno upravljanje, na ponovljenem zasedanju sklepal z večino prisotnih etažnih lastnikov po solastniških deležih.

(5) Na ponovljenem zasedanju zbora se lahko veljavno glasuje o predlogih sklepov, ki so bili navedeni v vabilu za sklic in ki se nanašajo na redno upravljanje z večino prisotnih etažnih lastnikov po solastniških deležih.


... se pravi - vedina prisotnih na zboru lahko odloca LE o rednem upravljanju, ne o izrednem!!!!!!!


Ce sem se kaj ustela me prosim popravite! Preberite si cel Stanovanjski zakon - je dobro vedeti! Wink


Lp, Ursa
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #55 : četrtek, 12.05.2005 : 15:03:56 »

No saj se mi je zdelo, da je na gospodinjstvo.

Nadja ja, če je v hiši ena družina. Potem imaš pač eno gospodinjstvo, ali pa na hišno številko, povedano drugače, najbrž je VZ mislil tako v tem primeru. Ker meni je čudno, da bi bilo na osebo 5 psov v 1 gospodinjstvu, nemogoče.

Aha, potem je v bistvu 5 psov na gospodinjstvo, ne na hišno številko.

lp
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #56 : četrtek, 12.05.2005 : 15:19:41 »

V bloku naj bi bilo verjetno 5 na stanovanje (če se sosedje prej ne pobunijo).

linchaich, to je že res, da ti jih ne morejo prepovedat in v tem primeru, ki ga ti navajaš, je bil očitno tudi inšpektor kolikor toliko, ker zadeve ni predal kakšni drugi inšpekcijski službi, ki pa bi po zakonu od gospe zahtevala, da prijavi dejavnost oz. ji naložila kazen, ker te nima prijavljene. Psov namreč imaš lahko več, le dejavnost moraš prijaviti.
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #57 : četrtek, 12.05.2005 : 15:30:33 »

Čim pa želiš prijaviti dejavnost, smo pa spet naokoli, ker za to potrebuješ ustrezne pogoje, ki jih predpisuje ZZZŽiv, pa kakšen drugi tudi. Med temi pogoji pa sta sigurno dva:

1. da imaš ustrezen prostor in pogoje, ki jih zakon predpisuje (stanovanje kot tako sigurno ni)
2. da imaš soglasje sosedov za opravljanje dejavnosti

Seveda pride zraven tudi vodenje knjig, varstvo pri delu in vse ostalo. Manjka samo še kakšno zveneče ime firme, ARM2 d.o.o., recimo  Wink
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #58 : torek, 24.05.2005 : 09:09:31 »

No, koncno smo dobili osnutek pogodbe in hisni red!

Pise ... "ker se nekateri pritozujejo nad psi, je lahko na stanovanje le 1 pes"!!!!!

Jao ... "ker se nekateri" ... se dobro, da so to dodali, tako da bojo to kar lepo odstranili - ne to, "ker se nekateri", ampak 1 pes na stanovanje! Nimajo na podlagi nicesar to zahtevati!!!


Potem ... pavsalni znesek za psa je 6 EUR - a so nori?Huh? ... to naj bi bilo namenjeno za ciscenje ... ampak ... v nadaljevanju v hisnem redu pa pise ... za svojim psom moras pospraviti in pocistiti sam ... kaj ces potem placevati??? Sebe?Huh Bom hvala .. si bom nakazala na racun vsak mesec 6 EUR in bojo stroski psa poplacani .. ups ... 12 EUR, ker imam 2 psa Wink


No v glavnem ... "pritozba" je ze spisana ... tako da bomo cakali samo se na odgovor!


Je bilo pa se nekaj drugih napak, ampak nimajo veze s psi! Wink


Lp, Ursa
Logiran
xxxl
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 7


« Odgovor #59 : torek, 24.05.2005 : 13:41:46 »

... seveda še noben od vas ni omenil, kaj bi s tistimi, ki imajo po stanovanjih cele rastlinjake ... se pravi lahko me omejijo, da imam 1 psa (kakor je yo že povedala, ki je pravno gledano stvar) ... in plačujem za njega stroške kot za osebo ...  Cheesy
... če imam pa 35 "fikusov", ki jih zalivam na 10 dni ... po 0,5 l ... hmm ... se pravi 35x 0.5l= 17,5l ... pa to 3x na mesec ... se pravi to 52,5l na mesec ... hmmm ...  Undecided
... ali pa vsi tisti, ki imajo majhne pasme ... recimo sosed ima doma NO ... jst pa kaj pa vem golega kitajčka ... a je to tudi enaka poraba vode ...  Lips Sealed
... ali pa če ima sosed sina, ki trenira nogomet ... vsak dan ... drese oprat ... tuširanje ... itd itd ... in to bi on primerjal z mojim psom, ki ga stuširam 1x na 2 meseca ... hja ...  Angry
... meni so v prejšnjem stanovanju zaračunavali pavšal za pranje avtomobila ... cca 2.500 sit na mes. na 1 avto ... živela sva pa s sestro skupaj ... se pravi 2 avtomobila = 5000 sit ... jaz sem imel službeno vozilo in sem ga pral v avtomatski pralnici ... sestri pa fant pri sebi doma na dvorišču ... in ko sem odjavil pranje vozil in zavrnil plačevanje ... se je 1. oglasil sosed, ki je pral vsako soboto ... pa če je bil umazan ali pa ne ... a sem jih gladko malo odslovil ... pa naj me tožijo ... in me seveda niso ...  Grin
... nauk te zgodbe je ... postaviš se sam zase in naj ti dokažejo in ukažejo, če hočejo in imajo voljo, energijo, čas ... s sklepom sodišča ...  Cool
...  ker s takim tolmačenjem zakona se lahko sosedje spomnejo, da ti omejijo obiske na dom ... ali pa da ti jih zaračunavajo ... ker takrat porabiš več vode (za pranje kozarcev), stopnišče je bolj umazano, obraba stopnic, vrat, dvigala, elektrike itd itd ...  Lips Sealed
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  predpisi in dokumenti  |  Lastništvo psa  |  Tema: Stanovanjski zakon, število psov?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines