mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 16:04:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Mačja kuga
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mačja kuga  (Prebrano 32088 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #75 : sreda, 26.08.2009 : 21:55:01 »

 Cheesy Drage moje, vse vaše dobre želje so čudežne! Micka se sicer upira "pitanju", čeprav sem pogruntala en kar hiter in dober sistem (iz brizge si špricnem malo paštetke na karalec, potem ji pa tisto namažem na nebo in nema spasa, mora pogoltnit  Tongue ), nama je pa do sedaj ratalo kar 3/4 100 gramske paštetke porabit. Pa še eno skoraj triurno pavzo je imela vmes, ker sem morala še z otrokoma pa šolske potrebščine. Ona je bila sicer zadovoljna, da je imela mir pred mojimi brizgami in prsti, jaz pa vsa na trnih.
Pa še ena vesela: celo umivati se je začela po obrazku Cheesy (valjda, saj je dama, ne)

Kakorkoli obrnemo, tiste, ki se še odločate za človeške dojenčke, ne se bat ... mulci so mala malca proti temule  Grin resno!
Zato še enkrat dajem kapo dol pred vsemi med vami, ki iz meseca v mesec spravljate gor dudarčke, pa zdravite bolančke in imate še zmeraj zadosti energije za normalno funkcionirat.  Kiss Kiss
Logiran

Unikatne tablice in portretki
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #76 : sreda, 26.08.2009 : 22:20:50 »

oh ti mamaF, tale je pa čisto in izključno samo zate, evo: Kiss
Logiran
Oxer
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 917


« Odgovor #77 : sreda, 26.08.2009 : 23:19:12 »

Kapo dol tudi tebi.  Wink Kiss Marsikdo bi že zdavnaj obupal nad tole revico.  Kiss
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #78 : četrtek, 27.08.2009 : 00:01:03 »

Glukoza je v taki situaciji premalo, mačka rabi Dufalit pod kožo, da ne gredo jetra k vragu. Ampak dobro, če vsaj na silo nekaj poje in ostane v njej, najbrž ni tako nujno.
Logiran

mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #79 : četrtek, 27.08.2009 : 00:12:34 »

O, Smetka, hvala za informacijo. Kaj pa je Dufalit? A je to antibiotik (me zanima, da bom jutri lahko spet malo gnjavila  veterinarje)?
Ja, na srečo že od ponedeljka vse, kar popije in poje, ostane v njej. Res nič več ne bruha, pa tudi neke vodene, sploh pa krvave driske ni. Danes je po enem od obrokov naredila en tak čeden kupček "marmeladaste" strukture, sicer nekako sluzast, ampak krvi pa ni. A misliš, da bo Ok?
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #80 : četrtek, 27.08.2009 : 07:54:44 »

Pri kugi je treba preživeti deset dni. Teoretično (in žal potrjeno v praksi) si deveti dan že skoraj ok, deseti dan te pa ni več.
Dufalit je umetna hrana, rumena tekočina, ki peče kot pri norcih. Mački je ne marajo pod kožo dobit. Saj veterinarji vedo, kaj je to.
Logiran

mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #81 : četrtek, 27.08.2009 : 12:03:57 »

Evo, sva nazaj od dohtarja. Od danes naprej baje ne rabimo vec infuzije, naredili smo Fiv in Faids test - negativno, dobili antibiotike  za domov, vitamine - en B kompleks z dodatki in če bo stanje stabilno, lahko jutri ostanemo doma. Sicer se bomo pa še naprej pitali z intestinalom in piščancem in probali še dodatno kaj popit.
Sem povprašala po Dufalitu, tale dohtar mi je rekel, da je to "en tak "koktejl" poln vitaminov in ker res ful peče, dajo raje vitamine na drug način, ker tudi Dufalit ni čudežno zdravilo".
Sicer pa se tokrat ni tako vzorno obnašala - sva bila oba z vetom popraskana že zaradi ene injekcije, ko pa je vžgal strojček za striženje, da bi naredil malo plešice za testiranje, je začela pa sploh noreti, trma trmasta. In še celo pot domov je jezno tulila v avtu (saj ni čudno - smo brez klime in vsak dan 60 km je tudi njej tu mač).

Vsekakor pa imam namen v ponedeljek Micko pokazat še drugemu veterinarju - ta je v bistvu prav "moj" oz. Fickov, samo kot zakleto je ravno za ta teden odpotoval nekam v tujino in tako sem morala uporabiti pač tole kliniko, kamor me je v nedeljo zvečer napotil.
Zdaj pa veselo prst v konzervico in
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #82 : četrtek, 27.08.2009 : 22:50:16 »

nisem prepričana, če Impresan na virus kuge res deluje.

verjetno ne (bolj glive ipd), bolj ziher je kuhanje.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #83 : petek, 28.08.2009 : 00:31:07 »

... da nadaljujem - prst v konzervico oz. zmiksano vsebino vrečke RC intestinal, ki je je do sedaj zmanjkalo že kakih 75 g. Seveda še zmeraj po metodi "prst v usta", pa vendar. Lulamo tudi lepo, en čisto zadovoljiv "marmeladast" kakec temno rjave barve je tudi že ratal dopoldan, gospodična se vedno bolj pogosto umivajo Grin, zdaj je sploh vesela, ker nima več kanile v tački, in še največje presenečenje: enkrat popoldan so jo s sinom ravno prišla malo pokukat in sva videla, da se je odpravila proti skledici z vodo. najprej je malo zabodeno gledala vanjo, potem sem ji pa s prstom malo omočila smrček in ... Micka je začela sama piti!!! Sicer samo par požirkov, pa vendar - začetek je! Juhej! Sicer jo še zmeraj - za ziher - napajam z brizgo, ampak že ta majhen korakec mi je vlil še več upanja. Ej, samo, da ljubica začne z apetitom ovohavati hrano, pa bom najsrečnejša mama pod soncem Smiley Jutri spet kuhamo piščanca, bomo videli, če ji bo kaj bolj všeč kot vrečkice.
Za zdaj sem dobre volje Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #84 : petek, 28.08.2009 : 02:53:04 »

Mogoče bi bilo za probat tudi RC Baby cat paštetke. Kolegičina mačka, tudi na koncu z močmi zaradi virusa (sicer stara 3 leta in redno cepljena) je edino to.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #85 : petek, 28.08.2009 : 09:48:21 »

Hvala, Tecka, bom nabavila v ponedeljek še to. Sicer mi za zdaj svetujejo raje lažjo hrano (RC intestinal) in piščanca in po malem Recovery. Saj bo! Zjutraj, ko sem prišla k njej, me je čakala za vrati in se začela drgniti ob moje noge! Prede pa tako glasno in buca tako močno, da človek kar ne more verjeti, da je to še zmeraj eno drobceno shujšano bitjece, ki ga v kremplih drži kuga. Wink Vesela! Pa svežo vodo sem ji dala in je spet sama malo spila. Zajtrk sem ji dala sicer še v gobček, potemsem pa odprla novo vrečkico in malo vsebine zlila na krožniček in je kar nekam radovedno ovohavala. Borba se nadaljuje - 7. dan od prvega bruhanja (ki ga na srečo od ponedeljka ni več).
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Mišelinka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 322


« Odgovor #86 : petek, 28.08.2009 : 09:52:00 »

Borka mala, drži se še naprej!

 Kiss
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #87 : petek, 28.08.2009 : 13:50:34 »

Kako lepo je prebrati, da je pikica mala boljše  Smiley
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #88 : petek, 28.08.2009 : 21:47:13 »

tkole rečemo kle gor pr` nas, lej: ejga Micka - drš se!
Lepo vas je brat.  Smiley
Poljube vsem od cele vesele oaze88! Kiss
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #89 : sobota, 29.08.2009 : 10:38:29 »

Mačja kuga - 8.dan: spet imamo apodbudne novice! Smiley Micka je včeraj prvič, odkar je bolna, prav sama nekaj pojedla Cheesy. Čisto tako za probo sem ji poleg žličke "intestinala" dala še 4 briketke (njene RC kitten 36) - in lumpa je kar naenkrat stegnila vrat kot žirafa in brikete enega za drugim pohrustala! Paštetke pa niti od daleč  Huh , sem ji jo morala spet tlačit v gobček. Zvečer sem jo poskušala prefintirati tako, da sem na krožniček naložila prav mičkene kupčke intestinal paštetke, na vsak kupček pa položila briket. Potem sem jo pustila samo in čez nekaj časa pokukala v sobico. Briketki so izginili, kupčki paštete pa so ostali strokovno nedotaknjeni. Lumpa trmasta! No, včeraj nama je ratalo "pod kapo" spraviti eno 100 g vrečko Intestinala in za eno zvrhano žlico zmletega piščanca. Pa ene 100 ml vode po brizgi + kar je sama spila (čisto malo). Pa dve super duper čvrsti "klobasici" sta ratali dopoldan in šest kar fajn kepic od lulanja v pesku  Smiley
Danes zjutraj sem ji šla menjat vodo in jo za dobro jutro pocartala s petimi briketki, ki so spet takoj izginili Smiley
Zdaj me pa nekaj zanima: nekako sem prepričana, da je najbolj prav, da muca še kar nekaj časa uživa dietno hrano (torej vrečkice in paštetke Intestinal in pa kuhanega piščančka). Zdaj pa tole z briketki ... Kaj se vam zdi, ji  lahko dam še kaj RC Kitten briketov, ki jih imam itak doma in so očitno edina hrana, ki jo trenutno res privlačijo, ali so briketi v tem trenutku za njen želodček in črevesje še "premočni"? Zdaj - mislim, da ji tistih včerajšnjih 15 briketov ni moglo prav hudo škodovati - ampak imam občutek, da bi jih ona še kar jedla, če ji bi jih dala? Naj ostanejo samo za nagrado (po pitanju Z "dieto") ali ji jih lahko privoščim vsak dan malo več?

Še dva (al pa raje za rezervo tri, štiri) dni!
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: Mačja kuga
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines