mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 17:11:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku  (Prebrano 43215 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #90 : četrtek, 07.09.2006 : 13:45:14 »

Pardon za tale odvečni post.

Ja, saj sva hotele po svoje pa me šel za nama in me odvlekel nazaj...  Tudi tisto beseda je dala besedo ni bilo ravno res, ker se drugače sploh nisem imela z njim prepirati in sem hotela stran. Pa ni pustil.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #91 : četrtek, 07.09.2006 : 13:55:52 »

Samsvojmojster, hvala z info, kje kupit solzivec!

Na žalost že dolgo tuhtam, da bi ga morala nositi s sabo, èeprav k sreèi še nisem doživela napada na lastni koži. Jebiga, smo hotli Ameriko, zdej jo pa mamo! Sad

Ni problema,upam da ga ne bom jaz fasal od tebe,ce te bom nahrulil,ko bos imela psa nepripetega Smiley
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #92 : četrtek, 07.09.2006 : 14:10:35 »

5rca

ja potem pa res ne razumem, kaj je s tem človekom, če si se mu celo umikala, me pa zanima kako se obvlada pri svojem otroku. Shocked


LP.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #93 : četrtek, 07.09.2006 : 14:18:10 »

Ni problema,upam da ga ne bom jaz fasal od tebe,ce te bom nahrulil,ko bos imela psa nepripetega Smiley

He he he, pazte se me zdej! Bom oborožena.... Cool Cry
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #94 : četrtek, 07.09.2006 : 16:18:36 »

Lep pozdrav vsem!
Spremljam to temo že od začetka, pa ste vsi nekako že napisali kar sem sama hotela Wink vseeno pa se bom zdaj malo razpisala. Hja, fora z osebno je...fora Smiley Piše, da jo moraš imeti, ampak ne piše da jo moraš imeti vedno s seboj (to ni iskanje "lukenj" v zakonu, tako pač piše), je pa res da moraš imeti vedno pri seboj dokument po katerem te lahko identificirajo, kar je npr. lahko tudi potni list. Policist pa seveda mora biti objektiven in preiskati in oceniti situacijo v kateri se je sam znašel in glede na to bi moral upoštevati dejstvo, da je punca odšla na sprehod z psom - brez kakršnihkoli dokumentov, ker je šla pač hitro na sprehod - mogoče se je psu nujno mudilo na stran?, mogoče ni imela žepov, kamor bi jih lahko spravila - skratka upoštevati bi moral, da je šla "pač na sprehod z psom" in ji oz. njenemu fantu eventuelno dovoliti, da gre domov (ki je, če sem prav razumela, zelo blizu) iskat oseben dokument, v tem primeru osebno izkaznico. Če bi jo tip recimo napadel pred njeno hišo in bi poklicala policijo, te bi zahtevali oseben dokument, ji potem recimo bi ali ne bi dovolili iti v hišo po zahtevano? Verjetno bi ji. Če bi jo tip napadel v veži hiše, dvomim da bi ji pisali kazen da nima osebne (ki bi jo npr. imela v zgornjem nadstropju hiše), na podlagi dejstev, da moraš imeti oseben dokument vedno pri sebi (tudi če greš na wc Cheesy). To kar hočem povedat je, da bi policaj glede na situacijo lahko "prikrivil" malo svoje zahteve - ker to je njegovo delo: oceniti situacijo in ravnati v skladu z njo.

Kar se pa tiče fizične kontrole nad psom je stvar zakomplicirana - kakor sem razmela si psa držala za ovratnico, kar je zame dost velik dokaz fizične kontrole, v kakšnem "stanju (privezan/neprivezan) je bil pes prej, niti ni relavantno, saj se je tip začel znašati nad njo, ko je psa prijela. To je to. Zakaj se je začel znašati nad njo, pa ve samo on. Dejstvo je, da gre za napad na človeka, 5rco, ki ni z svojim obnašanjem ne izzivala, ne žalila, ne napadala nazaj. Če pomislim, kaj bi bilo šele, če bi jo njen pes branil...potem sem ziher, da bi na koncu še on tožil njo in zmagal.

5rca, če si kriva za stvari, katerih te bremenijo, se bo pokazalo na sodišču, definitivno pa nisi kriva za dejanje, ki ga je izvršila ta nič od ničegar tip. Noben, absolutno noben te ne sme fizično napadt, razen v samoobrambi. To je to Wink

Glavo gor punca, pa kaj se oglasi in poročaj o dogajanju ok?

LP vsem
Logiran
ModraPanda
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 170


« Odgovor #95 : četrtek, 07.09.2006 : 16:34:49 »

Kar se osebnega dokumenta tiče, vem da to ni tema ampak si ne morem pomagat, da nebi napisala. PO temu kar piše v zakonu ni potrebno imeti pri sebi nobenega dokument. Moraš imeti izdano ali osebno izkaznico ali potni list, nikjer pa ne piše, da jo moreš ves čas nositi s seboj. Ta zakon bi kršila, če je sploh nebi imela oz. če dokumenta nebi hotela pokazat, ne pa nebi mogla pokazat. Tko piše in pika, ni kaj filozofirat!
Logiran
arončka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 615


« Odgovor #96 : četrtek, 07.09.2006 : 16:49:02 »

Ob branju te teme se mi poraja eno vprašanje: je kdo pomislil, da je ta tip mogoče hotel izkoristiti situacijo, da pes ni bil privezan - napadel 5rco z razlogom, da bi izzval napad psa in izterjal odškodnino?
Logiran
mia
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #97 : četrtek, 07.09.2006 : 17:57:35 »

Hojla!
Ravno zdaj sem prebrala tole zadevo.Potem pa vidim da je 5rca iz našega konca.Meni se je enaka zadeva zgodila skoraj 3tedne nazaj na poti v Zajčjo dobravo.Zanima me kakšen je bil ta človek po postavi."moj" je zgledal kot trodelna omara star pribl.okoli 40-42 let ,velik tam okoli 180 cm.neslovenec in zelo agresiven.Napadel pa je fizično tako mene kot moje pse(mladiči stari 3,5 mesecev)kot nekega starejšega gospoda iz Polja,ki mi priskočil na pomoč.Tudi jaz sem klicala policijo,prišli so takoj ko sem omenila pse.Prijavo sem dala.Ampak tukaj se je tudi končalo.
Lp
MIA
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #98 : četrtek, 07.09.2006 : 18:47:57 »

Ker vidim da je malo bolj resno kot sem si mislil vam priporocam:
 nasproti gospodarca,sem ze opisal kje,tam kjer imajo solzivec,prodajajo tudi:
    elektrosoker v kombinaciji z solzivcem.En gumb je za solzivec,napadalca pospricas,da nic ne vidi,drug gumb je za elektrosoker,z drugim gumbom pa napadalca onesposobis do prihoda policije.Na tla menda vrze celo slona.Cena je 15 000 sit,bombice z solzivcem pa stanejo 2000 sit,ker se solzivec da dopolniti.Skratka za 15 000 sit dobite soker in solzivec ready to use.Upam da se meni kaj takega ne pripeti,saj jih tip ne bo odnesel tako dobro kot v vasem primeru .
lp punce poskrbite za svojo varnost in ne drezajte idiotov
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #99 : četrtek, 07.09.2006 : 18:52:48 »

Aja pa da ne bo pomote nimam elektrosokerja Smiley
Logiran
bolha2
odvisnež
*****
Sporočil: 871


« Odgovor #100 : četrtek, 07.09.2006 : 19:34:46 »

A se ne bi potem to smatralo kot uporaba orožja? Meni je ostalo v spominu, da je nošenje solzilca, elektrošokerja ali česa drugega (lahko tudi nunčaku, če treniraš borilne veščine) prepovedano. Po moje, če to uporabiš, si ti tisti, ki nastrada po zakonu in ne tisti pred komer si se branil. Samo toliko v opozorilo vsem tistim, ki se želijo "oborožiti".
Lp
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #101 : četrtek, 07.09.2006 : 19:47:58 »

nastrada tisti,ki jih fase Smiley , kdo pa je rekel,da je treba policijo klicati po temu ko ga ene parkrat streses,drugace pa obstaja silobran,ki je zakonsko dovoljen,kar v tem primeru bi srce lahko uporabila,ce bi ga stresla ali pospricala.Obstaja tudi pretiran silobran,vendar se potem odloca na sodiscu ali je dejansko slo za pretiran silobran ali ne.Po srcu sodec bi se ona dobro izmazala,tip bi pa pokasiral,kar si zasluzi.Drugace ti bom pa cisto odkrito povedal,trenutno imam dva solzilca kupljena tocno tam kjer sem povedal.Eden je na plinski osnovi,drugi pa je poper sprej.Da sem jaz v taki situaciji,bi celo flasko porabil na fuc.....ju , pol bi ga pa se s kolom mahnil,pa sem suh kot prekla,obenem bi poklical policijo in tocno to povedal kaj sem rekel.Ce bi bil pa prevec ustrasen bi pa samo celo flasko porabil in policaje klical.Zakoni so zakoni,ce pa ti lahko en idiot celo zivljenje spremeni zaradi njegove agresije,se pa ne bom sparal.V nobenega ne drezam,tudi noben vame ne bo.Fizicno mislim,jaz tudi psihicno ne drezam.Kar se tice zakona pa bodi sigurna da ne bos nic fasala,ce bos enega agresivca pospricala in potem poklicala policijo.Se ene parkrat ga brcni v lesnike,da si bo zapomnil.
Predvsem pa poskrbi za svojo varnost sele potem razmisljaj ali bos dobil kazen 10 000 sit za nosenje solzilca.Ali pa malo vec.Kolikokrat mislis da so mi policaji obrnili zepe?Nikoli.
Pa tudi ce bi mi.Placal bi tisto kazen in bi bil spet naslednji dan v army shopu in bi hodil varno.Se nasvet.Ko kupis solzivec,pokrovcek odbij doli,potem enkrat na kratko pospricaj v tla,samo tako da ga pripravis, ter da vidis kaksen curek ima.
Potem pa lepo na sprehod po tocno isti poti kot zadnjic Smiley
Logiran
bolha2
odvisnež
*****
Sporočil: 871


« Odgovor #102 : četrtek, 07.09.2006 : 19:54:27 »

No ja, če nosiš "orožje" si potem pripravljen na boj, zato ne vem, če bojo upoštevali silobran. Je pa na sosednjem forumu ena povedala, da je tipa v lešnike brcnila, ker ji je hotel torbico ukrasti, zdaj jo pa toži za fizični napad.

Naj kdo, ki obvlada zakone, pove kako je s tem, da ne bomo vsi forumaši pristali na sodišču. Grin SamSvojMojster pa kasiral ovadbo za napeljevanje h kaznivemu dejanju. Cheesy
Lp
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #103 : četrtek, 07.09.2006 : 19:57:05 »

hehehe se vas bodo vsaj agresivci bali in bodo susljali med seboj: ej stri dej pust tiste bejbe cist namiru!So ccist agresivne!
Smiley Smiley Smiley
Logiran
ModraPanda
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 170


« Odgovor #104 : četrtek, 07.09.2006 : 21:58:50 »

Mia ta tip ni bil ne tok velik ne tok nabit, bil je okol ja no 175 cm velik in bol suh, saj kolker se ga jaz spomnim in mel je cca centimeter dolge lase. Ampak dobro da veva, da tud v zajčji nisva več varni. 5rca je pobegnila na morje ampak boga reva, ko bo zvedla, da se po polju šeta še en norec, saj si še iz hiše ne bo več upala. Ne ta najin je bil definitivno suh. Ampak je na istem koncu kjer se je zgodil napad na naju še en stari, ki leta za vsemi psi, tko, da Polje res ni več varno očitno.

Drgač pa čist možno, da je tip probal izzvat napad psa. Sicer bi mu privoščila, da bi ga dobro zdelal en bulmastif, sem pa vesela, da sta najina psa odreagirala tako kot sta.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: vsi psi nezaželeni na vsakem koraku
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines