mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 07:44:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)  (Prebrano 46035 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ket
gost
« : sobota, 28.12.2002 : 12:17:19 »

:DBLOODHOUND ali tudi Pes svetega Huberta spada v VI. FCI skupino med krvoslede.Je pes , ki ima zelo izrazito razvit čut voha in s tem nagon sledenja in je sposoben slediti tudi nekaj dni staro sled;nima pa "ubijalskega nagona",saj ko "plen" najde,ga začne lizati in negovati.Po značaju je to miren,neagresiven  pes , ki se zelo lepo razume tudi v družinskem okolju ( po tej pasmi je nastal junak risank-PLUTON),je zelo igriv tudi z majhnimi otroki , in ima zelo visok prag potrpežljivosti v igri z njimi - ne poznam primera,da bi ugriznil.Je pasma,ki je primerna tako za zunaj,kot za znotraj,vendar zaradi svoje velikosti potrebuje precej prostora in pa kakor vsi ostali tudi gibanje.Glede nege svoje srednjedolge dlake je nezahteven,posvečati pa moramo pozornost rednemu čiščenju njegovih dolgih ušes in okolici oči zaradi povešenih vek,ki so značilne za to pasmo.

Pozivam ostale poznavalce te pasme , da nadaljujejo moje pisanje. Roll Eyes Huh
Logiran
Tonko
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 104


« Odgovor #1 : ponedeljek, 30.12.2002 : 22:02:27 »

Teja

Osnovna in brezpogojna disciplina,ki jo mora obvladati prav vsak pes za katerega lastnik trdi,da je vzgojen je seveda odpoklic.To je stvar vzgoje.No pri psih ,ki se pretežno uporabljajo med lovci za delo po krvni sledi je seveda klasičen odpoklic nemogoč in tudi nezaželjen.Prav bloodhoundi oziroma plutoni so seveda zaradi svojega  res posebno prijetnega karakterja nekoliko bolj poslušni pri odpoklicu,kar pa za "lovce"pomeni bore malo.No psi Sv.Huberta so resnično posebneži tudi pri odpoklicu ter zato precej bolj priljubljeni pri ne lovcih.
P.S.Sem pa prepričan ,da za odgovor veš sama.
Tonko
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #2 : petek, 17.01.2003 : 22:06:32 »

Citat

:DBLOODHOUND ali tudi Pes svetega Huberta


Po naključju sem zasledil zanimiv predlog za lepo slovensko ime te pasme : "vitez klapouhi" ali "klapouhec", tudi "preiskovalec" ali "policijski pes".
Legenda pravi, da je v 7. stoletju lieški škof in sloveči lovec sv. Hubert hodil s to pasmo na lov po belgijskih Ardenih. Zato velja po mednarodni kinološki razdelitvi za psa belgijskega izvora. Na "otok" ga je pripeljal Viljem Osvajalec šele leta 1066. Tu so z angleško pedantnostjo do konca razvili njegov Scherlock - Holmes-ovski  dar za izsleditev ljudi in divjačine.
Kakorkoli, ali ne bi bilo veliko lepše uporabljati slovenska imena  Cheesy

Mimo vseh težav
je življenje včasih pasje lepo.
(N.Maurer, Skorja dlani in skorja kruha, 1969)
Logiran
MissRap
gost
« Odgovor #3 : ponedeljek, 19.05.2003 : 14:20:20 »


Jaz bi rada vprasala koliko stane pes Sv. Huberta.
A sploh ima kdo v Sloveniji tega psa?
Hvala za odgovore.
pa pa
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #4 : sobota, 07.06.2003 : 11:52:38 »

Živjo,
Bloodhound spada med visokonoge goniče, ki potrebujejo tudi delovni izpit. Uporablja se ga za lov na visoko divjad, kot psa sledarja pa tudi kot družinskega psa.Zaradi njegovega nosu(pasmi je priznan najboljši nos na svetu-kar se tiče iskanja sledi),ga veliko uporabljajo tudi za iskanje pogrešanih oseb, pobeglih kaznjencev ,....Njegovo telo je narejeno za dolgotrajno delo na težavnem terenu, saj so sposobni najti sled tudi na asfaltu,ne glede na to , da so sledi stare nekaj dni.Po karakterju so zelo nežni,imajo visok prag tolerance,ne smejo biti agresivni.Posebno so navezani na lastnika.Občasno znajo biti svojeglavi.
Pasma je v Sloveniji malo razširjena, ne glede na to, da smo imeli leta 2001 celo leglo.Lovci pri nas ga skoraj ne uporabljajo za lov, poznam samo eno psičko, ki je v lovskih rokah in jo za to tudi uporabljajo.Po vsej verjetnosti je razlog za to tudi precej visoka cena psa.
Kar se pa tiče odpoklica, se strinjam s Tonkom, saj nevodljiv pes-takšen, ki ne obvlada odpoklica v lovišču nima kaj delati.
Prav tako mora odpoklic znati vsak pes, ne glede na to ali se ga uporablja za lov, sprehajanje po mestu, vleko sani,...
Res je, da je bloodhound tudi eden od prednikov basset hounda, v resnici so bloodhounda uporabili pri veliki večini goničev, zato ima veliko pasem 6.FCI skupine skupno značilnost podedovano po bloodhoundu- velika,viseča, žametnoodlakana ušesa.
LP Tjaša
Logiran
gubica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 16


« Odgovor #5 : ponedeljek, 05.01.2004 : 12:57:12 »

o pasmi vsekakor ne vem skoraj nic, vem pa, da me je prevzela, ko sem ga prvic videla v zivo. ce koga zanima, si ga lahko ogleda na rancu kaja in grom, nedalec od logatca. btw, prekrasen kraj za spocit oci in duso!
Logiran
Asterix
gost
« Odgovor #6 : sobota, 27.03.2004 : 10:01:10 »

Asterix :) Cena psov Sv. Huberta se giblje od 210.000,00 SIT navzgor. Dragi so zaradi svoje redkosti. Našega Asterixa smo v Celje pripeljali iz Hrvaškega Trogirja, ker v Sloveniji s poginom psice Hube ni več legel. Lep pozdrav in piši kaj. Diana in Asterix
Logiran
Asterix
gost
« Odgovor #7 : sobota, 27.03.2004 : 12:24:01 »

Bloodhound - Sv. Hubert  :) Asterix:

Kot lastnica psa te pasme, s triletnimi izkušnjami, vam lahko povem, da je pes izredno čustven, ne prenese nobene grobosti, zelo zameri in to pokaže z užaljenostjo. Pravzaprav ima zelo veliko človeških (pozitivnih) lastnosti. V prvi vrsti me je naučil, da se vse kar želiš od psa doseže z nežnostjo in strpnostjo. Ravno to je pri psih Sv. Huberta zelo pomembno, saj imajo zelo močno voljo in vsako stvar, ki jo naredijo, prej premislijo. Ko ti brezpogojno zaupajo in te sprejmejo, postaneta nerazdružljiva. Sprejeti ga morate, kot psa slednika in tudi, če vam slučajno na sprehodu "uide po sledi", ste si malo sami krivi, ker svoj pohod že prej nakaže. Če ste to zamudili, le hitro pot pod noge in pridno za njim. Nikoli k sreči, ne gre predaleč, saj ga ustavi zanimanje, če ste še za njim. Nikjer še nisem zasledila, zato vam povem, da izredno glasno smrčijo, ko spijo - mene osebno to zelo pomirja, saj potem vem, da mirno spi. Je pa hecno, če ga imate v pesjaku, saj lahko mislijo, da ste kazensko tja prestavili svojega soproga. Zelo se slinijo, vendar le takrat, ko so razburjeni, če ob njih jeste ali če so na sledi. V kolikor imate še kakšna vprašanja, rade volje odgovorim, saj se vsega kar bi vas utegnilo zanimati ne spomnim. Recimo, ker izredno voha naš Asterix ne mara tablet, proti glistam. Med hrano jih noče, zato sem iznašla sistem: v košček posegne salame zavijem tabletke in mu jih rahlo potisnem v grlo, dvignem mu glavo in ga pobožam po grlu, da pogoltne ha - pa smo ga. Lepo se imejte od vašem kužku.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #8 : torek, 14.09.2004 : 14:17:59 »

LP!
Luštne slikce! Sama sem imela čast spoznati  2. mesečnega mladička, prejšno soboto v Lescah. Malega Hipija smo uspeli celo poslikati. Meni se zdi ta pasma izredno zanimiva in pred davnimi leti sem bila nad njimi tako navdušena, da sem ga imela namen celo nabaviti. Ko pa sem ugotovila, da so izredno mirnega in občutljivega karakterja in še lovski psi povrhu sem se raje odločila za nemško dogo. Škoda, da so tako maloštevilčno zastopani pri nas.
LP,Miša
Logiran
manetka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #9 : torek, 14.09.2004 : 20:23:11 »

Ojla!
Res je psička Ruby mirnega karakterja, precej družinsko primerna, ravno plašna se mi ni zdela, v vseh treh dneh, ko smo bili skupaj pa je zalajala samo 2x.
Je pa izredna plavalka, v vodo skoči kar iz pomola, se kar precej potopi, ko kar naenkrat zagledaš glavo z velikimi ušesi, ki se dviga Grin
Res dobro se je razumela z naša bernko Leylo, bili sta zelo nerazdružljivi, res pa je da sta se srečali že v rani mladosti in se tako poznata že precej dolgo.
Psička je res ena redkih tukaj v Sloveniji, lastniki so jo pripeljali iz Brna. Sedaj je stara okrog 13 mesecev.
Mene je izredno presenetila njena trmoglavost, zelo rada namreč pokaže, da bo ona glavna, tako da je pri njeni vzgoji potrebno po mojem mnenju kar precej potrpežljivosti. Zelo pa je tudi telesno močna, tako da porabiš kar nekaj energije, da jo obvladaš, če te ima namen kam potegniti.
Missa o tem mladičku Hipiju vem nekaj, njegov lastnik si ga je zelo želel menda, ker pa niso doma vse glave bile istega mnenja pa da je menda moral oddati naprej. Dva dni sta bila celo skupaj z Runby.

Mogoče veš kdo ga ima sedaj?

LP
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #10 : sreda, 15.09.2004 : 06:41:44 »

LP, Manetka!
Nisem preveč spraševala od kod so. Glede na to, da so tolkli čisto po štajersko, predvidevam, da iz Mb ali okolice.
Zjutraj so ga imeli pri sebi. Potem ga je imel neki gospod in ko so odhajali, so ga imeli zopet isti ljudje. Predvidevam, da so bili vzreditelji. Meni se je malo zasmilil s tistimi žalostnimi očmi in dekletce, ki ga je na koncu razstave pazila ni bila ravno primerna družba zanj. Sem mislila, da je povpraševanje po tej pasmi večje kot je ponudba. Očitno ni tako. Če bom uspela nažicati slikco, jo prilepimo.
LP,Miša
Logiran
pikola
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 11


« Odgovor #11 : četrtek, 16.09.2004 : 09:21:45 »

Meni je tudi zelo všeč ta pasma in me zanima če jih je res tako malo v slo in če bodo kakšna legla?
Logiran
manetka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #12 : četrtek, 16.09.2004 : 11:26:02 »

Pikola pred kratkim je bilo leglo v Celju, od koder prihaja zgoraj omenjeni Hipi.
Drugega pa jaz ne bi vedela, na Ruby so čakali več kot leto, potem so našli leglo v Brnu. Kjer mislim, da je prav psarna oz. imajo dve psici.
lp
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #13 : četrtek, 16.09.2004 : 11:56:25 »

Moram priznati, da sem si ta vikend napasla oči na Bloodhoundih na Češkem,kjer so imeli specialno razstavo.Mi smo se udeležili specialke bassetov,ker pa to specialko vedno prirejajo skupaj z Bloodhoundi,bi bilo to maso udeleženih pripadnikov te pasme na istem prostoru precej težko spregledati.Videla sem nekaj resnično dobrih psov,presenetilo pa me je število t.i.črnih bloodhoundov(psi z izrazito močnim črnim plaščem in črno glavo).Vsekakor imajo Čehi dovolj pripadnikov te pasme,ki jih z velikim veseljem pokažejo na razstavah.Na žalost je v Sloveniji ravno nasprotno.
LP
Logiran
pikola
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 11


« Odgovor #14 : ponedeljek, 20.09.2004 : 07:06:33 »

Hvala!

Pa bo še kakšna specialka v bližnji prihodnosti v kateri od naših sosednjih držav?
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Pes sv. Huberta - Bloodhound (Chien de Saint-Hubert)
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines