mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.05.2025 : 22:19:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 148 149 150 151 152 [153] 154 155 156 157 158 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 443179 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546

« Odgovor #2280 : sreda, 05.10.2005 : 13:06:52 »

Moon, ne sekiraj se, standard je fleksibilen in Mishko NIMA pinčaste glave!
Bom kopirala standard:
Citat
Skull : Well rounded apple head ( a characteristic of the breed) preferably without a fontanel although a small one is allowed.
Stop : Well marked, deep and broad as the forehead is bulging over the set-on of muzzle.
Muzzle : Short, straight seen from side, broad at set-on, tapering towards the tip.
Na kratko.. jabolčna glava je značilnost pasme, raje brez fontanela oz. naj bo čimmanjša. Stop mora bit izrazit, kratek gobček.

Pa so tu še hujše napake:
Citat
SEVERE FAULTS
•Narrow skull
•Eyes small, deep set or protruding.
•Long muzzle.
med katerimi je tudi dolg gobček

Standard je kopiran iz www.fci.be.

Sicer pa je tandard dokaj fleksibilen in si ga vsak pač razlaga po svoje. Nekomu je lahko smrček dolg, ko je drugemu ravno pravšnji... Sicer pa ja, Sassy zelo ustreza standardu.

Lp, Mojca

PS: meni je Mishko všeč, pa čeprav nima tipične jabolčne glavice Wink! Ima pa druge svoje šarmerske sposobnosti.
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #2281 : sreda, 05.10.2005 : 14:11:43 »

http://moon-cm.moj-album.com/slike/1062063/twRQe07Okwi5ZWZp.v.jpg
tlele se ga vid .. =)
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #2282 : sreda, 05.10.2005 : 16:31:53 »

Mishko je faca v vsakem primeru  Wink. Sassy in Coco pa sta po moje tisto najbližje temu, kar sodniki radi vidijo. Billy je verjetno nekaj vmes, ker ima malo daljši nosek kot Sassy pa malo krajši od Mishkota.
Danes je gospod pojedel vse brikete in še čakal ali bo kaj padlo  Grin Smiley ..... očitno se splača vztrajati!! Res pa je tudi, da sva z mami odšli po kostanj v gozd in je letal sem in tja kot norec. Sem opazila, da če ne gremo nikamor je popolnoma depresiven......

lp
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2283 : sreda, 05.10.2005 : 17:46:56 »

A je ze kostanj Cheesy Samo da neha dezvat  , gremo tudi mi..
Logiran
big guy
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 289

« Odgovor #2284 : sreda, 05.10.2005 : 23:10:22 »

Sib, tipov čivave je res več- delita se na obliko glave, čeprav je v standardu priznana le "jabolčna glavica"- lepo okrogla, s kratkim smrčkom in izrazitim stopom. Sta pa dva tipa čivavic:
-nerodovniške (ki po večini ne ustrezajo niti minimalnim pogojem standarda: sso prevelike, ponavadi mešane s pinči, kar se jim tudi pozna- tako karakterno kot vizuelno)
-rodovniške, ki so vsaj v Sloveniji zelo lep odraz standarda in tudi karakterno prave čivavice
Ne rečem, če kupujete v tujini potem se pozanimajte malo bolj kje kupujete, pri naših psarnah pa so čivave res prave čivave.

Hah, pa smo spet pri standardih...mislim da standarde že vsi poznamo, pa vendar... ne morem mimo zgornjih navedb, ki se meni zdijo kar malo iz trte izvite in zavajajoče: čivava je čivava in ne obstaja več tipov čivav, sploh pa se čivave po tipu ne delijo na rodovniške in nerodovniške(!?). O karakterno pravi čivavi pa po mojem lahko govori le nekdo, ki jo ima...

LP
Logiran
Staša
rad pišem
Sporočil: 326

« Odgovor #2285 : četrtek, 06.10.2005 : 08:29:26 »

Staša, mi imamo 90x90 cm podstavek za rože- je nižji od mačjega vcja pa večji. Meni se zdi bolj enostavno- na dolgi rok, ker:
-ko se Geri polula se mivka strdi v kepo in vzamem samo tisto ven, kakce prav tako poberem
-očistim takoj saj nič ne kaplja Smiley
-celoten vece očistim samo nekajkrat in ne vsakič ko opravi potrebo
-praktično je ko nas ni doma in gre lahko Geri npr. večkrat lulat brez da bi hodila po mokrem (papir..) Po par minutah je lužica namreč že suha in strnjena v kepo
Ne vem, nama in Geri se zdi zelo vredu. Praktično, higjenično... če vam papir odgovarja potem je tudi vredu. Ko pa pes odrašča so lužice vedno večje Wink. Mi v Ljubljani velikokrat prakticiramo ta vc. Doma pa tudi ko je sneg ga odstranim iz dela trave in gre lahko potem tja.

Aja, jaz sem si predstavljala, da je manjša površina ... sliši se vredu, ampak Masha se je zdaj navadila na papir, kar je super, če kam greva, ker prav tako ni problemov - če mora iti na potrebo, jo opravi na papir, ne glede na to, kam ji ga nastaviš. Kar se higiene tiče, je pa morda pesek res bolj praktičen ... Bom še razmislila.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2286 : četrtek, 06.10.2005 : 10:41:50 »

Citat
čivava je čivava in ne obstaja več tipov čivav, sploh pa se čivave po tipu ne delijo na rodovniške in nerodovniške(!?). O karakterno pravi čivavi pa po mojem lahko govori le nekdo, ki jo ima...
Seveda je Čivava ena in edina, ampak neki standardi pa morajo bit pri vseh pasmah. Drgače bi šla pa vzreja v tri krasne..... parili bi bolane, netipične, prevelike, agresivne, itd. Potem pa Čivava dejansko ne bi bila več to kar je. Glede Apple head in Deer head je pa tako, da se prve pač bolj približajo standardu, kar pa ne pomeni da je Deer head kaj slabši družinski ljubljenček  Wink...... samo če imaš namen razstavljati, bo morda malo manj uspešen.

lp
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2287 : četrtek, 06.10.2005 : 15:28:25 »

Seveda je Čivava ena in edina, ampak neki standardi pa morajo bit pri vseh pasmah. Drgače bi šla pa vzreja v tri krasne..... parili bi bolane, netipične, prevelike, agresivne, itd. Potem pa Čivava dejansko ne bi bila več to kar je. Glede Apple head in Deer head je pa tako, da se prve pač bolj približajo standardu, kar pa ne pomeni da je Deer head kaj slabši družinski ljubljenček Wink...... samo če imaš namen razstavljati, bo morda malo manj uspešen.

lp
Seveda ne, ampak npr Vuk .. On ima tudi tako glavico ane ? Pa je vseeno uspesen.. Wink
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2288 : četrtek, 06.10.2005 : 15:35:36 »

http://www.everwonder.com/david/tacobelldog.html
Tole je deer head Moon..... Mishko in Vuk pa nimata s tem psom popolnoma nič skupnega.

lp
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2289 : četrtek, 06.10.2005 : 15:46:12 »

big guy.. jaz sem samo VELJAVEN STANDARD prekopirala, tako da ne vem od kod zgražanje. Standard ni bil namenjen tebi- ki ga očitno poznaš- ampak sibu ki pasme ne pozna. Po veljavnem standardu je pač priznana apple head in ne deer... deer head pa ni npr. Mishkova glava kot si to lahko nekateri predstavljate ampak precej daljši gobec in neizrazit stop. Po mojem mnenju imata Vuk in Mishko apple head ampak manj izrazite oblike!
Seveda se ne deli tipa čivav na rodovniške in nerodovniške, ampak glede na druge značilnosti... ampak po mojem mnenju bi komot tako delili (seveda z izjemami). Ponavadi so nerodovniške veliko večje in imajo bolj "špičasto" glavo in manj izrazit stop. Kot sem rekla SLOVENSKE rodovniške čivavice pa imajo zelo lepo izrazito jabolčno glavico. Jaz poznam edino eno čivavo ki nima rodovnika in ustreza standardu- in to je Tai od Mehike, kolikor vem pa njegova sestrica že ne več ustreza...
Glede karakterja pa ja.. ponavadi so nerodovniške bolj plašne- kar seveda NE velja za vse ampak večino. Pa ne da je to samo dedno ampak izvira tudi iz nepravilne oskrbe legla ki ga rejec ima. O karakterju čivavic pa ti lahko veliko povem čeprav čivave nimam ker imam kar precej stika s čivavicami in sem jih že ogromno spoznala in ogromno časa preživela z njimi...
Edino pravilno je da se potencialnemu kupcu razloži da delitev med rodovniškimi in nerodovniškimi čivavami je. Pa ja ne boš sedaj rekel da razlike med njimi ni? Kakor vem je tvoj malček rodovniški, tako da bi lahko vedel pomen rodovnika!

Lp, Mojca
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2290 : četrtek, 06.10.2005 : 15:47:48 »

Ory, si me prehitela Wink

Pa še to.. nerodovniških čivav je v Sloveniji že preveč, kot vem pa ima Sib doma nerodovniškega AM, tako da se mi zdi še posebno pomembno poudariti razliko...

Lp, Mojca
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2291 : četrtek, 06.10.2005 : 16:55:41 »

http://www.everwonder.com/david/tacobelldog.html
Tole je deer head Moon..... Mishko in Vuk pa nimata s tem psom popolnoma nič skupnega.

lp

Mislila sem , da ima glavico kot njegov sinko.

Pa se nekej Cheesy Prejle me je klicala daisy, ce bi dala Mishkota eni manekenki da bi se sprehodil z njo. Sem rekla ja, in bo Mishko ''mankencek'' hehe .. =) Kdaj in kje bo to, pa vam se sporocim.. Cheesy
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2292 : četrtek, 06.10.2005 : 17:53:16 »

Moon, Mishko je itak že maneken, poglej kako pozira na slikicah Wink. Sporoči kje bo nastopal da ga pridemo pogledat!

Lp, Mojca
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #2293 : četrtek, 06.10.2005 : 17:54:39 »

Pozdravljeni!
Sem si morala kar nekaj strani za nazaj prebrat, da sem vas ulovila.
Prvo...Chi-hu: sožalje, res me je pretreslo, kar sem prebrala, vem pa da je Maja zelo prijazna in njena poteza je bila zelo lepa.

Zdaj ko je tako vreme se skoraj vse čivave tresejo, Luna še posebej, ampak jez sem se odločla da bom s Taiem čim dlje vztrajala brez plaščka, saj je lepo poraščen in čokat čivavek, tako da ni tako hudo občutljiv, pa tudi ko gremo pohajat se fanj segreje.
Moj Tai je že bil na snemanju  Wink!
L.p.
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2294 : četrtek, 06.10.2005 : 18:06:03 »

Aja Cheesy ? Kaksnem pa ?
Logiran
Strani: 1 ... 148 149 150 151 152 [153] 154 155 156 157 158 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.