mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 16:24:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo za zaščito živali Pomurja
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 77   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo za zaščito živali Pomurja  (Prebrano 259553 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #45 : nedelja, 21.12.2008 : 22:49:56 »

V imenu Društva za zaščito živali Pomurja bi se iz srca zahvalila vsem,

ki ste pomagali tako lepo izpeljati naše "stojnice" in ste

  • kupili ter darovali hrano za živali,
  • nam pomagali zbrati nekaj denarja za pomoč živalim, ki so v stiski,
  • izpolnili "obrazce za dohodnino" in seveda
  • vzeli naše brošure s kupončkom za popust pri sterilizaciji/kastraciji in boste svoje ljubljenčke tudi sterilizirali/kastrirali
[/size]

 
Hvala   Kiss
Logiran
scully
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #46 : petek, 26.12.2008 : 09:16:54 »

Hvala vsem, ki ste danes bili zraven in ste polepšali jutro  Roll Eyes
Logiran
scully
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #47 : torek, 30.12.2008 : 20:31:37 »

KJE STE ČLANI DRUŠTVA IN ZAŠČITNIKI ŽIVALI? NA VSE POZIVE, KI JIH POŠILJAM ČLANOM, SE ODZIVAJO VEDNO SAMO ENI IN ISTI ČLANI, POTREBOVALI PA BI VEČ LJUDI ZA AKCIJE NA TERENU!

 

V ZADNJIH AKCIJAH, KI SMO JIH IZVEDLI NA RAZNIH KONCIH POMURJA (APAČE, MARKOVSKO) SMO BILI PRIČA, DA JE OBISKOVANJE LASTNIKOV ZELO DOBRO ZA ŽIVALI IN ZA OZAVEŠČANJE LASTNIKOV (POVSOD SO NAS PRIJAZNO SPREJELI).

 

NA AKCIJAH DELIMO TABLETE PROTI GLISTAM IN BROŠURE. TAKO SE LAŽJE PRIBLIŽAMO LASTNIKOM ŽIVALI IN SE Z NJIMI POGOVARJAMO, HKRATI PA POGLEDAMO TUDI  V KAKŠNEM STANJU SO ŽIVALI (ALI IMAJO HRANO, VODO, KAKŠNO JE NJIHOVO BIVALIŠČE,…). ČE RAZMERE NISO TAKŠNE, KOT JIH ZAKON DOLOČA ZA ŽIVALI, LASTNIKE OPOZORIMO IN DAMO USTNO, V TEŽJIH PRIMERIH PA TUDI PISNO, OPOZORILO. VSEM TUDI POVEMO, DA SE BOMO VRNILI IN PREVERILI ALI SO IZBOLJŠALI POGOJE. VERJEMITE DELO NI TEŽKO, JE PA SILA KORISTNO ZA ŽIVALI, ZATO POZIVAM VSE, DA MI JAVITE PO SMS NA 040/736-313 ALI DO JUTRI NA MAIL ODGOVOR ALI STE PRIPRAVLJENI ITI V NASLEDNJIH NOVOLETNIH DNEH NA TEREN? POTEM BOMO OBLIKOVALI SKUPINE IN SE DOGOVORILI, KDAJ IN KAM BO ŠLA KATERA SKUPINA. (STROŠKE PREVOZA POVRNE DRUŠTVO). ZRAVEN PRIPIŠITE SVOJO TEL. ŠT.

 

POMAGAJMO ŽIVALIM SEDAJ, KO NAS POTREBUJEJO!

 

VERJEMITE, NA AKCIJAH SMO VIDELI VSEMOGOČE SLABE POGOJE, KATERIH SE LASTNIKI OČITNO SPLOH NE ZAVEDAJO, ZATO SO NAŠE AKCIJE ZELO KORISTNE ZA ŽIVALI!

 

JAVITE SE!

 

SREČNO 2009, NAJ BO TUDI ZA ŽIVALI SREČNO!

 

Breda Habjanič

Predsednica DZŽP

( +386 (0)2 53-03-266, 040/736-313

Breda.Habjanic@gov.si

 

Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #48 : torek, 30.12.2008 : 20:40:36 »

Srečno 2009 na vaš konec z močvirja. Breda, čim bom uspela priti v Prekmurje se slišiva in greva na kofe, velja?
Logiran
scully
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #49 : torek, 30.12.2008 : 21:00:07 »

V A B I L O   

Vabim vas na
 

SESTANEK ČLANOV DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI POMURJA, 
ki bo v ČETRTEK, dne 8. 1. 2009, ob 18 uri 
v sejni sobi Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti.

Dnevni red:

-  kratko izobraževanje o obnašanju članov društva v akcijah na terenu (kaj lahko delamo in česa ne smemo, pristop ljudem, zakonske določbe…)
-  tekoča problematika
 
 

Po uradnem delu sestanka boste tisti, ki tega še niste storili, tudi  poravnali članarino za leto 2008. Članarino je možno poravnati tudi na TRR št.: 02340-0256066415, odprt pri NLB, d.d..
 

Vsi ljubitelji in zaščitniki živali vljudno vabljeni, povabite s seboj tudi vaše prijatelje in znance, ki čutijo isto kot vi!

Obvestite tudi druge člane!  Wink
 

                                                 Predsednica DZŽP
                                                  Breda HABJANIČ

 
Logiran
scully
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #50 : torek, 30.12.2008 : 21:18:44 »

Kratka obrazložitev: Epona in Scully nista Breda  Grin

Tudi v vaš konec SREČNO IN USPEŠNO 2009  Roll Eyes


Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #51 : torek, 30.12.2008 : 21:38:53 »

...kar pa ne pomeni, da ne greva zraven na kafe  Wink
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #52 : torek, 30.12.2008 : 22:03:55 »

Srečno in uspešno  2009 vam vsem v društvu želim tudi jaz. Žal sem iz drugega konca in vam ne morem konkretno pomagati. Upam, da pride na sestanek veliko novih članov iz vašega konca, da bo vaše delo še uspešnejše. Prepričana sem, da bo vaše terensko delo obrodilo veliko uspehov za dobrobit živali. Vaš način ozaveščanja je naravnost krasen, zato uspehi ne morejo izostat. Smiley
SREČNO!
Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #53 : sreda, 31.12.2008 : 00:11:22 »

Kako so te akcije potekale do sedaj:

Na radiu smo se napovedali približno takole:

"Društvo za zaščito živali Pomurja naproša vse lastnike živali, da v prihajajočih zimskih dneh še posebej poskrbijo za svoje živali, da jih pripravijo na zimo in jim tako zagotovijo toplo zavetje, če bivajo na prostem ter jim nudijo zadosti hrane in vedno primerno vodo, ki pozimi hitro zamrzne in je kot takšna neprimerna za uživanje. Hkrati društvo tudi vse lastnike živali obvešča, da se bodo v prihodnjih zimskih mesecih izvajale redne akcije - ogledi pogojev v katerih živali bivajo in naprošamo, naj lastniki živali to sprejmejo s strpnostjo.
Društvo naproša vse poslušalce, naj veselja ob praznikih ne izražajo z uporabo petard, naj pomislijo tudi na živali v svoji okolici, saj se pokanja in bliskanja živali zelo bojijo in za njih to pomeni hud stres, ki zelo vpliva tudi na njihovo zdravje.

DRUŠTVO ŽELI VSEM ŽIVALIM IN NJIHOVIM LASTNIKOM VESELE IN PREDVSEM MIRNE NOVOLETNE PRAZNIKE."


Nato pa šli na teren...

"Sobotna akcija je bila uspešna v smislu ozaveščanja lastnikov (predvsem) psov. Kot smo lahko opazile se lastniki enostavno ne zavedajo, da imajo živali iste potrebe po hrani in vodi kot ljudje (en pes je bil zaprt v boksu in je spil 3l vode!). Na akciji smo delile brošure in tablete proti glistam. Na ta način se lažje približaš ljudem in hkrati opazuješ kaj se dogaja z živalmi….
Nedeljska akcija je bila v Martjancih, Bogojini in Filovcih. Več smo obhodile. Ljudje so bili povsod prijazni in so se pogovarjali z nami."

"Kaj smo delali….
Šli smo od hiše do hiše, povprašali, če imajo živali, delili brošure , kjer smo opozorili na bon za steril./kastracije, ter o vseh koristnih informacijah v brošuri, dali smo jim tudi tablete za notranje zajedalce. Preverili smo v kakšnem stanju oz. domovanju so predvsem kužki, ker tisti, ki so privezani si bolj težko najdejo zavetje, kar si muce lažje…
Kaj smo videli…
Srednje velik kuža zaprt v boksu, na odprtem, kjer piha z vseh strani, brez kaplje vode in hrane, željan človekovega dotika, besede, pravi cartljivec….Ne pretiravam, ampak resnično, da je v trenutku spil (požrl) 3l vode…Dali smo mu tudi brikete, predvsem pa naredili malo zavetja, ker lastnikov ni bilo doma. Lastnikom smo pustili brošuro, ter opozorilo v kakšnem stanju smo našli kužija, ter kaj morajo upoštevat oz. narediti. Čez nekaj časa smo se vrnile, so bili že doma ter se poskušali na nek normalen način pogovorit kako malo je potrebno, da mu je topleje, od lastnika smo zahtevali, da mu je dal v boks slamo, pa naj mu dajejo hrano in vodo… Imel je srečo, da je malo pobegnil iz boksa (3 min.), tako, da je malo pretegnil tačke.

Drug kuža, velik (mešanec med bernskim planšarjem in še enim…) na verigi krajši od metra, skrit za dvoriščem, samo sedel je lahko in nemilo gledal, saj drugo ni mogel. Kuža je bil brez vode, brez hrane, brez zavetja! Komaj sva mu odmotale verigo (veriga je bila namerno zamotana okoli kola in z žico pritrjena skupaj), tako da je bila nato približno meter in pol dolga, mu dale koco na tla, odstranile leseno desko z žeblji, žleb. Breda mu je hrano in vodo dala…. Žalostno, vse skupaj... Lastniki so tisti čas prišli domov is so po tem, ko smo jim povedali kako morajo poskrbeti za njega ugotovili, da ga oni več ne bi imeli (star je 8mes.), ker je velik in se ga otroci bojijo, ko skače; bi rajši kakšnega malega….Po mojem naj deci kupijo igrače, ker starši nimajo pojma o živalih…

Kaj jaz mislim, da se bo izboljšalo…
Da bi bilo idealno oz.tak kot mi želimo sigurno ne; a je bilo vsaj nekaterim v teh dneh topleje; smo pa rekle, da še pridemo.
Žalostno, ker ljudje nimajo srca oz.zavesti, če pa bodo nekaj naredili zaradi nas, bo to itak pomagalo samo živalim, kar je naš namen.

Toliko o tem. Pa zelo zelo mrzlo nam je bilo a smo prišle vsaka v svoj dom na toplo in se okrepčale, mnogo živali pa nima niti tega najnujnejšega, kaj šele ljubezni…

"Kak je bilo: žalostno bolj ali manj. Trije primeri so se dotaknili mojega srca. (dva sta opisana že zgoraj)

mlada srnica zaprta v nekakšnem boksu, dolga približno 2 metra , visoka 1 meter . Hrano je imela, postlano z slamo tudi, a to niso pravi pogoji za njo. Srnica rabi SVOBODNO gibanje. Kuža- zelo velik v boksu, poln iztrebkov, boks- če lahko imenuješ to boks… "


Upamo, da se bo vest o teh akcijah hitro razširila (po dosedanjih izkušnjah se razširi še hitreje kot bi si človek mislil Smiley) in se bodo ljudje vsaj malo vprašali, kako pa je z njihovimi živalmi in tudi kaj ukrenili, da bo bolje. Vsekakor se trudimo to doseči na lep način, če pa ne gre pa vemo biti zelo strogi.  Shocked V pomoč nam je tudi policija.

Da pa bomo še bolj "suvereni" imamo v četrtek sestanek na to temo, kjer bomo predebatirali o tem, kako v različnih situacijah ravnati. Še enkrat vljudno vabljeni tisti, ki bi želeli pomagati.
Logiran
scully
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #54 : sreda, 31.12.2008 : 08:13:04 »

 Sad Res je, vsak primer posebej, na poseben način, se dotakne tvojega srca. Sem vesela, da smo jim vsaj malo izboljšale razmere-  drugi teden pa bomo šli nazaj preverit kakšna bo situacija.  Huh
Zato naprošam tudi jaz ostale člane društva: vzemite si čas, vsaj dve urici in nam priskočite na pomoč. Takih primerov je veeeeliko, nas pa je tako malo  Sad . Verjemite mi, da je lep občutek na koncu dneva, ko veš, da si jim lahko vsaj malo pomagal...  Wink
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #55 : sreda, 31.12.2008 : 10:01:55 »

Vem da vidve nista Breda, odgovorila sem atomatično pod njen podpis. Za kofe pa velja, itak. Wink
Logiran
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #56 : sreda, 14.01.2009 : 15:21:25 »

Tako je to...

Situacija dojemanja in (ob)čutenja živali ter ravnanja z njimi na vaseh, je katastrofalna! Seveda je to le odraz splošnega družbeno-socialnega stanja in ker imam občutek, da ljudje, ki živite v mestih, tega ne občutite tako, bom navrgla par "realnosti":

1.      Ljudje so zapiti in alkohol jim razjeda možganske celice - ne samo moškim ter mladini, temveč tudi ženskam!

2.      Delo že zdavnaj več ni vrednota temveč nadloga, prisila in "kaštiga". Vrtovi se opuščajo, enako domača peka in kuhanje - še tisti redek drobiž, ki ga ljudje premorejo, znosijo v "bonto" ali "bufet", tako da pozimi kurijo s premogom, gumami, ukradenim lesom in vsem, kar pride pod roke. Po vaseh smrdi že mnogo bolj, kot v velemestih. Gozdovi izginjajo in mrazi me ob misli, da bo, če bo šlo tako naprej, Prekmurje če 10 ali 20 let golo.

3.      Agresivnost po vaseh je v nebo vpijoča! Mislim, da izhaja iz razklanosti ljudi med

a.)    že zdavnaj preživeto, strašno okorelo prekmursko tradicijo

b.)    dušečo a še vedno strašno strah vzbujajočo cerkvijo

c.)    iz vseh strani udarjajočo modernizacijo (trgovski centri, zavajajoče potrošništvo, tv, izumetničen estradni blišč, španske in še kakšne limonade, ki jih buljijo celo kmečke ženske!!!, pa priseljevanje tujcev in pritok novih navad, vrednot itd.)

4.      Vaško prebivalstvo je zaskrbljujoče zafrustrirano in opažam, da izgublja svojo identiteto - kar je strašno nevarno! Skupnost in/ali družba brez identitete je namreč nabita z dekadenco, agresijo, destruktivnostjo, ki se ponavadi najprej pokažejo v odnosu do svojega okolja/narave in živali!

Zaradi vsega naštetega se ljudje ne zavedajo niti sebe, niti svoje okolice. Otopelost in brezčutnost sta stalno prisotni lastnosti in prosim začnite dojemati, da kot Društvo ne smemo samo "obrezovati vej" bolnega drevesa, temveč sekati in zdraviti že bolne korenine - in to je seveda najtežje! Zastonj bomo pobirali zavržene muce in ostale živali, zastonj bomo moledovali, da naj vendar ljudje skrbijo za svoje žival'ce - ti ljudje so tako otopeli, tako nezadovoljni in besni sami nase, na svoje življenje in na vse, kar se okrog njih dogaja, da smo "varuhi živali" le še ena dodatna "golazen", ki jim soli pamet.

Ti ljudje ne obvladujejo niti sami sebe - ne vedo, kaj se z njimi dogaja, ne razumejo, kaj je narobe in kar je najhuje, večinoma niti sebe več ne "čutijo". Zato se pretepajo in zato tepejo; zato preklinjajo, ponižujejo, sovražijo, izsiljujejo - psihično ali fizično, in to najpogosteje doma, tako, da je varno in skrito pred javnostjo, ker "na zunaj se je treba delati finega, dobrega, vernega".

Ljudje so revni in nemalo jih je, ki so obubožani. Ne vem če veste, a v Prekmurju je mnogo družin, ki živijo v nekdaj svojih, sedaj tujih hišah - na javnih dražbah se je prodalo in se prodaja pol Prekmurja! Za 20 evrov so pripravljeni, kot ste videli, ubiti psa, za 50 pa verjetno človeka. Poznam ostarelega moškega, ki kuri s svojim pohištvom in ki se hrani z žganico; zadnje meso, ki ga je pojedel, je bila muca. Za bruhat, kajne?! A vam povem, da je to realnost!!!!!

Pa še to: kmečki, vaški človek je prepričan, da ni vreden niti počenega groša - in verjemite, da se mu mi, ki "skačemo" zaradi živali, zdimo ne samo fanatični in nečloveški, temveč tudi strašno kruti. Ne razume namreč, zakaj nam živali pomenijo več kot ljudje in nas zaradi tega nič kaj preveč ne spoštujejo. Društvo jim dokazuje in razlaga, kako so živali pomembne in da so dolžni poskrbeti zanje - v resnici pa je vmes strašna vrzel, ki jo je treba takoj zapolniti, če želimo, da bodo naše besede padle na plodna tla: tem ljudem je treba razložiti, da so božanski, da so čudovita bitja, da živijo na prekrasnem, rajskem in bogatem koščku sveta (prepotovala sem ves svet in VEM), da jih bodo drugi spoštovali šele tedaj, ko se bodo spoštovali tudi sami in da "pomagaj si sam in pomagal ti bo Bog". Šele ko bodo obvladali to lekcijo, šele tedaj bodo sposobni dojemati to, kar jim dopoveduje Društvo. Šele tedaj bodo sposobni imeti radi tudi svoje živali - nič prej!

Ker po njihovi logiki človek ni vreden nič (kaj šele žival!) in ker jih po njihovi logiki Zakoni ne ščitijo, jim je absolutno tuje in nemogoče, da naj bi neki zakon ščitil (celo) živali!? To se jim apriori zdi nemogoče in neverjetno, zato dragi moji, verjemite, da vaški ljudje nimajo pojma o tem, da se za to, da bi pretepli psa, lahko dobi denarna ali zaporna kazen! Ker pretepanja živali je pač nekaj povsem normalnega, ker to počno vsi, tako kot vsi koljejo odvečne mladičke muc, psov, itd. In na vasi je normalno, da se bolnih živali ne vozi k veterinarjem, na zdravljenje. Pa kaj ste nori?! Ti ljudje imajo gnojne rane, gangrene, razpade jeter (in še česa), krvavo blato itd. pa ne "gredo za vsako figo" k zdravniku, kaj šele, da bi peljali na pregled žival!?! Poznam nešteto domačij, kjer imajo le traktor, nobenega avta - kaj mislite, da bodo ti ljudje naložili muco ali kužeka in ga lepo peljali v Soboto ali Moravce, ne bodite no hecni! In ne mislite, da je takih ljudi malo. Takim lahko damo 100% popust za sterilizacijo ali kastracijo živali, pa je ne bodo izkoristili - in ravno taki so najhujši problemi, saj ravni taki koljejo, zavržejo, mučijo. Edini način bi bil, da bi jim mi ali kdo drug odpeljal živali k veterinarju in jim jo nato tudi dostavil. A seveda brezplačno, ker če boste omenili kakršen koli strošek, bodo pred vašimi očmi pobili žival do smrti - ne boste verjeli, a to se pogosto dogaja! Razjarjen, od svojih skrbi in bede obupan kmet, je svojega psa, ki so ga dobri ljudje odpeljali na zdravljenje, z motiko presekal na dvoje, ko so ga ozdravljenega vrnili in lastniku povedali, kolikšen je znesek zdravljenja.

Seveda obstajajo tudi v Prekmurju zlate izjeme...

Pozdrav vsem, Sandra Habjanič
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #57 : sreda, 14.01.2009 : 15:34:36 »

Verjamem, zelo verjamem, tako je to ... in še svetlobna leta daleč od željenih življenjskih razmer za živali smo Cry Angry
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #58 : sreda, 14.01.2009 : 15:37:37 »

Berem, berem in skoraj kričim tule...alkohol jim res razžira možgane. Saj si lepo opisala problematiko, ampak zakaj so ravno oni takšni z živalmi ? KAj pa s tistimi živalmi, ki imajo od njih korist, a so tudi do njih takšni ? (krave, konji...) Kar groza me je  Cry
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #59 : sreda, 14.01.2009 : 17:46:12 »

Za alkohol pa je denar, vsi ne pridelajo sami žganja  Lips Sealed. Za obubožane naj bi poskrbela socialna, mislim, da še nihče od ljudi nikjer v Slo. ni umrl od lakote ali od žeje. Čutim z revnim človekom, vendar pa revščina ne sme biti povod za izživljanje nad nemočno živaljo. Tukaj ne poznam usmiljenja. Upam, da je bil tisti, ki je psa presekal prijavljen in kaznovan po Zakonu o zaščiti živali. In tudi tisti, ki je pojedel mačko. Človek za preživetje ne rabi mesa. In žival ni kriva za njegovo stisko. Lahko bi napisala cel roman, naj zadostuje le delček mojega prepričanja. Poznam revšino, na svoji koži sem jo občutila, pa še jo občutim,a je bilo in bo pri nas za živali vedno dobro preskrbljeno.
 
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 77   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo za zaščito živali Pomurja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines