mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 15:26:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: napadanje  (Prebrano 45408 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
MIMI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 14


« Odgovor #135 : petek, 11.11.2005 : 15:45:51 »

mešanček, mislim da s tibetanskim terierjem...
Logiran
MIMI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 14


« Odgovor #136 : petek, 11.11.2005 : 15:59:50 »

Sedaj sem dodala sliko. V ozadju je sestrin labradorec...to je moj kuža
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #137 : petek, 11.11.2005 : 18:15:30 »

Kaj mislite?

Svetovali so mi pasjo šolo. Da bi samo opazoval druge pse...tako sva se zmenili s trenerko.

Če ne bo uspelo, ga bom oddala...ne morem več, ker sem obupala. Nimam dovolj znanja ...ne vem z njim.

Drugače pa je največji srček in se zelo razumeva. Name je zelo navezan in jaz sem njegova gospodarica. Samo sedaj, ko sva se preselila v urbano okolje, ne gre. Prej je živel v velikem vrtu, sedaj pa v blokovskem naselju. Sprehodi so pogosti(3xsprehodi po eno uro) in še kratki. Spustim ga na velikem travniku. Tudi apetita nima, zelo malo poje...

Srečanje s psi je pa največja nočna mora.

Kaže da bo težava tule : "Samo sedaj, ko sva se preselila v urbano okolje, ne gre. Prej je živel v velikem vrtu, sedaj pa v blokovskem naselju. "  Pomanjkanje socializacije torej. Pri odraslem psu bo šlo nekoliko počasneje. Upam,da si našla dobro šolo, ker ti bo ta v veliko korist. Samo opazovanje pa ni dobra ideja. Bolje , da si na primerni razdalji in se z njim kaj igraš, ga hraniš tekaš....in odvračaš pozornost od drugih sov, o tečaju naj se malo oigra s tsitimi, ki bodo za to. naj bodo ribližno enako  dominantni , da jih ne bo tlačil , niti oni njega.Nikar ne oddajaj psa , ki ima težavo. Tudi če ga nameravaš oddat najprej saniraj njegovo vedenje. Mogoče bi bili azilaški tečaji na Krimi za vaju prava rešitev. so kar zasedeni, pa povej,  da si tik pred obupom in da si že razmišljala o oddaji. Mislim, da jim bo vseeno več do tega, da pomagajo rešiti problem,kot da začnejo iskati novega lastnika za psičk ain imajo otem š evedno isti problem s še bolj zmedenim psom.
zaradi tegale "Drugače pa je največji srček in se zelo razumeva. Name je zelo navezan in jaz sem njegova gospodarica." se kar se da potrudi. oskušaj razumeti njegovo stisko , ki izvira tudi iz selitve v novo okolje. Pomisli kako izgubljen bo šele, če izgubi še tebe.
P.S.:
Poskusi tudi vodenje s haltijem, ne pričakuj čudežebv na enkrat, igraj se z njim in ga uči, poskusi agility itd in se skoncentriraj na tisto, kar ti je na njem všeč. Naj se ves vajin svet ne vrti le okrog težave , ki jo imata.
Logiran
MIMI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 14


« Odgovor #138 : petek, 11.11.2005 : 21:19:59 »

Deteljica,

kje so ti tečaji za azilante? Na Štajerskem...

Glej oddala bi ga samo za to, ker v tem okolju trpi in ne more živeti v miru, cel sprehod se obrača in pogleduje okrog sebe. Cel čas je pod stresom. Poskusila sem že veliko metod in mi ne uspeva. Sedaj še samo ta šola in potem bom videla, kaj bo.

Vem pa, da sva drug na drugega zelo navezana in se bi zelo težko ločila od njega. Nikoli in resnično nikoli pa še ni zarenčal na človeka. To me tolaži, da je zelo prijazen pes do ljudi.

Hvala za informacije

P.S.: Kaj misliš, da je zanj huje: Če menja okolje ali če menja lastnika?

Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #139 : petek, 11.11.2005 : 21:45:43 »

Mimi, ob branju tvojih sporočil, me spreletavajo misli, kaj če bo pri nama enako? Sedaj je skoraj cel dan spuščen na dvorišču, a (žal) med šolskim letom večino dneva sam. Čez slabi dve leti grem študirat in bi ga rada vzela s seboj ...

Jaz sem mnenja, da je psu dosti bolj pomembno to, da je z lastnikom kot to, koliko prostora ima (na kakšni površini živi).

Torej ja - jaz mislim, da je zanj huje, če menja lastnika. Vsekakor.
Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #140 : sobota, 12.11.2005 : 00:02:58 »

Če živiš doma in se s psom vsi ukvarjate ga pusti doma. ...boš vsaj hodila čez vikend domov.
Drugače je pa zadnja stvar za katero bi se odločila...oddati psa...vsako stvar se da poštimat in najlažje je rečt,,jaz ne znam,,-potrudi se in bo šlo...mogoče počas...pa vendar kjer je volja tam je pot.
Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #141 : sobota, 12.11.2005 : 00:19:02 »

MIMI...pa še nekaj, verjetno veš ali pa tudi ne da pes čuti kar čutiš ti...naprimer...če je mene strah pes to ,,zavoha,,  oz. po glasu čuti da sem živčna in postane tudi sam nervozen. Najprej prepričaj sebe, da je to res čist običajna zadeva...iti ven med bloke...bodi karseda mirna...magari se vsedi na klopico globoko vdihni in z mirnim glasom psu kaj pripoveduj...vse počasi kot da ni nič narobe...ko zagledata drugega psa, reagiraj kot da ga ni (ne vleci povodca, ne zjaj nič ne delaj z ihto)...čisto mirno ga zamoti brez fizičnih dregljajev.....pojdita  na sprehod iz naselja na bolj samoten kraj...in se spet vrnita čez ,,naselje,, imej piskajočo igračo, piškotke za nagrado...zamoti ga vendar naj ne bo v tebi niti najmanjše živčnosti strahu ali česarkoli...
Po moje bi ti Simončič znal konkretno svetovati.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #142 : sobota, 12.11.2005 : 12:25:20 »

Za začetek poskusi najti kakšno manj obiskano pot za sprehode ali pa pojdi ob taki uri, ko drugih sprehajalcev ni veliko, ne približuj se sprehajalcem z psi, zlasti pa ne sili psa, da se z njimi druži, če sam ne pokaže želje za to. daj mu dovolj časa, da se navadi na novo okolje, pa tolaži se, da nisi edina. tudi drugi so imeli podobne probleme s psi ob selitvah, pa so se ščasoma navadili, dobili nove znance in se umirili.
Logiran
MIMI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 14


« Odgovor #143 : sobota, 12.11.2005 : 13:05:34 »

Od PetraS: <Če živiš doma in se s psom vsi ukvarjate ga pusti doma. ...boš vsaj hodila čez vikend domov<.
Petra res sem živela doma in pes v ograjenem vrtu. Vsi se "ukvarjajo" z njim...lačen že ne bi bil, samo noben se z njim ne bi tako ukvarjal kot jaz(peljem ga na sprehod, ga redno češem, učiva se kakšne finte in spi z mano v sobi)...ne vem, mogoče bi ga pa res raje pustila pri mami...samo tu in tam bi ga pobožali in mogoče 1x na teden peljali na sprehod in spal bi tudi zunaj...

Ne vem...
Logiran
MIMI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 14


« Odgovor #144 : ponedeljek, 14.11.2005 : 20:49:24 »

Kaj pa sedaj?

Psa je napadla nemška ovčarka in ga ni izpustila(držala ga je) , tudi na ukaz lastnice se ni nič spremenilo. Lastnica je svojo psico  pretepla, ona pa ni izpustila. Tega pa še nisem doživela....glede na to vidim, da je moj pes prijazen. Ko ga je končno izpustila, mi je zlezel v naročje in sva šla tako domov. Iz uhe mu je tekla kri... tako je bil prestrašen...

Jutri pa imam porvo srečanje v pasji šoli. A naj greva ali ne?


LP
P.S.: 1x prej ga je že napadla, samo takrat sem jo jaz nadrla in je pobegnila. Lastnica je zatrdila, da jo bodo dali usmrtit, ker je že enega psa poškodovala.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #145 : ponedeljek, 14.11.2005 : 20:58:05 »

sebe naj pelje na evtanazijo, ker ni sposobna vzgojit psa v eni normalni meri.
Logiran
MIMI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 14


« Odgovor #146 : ponedeljek, 14.11.2005 : 21:09:51 »

Babxjazz,

tudi moj pes najbolj ne ljubi velikih psov, se pa trudim in ga vzgajam po svojih najboljših močeh, pa mi glede tega tudi najbolj ne ratuje. Srečo imam, da je manjše rasti. No ja ranil še ni nobenega...je srček glede na to zverio danes.

Vem, kako se ta ženska počuti...ji sploh ne zamerim, res ga ni more ukrotit. Padla je po tleh, tako se mi je zasmilila...

Vse lepo
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #147 : ponedeljek, 14.11.2005 : 21:35:58 »

rešitev ni evtanazija ampak prevzgoja psa.
Mar nima v družini nikogar, ki bi psu dopovedal kdo je alfa. glede na vse napisano si upam trditi, da je pes nadrejen nad njo.  Če ne bo šlo z lepa pa z silo. tudi če je grdo slišat je pri takem kakšna "batina" čudežno zdravilo. 

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #148 : ponedeljek, 14.11.2005 : 21:37:12 »

Glej na zadevo tako-ko bo evtanazirana, bo vsaj en pes (oz. psica), ki je napadel/napada tvojega, manj. Grdo ampak ko jaz izvem, da je kak pes, ki je sicer tezil meni in mojemu pesjanu, skripnil, kot prvo zacutim olajsanje ("eden manj, se XY jih ostane").
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #149 : ponedeljek, 14.11.2005 : 21:38:28 »

Nanook ti to resno?  Huh
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: napadanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines