mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 11:08:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Kuža+muca
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kuža+muca  (Prebrano 67511 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #330 : nedelja, 08.04.2007 : 09:16:55 »

Maja., prečudovite fotke!!!  Smiley

Lizq, lepo počasi, in čisto nič na silo, pa bosta sproti postajala prijatelja, ko se sploh zavedala ne bosta.  Wink Smiley
Logiran
*shella
otrok do 14 let
*
Sporočil: 47


« Odgovor #331 : nedelja, 29.07.2007 : 13:46:36 »

hei!
Kakor sem že v naslovi povedala mi moja muca Mica enostavno ne dovoli imeti psa.
Če slučajno vidi kakšnega psa se napihne zatuli in zapiha ter se zapodi vanj.
Dvakrat sem domov pripeljala mladega mucka pa je tudi tega napihala začela zavijati in hotela kar oditi.
Celo svojega mladička je čez čas začela poditi na koncu pa je šla k sosedovim in šele tri dni po tem ko smo njenega mladička končno oddali je šele po 5ih dneh prišla nazaj.Res je da se z njo zelo veliko ukvarjam in jo imam zelo rada me ta ljubosumnost useeno moti.
Je potem sploh mogoče da psa imam dokler je moja Mica živa (ima 15 let in zadnje čas je malo slabše;postala je malo bolj "okorna")?
Od takrat ko sem se začela zavedati kaj pes je sem si ga želela (višavskega belega terierja) še posebej pa se nad psi navdušujem zadnje pol leta.
Tudi starši mi dovolijo imeti psa saj mi končno nekako verjamejo da se  sposobna imeti psa, pa tudi moj oče je kinolog zato  mi bo tudi pri vzgoji zagotovo pomagal!
Vem da je moj problem bolj namenjen mačkoljubom a zagoto je med vami kdo tak ki je imel podoben problem.
Že v naprej se zahvaljujem za odgovore,
lp,
shella Kiss
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #332 : petek, 03.08.2007 : 10:12:00 »

Tvoj oče je kinolog, pa ti ne zna svetovati, kako in kaj? Mislim da bi on še najbolj vedel.  Wink

LP
Logiran
MaTaAtos
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #333 : ponedeljek, 06.08.2007 : 20:55:20 »

hojla! sem se sicer malo pomirila ko sm vidla da psi in mačke lepo shajajo skupaj. Stvar je da razmišljam o mucku, k bo vrjetno star okoli 2 meseca ko bo za oddajo, mam pa psa starega 2,5 leta, kar ljubosumen,ker je iz zavetišča, pa mačke vedno preganja ko gremo ven (v resnici se jih boji  Grin ). ok, sem prebrala da se da, fora je pa v tem, da imam zelo majhno stanovanje, samo 37m2, bova s fantom noter in če bi se mislila podit naokoli, bi me skrbelo. ker bo tut pohištvo novo, pa ne bi lih rada da se takoj uniči  Shocked. kaj naredit, če te ni doma, ko se še ne razumeta najbolje? nočem uletet domov in zagledat truplelca  sram. zapirat jih v ločene prostore ne gre, ker itak ni prostorov skoraj  Grin, pa tut pes zna vrata odpret. ključev pa seveda nimamo  Roll Eyes. v glavnem, sem v dilemi, ampak muc je res super in baje da je zdej v varstvu pr družini s kužijem. tko da mi je bolj problem kako bi ga atos sprejel, če že kaj.
Logiran
*shella
otrok do 14 let
*
Sporočil: 47


« Odgovor #334 : torek, 28.08.2007 : 15:38:42 »

Odgovor za Branko:kinolog nima med odnosom med psom in mačko kaj reševat.
Logiran
alexsija
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #335 : torek, 28.08.2007 : 16:25:46 »

živjo!Veš tudi naša Mica Maca ni hotela nič blizu ,kaj šele pasjega mladiča.Problem bo takoj nastal ,ko bo muc ugotovil,da imaš pasje nadomestilo in bo zbolel oz.bo tako žalosten da bo joj in kar hitro se ti lahko zgodi,da bo od žalosti poginil.Zavedaj se ,da je muc že star in bo težko sprejel novega sostanovalca.
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #336 : torek, 28.08.2007 : 16:27:48 »

Glede na to, da kot vidim muc ni hišni lahko celo odide od doma.
Logiran
*shella
otrok do 14 let
*
Sporočil: 47


« Odgovor #337 : četrtek, 30.08.2007 : 18:57:11 »

Ravno zdaj imam doma še dva mlada mucka (najdenčka) do zdaj sta bila tu 5 tednov zdaj ju bom pa počasi oddala.
NA začetku je bila z Mico kriza.Sem res že islila da bo šla od doma,ker to je ponavadi naredila,ampak se je kar navadila.
Sicer me zmeraj čudno gleda,ampak normalno je in pije.Drgače se malo manj crklja (ampak še zmeraj zelo zelo veliko prede).
Zato me tudi ne skrbi tako zelo kako bo s psom ker se bosta komaj kaj videla=).
Napište še kakšen nasvet kako bi se čim bolje navadila drug na drugega.
Hvala in lep pozdrav!!
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #338 : četrtek, 30.08.2007 : 19:16:38 »

Shella,tudi moje mnenje je, da počakaj na psa še nekaj let. Muca Mica je najbrž že v tistih letih, ko ne bo prenesla spremembe. Lahko zboli ali pa oddide, tega pa najbrž ne želiš, saj sta prijateljici že od malega. Smiley
 MaTaOs, dokler se živali ne spoprijateljita, jih ne puščaj v skupnem prostoru, kadar si zdoma. Če je stanovanje majhno naj mucka počaka v kopalnici, vendar za zaklenjenimi vrati in s toplo posteljico. Saj mački ponavadi predremljejo čas, ko smo zdoma in mu ne bo hudega. Da le ima tudi stranišče poleg, vodo in brikete, pa kakšno igračko. Smiley
Logiran
*shella
otrok do 14 let
*
Sporočil: 47


« Odgovor #339 : četrtek, 13.09.2007 : 15:56:40 »

ja res je prijateljici sva že od malega=)
Ampak naša mica je skoraj popolnoma zunanja mačka, in ker našega psa ne bomo spuščali na vrt, mu bomo nudili več sprehodov v naravo.
Res, skoraj nikoli se ne bosta videla!!!
Hvala za odgovore in lep pozdrrav...
Špela
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #340 : četrtek, 27.09.2007 : 14:59:16 »

Uf, sem vse prebrala.

Vceraj se je nasa pasja druzina povecala za malo 2-mesecno mucko. Nasla jo je Luna, tavecja psica, in nikakor ni hotela naprej ne nazaj, mucka je postala njena, ulegla se je na tla, mucka k njej med tacke, Luna jo je zacela umivati... In to psica, ki se je panicno bala mack!

Nekako mi je uspelo to muciko spraviti domov (to je bil cel projekt, Luna jo je hotela nesti, jaz je nisem smela prijeti... koncno mi je na pomoc priskocila ena punca, ki je mucico drzala, da sem psicki odpeljala domov, in se vrnila po macico, potem pot k veterinarju, v glavnem, mucka se bo pozdravila in ostala pri nas).

Doma pa je nastal en "kr neki". Kiana, tamala psicka, rine v mucko, ker se hoce igrati z njo, Luno skrbi za njen polozaj v familiji, si prisvaja mene, 35-kilska mrcina se mi tlaci v narocje... Ko ji damo mucico (Ruby) blizu, jo hoce imeti zase... oziroma, sploh ne vem, kaj tocno hoce. Malo bi jo umivala, malo bi se igrala z njo, pa mogoce bi jo tudi malo savsnila, ce bi dobila sanso.

Zdaj pa me zanima, kako ju dati skupaj. Ruby se psick sploh ne boji, prej Kiane kot Lune, ker ji Kianci tezi, Luna pa je videti, kot da ne ve, kaj bi s tako majhnim bitjem pocela. Ruby bi se, kot je videti, najraje stisnila k Luni, to pa Luni ni prevec vsec, je postala zelo obcutljiva na svoj teritorij oziroma na teritorij, kjer sem jaz z njo. ž

Se naj jaz umaknem iz prostora in naj ju dajo skupaj (seveda bi bila Luna na povodcu in z nagobcnikom, ker se mi res ne sanja, kako bi odreagirala, ce bi videla, da se Ruby prosto sprehaja po njenem teritoriju)? Ali bi bilo bolje, da bi bila jaz pri Luni, da bi videla, da sem se vedno totalno in sploh in oh njena?

Trenutno jih imamo locene, Ruby pancka v sestrini sobi, psici imata celo ostalo stanovanje na voljo. Sem ju ze spustila noter, Luna je imela nagobcnik gor, pa ko je dregnila vanjo z gobckom, sem jo kregala, ko je bila pa pridna in ji dala mir, je pa dobila priboljsek. Samo tako rine vanjo, da res ne vem. Saj je cisto mozno, da bi se takoj razumeli, kot sta se zunaj, samo res nocem nicesar tvegati. Luna je postena mrcina s kar mocnim teritorialnim nagonom (pa nobeni izmed psick ni prevec vsec, da tretjino pozornosti, ki je do zdaj pripadala njima, zdaj dobiva mala kepica), Ruby pa tehta vsega skupaj 400 gramckov in bi jo verjetno ze samo en napacen gib psice kar posteno poskodoval. Bi ju tudi peljala ven in naj se vsaka na svojem povodcu ponovno spoznata, samo mucka je prehlajena in mora biti na toplem, tako da to odpade, dokler ne bo zdrava...

No, kakorkoli, to je nasa prva mucica sploh, in bo vsak nasvet prisel se kako prav Smiley
Logiran
cora
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #341 : torek, 27.11.2007 : 21:25:29 »

Živjo!
Moram povedat, da sm tuki še čist nova.. Tud jst bi prosila za nasvet. O tem je sicer že FUUUUUUUUUUL napisanga ampak vseeno je drugač, če nekdo odgovarja prav na tvoje vprašanje, kot pa če moraš prebrat vseh 23 strani, da pridš nekak do odgovora.. Sej neki sm si že prebrala, AMPAK vseeno bi prosila, če mi pomagate z nasvetki.. Hvala Tongue

Torej.. Konec junija smo dobili mucko Mio. Sedaj v začetku decembra pa pričakujemo še psičko (zlato prinašalko) ki bo stara 8 tednov. Problem je v tem, da smo muco dobili, ko je bila stara dober mesec in od takrat živi pri nas v stanovanju (živimo namreč v bloku), torej lahko sklepate, da je TOTALNO nesocializirana namreč od takrt ni vidla še nobene živali razen mogoče kakšnega goloba.. No, pred kratkim pa je moja kolegica k meni pripeljala mladička, kužka. Mia je totalno norela.. Obseg telesa je povečala za 2x, pihala je naježena je bla u ibr in ko sm jo dvignla je bla čist trda in res FUUUl se je drla.. Huh Undecided  Zdej pa seveda prihajajo moji dvomi oz vprašanja o tem kako bo ko bo tu 2 meseca stara psička..

Torej, kot sem že omenila, vem, da je bilo o tem že veliko pisanega ampak vseeno bi želela, če bi bili dobre dušice, če bi mi napisali nekaj nasvetov kako naj ju privadim. Stanovanje je drugače 2 in pol sobno, lahko bi recimo mačko zaprla v sobo...Nevem.. Res iskreno prosim, če mi pomagate z predlogi, saj najbrž veste kako se počutim, vsaj tisti, ki se bili v podobni situaciji... sram

Torej hvala že vnaprej (zaenkrat) Roll Eyes Smiley
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #342 : sreda, 28.11.2007 : 09:58:03 »

Nikoli jih ne boš smela pustit same skupaj v začetku. Mladič je razigran in malo butast pri teh zadevah Wink

Mačka ne sme biti za nič prikrajšana, še vedno mora imeti svoj ritem življenja (kolikor je to mogoče), imeti svoj VAREN kotiček, ker bo mela mir. Najbolje kje na višini.
Mladiču je treba preprečit, da bi jo nadlegoval, ker jih bo konkretno dobil v nasprotnem primeru in je lahko hudo, če mu bo opraskala oči.
Kremplje bi bilo zato obvezno malo postrič za vsak slučaj.

Ne je kaznovat, če se bo branila, če bo pa hotela napadat jo bo pa treba vstavit.

ko ne boš imela časa, da bi nadzirala dogajanje, odmakni večkrat psa, če bo preveč mački težil.

s časoma se bo pa navadla, kot se je tudi naša.
Logiran
cora
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #343 : torek, 11.12.2007 : 21:53:43 »

Hvala za nasvet... No.. Naj povem, da je kuža ženekaj dni pri nas doma in z muco ne kaže nič dobro.. Sad Ne vem kaj naj naredim. Dokler kužica spi gre muca do nje in jo povoha ampak večino časa pa preživi na kakšni omari oz na neki višini in od tam opazuje. Ko se kužica zbudi je spet vse narobe, piha, naježi se in izgleda kot da ga hoče napasti Sad sram Cry Tako, da je tudi v rokah ne morem držati, ker me celo popraska. Psička mački sicer nič noče, po domače jo boli k.... za muco, komaj da jo sploh pogleda ampak mačko vzemiri že to, da se psička sploh premika četudi ne v njeno smer... Pa še to je. Muca je postala TOTALNO depresivna. Komaj kaj je, cele dneve spi, ne igra se več z nami, uglavnem čisto je v depresiji. In sem totalno obupana, ker res ne vem kaj naj naredim in mi gre zaradi muce večkrat na jok. Prav smili se mi, čeprav je ne zapostavljamo in jo veliko crkljamo. Lepo prosim še za kakšen nasvet...  sram sram sram
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #344 : torek, 11.12.2007 : 22:07:39 »

Moj najboljši nasvet: čas!

Še vsaka "moja" mačka se je spoprijaznila s psom Smiley Najtrši oreh je bil odrasli maček, da je tudi on uvidel a mu s psom ne bo hudega in živi zdaj skupaj z dvema, potem ko je cel teden štrajkal, stradal, praskal, grizel, skrival in bežal.

Seveda mi je jasno, da to ne velja za prav vsako mačko, obstajajo primeri ki se nikoli ne spoprijateljijo z njimi.

Vsekakor muco ne silit v psa ali njemu dovolit ji nagajat. Mačka naj ima vedno možnost se spraviti na varno. Predvsem pa ji daj čas Wink
Logiran

Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Kuža+muca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines