mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 12:47:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS peskovnik
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS peskovnik  (Prebrano 46524 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #45 : četrtek, 07.11.2013 : 12:35:16 »

Trenutno imam v predalu en mail, v katerem piše, da je NO pri svojem delu zelo oviran, oz. onemogočen pri vpogledu v poslovno dokumentacijo KZS in KZS d.o.o. NO želi na skupščini podati realno stanje, za kar potrebuje vpogled v vso poslovno dokumentacijo KZS in KZS d.o.o. Zahteval je izpis vseh konto kartic za leto 2012 in 2013, vendar ugotavlja, da obstaja velika verjetnost, da želene dokumentacije ne bo dobil na vpogled. Predsednik NO KZS je za danes sklical sejo NO.

Mene bi predvsem (spet, kot v letu 2011) zanimalo, kaj tako skrivnostnega je v karticah in ostalih papirjih, da jih NO ne bi smel videti in o tem na skupščini poročati?
Samo za gledanje bilanc nihče ne potrebuje tričlanskega organa, in noben organ ne more samo z gledanjem bilanc skrbeti za zakonitost in smotrnost poslovanja (glej Statut KZS, 54. člen).
Logiran

Terierček
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #46 : četrtek, 07.11.2013 : 15:21:39 »

Ko prebiraš pisma in ostale svinarije, ki jih je počel B.K. ti gre na bruhanje. Upam, da bomo iz strani lovske kinologije, dosegli, da presednik sede na zatožno klop disciplinskega razsodišča KZS in da mu se prekine dogovor o sodelovanju z KZS.
Glede tega, da ne pusti vpogled v finančno stanje in da tukaj zelo smrdi, je pa bilo jasno že takrat, ko ni dovolil vpogleda članom NO Štermanu in Vidmarju. Upam, da članice KZS bodo spregledale in enkrat pošteno udarile po mizi, da bo ta horda morala zapustiti vodilna mesta v KZS.
Logiran
hogan
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #47 : četrtek, 07.11.2013 : 18:00:52 »

  Čas je, da se Blaž Kavčič poslovi za vedno iz kinologije.

Amen !   veselje
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #48 : četrtek, 07.11.2013 : 20:14:51 »

Ok, eno zelo butasto vprasanje.  sram Ko takole prebiram tekste... letos se ni bilo redne skupscine? Oziroma je bila, pa ni bilo prisotnih dovolj clanic?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Wolkowo
midi
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #49 : četrtek, 07.11.2013 : 21:21:40 »

 Kralj je mrtev , živel kralj  Cheesy ( ali boj politikov za oblast ) bi se reklo zgodbi ki nam jo sporoča UO .
 Rekli boste, saj ste ga vi najbolj podpirali in na glas govorili, da je najprimernejši kandidat. Ja, res je tako, se posuje s pepelom UO , ki je skoraj dva mandata dela s predsednikom kot v pravljici . Ja in res bomo tudi to rekli. Potem pa nas v sklepnem nagovoru milo zaprosi :
Mnenja smo, da je nujno, da pride do očiščenja Kinološke zveze Slovenije, za kar pa ni veliko časa oziroma ga sploh ni več, ker s tem dopuščamo predsedniku Kavčiču preveč prostora in časa za njegovo neprimerno in nedopustno vodenje KZS. Dajemo mu možnost in čas, da lahko še naprej povzroča še več nesoglasja in razdora med članicami in slovenskimi kinologi in s tem veliko nepopravljive škode (finančne in moralne) za slovensko kinologijo. Pozivamo vas, da se v čim večjem številu udeležite IZREDNE SKUPŠČINE KI JE SKLICANA S STRANI NADZORNEGA ODBORA ZA 29.11.2013 in izrečete svoje mnenje glede predlagane nezaupnice.  In amen , nič o tem kaj predlagajo , kaj ponujajo  Angry , pri vseh obširnih prilogah o grehih Kavčiča pa niti enega dokumenta ali pisma , ki dokazuje, da se UO s Kavčičem ni strinjal. Če si pogledate seje UO ki so v prilogi so vedno vsi sklepi sprejeti z 9 ali 8 za in nihče proti  Evil. Ko to prebiram imam občutek kot da je že 6 let na Kinološki zvezi slovenije dela samo Blaž Kavčič ? Evil Kaj pa so delali ostali ? Hodili na seje , ki so verjetno plačane ? Cool Če so problem finančne škode in nepravilnosti kaj je delala finančno gospodarska komisija ? A se tudi distancira od vsega ? Ne vem a bo NO preveril koliko so vse vpletene komisije v zadnjih leti dobile sejnin in kilometrin če niso smeli in mogli ničesar narediti ? Lips Sealed
Pogledal sem predstavitev za ministra , ki se mi ne zdi  sporna , članek ki navaja pasji davek , pa pravi da KZS predlaga davek 10 evrov na psa letno , pod pogojem da se uvede brezplačno čipiranje in cenejše cepljenje za steklino. Trenutno pri steklini plačujemo okrog 20 evrov davka državi , kar pa očitno nekateri ne vedo. Poleg tega bi se z uvedbo cepljenja stekline na tri leta oz kot predpisuje proizvajalec izognemo vsakoletnemu plačevanju davka , kar pa naša požrešna država v nobenem primeru ne bo dopustila. Pa da vidim junaka , ki se bo to dogovoril z državo ? A je kdo mogoče že poskusil ne plačevat dohodnino ?  Grin
Doge so neizpeta zgodba , bi pa vprašal tako UO kot NO kako so ukrepali oz rad bi videl njihovo korespondenco z vzrejno komisijo in delnim zborom sodnikov , saj so oni tisti , ki so takšne vzrejne kombinacije dovoljevali ?  sram
   Kiss Zgodbe iz Budimpešte , te pa so da crkneš od smeha , je pa vsekakor poučno vedeti s čem se na " službenih potovanjih " po svetu ukvarja podpredsednih FCI . Če koga slučajno zanima koliko KZS letno plača FCI naj mi pove. Toliko da vem.Mislim pa da je to zgodba : Bratje in sestre podajmo si roke in vsi vsak v svoj kot :-)
 Tudi celotna vsebina pisma UO mi deluje na obračun med Kavčičem in Česnikom . No potem ko sem prebral da se približuje World dog Show v Sloveniji pa mi postaja vse skupaj bolj jasno. Cheesy
  Dragi moji če ste vsi skupaj prignali KZS tako daleč , da se ne da delati in se po dveh mandatih ne morete dogovoriti med seboj , potem si NEZAUPNICO zaslužite vsi v paketu , tako predsednik kot UO , NO in finančno gospodarska komisija , če pa je zakon kršila vzrejna komisija za nemške doge in delni zbor sodnikov , pa tudi tadva. Skrajno nehigijensko pa je kaznovati tatu , tistega ki je držal vrečo pa postaviti za policaja ? Naj skupščina s ponovnimi volitvami odloči kdo bo vladal . Kot je rekel še en politik Zmago Jelenčič : vsak narod ima takšno vlado kot si jo zasluži  Undecided  Pa da vidimo o čem bom pisali čez štiri leta , Se vidimo na skupščini :-)
  
Logiran
Wolkowo
midi
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #50 : četrtek, 07.11.2013 : 21:36:49 »

 Aja pa še to , a je kdo slučajno govoril o psih ?
Logiran
Wolkowo
midi
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #51 : četrtek, 07.11.2013 : 21:37:32 »

 Aja pa še to , a je kdo slučajno govoril o psih ?  Cry
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #52 : četrtek, 07.11.2013 : 21:39:45 »

Ok, eno zelo butasto vprasanje.  sram Ko takole prebiram tekste... letos se ni bilo redne skupscine? Oziroma je bila, pa ni bilo prisotnih dovolj clanic?

16. marca 2013 je bila volilna skupščina - KLIK, redne skupščine pa letos sploh še ni bilo - KLIK (1. točka, str. 2), čeprav je bila s sklepom UO KZS 5/2 predvidena 29. 6. 2013 - KLIK. V Odprtem pismu UO - KLIK piše pod 1. točko tole: "S tem, ko predsednik KZS v letu 2013 ni sklical redne skupščine KZS, krši 2. odstavek 32. člena Statuta KZS."
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #53 : četrtek, 07.11.2013 : 22:00:54 »

In amen , nič o tem kaj predlagajo , kaj ponujajo  Angry

Jaz sem pa vesela, da nič ne predlagajo in nič ne ponujajo. Namreč, od teh, ki so aktivno pomagali zadeve pripeljat tako daleč, ne želim prav ničesar drugega več, kot da se po hitrem postopku umaknejo čim dlje od vseh funkcij.
Ko bo čas za nove volitve, bo tudi čas za imena, predloge in ponudbe. Nove.

... pri vseh obširnih prilogah o grehih Kavčiča pa niti enega dokumenta ali pisma , ki dokazuje, da se UO s Kavčičem ni strinjal. Če si pogledate seje UO ki so v prilogi so vedno vsi sklepi sprejeti z 9 ali 8 za in nihče proti  Evil.

Temu sem se tudi jaz čudila. Žal sproti ni bilo mogoče videti zapisnikov, je pa zdaj iz njih jasno, da so dihali kot eden, zato je nujno, da kot eden tudi odidejo.

Kaj pa so delali ostali ? Hodili na seje , ki so verjetno plačane ? Cool

Ne vem, kako so seje komisij plačane, vem pa za eno, da je na njej treba tiho sedeti, gledati v zrak in ko dovolijo, tiho oditi.

Pogledal sem predstavitev za ministra , ki se mi ne zdi  sporna ...

Meni pa tako neverjetno sporna, da ne bom mogla nikoli pozabiti, s čim so šli tja in kaj so tam delali.
Več o tem sem napisala TUKAJ in TUKAJ in TUKAJ.

Doge so neizpeta zgodba , bi pa vprašal tako UO kot NO kako so ukrepali oz rad bi videl njihovo korespondenco z vzrejno komisijo in delnim zborom sodnikov , saj so oni tisti , ki so takšne vzrejne kombinacije dovoljevali ?  sram 

Lepo prosim, da sprašuješ čim bolj na glas, bojim pa se, da odgovorov ne bo. Kolikor imam jaz informacij, je UO za doge izvedel, razpravljal pa ne. Bi pa tudi jaz rada vedela, kje je zapisnik seje UO, kjer so bile doge omenjene. 
Logiran

Wolkowo
midi
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #54 : petek, 08.11.2013 : 07:48:16 »

 Si bom prebral še TUKAJ in TUKAJ in TUKAJ še enkrat bolj natančno ;-)
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #55 : petek, 08.11.2013 : 09:29:13 »

Aja pa še to , a je kdo slučajno govoril o psih ?  Cry

Drugje psov žal ni zaslediti, razen pri dogah, pa še tam se za pse bori samo ena stran.

Za približno sliko je treba po vrsti prebrati vse, od začetka do zdaj.

- S. Pörš: Iz vzreje ... Real Blue - 100% "Valvasorka" (.pdf)
- I. Rac: Odgovorna vzreja pri nemških dogah
- I. Rac: Zakaj je paritev harlekin x harlekin prepovedano ravnanje?
- J. Pahovnik: Vzreja ni hec ... ali zakaj gori pri nemških dogah rdeča luč?
- I. Rac: Nesnaga v genetskem "nahrbtniku"
- Uredništvo Kinologa in A. Čučnik: Iz vzreje - Kam vodi vzreja nemških dog? (.pdf)
- UVHVVR: Dopis v zvezi s Strokovnim mnenjem o križanju nemških dog harlekin barve (.pdf)
- Veterinarska fakulteta: Strokovno mnenje o križanju nemških dog harlekin barve (.pdf)
- I. Rac: Zahteve Kluba za nemške doge, junij 2013 (.pdf)
- B. Kavčič: Odgovor mag. Kavčiča na očitke NO KZS v zvezi z nemškimi dogami (Ad4., 5. stran, .pdf)
- I. Rac: Odprto pismo predsedniku KZS

Kar se tiče našega kluba, je bilo vmes še cela vrsta drugih aktivnosti, da bi se v okviru KZS sploh kdo od odgovornih zmenil za pse in naša prizadevanja zaščititi jih.
Upam, da si bomo vsi zelo dobro zapomnili, kam je kdo v teh zgodbah pse postavljal.
Zadnjiih 11 mesecev in od zdaj naprej.
Vključene so tudi vse osebe v raznih odborih in komisijah.
Logiran

jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #56 : petek, 08.11.2013 : 10:45:07 »

Samo eno vprašanje za vse, ki branite predsednika: če je prepričan, da so argumenti na njegovi strani, zakaj je črtal z dnevnega reda točko o zaupnici? To bi bila priložnost, da svoje argumente zagovarja. Tako pa ...
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #57 : petek, 08.11.2013 : 11:11:28 »


KZS ima (trenutno) na skrbi izključno samo pse z rodovniki FCI in vzrejo psov z rodovniki FCI.

Ja, ampak članarino, izpite in startnine pa plačujemo tudi tisti z mešanci. Torej: živijo tudi od našega denarja, priznajo nas pa ne. Pravično?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #58 : petek, 08.11.2013 : 11:54:54 »

jst, zgornji citat je vzet iz konteksta in sicer:

Wolkowo je pisal tole:

Največji krivec za to so šteperji in preprodajalci " rodovniških psov brez rodovnika " , ki jim delo omogoča VURS , ki je državna ustanova , zelo politično postavljena in definitivno nima ( in ga kot taka tudi nikoli ne bo imela ) nobenega posluha za živali ki nimajo komercijalne vrednosti ( kmetijski in prehrambeni lobij ) . Tukaj si delajo utvaro vsi tisti ki mislijo ali pričakujejo da se bo z njimi lahko kdorkoli kaj dogovril.

jaz sem odgovarjala tole:

KZS ima (trenutno) na skrbi izključno samo pse z rodovniki FCI in vzrejo psov z rodovniki FCI. KZS v širšem pomenu mora zanimati, da se vzredi čim več psov z rodovniki. Mora skrbeti tudi za etičen vidik vzreje, vsaj v okvirih, ki jih narekuje FCI. ...
cel moj odgovor je na klik

Gre za komentiranje očitka, da bi morala UVHVVR narediti 'nekaj' proti šteparjem in preprodajalcem, ne pa za splošno delitev na rodovniške in nerodovniške pse ali ravnanje KZS v povezavi s tem.
KZS se namreč ukvarja z vsemi psi na področju šolanja, reševanja, delno tekmovanj ..., izključno samo z rodovniškimi psi pa na področju vzreje in razstavljanja.
Smiley
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #59 : sobota, 09.11.2013 : 10:15:43 »

Nadzorni odbor KZS je članicam poslal poročilo o delu NO KZS v tem mandatu, s sledečimi dokumenti:

- Dopis Nadzornega odbora članicam KZS (.pdf)
- Ugotovitve NO - 4. in 5. stran zapisnika 2. seje NO (.pdf)
- Odgovor KZS Nadzornemu odboru (.pdf)
- Pravno mnenje odvetniške pisarne Csipo in Kozamernik (6. 11. 2013, pdf)
- Pravno mnenje odvetnice Danile Žorž (8. 11. 2013, pdf)
Logiran

Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS peskovnik
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines