Uf, pa smo skupaj
Smetka, Majas... ncncnc
sta mogle, anede!?
Saj še vendno nihče od nas ne dojame kaj se je danes pravzaprav zgodilo. Kuža
Roxy (moram te malo dražiti Smetka
) se spoznava z novim domom... po tem, ko je spoznal Šmarno goro, en kup psov s katermi se nikakor noče spoprijateljiti... ker ima svojo žogo. Tako, da je pravzaprav čisto vseeno kje je, samo da je njegova ta najboljšejša prijateljica igrača zraven. Toooooooooooooooolk je bil priden, da kar čakam kdaj bo kaj ušpičil... saj veste: Too good to be true
Na najvišjem hribu Ljubljane je navdušil vsakega, ki smo ga srečali. Eden nas je še vprašal, če je čistokrvni, ker je tako lep
JAAAA, itak, čistokrvni žogar.
Pa da začnem na začetku...
Najprej je dobil novo ovratnico (ki se sveti ponoči), ki mu je za komaj prav... kupili smo namreč tisto ta največjo... za telete. Heh, pa bi lahko kar navadno za "normalno" velike pse
V avto je šel ... pravzaprav niti ni šel sam, je morala kar Smetka pomagati tej naši kosmati riti
Ampak vožja je pa ruls! Na trenutke je sicer malo žalostno pogledal, češ: "Kam me peljete, kaj mi hočete, sej bom priden, obljuuubiiiiim!" Joka se je pa vzdržal
Je moral čutiti super pozitivne vibracije s prvih dveh sedežev
Stanovanje... nov dom... ga niti ni zanimalo
Valda, če so pa igrače ZAKON!!!
Teh imamo pa za izvažat
Ta "taf" člana družine sva spodila nazaj v službo (jaz sem namreč tista, ki jo bo Roxy imel za "špaget" ali elastiko, kot želite, moj dragi bo pa komando držal - hehe, yea right
Hmm, pa sedaj??? "Roxy, a gremo na Šmarno goro?" "Pa saj je vseeno... samo tisto žogo vzemi, ki nama jo je Smetka dala za popotnico", so govorile njegove očke. Prideva do mojega avta... odprem prtljažnik v katerem je že vse pripravljeno za prevoz psa... no skoraj vse. Samo mreža, ki ločuje prtljažnik, je manjkala. In TO je najbolj pomembno!!!! Ker je rabil točno 3,2 sekunde in je bil že na voznikovem sedežu
Smetka, zakaj mi pa nisi povedala, da bo ON mene okrog vozil in ne obratno?! Pa sva se le zmenila, da VOZIM JAZ, on pa lahko prevzame navigacijo. Ne v prtljažniku, da ne bo pomote. Tam je namreč čisto predeleš stran od mene, pa nič ga ne omejuje,da ne bi priplezal naprej
Pa sva šla. Ja, kolk je bilo pa to fino... Avtomobili, pa kolesarji, pa kužki, pa drevesa, hiše, ... polno vsega... Evo, pa nam je uspelo pozabiti na žogo
Pot na Šmarno goro... a kdo ve koliko je visoka? Pa koliko potrebuješ do vrha? No, kolikor sem jaz na ta hribček plezala, sem porabila 25 do 40 min, odvisno od trenutne kondicije. Jaaa
, danes sem ugotovila, da so morali biti neki tektonski premiki v zadnjih mesecih. Ker je višje!!! Prisežem!
Priznam pa tudi
, da sem kot ta prava blonda pozabila na gravitacijo. Zakaj? A zakaj? Ker naš Roxy ne more???
ves čas nosit žoge. In, ker je žoga okrogla. In, ker se kotalika navzdol in ne navzgor. In, ker se ta hiper aktiven pes lepo uleže pa čaka, da grem jaz 100 m nižje (NAZAJ DOL po hribu!!!) po luknjah, listju, koreninah, kanalih po njegovo igračo!!!
In sem veselo potem JAZ nosila žogo in že razmišljala katero NEKOTALEČO stvar bomo naslednjič vzeli s seboj.
Tukaj bi pa dala "apel" na lastnike psov, ki svoje ljubljenčke prosto sprehajajo po frekventnih poteh.
Namreč, do naju je pritekla mlada psička?, ki je bila vsaj 5-10 cm večja od Roxy-ja. Spominjala na nemčko dogo v barvah bernca. Lastnike sem komaj slišala z drugega hriba (300? m stran). Pa niti se niso kaj pretirano ukvarjali s tem, da bi svojega psa priklicali nazaj. Roxy ji je bil itak izjemno zanimiv (komu pa ni
). Skakala je na njega, pa v igri renčala. Roxy na Flexiju, zanimala ga je itak samo žoga. Ampak... Ljudje božji! Kaj če bi bil popadljiv ali pa, če bi bil to nekaj letni otrok, ki ga tele od psa z lahko podre po tleh?!?!? Kdo bi potem odgovarjal za poškodbe otroka ali njihovega psa? Jaz, ker imam popadljivo zverino (govorim hipotetično, Roxy je totalna maza), ki ne prenese drugih psov, ki mu težijo?! No, lastniki se po nekaj minutah niso prikazali (mogoče bolje za njih), psa pa mi je uspelo spoditi "domov".
Tole je samo za intermeco in morda "dano v razmislek" (tisti, ki se ga to tiče tega tako ali tako verjetno ne bere), sicer je pa tole
ROXY-jeva TEMA.Na tako imenovani gori sva morala oba nujno najrej nekaj zlit vase. Saj ne vem kdo je bil bolj zmatran. A veste kdo ima najdaljši jezik na svetu? Ja kdo, Roxy, valda. Je revež pol ta velike flaše Costelle spil na dušek. Sva bila pridna in sva sabo prinesla, da ne bo pil iz "javne" sklede
Ampak, hmmm, koliko je bil pri miru? Hmmm, 2 sekundi? Tam nekje, potem smo pa že žogo brcal. Sem ga hotla malo ignorirati, pa se ni pustil. Mi jo je v naročje vrgel, faca
Zdaj smo pa doma. Roxy v svoji novi bivalni hiši (ga testiramo koliko joka) s svojo igračo. In posluša radio. Jaz pa pesnim v sosedni sobi tale prva doživetja, vtise in občutke. Pa to ni res kolk je priden, nič ne cvili! Čisto nič! Sem šla prejle preverit, če sploh še diha, ker je tak mir
JA, je tako živ, da bolj ne bi mogel biti. Po prstih sem se pritihotapila za vogal, pa je že gledal
Hehe
Faconar je res.
Zdele gremo pa lulat... verjetno je tista voda s Šmarne gore že prišla do mehurja
Pol pa v banjo!!!! Da bo lepo duhal
Jao, to bo šele dogodek.
p.s.: fotke bodo tudi, nič bat