mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:33:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS peskovnik
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS peskovnik  (Prebrano 46500 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : nedelja, 03.11.2013 : 12:48:58 »

Ker tole presega mandat po marčevskih volitvah KZS, predvsem pa presega samega trenutnega predsednika KZS in leto 2013, začenjam novo temo, ki ne bo omejena samo na trenutno garnituro in trenutno dogajanje v KZS, temveč namenjena vsemu tistemu, kar kinologija v Sloveniji je in ni, ter vsemu tistemu, kar bi morala biti, oz. kar nikoli ne bi smela postati.

Začenjam z vabilom na izredno skupščino, ki bo v vsakem primeru prelomnica - ali bomo v tej 'godlji' nadaljevali, ali pa se bomo povzpeli za stopnico višje in se začeli vračati k osnovnemu, kaj KZS sploh je in čemu služi, kakšno vlogo imajo v celi zgodbi psi in kakšno vsi mi kot posamezniki. Da tega, kaj KZS je in čemu služi, funkcionarji KZS (velika večina, ne pa samo predsednik) ne vedo več, je več kot jasno. Kompas je žal popolnoma izgubljen. Upam, da ga skupaj nekako vendarle najdemo. Torej, najprej izredna skupščina ...

Predsednik Nadzornega odbora kinološke zveze Slovenije, Jožef R. Grah, je podpisan pod vabilo za sklic Izredne skupščine, ki bo v petek, 29. novembra 2013, ob 18.00 uri v sejni dvorani Občine Ljubljana Vič Rudnik, Trg MDB 7, Ljubljana.

Dnevni red:
1. Otvoritev in pozdrav predsednika NO KZS
2. Izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja, dveh overovateljev zapisnika in
potrditev dnevnega reda
3. Poročilo verifikacijske komisije
4. Potrditev poslovnika o delu izredne skupščine
5. Obravnava razmer na Kinološki zvezi Slovenije
6. Glasovanje o nezaupnici predsedniku Kinološke zveze Slovenije

Članice so prejele vabila s priloženo sledečo dokumentacijo:

- Vabilo na Izredno skupščino KZS, 29. november 2013
- Pooblastilo
- Poslovnik o delu izredne skupščine KZS, 29. november 2013
- Pobuda Upravnega odbora Nadzornemu odboru KZS
- Razlogi Nadzornega Odbora za sklic Izredne skupščine KZS
- Odgovor na zahtevo Nadzornega odbora za sklic Izredne skupščine KZS ...
- Pismo mag. Blaža Kavčiča
- Del poročanja iz Budimpešte
- Primer 'nemške doge' – kronologija dogajanja 2012-13
- Primer 'nemške doge' – Zahteve Kluba za nemške doge, junij 2013
- Primer 'nemške doge' – Strokovno mnenje Veterinarkse fakultete o parjenju nemških dog barve harlekin
- Primer 'nemške doge' – Dopis UVHVVR (prejem na KZS 24. maja 2013)
- Primer 'nemške doge' – Odprto pismo predsedniku KZS

Po neuradnih informacijah naj bi v prihodnjih dneh nekdo 'razposlal' še nekaj dodatne dokumentacije. Pustimo se presenetiti.

Včeraj sem na portalu objavila svoj komentar o dogajanju, pa ga nekoliko kasneje izbrisala, ker se mi že želodec obrača od vsega, kar se v zadnjem letu dogaja, pa tudi od mojega pisanja v zvezi s KZS. Ko zdajle pomislim nazaj, priznam, da je izbrisu botroval tudi kanček mojega oportunizma. Tudi jaz moram preživeti in paziti, da oglaševalci prihajajo in ne da jih s svojim ravnanjem odganjam. Nekatere vzreditelje in oglaševalce, ki se sicer strinjajo z mojim pisanjem, je strah, da bodo šikanirani zaradi sodelovanja z mojpes.netom in z menoj, zato bi menda še toliko bolj morala paziti na svoje objave, izjave, celo na to, koga vidijo govoriti z menoj na kinoloških prireditvah. Še posebej pa menda moram paziti na to, da se v mojih tekstih prepoznajo samo in izključno 'splošni' oz. 'njihovi sovražniki', ne pa tudi oni sami ali kdo izmed tistih, ki poskušajo vzdrževati svoj 'neomadeževan kinološki obraz'. Ker pač veliko razmišljam, ne le o drugih, temveč tudi o sebi in svojem početju, sem razmislila tudi o včerajšnjem izbrisu in ..., ker še vedno mislim popolnoma enako ..., ja ..., prizadeti lahko naredite in si mislite, kar želite, zapis tule brez sprememb objavljam nazaj:

Javnost je bila zadnje čase začudena in zmedena, kaj se gredo na Kinološki zvezi Slovenije. Predsednik KZS je dnevno skakal iz TV ekranov in drugih medijev, njegovi najbližji sodelavci, ki si jih je pravzaprav sam izbral, pa so se od njegovega početja distancirali. Upravičeno se čudimo, zmedenost pa bo ob vsakem prebranem stavku zgornjih dokumentov lahko samo še naraščala. Na koncu nam ostane le pomilovanje vseh vpletenih in odločitev, ali se gremo te igrice še naprej, ali pa zadeve končno postavimo na pravo mesto.

Osebno me kaj novega v medsebojnih odnosih kinoloških funkcionarjev vseh profilov v nobenem trenutku ne more več presenetiti. Prerivanje okrog malih in velikih korit je tako silovito, da se bojim, da bodo še letos požrli drug drugega. Take in drugačne spletke so vsakodnevna stvarnost slovenske kinologije. Slovenski kinološki funkcionarji nam z vso vnemo vsak dan znova poskušajo pokazati, da smo člani članic, naši (in vsi drugi) psi, stroka, zakonodaja, pravila ... očitno postranskega pomena in najbrž le v funkciji zadovoljitve potreb in osebnih ciljev posameznikov ali ozkih skupin.

Kako res deluje KZS (politika in stroka), je v celoti razvidno na primeru nemških dog. Predvsem vabim k branju Odprtega pisma predsedniku KZS. Ne pozabite, da so poleg predsednika KZS tudi vsi drugi, ki se jih primer 'nemških dog' tiče, z veliko skrbnostjo pomagali, da se v enajstih mesecih ni nič prav nikamor premaknilo.

V vsej tej kinološki godlji ne gre samo za tokratnega predsednika KZS, temveč za vse funkcionarje, ki se niso in se ne uprejo takoj vsem političnim, predvsem pa strokovnim nepravilnostim, neumnostim in celo protizakonitostim. Gre za vse kimavce, oportuniste in dvigovalce rok brez hrbtenice. Za vse, ki nimajo mere pri prerivanju okrog korita. Za vse, ki se kljub evidentnemu pomanjkanju znanja prerivajo v ospredje in tako ali drugače odločajo o usodah psov, pasem ali čemerkoli drugem. Za vse, ki radi z bolnimi in nepreverjenimi idejami ter nepooblaščenim početjem skačejo izven svojih pristojnosti.

Kaj bomo storili na tej skupščini in na naslednjih, ter kam bomo popeljali slovensko kinologijo, je v resnici odvisno samo od nas.


To je bilo in je to Smiley
Ena od točk nezaupnice so 'nemške doge'. O njih najdete več v objavi Parjenje nemških dog harlekin x harlekin je v Sloveniji z zakonom prepovedano - KLIK. Res je to šolski primer, kako se v kinologiji ne bi smelo delati!

Toliko za zdajle, kasneje pa še poljudno o ostalih posameznih točkah nezaupnice. Namreč, zadeve niso od danes in informacij o dogajanju nimajo samo 'posvečeni', temveč izvemo o njih vse in še več tudi drugi. Predvsem pa vedo o vsem vse sproti odgovorni funkcionarji, pa se jim do zdaj ni nič zdelo narobe, posebej pa ni bilo menda nič narobe z vsem tistim, kar so skupaj povzročali drugim (spomnimo se skupščin v letu 2011). Dokler je bila kanglica na voljo vsem članom peskovnika, je bila vse okrog samo čista radost in zadovoljstvo. Zdaj, ko eden kroji pravila v (menda njihovem) peskovniku po svoje in kanglice noče več posoditi drugim, je pa vik in krik. Klasika, vendar upam, da je slovenska kinologija kaj več, in da nam dobrobit psov, nas samih, vzreje, ukvarjanja s psi ... pomeni kaj več od (samo) opazovanja takih, za vse škodljivih prepucavanj.

Aja, obenem res srčno upam, da boste kinologi vendarle zbrali nekaj poguma in stopili iz anonimnosti. Strahu vam nekdo lahko povzroča samo toliko, kolikor mu sami dopustite.
Logiran

jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #1 : nedelja, 03.11.2013 : 17:23:53 »

Jana, informacijska pooblaščenka bi te za ušesa (objava osebnih mailov v Kavčičevem pismu).
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2 : nedelja, 03.11.2013 : 17:42:31 »

jst, informacijska pooblaščenka lahko za ušesa kogarkoli želi, vendar ne mene. Ta mail je v gradivu za skupščino KZS, kamor ga nisem priložila jaz, temveč funkcionarji KZS. Delovanje KZS je javno, javni so tudi materiali, ki so v skupščinskem gradivu, ki je bilo poslano vsem članicam KZS (kinološka društva, pasemski klubi, lovska kinološka društva; cca 120 jih je). Razume se, da člani članic to skupščinsko gradivo pregledamo, preberemo, se o njem pogovarjamo in se na podlagi informacij iz njega odločamo. Sam Kavčič piše o 12.000 članih članic, torej lahko predvidevamo, da bo mail videlo najmanj toliko ljudi. Smiley Ali ga vidijo v printani ali elektronski obliki, najbrž ni bistveno. Wink

Vseeno hvala za pripombo, bi pa jo bilo treba dati komu drugemu, oz. koga drugega poučiti, kakšni dokumenti lahko gredo v javnost.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : nedelja, 03.11.2013 : 21:42:29 »

Ko bomo razmišljali, kako in s kom v kinologiji naprej, si moramo postavljati čim več vprašanj in poskušati nanje poiskati jasne odgovore. Če se le da, na podlagi dokumentov in ne na podlagi raznih dvomljivih izjav ali celo govoric 'dobro obveščenih kinologov'. Po Statutu KZS - KLIK ima vsaka od članic pravico do dostopa do vseh KZS zapisnikov, torej lahko preko društvenega pooblaščenca pridete do vseh odločitev, ki so bile sprejete kjerkoli v ustroju KZS.

III. JAVNOST DELA
6. člen
(1)     Delovanje Kinološke zveze Slovenije je javno.  
(2)    Zaradi zagotavljanja javnosti dela Kinološke zveze Slovenije ima vsaka članica Kinološke zveze Slovenije pravico do vpogleda v zapisnike vseh organov Kinološke zveze Slovenije, razen če je z internimi pravili Kinološke zveze Slovenije izrecno drugače določeno.

7. člen
Javnost dela Kinološke zveze Slovenije zagotavlja predsednik Kinološke zveze Slovenije.

9. člen
(1)    Vsi organi Kinološke zveze Slovenije morajo vsa obvestila, sporočila ter sklepe objaviti v reviji Kinolog.


Ali so vsi zapisniki v resnici dostopni? Ne vem, vem le, da je bil zapisnik ene skupščine (KLIK, Skupščina 21. 10. 2011, predsednik KZS je bil mag. Blaž Kavčič) dostopen šele po 'grožnji' Nadzornega odbora (hm, tole niso bili neki društveni dripci, temveč je to vseeno najvišji nadzorni organ KZS), da bo pridobil zapisnik s pomočjo Informacijske pooblaščenke. Pa da je zapisnik ene seje KSV napisan tako, kot da je seja trajala 10 minut in ne uro in pol, in da zapisnika s seje delnega zbora sodnikov za nemške doge ni že vse od 15. septembra 2013 ... Ali so vsa obvestila, sporočila ter sklepi vseh organov KZS objavljeni v Kinologu? Ne vem, ker ne berem uradnega glasila, v katerem Uredniški odbor in kinološka stroka vzreditelje, lastnike psov, kinologe, splošno javnost ... napeljujejo k nezakonitemu ravnanju (beri članek Iz vzreje - Kam vodi vzreja nemških dog?, Kinolog, februar 2013 - KLIK).

Jaz sem med to skupščinsko solato začela s Pobudo Nadzornemu odboru KZS - KLIK, kjer je v 4. odstavku stavek, kjer piše tudi: "od zadnjih volitev naprej kršil ..." Verjamem, da se veliko od očitanega ni dogajalo samo v obdobju od marca 2013 naprej, temveč že pred tem. Ob množici točk, ki se nanašajo na 'prej', me predvsem zanima, zakaj so člani UO tako dolgo čakali in trpeli, ter zakaj so se tako neznansko potrudili (posebej nekateri vidni člani UO), da je dobil Kavčič marca letos še en mandat? Tole, zadnje, je verjetno vprašanje za milijon evrov.

Vprašanje 'zakaj niste prej začeli jokat' spada k sledečim točkam navedene Pobude:
I. ni ničesar storil v obeh mandatih, da bi se sprejeli novi Statut in ostali akti KZS;
II. je spreminjal sprejete sklepe po sestankih UO KZS ... Podvprašanje: Je bil kdaj 'prijavljen' Disciplinski komisiji ali kazensko ovaden?
III. se ni držal dogovorov ...
VII. je z neprimernim obnašanjem delal škodo KZS tako v tujini ...
X. avtokratsko vodi KZS, kar narekuje nepotrebnost članov UO in ostalih komisij ...
XII. manipulira s člani UO KZS in drugimi kinološkimi delavci ter dela razdor v KZS ...
XIII. ustvarja konflikte med kinologi, primer neprimernega obnašanja ...
XIV. od kinoloških delavcev in članic KZS zahteva popolno lojalnost ...
XV. zavestno zavlačuje sklica skupščine KZS, ker ima slabo vest ... Pripomba: Sklici skupščin so že ves mandat šibka točka. V preteklosti ste člani UO igrali aktivno vlogo pri raznih skupščinskih 'mahinacijah', zato ne razumem povsem, kaj je letos drugače.

Še ostali komentarji točk iz Pobude:

IV. je na nekorekten način reševal kadrovsko problematiko KZS ...
Hm ..., menda je tale točka ena od tistih, ki je pomagala poriniti kapljo čez rob. Kaj o teh zaposlitvah jaz mislim?
Oseba #1: V 5. točki pisanja NO (4. stran) je navedeno, da je ta oseba pripravljala prezentacijski dokument za predstavitev pri ministru Židanu, torej je ona tista, ki je skopirala (je plagiatorka?) za ministra povsem neuporabne, neveljavne in neustrezne številke iz mojega članka (je nesposobna?). Menda naj bi pokrivala 'celoten PR, marketing in prodajo' (vir klik). S takimi izdelki? Jaz ne odločam, kdo bo delal na KZS in ne ocenjujem, ali opravi svoje delo zadovoljivo, da si zasluži plačilo. To počnete drugi.
Oseba #2: Iz klik (3. stran, Ad 3.) je razvidno, da 'dela šampionate, pošto in Kinologa'. Verjamem, da s šampionati in pošto ni težav, kaj si mislim o glasilu Kinolog, pa najdete na začetku tega sporočila. Koliko njenih prstov je bilo pri objavah o nemških dogah (tudi novembra 2012), ne vem, in me v resnici ne zanima. Če bi se ji zdelo karkoli narobe, bi o tem kdo kaj vedel, tako pa je videti vse v najlepšem redu.
Oseba #3: Videla sem ga enkrat, na Bledu, ko mu je predsednik dajal intenzivne inštrukcije o dogajanju v BIS ringu. Na poslovnega sekretarja KZS se v zadnjih mesecih nisem nič obračala, v Vodice ne hodim, kje drugje pa tudi nisem zasledila nobenega njegovega (kakršnegakoli) 'prispevka', razen na slikah v pisarni ministra in na razstavi v Ženevi, zato njegovega dela ne morem komentirati. Če se mu je zdelo z obiskom pri ministru vse ok, potem pač mislim o njem podobno, kot o ostalih 'aktivnih' pripravljalcih in udeležencih navedenega obiska.
Če UO enkrat potrdi zaposlitve, drugič pa mu niso všeč ... Hm, saj menda te zaposlitve spremlja tudi kakšna dokumentacija in menda rabi za nekatero početje predsednik ustrezne sklepe ... Torej ... Pogledati je treba v papirje, ugotoviti, kaj ni po pravilih in ustrezno ukrepati.

VI. je napisal neprimerna poročila iz Budimpešte ...
Budimpešta se je zgodila menda že maja 2013 (tak datum je na dokumentu) in kaj so člani UO in drugi prisotni kinologi storili v zvezi s tem, kar je menda počel Kavčič v Budimpešti in v zvezi s temi pismi? So ga dali na disciplinsko zaradi obnašanja do tujih kinologov in do funkcionarjev FCI? So v kateremkoli trenutku tolerirali njegovo početje in pisanje? So ga pri govorjenju o tem poslušali ali mu povedali direkt, kaj si o njegovem početju mislijo?
Na dveh stolih se ne da sedet, temveč lahko sedimo udobno samo na enem. Sami se moramo odločiti, na katerega se bomo usedli, tako se moramo tudi sami odločit, kakšna merila bomo imeli in preko katerih mej v nobenem primeru ne bomo šli.

VIII. na sestanku s Tanjo (najbrž Tatjano, o.p.) Urek, kjer je prisostvoval tudi Česnik, se Kavčič niti z eno besedo ni opravičil ...
Če so člani UO šele v jeseni 2013 spoznali njegov karakter, nam vsem samo bog lahko pomaga. Pričakovati opravičilo za početje, ki se njemu samemu zdi povsem pravilno, korektno in upravičeno ... Dajte no ...

IX. se za sestanek z ministrom za kmetijstvo in okolje g. Židanom, 20. 8. 2013, ni ustrezno pripravil in ni omogočil podpredsednikoma ...
Vse o tem sem že napisala takoj po dogodku na KLIK, na KLIK, na KLIK ... Celo razkrila sem poskus zavajanja kinološke javnosti, saj se je na KZS spletni strani pojavilo zavajajoče obvestilo, po katerem se je lahko smatralo, da je bil sestanek vsaj ok, če že ne uspešen in je vzbujal vtis, da 'javno pooblastilo bo'. Po zaprosilu ministrstvu za izjavo, smo razkrili, da javnega pooblastila ne bo. Ker je bil neuspeh razkrit, se ni dalo s tem več nabijati naprej, zato se je rodila nova ideja - pasji davek.
Za tale skok na ministrstvo bi se moral po mojem mnenju predsednik pred slovenskimi kinologi tako ali drugače zagovarjati. Seveda, če se strinjamo, da ne more nihče takole hoditi okrog in v našem imenu razlagati bedarij. Na ministrstvu je menda odnos do kinologov že blizu 'prečrtane slike na vhodnih vratih'. Ko omeniš KZS ali kinološko temo, se začnejo uradniki prijemati za glavo in prosijo, naj si najdemo kaj drugega za počet. To je najbrž neposreden efekt zadnjih štirih let in pol. To popraviti bo napor prihodnjih kinoloških generacij. S pasjim davkom so se zadeve v javnosti še malo razširile in bolj dobro zabetonirale.

XVIII. si je izbral delovni kolegij ...
Nikoli nisem bila na nobenem sestanku UO, si pa predstavljam, da mora izgledati vsaj v okvirih, ki jih predvideva Statut. Če je ta pomanjkljiv, imajo člani UO najbrž kakšen pravilnik o delu UO. Če pravilnika ni, hm ..., potem pa ne vem pravzaprav, nad čim se UO pritožuje. Nad seboj, mogoče?

Na točke:
V. je spreminjal in ni spoštoval sklepov UO v zadevi Šumak ...
XI. pripravlja akte in sprejema odločitve, ki kažejo na privatizacijo kinologije ...
XVI. je zadnja nedopustna zgodba Kavčiča ...
XVII. je Blaž Kavčič verbalno napadel tudi vodjo rodovne knjige ...
nimam komentarjev.

KZS ni združba ljubiteljev vaške gostilne. Je uradna inštitucija, sicer skreirana na prostovoljni osnovi, vendar z zavezujočim pooblastilom mednarodne kinološke organizacije, da v njenem imenu počne točno določene postopke na točno določen način za vse potrošnike te države pod enakimi pogoji. Če pravila so, vemo v vsakem trenutku, kaj je prav in kaj narobe in kako je potrebno ravnati takoj, ko do kakršnekoli nepravilnosti pride.

Tole, kar prikazuje Pobuda UO, kaže na to, kako KZS v resnici deluje - po domače – kot vaška gostilna – vsi se poznamo, vsi lahko vsem vse rečemo, redka veljavna pravila morajo upoštevati drugi, prijateljski pivci pač ne, zapiše se samo tu in tam kaj, pa še to 'po domače' ...

Ker si želim, da se z vsemi vrstami nepravilnosti in početjem 'po domače' neha, pozivam Upravni odbor KZS, da da v javnost vse sklepe organov KZS, predvsem pa UO, in vse dokumente o nepravilnostih, na katere so opozarjali in zaradi katerih so se sedaj odločili za to Pobudo. Brez izjeme. Če je njihov namen iskren in si v resnici prizadevajo za pravilno, zakonito, transparentno in strokovno delovanje vseh organov KZS, potem bodo to storili brez omahovanja in ob tem prevzeli tudi odgovornost za svoje ravnanje. Če se bomo menili samo 'na pol', potem bodo tudi rezultati 'polovični. Če bomo kazali s prstom samo na druge, sami pa se ogibali odgovornosti, se ne bomo premaknili nikamor naprej.

Toliko za zdajle, kasneje nadaljujem s komentiranjem ostalih dokumentov.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4 : ponedeljek, 04.11.2013 : 00:45:14 »

Žal spet ugotavljam, da je spletna stran KZS totalna katastrofa. Brišejo že objavljene dokumente in tako je izbrisan tudi Zapisnik Skupščine KZS z dne 21. 10. 2011. Je plac na serverju predrag ali nekdo kar tako briše zadeve? Kdo? Čemu? Dajte, lepo vas prosim ... Komu le koristi na desetine predsednikovih slik, dokumentov pa ni? Kako potem računati na korektno delo, na transparentnost ... Očitno samo floskule.

Nič ne škodi, če se spomnimo na
- pisanje Jožefa Graha, 2. 8. 2011 - KLIK,
- na to, kako je bil kreiran nov sestav nadzornega odbora - Skupščina KZS,  21. 10. 2011 - KLIK
- na to, kako je vendarle bil NO pod Grahovim vodstvom tisti organ, ki je pomagal 'pokriti' poročila za leto 2010 in v poročilo NO za leto 2010 zapisal znameniti stavek, s katerim se 'vse odgovorne organe in poslovodstvo razbremeni vseh odgovornosti za poslovanje v letu 2010' - KLIK

Nadaljujem pri Razlogih Nadzornega Odbora za sklic Izredne skupščine KZS - KLIK:

V uvodnem delu je odgovor 'za milijon evrov', ki razkriva, zakaj so marca letos člani UO pomagali Kavčiču k ponovni izvolitvi:
"Vsem članom UO je zatrdil in obljubil, da bo v primeru zmage spremenil način vodenja, z več posluha za reševanje problemov članic in strokovnega kadra KZS, z več dialoga in predvsem brez maščevalnih potez. Že kmalu po ponovni izvolitvi za predsednika so vsi člani UO sprevideli, da so bili » opeharjeni », vse obljube so izginile neznano kam. Nasprotno, z zmago se je začelo njegovo še bolj intenzivno avtokratsko vodenje KZS, s pozicije moči, maščevalnost je še bolj prišla do izraza."

Piše tudi tole:
"Večina članov UO KZS je bila prepričana, da bodo s konstruktivnim delom in dialogi rešili probleme v okviru notranjega poslovanja. Žal pa je rdeča nit medsebojnega sodelovanja in poslovanja med predsednikom in člani UO KZS nepopravljivo počila in prispela do točke, ko medsebojno sodelovanje ni več možno."

Ne glede na moje kritično pisanje o tem, da člani UO niso že prej opozorili na dogajanje, sem vesela, da so to vendarle storili, pa čeprav šele sedaj, ko je marsikaj že preseglo razumne okvirje. Strinjam se tudi, da je potrebno najprej zadeve poskušati rešiti znotraj, in šele če nismo uspešni, poiskati rešitve drugje. Vseeno pa sem prepričana, da je ob ugotovljenih kršitvah treba ukrepati takoj, odločno in po pravilih. Očitno za naivne v kinologiji ni veliko prostora.

Zanimiva je tale navedba NO: "NO KZS je v pobudi članov UO zaznal elemente grobega kršenja statuta KZS in nekatere elemente kaznivih dejanj ter pomanjkljivega spremljanja in izvajanja sklepov skupščine pri doseganju zastavljenega programa dela (96. Člen statuta)."

Ali se 'doseganje programa dela' nanaša na volilni program? Če je tako, potem je teh točk cel kup še iz prejšnjega mandata. Če naštejemo nekatere zastavljene cilje (vir KINOLOG, št. 3 - marec 2009):

- Pridobitev bolj uglednega in vplivnega mesta KZS v slovenski družbi - Se vam zdi, da ima slovenska kinologija kaj večji ugled, kot pred štirimi leti?
- Zakon o kinologiji - Vsi smo verjetno še vedno pod vtisom 'pasjega davka', kje je šele zakon o kinologiji ...
- Izboljšanje sodelovanja z VURS - Po sestanku pri ministru in po Kavčičevem pisanju o nepriznavanju mnenja VF in UVHVVR v zvezi z nemškimi dogami, težko verjamem, da je sodelovanje izboljšano.
- Pridobitev sistemskih virov za realizacljo aktivnosti KZS - Po moje tole pomeni pridobitev javnih pooblastil in s tem dostop do javnih sredstev. Da tega ne bo, je povedal UVHVVR.
- Okrepitev strokovne veje kinologije - Zanima me, kdaj bodo pripravljeni in sprejeti strokovni pravilniki, da bomo sploh vedeli, kaj je strokovno?
- Večja podpora slovenskim vzrediteljem - Ali to pomeni 'podpora dolgoletnim vzrediteljem, ki kršijo zakonodajo', ali kaj drugega?
- Odprava konfliktov in sporov - Vse, kar beremo v Pobudi Upravnega odbora in dokumentih Nadzornega odbora, kaže na povečanje konfliktov in sporov, ne pa na zmanjšanje.
...

Zgornje potem pomeni, da je predsednikov razlog, da glasovanja o nezaupnici ni dal na dnevni red svojega sklica Izredne skupščine, ki bo 14. decembra 2013 ob 10. uri v dvorani Urška na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani - KLIK, neuporaben?

"V skladu s 96. členom Statuta Kinološke zveze Slovenije lahko Nadzorni odbor Upravnemu odboru (ali predsedniku Kinološke zveze Slovenije) postavi vprašanje nezaupnice le v dveh primerih in sicer: v kolikor Upravni odbor ne izvaja sklepov Skupščine ali ne dosega ciljev iz zastavljenega programa dela."
citiran stavek je iz dopisa mag. Blaža Kavčiča Nadzornemu odboru, dne 25. 9. 2013

Navedene kršitve po točkah:
1. Izogibanje sklicu redne skupščine KZS v letu 2013 - Del redne skupščine je tudi sprejemanje poročil in kdo drug, kot NO, mora vedeti, kako stojijo zadeve z njimi in v nadaljevanju s sklicevanjem skupščine. Čakamo tudi na večkrat navedena 'pisma iz Budimpešte'.
2. Popravek in izdelava strateških aktov KZS - Tulimo zraven: Kje je PSD? Kje je Statut? Kje so ostali pravilniki? Torej, UO nima poslovnika Smiley
V zvezi s sledečim stavkom: "NO je vsa leta opozarjal predsednika KZS, UO KZS kot vodstvo KZS d.o.o., da nastaja velika nepravilnost pri finančnem poslovanju (potni nalogi, plačevanje kinoloških sodnikov pod mizo, neskladje pri trošenju reprezentančnih stroškov brez naročilnic, seznama koristnikov reprezentančnih stroškov itd.)" sprašujem, ali je NO kdaj skupščino v svojih poročilih seznanil s temi nepravilnostmi, o katerih piše, da so se 'vsa leta' dogajale?
3. Groba kršitev zakona o zaščiti živali, ker predsednik ni poskrbel za zakonitost VK pri KZS - Hvala NO-ju, da je kot edini organ znotraj kinologije prepoznal tako početje kot nepravilno.
4. Kadrovska politika - O 'akcijah ugotavljanja, katere članice ga niso podprle na volitvah' čivkajo že na vseh vejah, tako početje pa zagotovo kaže na veliko stopnjo demokracije Tongue. Spomnite se fotk KLIK, kako so delegati glasovali. Smiley Očitno jim je tako ustrezalo, saj se na samih volitvah ni nihče veliko razburjal.
Cel sestavek o zaposlitvah je bolje prebrati v izvirniku. Drugega ne bom komentirala, kot uredništvo spletne strani - nimam pojma, kdo skrbi zanjo. Kdorkoli že je, lahko razmisli, ali res potrebuje uradna spletna stran KZS tako množico slik predsednika, prispevke klubov in društev, v katerih slik predsednika ni, pa pušča kot priponke.
5. Sestanek z ministrom Židanom in direktorico VURS-a - Tudi o temle ni več kaj novega za pripomniti.
6. FCI – Budimpešta - No, o tem bomo očitno v bodoče še veliko slišali in brali. Če je samo delček zapisanega o dogajanju res (pa je menda vse še kako res), bi moralo biti tako početje sankcionirano najmanj z ukrepi, ki jih je bil deležen prejšnji predsednik ali kateri od drugih kinologov, ki mu je bilo nadaljnje delovanje v slovenski kinologiji onemogočeno.  

Člani NO smo mnenja, da je nujno, da pride do moralno etičnega očiščenja Kinološke zveze Slovenije in da se zopet složno postavimo na noge brez delitve na športne in lovske pasme, ampak naj nam bo sleherni pes dober prijatelj in zvest tovariš.

Kaj drugega, kot podpisati se pod tole mnenje, ni mogoče.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : ponedeljek, 04.11.2013 : 08:49:54 »

Hm, spodnje se je pojavilo na uradni spletni strani KZS - KLIK:



V čem je štos? A je predsednik KZS (piše 'bom', torej je njegov tekst) mogoče pozabil, da je Izredno skupščino že sklical, ali pa se vračamo v leto 2011, ko je bilo sklicanih, preklicanih, nesklepčnih in izvedenih skupščin več od števila sej UO?

Včeraj je na klube in društva prispela dokumentacija za sklic izredne skupščine. Sklicatelj te variante je predsednik KZS, vendar se bojim, da je zadeva nekoliko zapletena, saj ni sledil zahtevam Nadzornega odbora in je glasovanje o nezaupnici iz dnevnega reda enostavno črtal Tongue.
Kako bodo v resnici šle zadeve, je odvisno od Nadzornega odbora, ki je zahteval sklic izredne skupščine.

'Kavčičeva' izredna skupščina je sklicana za soboto, 14. decembra 2013, ob 10. uri v dvorani Urška na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Vabilo in zahteva za sklic sta na KLIK, za ostalo dokumentacijo tega sklica se obrnite na vodstvo svojega društva/kluba.

Ali pa je tole pač šlampasto delo 'urednika' spletne strani, ki je brez vsakršnega razmisleka skopiral en stavek iz priloženega dokumenta ...? Ali pa mogoče predsednik sploh ni povedal sodelavcem, da je skupščino že sklical ...?

Ajajaj!

PS: Na uradni spletni strani KZS ni ne duha ne sluha o nobenem sklicu izredne skupščine, pa sta sklica že dva: Nadzorni odbor jo sklicuje za 29. 11. 2013, predsednik KZS pa za 14. 12. 2013.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #6 : ponedeljek, 04.11.2013 : 09:56:28 »

Včeraj mi je za komentarje ostalo samo še dvoje pisanj mag. Kavčiča:

- Odgovor na zahtevo Nadzornega odbora za sklic Izredne skupščine KZS ...
- Pismo mag. Blaža Kavčiča

Kar imam tudi sama povedati o Ad4 oz. 'primeru nemških dog', je v celoti spisal Igor Rac. Vabljeni k branju Odprtega pisma predsedniku Kinološke zveze Slovenije - KLIK

Tudi večino ostalega v njegovih tekstih (tudi drugih, ne samo teh) jemljem podobno, kot zgoraj izpostavljen tekst o nemških dogah.

Se pa moram strinjati z obravnavanim pisanjem v delu, kjer govori o Grahovi vlogi. O tem ni za izumljati tople vode in sem že dala nekaj podatkov v prejšnjih komentarjih. Ob tem se ne strinjam, da je vloga NO samo pregledovanje bilanc, ne pa tudi ostale dokumentacije. O tem so bila napisana že dolga čreva v letu 2011 - klik.

Obe strani (tako Kavčič na eni strani, kot UO in NO na drugi) morata za svoje trditve imeti dokumentacijo. Iz nje je razvidno, kdo je kaj prav in kdo kaj narobe naredil. Nobene velike filozofije ni, so le pravi postopki in premišljeni koraki. Če ljudje ne morejo delati skupaj, sta samo dve možnosti: ali vodja zamenja sodelavce, ali pa zamenjajo sodelavci vodjo. Na poti do cilja narejene napake pač mora ocenjevati tisti, ki je za ocenjevanje pristojen, je pa dejstvo, da kjer ni tožnika, ni sodnika. Pa če še pravil ni ... in na eni strani je 'izvežban' politik ...

Strinjam se tudi, da se z anonimnimi pisanji ni za ukvarjati.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #7 : ponedeljek, 04.11.2013 : 11:07:02 »

Tale tema bo očitno monolog, ker sem pravkar edino vsebinsko sporočilo, ki ga je napisal nek uporabnik, na njegovo prošnjo izbrisala.
Pravi, da je deleženj groženj, jaz pa ne želim, da bi bilo komu zaradi pisanja na mojpes.netu sodelovanje v kinologiji onemogočeno.
Logiran

Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #8 : ponedeljek, 04.11.2013 : 11:11:23 »

Ampak ti kar nadaljuj z monologom, Jana - beremo!  Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #9 : ponedeljek, 04.11.2013 : 11:28:37 »

jst, informacijska pooblaščenka lahko za ušesa kogarkoli želi, vendar ne mene. Ta mail je v gradivu za skupščino KZS, kamor ga nisem priložila jaz, temveč funkcionarji KZS.

Saj se mi je zdelo čudno ... Potem se ti opravičujem in grajam KZS. Pa kako jim lahko pade na pamet, da gradiva za sejo priložijo v taki obliki?
(Retorično vprašanje.)
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #10 : ponedeljek, 04.11.2013 : 11:31:10 »

Saj se mi je zdelo čudno ... Potem se ti opravičujem in grajam KZS. Pa kako jim lahko pade na pamet, da gradiva za sejo priložijo v taki obliki?
(Retorično vprašanje.)

Aja, tole se da tudi prijaviti, preprosto se pošlje na mail informacijski pooblaščenki. Samo se bojim, da bi v tem primeru lahko denarna kazen doletela tudi KZS kot pravno osebo ...
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #11 : ponedeljek, 04.11.2013 : 15:31:01 »

Ampak ti kar nadaljuj z monologom, Jana - beremo!  Smiley

To delamo, ja. In se žal ne moremo čudit. Je pa zgleda tam na KZS leglo takih, ki kar povprek malo brez strokovne podlage opletajo o čemer jim pač na pamet pade. A ne, Jože Vidic?

Tam bi jih bilo dobro več zamenjat, kot kaže.
Logiran

uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #12 : ponedeljek, 04.11.2013 : 23:55:25 »

Obe KZS (pasjo in konjsko) za zdemolirat in na novo začet....
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #13 : torek, 05.11.2013 : 00:23:12 »

Beremo, beremo - čeprav moram priznat, da je tu mač utrudljivo, ker človeku ni jasno, kaj in kako se lahko takele zadeve kar vlečejo in vlečejo in zapletajo kot jara kača.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Jägermeister
gost
« Odgovor #14 : torek, 05.11.2013 : 19:02:02 »

3/4 UO in vsi clani NO so nesposobni in nepismeni.
Ne zmorejo napisati normalno berljivega teksta s konkretno argumentacijo oz. dokazi.
Samo nakladanje jih je.
NO bi lahko sklical izredno skupscino, ce je predsednik ne bi sklical. Ampak jo je.
Preverite datume dokumentov NO in tudi postne zige na kuvertah, ki jih je posiljal NO.
NO-jev sklic skupscine je nezakonit in neskladen s statutom KZS!
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS peskovnik
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines