mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 5  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Junior handling : Handlarska pot Kaje in Ule
Dodal/a jana 13.10.2008 20:41:28 (12671 prebrano)

Handlarska pot Kaje in Ule

Hojla!

Sva sestri Ula in Kaja iz Celja. Odločili sva se, da se predstaviva.

Že od nekdaj sva si želeli svojega psa. Vse se je začelo pred približno sedmimi leti, ko sva začeli govoriti, da bi radi imeli psa. Na začetku to ni zaleglo. Vedno je bil odgovor, da ga bova dobili šele, ko se bomo selili v hišo, saj psa v bloku ne moramo imeti. Ampak midve nisva obupali. Naslednja poteza je bila, da sva začeli na majhne listke pisati: Ula hoče psa! oz. Kaja hoče psa!, ter jih lepiti po celem stanovanju, tudi v hladilniku!

Počasi sva napredovali in začeli smo iskati primerno pasmo. Vsekakor smo hoteli manjšega, družinskega psa. Na izbiro smo imeli veliko pasem, ampak na koncu sta ostala še zahodno višavski beli terier in tibetanski terier. Na koncu smo se odločili za tibetanca.


Ula in Brik

Tako se je najino ''pasje'' življenje začelo pred petimi leti in pol, ko smo dobili Brika. Dobili smo ga ravno v začetku poletnih počitnic. Bili sva presrečni. Lastnica Brikove mamice nam je povedala, da obstajajo tudi pasje razstave. Seveda smo šli poskusiti in usodna razstava je bila CAC Ljubljana 2003. Brikca je razstavljala Kaja, jaz pa sem bila redni spremljevalec na razstavah.

Kaja mi je tudi povedala da obstaja tekmovanje Junior Handling, ampak takrat sem bila stara komaj 9 let in me ni preveč zanimalo. Vseeno sem se poskusila na dveh razstavah. čez nekaj let, natančneje na CAC Celje 2006, me pa ''pikne'' nekaj in odločila sem se, da bom šla za ''foro'' tekmovati v JH. Bila sem 3. Tako sem se naučila vse like, ter šla na naslednjo razstavo v Ljubljano. Tam sem bila na 5. mestu. Nadaljevala sem, ter v Trbovljah postala vice državna prvakinja za leto 2007. To mi je dalo še več zagona. Na CAC Maribor 2007 sem pristala v starejši skupini in vse se je začelo znova. Na CACIB Celje 2008, sem prvič handlala tudi Brika. Všeč mi je postalo tudi navadno handlanje. Za tekmovanje sem si začela sposojati pse različnih pasem. Najprej samo manjše pasme, kasneje sem se poskusila tudi z večjimi. Ves trud je bil poplačan na CAC Hrušici 2008, kjer sem dosegla 3. mesto, ter bila prvič na stopničkah v starejši skupini.


Kaja in Brik

Na CAC Hrušici se je začel tudi Senior Handling (18+), kjer je tekmovala tudi moja sestra Kaja. Nadaljevala je v Trbovljah, kjer je oba dneva dosegla 1. mesto! Tudi njej je dalo to veliko zagona. Prav tako je bila prva tudi na CACIB Pohorje 2008.

Handlanje psov nama je postalo užitek. Tako sva začeli pomagati handlati pse tudi najinim ''pasjim'' prijateljem in lahko se pohvaliva, da nama gre kar dobro od rok. Seveda nama je handlanje v veselje, še bolj pa druženje s psi.

Sedaj se udeležujeva skoraj vseh slovenskih razstav, pomagava handlati, ter tekmujeva v SH-ju in JH-ju.

Toliko o naju, če vas pa še kaj zanima pa vprašajte. Drugače pa, če kdorkoli potrebuje kakšne informacije ali handlarja za svoje štirinožce, se lahko obrne tudi na naju.

Ula in Kaja Rozman
oktober 2008Pridružite se jima na mojpesForumu

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.