mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 10  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


(1) 2 »
Dodal/a jana 10.11.2021 18:30:13 (12795 prebrano)

Namenitev dela dohodnine za donacije

Verjemam, da ste tudi vi med tistimi, ki svoj 1 % dohodnine ne prepuščate državi. Če ste v preteklih letih že izpolnili obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije, lahko ostanete zvesti istim prejemnikom, lahko pa jih za prihodnje leto izberete na novo iz ažuriranega seznama upravičencev do donacij za tekoče leto.

Na mojpes.netu vam predlagamo:
- Zavetišče Horjul, zavod za oskrbo, nego, zaščito in vzgojo hišnih in izgubljenih živali, DŠ: 58869000


foto Zavetišče Horjul, puzzla mojpes.net


Dodal/a jana 3.10.2014 15:16:31 (4940 prebrano)

Svetovni dan živali - Zaščita živali je dolžnost vsakogar

Kar se je leta 1931 v Firencah začelo kot dan, na katerega naj svet pomisli na stisko ogroženih živalskih vrst, se je do danes razvilo v mnogo več. 4. oktober je dan, katerega namen je praznovanje živalskega življenja v vseh svojih oblikah in človekovega odnosa do živalskega sveta. To je dan spominjanja na različne vloge, ki jih imajo živali v našem okolju.

4. oktober je svetovni dan živali.

- KLIK
Ob svetovnem dnevu živali so na UVHVVR posodobili TV oglas, s katerim pozivajo k sterilizaciji mačk.


Dodal/a jana 24.1.2014 22:36:07 (3109 prebrano)

Prostoživeči psi in mačke v Istanbulu ter Zavetišče Yedikule

V Istanbulu sva preživela prvi teden januarja 2014. Seveda ni vse samo lepo in krasno, kot se zdi v "turistični oazi" v Sultanahmetu in če "hočeš", najdeš tudi veliko bednih človeških usod, ulični psi in mačke so pa itak povsod. Več sem jih videla, bolj me je zanimalo, kdo in kako skrbi zanje, za hrano, za sterilizacijo/kastracijo (v nadaljevanju S/K) itd. Postalo mi je kar malo žal, da se nisem o tem pozanimala že prej. Ampak dokler imaš telefon in je vsepovsod na voljo wi-fi, pa striček Google funkcionira, se da vse pravočasno nadoknaditi.

Najprej sva spoznala tiste, ki se imajo po mojem mnenju najbolj fino (razen seveda lastniških) - preskrbljeni svobodnjaki na zelenicah med najbolj obleganimi znamenitostmi.


Dodal/a jana 4.8.2013 20:05:36 (9066 prebrano)

Zavetišča, živalovarstvo in kisle kumare
2013

Poletje je pravi čas, da prežvečimo nekaj zavetiško-živalovarstvenih kumar, ki jih posamezniki že mesece oz. leta prekladajo z leve na desno in nazaj v upanju, da bodo nekoč le dosegle dovolj veliko kritično maso in se bo cela naša družba z njihovo pomočjo spremenila v ... božičke, vile, čarodeje, gusarje, robin hoode ... in kar je še takih čudodelnih bitij.

Verjetno je lušno biti večni otrok, realnost pa žal od nas terja, da slej kot prej vsi odrastemo in prenehamo nasedati poceni propagandnim, pol-političnim in samopromocijskim štosom.

O realnosti izjav, idej, podatkov in mnenj, ki sledijo v nadaljevanju, lahko vsak bralec tega zapisa sam razmisli.

Pa gremo ...

Za uvod: Ker je v teh časih moderno (predvsem pa varno) namesto imen pisati 'nekateri', 'večina', 'mnogi' in podobno nedefinirano, bom po črno-ovčarsko vsepovsod poimenovala avtorje izjav, ki so podlage mojih 'mini zgodb'. Ostali podobno misleči dnevni net pisci so nepomembni, njihova imena pa namerno prezrta.
Na koncu se bom, kot vedno, tudi sama podpisala.


Foto Katarina P. Herček, 2010


Dodal/a jana 10.4.2013 14:10:03 (2956 prebrano)

Pahor že poskrbel za ustrezno namestitev Princeske I.

Ljubljana, 10. aprila (STA) 16:28

Predsednik republike Borut Pahor je po opozorilu zaščitnikov živali že poskrbel za ustrezno namestitev zlate ribice z imenom Princeska I.

S hvaležnostjo smo upoštevali nasvete, Princeska I. je zadovoljna. Ko bi bilo vse tako enostavno, je na Twitterju zapisal Pahor, v dokaz pa objavil tudi fotografijo Princeske I. v novem akvariju.


vir sta.sivir twitter.com/borutpahor
BorutPahor @Borut Pahor
S hvaležnostjo smo upoštevali nasvete, Princeska I. je zadovoljna :) Ko bi bilo vse tako enostavno :) pic.twitter.com/wvsrzAhjDv


Dodal/a jana 26.3.2013 18:17:27 (29369 prebrano)

Oddajanje psov postaja čustveno izsiljevanje
... ali zakaj je branje oglasov za oddajo psov lahko škodljivo

Vsi psi na slikah so srečni v svojih domovih in ne potrebujejo nobene vaše pomoči.

Marsikaj od tega, kar bom zapisala v nadaljevanju, sem že pisala v mnogih drugih člankih in komentarjih, ne pa še kot samostojen zapis. Glede na dogajanja v zadnjih treh letih bo verjetno odziv buren, pričakujem predvsem huda nasprotovanja. Pa nič zato. Podlaga so vsakodnevna facebook in druga bombardiranja s čustveno izsiljevalskimi oglasi za posvojitev odraslih psov, piko na i za objavo pa so dodali nekateri forumski komentarji v zadnjem času, predvsem pa včerajšnji zapis Sare Reusche, Why You Shouldn't Adopt a Dog.

Začela bom s tistim, s čimer Sara končuje:
Ne posvojite psa zato, ker vas potrebuje.
Posvojite psa zato, ker ga vi potrebujete.
Posvojite psa zato, da boste z njim ustvarjali srečno skupno življenje.
Posvojite psa zato, ker si ne morete predstavljati svojega življenja brez njega.


Foto AjdaK


Dodal/a jana 4.10.2011 9:21:51 (2463 prebrano)

Svetovni dan živali 2011 - odgovorno lastništvo mačk

Veterinarska uprava Republike Slovenije letošnje leto pristopa k praznovanju svetovnega dneva živali z novo akcijo osveščanja slovenske javnosti o pomembnosti odgovornega lastništva živali.

Promocija odgovornosti lastnikov živali sega v leto 2008, ko je VURS izvedel vseslovensko oglaševalsko kampanjo Moja žival, moja odgovornost. Letošnja akcija Sterilizirajte in kastrirajte svoje mačke je pravzaprav nadaljevanje omenjene kampanje, s katero želi veterinarska stroka obvestiti lastnike mačk, kako pomembno je nadzorovano razmnoževanje njihovih živali za vzdrževanje dobrega zdravstvenega stanja in dobrobiti živali.

VURSov oglas za sterilizacijo mačk in kastracijo mačkov ob svetovnem dnevu živali 2011 - KLIK


foto Zavetišče Horjul


Dodal/a jana 31.7.2010 20:11:25 (2788 prebrano)


Oblikovanje vixi, Zavetišče Horjul


Dodal/a jana 27.7.2010 20:21:16 (2591 prebrano)


Oblikovanje vixi, Zavetišče Horjul


Dodal/a jana 12.2.2010 17:02:00 (14312 prebrano)


Pojasnilo za forume in druge spletne objave, kjer je prvotna peticija že bila objavljena:

Objavljamo nekoliko spremenjeno peticijo

Za spremembo peticije smo se odločili, da bodo tudi društva za zaščito živali peticijo lahko polno podprla, saj je v prejšnji verziji bil po našem mnenju prevelik poudarek na tem, da zakona ni potrebno spreminjati. Tisti, ki se vseskozi srečujemo z zlorabo živali, ki se je ne da zajeziti, saj je zakon preveč ohlapen, še kako dobro vemo, da bi zakonodajo v določenih segmentih bilo treba popraviti. Vendar se to ne da narediti čez noč, sploh pa ne pod pritiski zgrožene in prestrašene javnosti, saj to lahko prinese le še bolj restriktivno verzijo zakona, brez upoštevanja interesov živali, ki so v ljudskem dojemanju v zadnjih dneh vir nevarnosti, ne pa subjekti, ki potrebujejo zaščito. Vsebina peticije ostaja torej precej podobna, le v tej točki smo jo spremenili.

Sprememba peticije je nekoliko nerodna poteza, saj se je zbiranje podpisov že pričelo, pa vendar verjamemo, da peticija brez podpore prostovoljski društev, ki se bodo angažirala pri zbiranju podpisov, ne more uspeti. Društva pa ne moremo pristati na zbiranje podpisov za nekaj, za čemer ne stojimo stoodstotno.

Verjamemo, da je besedilo peticije napisano tako, da se bo v njem našla velika večina skrbnikov psov, pa tudi marsikdo drug. Upamo, da bo besedilo podprlo čim večje število društev in da bomo koordinirano izpeljali vseslovensko akcijo za prevlado razuma in proti nerazumnim strahovom.


(1) 2 »
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.