mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 12  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Dodal/a jana 6.3.2019 9:04:36 (2506 prebrano)

Odpoklic Hill's proizvodov za pse

Podjetje Hill's Pet Nutrition vrši odpoklic spodaj navedenih krmnih proizvodov za pse:



Proizvajalec: Hill's Pet Nutrition facility, Topeka, Kansas, Združene države Amerike (številka odobritve: KS-PF0-0004)

Proizvodi se tržijo preko maloprodajnih trgovin, veterinarskih ambulant in spletnih trgovin.

Nosilci dejavnosti poslovanja s krmo, ki so vključeni v distribucijo zgoraj navedenih serij konzerviranih krmnih proizvodov za pse izvajajo odpoklic s trga. Proizvodi lahko vsebujejo visoko vsebnost vitamina D, ki presega priporočeno najvišjo vsebnost v krmi za pse.

Visoka vsebnost vitamina D, v krajšem obdobju krmljenja ne povzroča skrbi. V daljšem obdobju krmljenja pa lahko privede do zdravstvenih težav pri psih (odvisno od vsebnosti vitamina D in izpostavljenosti živali). Pri psih se lahko pojavijo znaki, kot so bruhanje, izguba apetita, povečana žeja, povečano uriniranje, pretirano slinjenje in izguba teže. Visoke vsebnosti vitamina D v krmi za pse lahko povzročijo resne zdravstvene težave pri psih, vključno z okvaro ledvic.

Skrbnikom psov svetujemo, da z zgoraj navedenimi krmnimi proizvodi ne krmijo psov ter se za vračilo izdelka, ki ga morda še imajo doma, obrnejo na mesto nakupa.

UVHVVR


Dodal/a jana 25.11.2012 21:57:43 (2365 prebrano)

Umik predloga novele zakona - DDV na hrano za hišne živali ostaja 8%

23. november 2012: Vlada bo iz parlamentarne procedure umaknila predlog novele zakona o DDV, po kateri bi se tudi hrano za hišne živali izvzelo iz obdavčitve po znižani davčni stopnji in obremenilo z 20-odstotnim DDV. Tako stopnja DDV na hrano za hišne živali ostaja 8%.

Vir http://www.sta.si/vest.php?s=s&id=1824500



S posveta proti dvigu DDV za hrano za hišne živali
25. 10. 2012

22. oktobra 2012 se je na pobudo SEEPFA (GIZ proizvajalcev hrane za hišne živali JV Evrope) v Ljubljani odvil posvet za vse, ki jih napovedani dvig DDV-ja za hrano za hišne živali prizadeva tako ali drugače. Cilj posveta je bil problematiko in posledice osvetlili s čim več zornih kotov, tudi s strokovnega vidika - in vladi pokazali, da tako čiste številke kot drugi razlogi govorijo v prid temu, da se DDV za hrano za hišne živali naj ne povišuje. Po posvetu so 25. 10. 2012 pripravili sledeče sporočilo za javnost.

Prizadetih 1.300.000 prebivalcev Slovenije, stroški pa večji od prihodkov
Za nižji DDV tudi ljubitelji hišnih živali

Že povečani stroški zavetišč zaradi večjega števila zapuščenih živali, ki bi se jim morali odpovedati obubožani lastniki, bi presegli morebitne dodatne davčne prihodke državnega proračuna. Zato so se proti napovedanemu dvigu davka na dodano vrednost (DDV) za hrano za hišne živali soglasno izrekli tudi udeleženci ponedeljkovega posveta, predstavniki gospodarstva, strokovnih in ljubiteljskih društev ter nevladnih organizacij iz vse Slovenije.


Dodal/a jana 31.3.2012 10:43:51 (3431 prebrano)

Kodeks za označevanje hrane za hišne živali

Kako naj bodo označeni vitamini? Kako mora biti zagotovljena sledljivost? Kaj pomeni: "bogato z govedino"? Ali smejo biti navedene zdravstvene trditve in kaj dejansko pomenijo? Novi kodeks o označevanju odgovarja na ta in mnoga druga vprašanja o označevanju hrane za hišne živali. Prav tako pa zagotavlja poenoteno razumevanje v EU in državah kandidatkah.

Gospodarsko interesno združenje proizvajalcev hrane za male živali, regionalna organizacija, ki deluje pod okriljem evropske federacije FEDIAF, je decembra 2011 v Ljubljani organiziralo delovni sestanek predstavnikov proizvajalcev hrane za hišne živali in izkazalo se je, da predstavniki veterinarskih uprav Slovenije, Hrvaške in Srbije dobro sodelujejo.

Glavna tema srečanja je bil Kodeks za označevanje hrane za hišne živali, ki temelji na novi evropski uredbi za označevanje krme in hrane za hišne živali, ki je stopila v veljavo 1.9.2011. Kodeks je predstavil Thomas Meyer, generalni sekretar evropske federacije (FEDIAF).
"Po tridesetih letih zelo razdrobljene zakonodaje o označevanju hrane za hišne živali, prinaša novi kodeks velike spremembe za industrijo pridelave hrane za hišne živali. Zato smo zelo zadovoljni, da smo zagotovili za leto dni daljše prehodno obdobje za uveljavitev uredbe. Kot zelo odgovorna branža industrije pa smo se zavezali, da bomo podrobneje pojasnili pravila, navedena v Kodeksu, in zagotovili natančna navodila v zvezi z označevanjem hrane za hišne živali ter navajanjem informacij na samih embalažah, tako za potrošnike kot pristojne organe in proizvajalce," je pojasnil Thomas Meyer.


Dodal/a gost 28.6.2004 18:00:58 (14838 prebrano)

Kako spoznati boljše produkte


Predgovor
Članek je preveden z dovoljenjem avtorice. Originalen članek je objavljen na spletni strani The Dog Food Project.

Plusi in minusi informacij, ki so na voljo na etiketah produktov so detajlno opisani v članku Label Information 101. Ta članek pa vsebuje priporočila, kako dejansko izbrati kvaliteten produkt.

Ta proces ni vedno enostaven in pogosto se boste morali sami odločiti, če je nekaj še vedno sprejemljivo za vas ali ne. Če vaš pes ni občutljiv na sestavine, kot so na primer pšenica, koruza, govedina ali pivski kvas, in so te sestavine kvalitetne (npr. pregledane s strani USDA ali brez antibiotikov in steroidov itd.), te sestavine niso "slabe" in nimate nobenega razloga, da bi se počutili krive, če vaša hrana te sestavine vsebuje! Številne sestavine so na slabem glasu zaradi polovičnega znanja ljudi, ki se hitro širi zaradi vse večje uporabe interneta.

Cilj tega članka je dati na voljo orodje, ki bi vam omogočilo, da se utemeljeno odločite, če je določena hrana za vsa sprejemljiva ali ne.

Priporočila delno temeljijo na kriterijih, ki jih uporablja Whole Dog Journal, ki vsako leto objavlja "Top Ten" listo priporočenih pasjih hran, in na uradnih AAFCO definicijah sestavin, vključujejo pa tudi nasvete iz drugih virov.


domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.