mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 28  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Šport, veselje in delo : Prvi delovni test za Zlato raco 2014
Dodal/a jana 29.3.2014 17:59:35 (1779 prebrano)

Prvi delovni test za Zlato raco 2014

V soboto, 22. 3. 2014, je v organizaciji Kluba za delo prinašalcev in soorganizaciji DRP Burja - Burja retrievers v Ospu na Primorskem potekal prvi delovni test oziroma working test iz prinašanja v letošnji sezoni, ki bo štel za Zlato raco 2014.

Sodelovalo je 23 psov iz Slovenije in sosednje Italije, ki so se pomerili v 4 razredih. V razredu začetnikov, novincev in razredu odpri, ki se med seboj razlikujejo po težavnosti nalog, in v razredu izven konkurence, kjer lahko nastopijo psi, ki bodisi nimajo rodovnika ali pa niso prinašalskih pasem. Priznana italijanska sodnika Riccardo Raccanelli in Laura Lazzaretto sta v vseh razredih zasnovala zanimive naloge in jih odlično ocenila. Zahvaljujemo se za vse njune spodbudne besede, kritike in nasvete, kako še izboljšati svoje delo. Kljub temu, da se je izmed 23 psov uspelo uvrstiti le osmim, sta sodnika pohvalila napredek psov in vodnikov od lanskega leta, ko sta sodila naš čisto prvi delovni test za Zlato raco.


Zlato piščalko vodilnega v skupnem seštevku po prvem delovnem testu sezone si je nadel italijanski tekmovalec Massimiliano D'Agnolo z labradorcem Anuedis Idaho iz razreda novinci. (foto: Vida Habjanič)

V nedeljo, 23. 3. 2014, je potekala še delavnica. Inštruktor Riccardo Raccanelli je pokazal, kako sam uči svoje pse in se osredotočil tudi na težave udeležencev. Opazno je bilo, kako lahko 7-mesečnik v roku štirih ur postane povsem drug pes. Udeleženci so dobili koristne nasvete glede ustavljanja, usmerjanja ter odgovore na vsa njihova vprašanja, ki jim bodo v pomoč pri njihovem nadaljnjem delu.


Udeleženci delavnice pozorno poslušajo inštruktorjeve nasvete. (foto: Eva Krizmanič)

Naslednji delovni test in delavnica bosta potekala sredi junija v Gabrjah pri Tolminu, kamor ste vsi lepo vabljeni.

Več informacij bo kmalu objavljenih na spletni strani www.wtslo.com, kjer si lahko ogledate tudi rezultate delovnega testa v Ospu in vse ostale informacije v zvezi s to, v Sloveniji še manj znano, kinološko disciplino.

Vabljeni, da nas obiščete!

Klub za delo prinašalcev

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.