mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 16  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Vlečni športi : 3. memorial Henrika Sečnika
Dodal/a jana 7.4.2015 10:47:49 (1660 prebrano)

3. memorial Henrika Sečnika

Zadnjo nedeljo v marcu smo v Hrašah pri Medvodah, ki so že tradicionalno prizorišče, organizirali 3. memorial Henrika Sečnika - Dryland tekmo vlečnih psov.

V štirih tekmovalnih kategorijah (cart, bikejoring, scooter in canicross), je bilo prijavljenih 99 navez. Udeleženci so bili iz Avstrije, Italije in Slovenije. Organizirali smo tudi netekmovalni Alerjev tek s kužki, ki je bil namenjen otrokom in tistim, ki se z vlečnim športom do sedaj še niso srečali. S progo je uspešno opravilo 66 tekmovalnih navez, ter še veliko netekmovalnih udeležencev, od katerih je najmlaši štel še neizpolnjeni dve leti in pol. Vsi so se odlično odrezali, saj so progo premagali z veliko dobre volje in prispevali k uspešni izvedbi in prijetnemu zaključku memoriala.


foto Blayo San

Proga dolžine 3,8 kilometra je po sobotnem "boju z melioratrojem" postala kar preveč enostavna in hitra; "razgiban" je bil kilometrski odsek pod gozdom, ki je ob pametni izbiri in nekaj spretnosti omogočal brezblaten prehod. Sončen in kar preveč topel dan je predstavljal napor edino našim "vlečnim strojem".

V kategoriji carts je slavil Aldo Guzzon, pred Davidom Toff Turšičem in Claudiom Driusiem.


foto Blayo San

Bikejoring je bil razdeljen na štiri podskupine; v kategoriji "moški open" se je pokazala premoč SKVVP-jevcev s slavjem Patrika Zupaniča in Edvarda Shumeta, tretji je bil avstrijski predstavnik Makus Gerstl. Med "polarci" se je izkazal domači organizator tekme Matjaž Ovsenek, pred Italijanoma Alessiem Del Fabbriem, ter Claudiem Bertolamijem. V kategoriji "ženske open" je slavila avstrijska predstavnica Heidi Dogl pred slovenkama Elizabeto Zupanič in Jasno Šolinc, med "polarkami" je zmagala Sabine Wohlfahrt pred slovenkama Asjo Rozinec in Mojco Stare.

Kategorija "scooter" je bila skupna za moške in ženske, zmaga je bila družinska - Edvard pred Nušo Schumet, tretji je pa bil italijan Alessio Del Fabbrio.

"Canicross" je bil prav tako razdeljen na štiri podskupine; v kategoriji "moški open" je z najboljšim tekaškim časom proge prepričljivo zmagal Žan Žepič pred Jankom Sedeljšakom in Jernejem Žnidaršičem. Med "polarci" se je izkazal član prirediteljev Aleš Rink pred veteranoma Mirkom Perkom in Ivanom Okršlarjem. V najštevilčnejši kategoriji "ženske open" je slavila Urška Klemen pred Avstrijko Claudio Lehner in Tino Kotnik, med "polarkami" je prepričljivo zmagala Katja Kranjc pred Suzano Pilić.

Tekma je potekala v pasje pretoplem in sončnem dnevu v prijetnem ambientu Jahalnega centra Janahar in njegove bližnje okolice, ob prijateljskem vzdušju in druženju tekmovalcev in njihovih štirinožnih vlečnih prijateljev, ter ob podpori velikega števila obiskovalcev, med katerimi je bilo veliko potencialnih "musherjev".


foto Blayo San


foto Blayo San


foto Blayo San


foto Blayo San

V času, ki je bil rezerviran za obdelavo rezultatov do razglasitve, je potekala demonstacijska predstavitev članov Jahalnega centra Janhar, ki so nas navdušili s svojim znajem in obvladovanjem teh čudovitih živali. Dogajanje je popestril tudi uslužbenec iz slovenske Policije s prikazom znanja in veščin svojih psov. Sledila je podelitev medalj in diplom vsem sodelujočim. Ves čas je bilo poskrbljeno za lačne želodčke udeležencev, gledalcev in njihovih štirinožcev.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, gostoljubnim Hrašanom, udeležencem, obiskovalcem - skratka vsem, ki ste prispevali, da smo prireditev gladko izpeljali. Obisk, vtisi in komentarji kažejo, da je dogodek lepo sprejet in željen, ter je dosegel pričakovane cilje, tako da se že veselimo 4. Memoriala Henrika Sečnika v naslednjem letu.

Hvala, Henrik, ker nas združuješ!

Društvo športnih psov Slovenije
www.dsp-slovenije.eu

Tiskanju prijazna stran Pošlji prispevek prijatelju
domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.