mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 7  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku


Dodal/a jana 1.9.2003 16:37:17 (2666 x prebrano)
O friziranju

Vprašanje:
Imam kokeršpanjela in bi ga želela sama striči in negovati. Zato me zanima, kje dobim knjigo, kako striči psa? Ali so knjige o striženju psov tudi v slovenskem jeziku? če niso, ali je možno dobiti prevod knjige? Verjetno bodo v tej knjigi navedeni tudi vsi potrebni pripomočki: aparat za striženje, klešče za nohte...
Zanima me tudi, ali mu lahko sami izpraznimo analne mešičke in kako to storimo, ker se mu zelo pogosto polnijo.
Irena

Odgovor:
Kolikor vem, v slovenščini ni nobene knjige o striženju psov. In sama knjiga brez praktičnega znanja ne bi pomagala prav dosti. Priporočam vam obisk pri frizerju, ki vam bo povedal, kako pravilno negujete psa, katere pripomočke potrebujete, ogledali pa si boste lahko tudi pravilen postopek striženja. Poiščite frizerja, ki bo dovolil, da prisostvujete striženju.
Za paranalne vrečke pa se obrnite na veterinarja, ki vam bo praktično pokazal, kako pravilno izpraznite vrečke. Psa hranite s kvalitetno hrano, saj bo tako imel urejeno prebavo in pravilno trdoto iztrebkov, ki bodo po naravni poti praznili vrečke.

Odgovarja: Tanja Bončina


Dodal/a jana 1.9.2003 16:36:32 (1750 x prebrano)
O friziranju

Vprašanje:
Ali je angleškega koker španjela NUJNO peljati k frizerju?
Nika

Odgovor:
Nobenega psa ni nujno peljati k frizerju. če zna lastnik sam pravilno negovati psa in ima ustrezne pripomočke, obisk pri frizerju ni potreben.

Odgovarja: Tanja Bončina


Dodal/a jana 1.9.2003 16:33:32 (3230 x prebrano)
O friziranju

Vprašanje:
Imam psička pasme Shih-tzu, ki bo star enajst mesecev. Je bogato odlakan in ker se približuje poletje me zanima, če ga lahko dam ostriči? Zanima me, če poznate kakšnega pasjega frizerja, na Štajerskem območju ali kje drugje? Hvala in lep pozdrav!
Darja

Imam psička pasme Shih-tzu, ki bo star enajst mesecev. Je bogato odlakan in ker se približuje poletje me zanima, če ga lahko dam ostriči? Zanima me, če poznate kakšnega pasjega frizerja, na Štajerskem območju ali kje drugje? Hvala in lep pozdrav!
Darja

Odgovor:
Dolga dlaka psičkov Shih-Tzu zahteva veliko nege. Zato se veliko lastnikov odloči psa ostriči; nekateri samo enkrat letno (pred poletjem), nekateri pa vodijo svoje pse na redna striženja. V Sloveniji je pravzaprav zelo malo registriranih frizerjev za živali in morda boste morali prevoziti malo daljšo pot do najbližjega salona. Povprašajte mimoidoče lastnike ostriženih psov, kam vodijo svoje pse, pozanimajte se na lokalni veterini ali pa v trgovini za male živali.

Odgovarja: Tanja Bončina


Dodal/a jana 1.9.2003 16:29:31 (2014 x prebrano)
O friziranju

Vprašanje:
Imam angleško koker španjelko. Do sedaj sem jo strigel sam. Odločil sem se, da jo peljem na striženje k strokovnjaku-frizerju za pse. Veste mogoče, kje je v Ljubljani frizer za pse?
Miha

Odgovor:
Povprašajte v trgovinah za male živali, v veterinarskih ambulantah, poglejte oglase v revijah Moj pes ali Kinolog, ali pa vprašajte kar mimoidoče lastnike ostriženih kužkov.

Odgovarja: Tanja Bončina


Dodal/a jana 1.9.2003 16:17:04 (5031 x prebrano)
O friziranju

Vprašanje:
Doma imam samojeda in bi ga radi malo postrigli, vendar ne vemo, kje je kakšen frizer za pse. Prosila bi vas, če mi lahko priporočate kakšnega dobrega frizerja in kje ga najdem.
Tina

Nikjer na internetu ni nobenega frizerja za pse, zato me zanima, če mi lahko vi pomagate in mi napišete številko kakšnega frizerja za psa.
Roman


Dodal/a jana 1.9.2003 16:11:12 (1969 x prebrano)
O friziranju

Vprašanje:
Imama 8 mesecev starega maltežana. Redno ga češem in kopam, v zadnjih 14 dneh pa so se mu začeli delati vozliči na dlaki (skoraj pri koži). Zanima me ali se mu mogoče menja dlaka? Kaj naj naredim z vozli? Kuža mi ne pusti, da ga razčešem, ker ga verjetno boli. Kaj naj storim?
Tjaša

Odgovor:
Nastopilo je najtežavnejše obdobje v negi dolgodlakega psa, ki bo trajalo tja do 18. meseca starosti. Psu je začela rasti "prava" dlaka odraslega psa, hkrati pa ima še puhasto dlako mladička. In obe se veselo prepletata med sabo. Potrebno bo veliko časa in potrpljenja, da bosta s kužkom prebrodila to obdobje. Nega mora biti še pogostejša in temeljita. Kužka morate vsak dan krtačiti - uporabite gosto mehko-žičnato krtačo. Nikoli ne krtačite suhe dlake, ker se poškoduje in še raje vozlja. Zato ga vedno prej poškropite s sprejem za razčesavanje ali z vodo, kateri ste dodali žličko balzama. Priporočam tudi pogostejše kopanje (npr. na 10 dni) in razčesavanje ob feniranju. Pri kopanju uporabite veliko balzama. če se bo kuža prevec zavozljal in ga ne boste mogli razčesati, vam priporočam striženje na kratko. Tako se boste znebili puha, novo dlako pa bo lažje vzdrževati.

Odgovarja: Tanja Bončina


Dodal/a jana 1.9.2003 16:10:06 (2288 x prebrano)
O friziranju

Vprašanje:
Sem lastnica pet mesečne resaste foxterierke in me zanima kakšna je primerna starost za prvo striženje-trimanje.
Iris

Odgovor:
če boste psičko strigli sami, jo prvič postrizite v starosti 6 ali 7 mesecev (odvisno od stanja dlake). če pa jo boste vozili k frizerju, predlagam, da jo kar takoj naročite. Ne toliko zaradi same frizure, ampak predvsem zato, da se bo navadila na striženje v salonu. Prvi obiski v salonu so zelo pomembni, zato bodite pazljivi pri izbiri frizerja. Psička ob prvem obisku ne sme doživeti nič slabega! Dober frizer ve, da mora pri mladem kužku bolj kot na frizuro paziti na odnos do psa in na njegovo počutje. Še najbolje je, da se psička pri prvem obisku navaja samo na tujega človeka (frizerja), na mirno stojo na mizi, česanje in dotike celega telesa, na zvok škarij in el. škarij (na vse to navajajte psičko že sedaj sami doma!). Frizer vam bo povedal, kdaj naj bi pripeljali psičko na prvo "pravo" striženje / trimanje.

Odgovarja: Tanja Bončina


Dodal/a jana 1.9.2003 16:07:52 (2331 x prebrano)
O friziranju

Vprašanje:
Ali angleškega koker španjela moraš peljati k frizerju oz. mu striči dlako? Ali je dlaka potem (če ga ne ostrižemo) predolga in je za psa moteča?
Nika

Odgovor:
Ne, angleškega kokra ni nujno peljati k frizerju. če ga pravilno negujete sami, je to čisto dovolj. Je pa res, da se španjeli med seboj zelo razlikujejo. Nekateri so čisto kratkodlaki, drugi imajo samo zastavice po nogah, tretji pa so celi poraščeni. če želite lepo oblikovanega ali pa čisto postriženega španjela, ga boste verjetno peljali k frizerju, drugače pa to ni potrebno.

Odgovarja: Tanja Bončina


domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.