mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa
Kdo je tukaj?
admin: 0 | gosti: 13  

ISSN 1581-3258
2000-2023 © Jana

mojpes.net na Facebooku

Chihuahua - civava - Ibolya Godina - Elektronska zbirka clankov
9. FCI skupina - Družni psi
<< nazaj | pomoč
Čivava (Chihuahua)
Prvi telefonski stik s kupci psov

Avtorica in foto: Ibolya Godina
Vzrediteljica CHI
Mednarodna kinološka sodnica
Objava na mojpes.netu: 28.10.2008

Vsi materiali so avtorsko zaščiteni, vsakršno kopiranje je prepovedano.

Pozor - pri nakupu psa dobro odpreti oči

Kupci psov vedno znova nasedajo ljudem, ki pse nudijo za drag denar! Ko se odločite za nakup, ne bodite leni in ne pojdite do najbližjega prodajalca psov!
Psa se kupi le pri VZREDITELJU, ki nudi poroštvo, da je pes zdrav, cepljen in seveda čistokrven. Z zajamčenim pedigrejem se dobi psa le pri vzreditelju, ki je član katerega od kinoloških društev Slovenije.

Vzrejna zveza čistokrvnih psov je KZS - FCI. Slovenija ima različne klube raznih pasem z zelo STROGO VZREJNO KONTROLO.

Če ste se odločili za neko določeno pasmo, stopite, prosim, v stik z društvom, ki je pristojno za to pasmo, ki ste jo izbrali. Društvo vam bo posredovalo naslove več vzrediteljev. Ker večina teh vzrediteljev psov nima "na zalogi", je na mladiče treba čakati do prvega legla (potrebna je rezervacija). Včasih, če je po pasmi in vzreditelju veliko povpraševanje, se mora počakati celo na drugo leglo! Vzreditelj vas bo o prihodu mladičev na svet takoj obvestil.

To čakalno dobo potrpežljivo vzemite v zakup! Zadovoljni boste, imeli boste dovolj časa, da se pripravite na novega družinskega člana in tudi to pomeni veselje.

PRIPRAVA - to ni toliko nakup vsega potrebnega, kot je košarica, ovratnica, vrvica in ostalo, temveč je zlasti pomembno zbrati čim več informacij, kako moramo z malim kužkom, ki pride v hišo, ravnati! Pri tern vam bo vzreditelj kot strokovnjak z veseljem priskočil na pomoč.

Najprimernejši čas za prihod mladiča v hišo je v starosti 8 - 12 tednov, če je bil pred tem seveda kompletno cepljen in tetoviran s številko pedigreja. Tako ste lahko gotovi, da je vse v redu in lahko BREZ SKRBI začnete s kupljenim družinskim članom NOVO ŽIVLJENJE.

Ostanite še naprej v stiku z vzrediteljem, kajti nihče vam ne bo znal svetovati bolje od njega, on bo imel odgovor na vsako vaše vprašanje.

Ibolya Godina
Vzrediteljica CHI
Mednarodna kinološka sodnica


Vsebine na tej spletni strani so avtorsko zaščitene. Vsako kopiranje je prepovedano.

 

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.