mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 05.06.2024 : 07:38:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Jolly in Jimmy
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jolly in Jimmy  (Prebrano 38545 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #75 : torek, 02.12.2008 : 15:45:32 »

Hvala, skogkatt, približno nekaj takega sem si tudi mislila, da je.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #76 : torek, 02.12.2008 : 15:59:18 »

deteljica, v večini se s tabo strinjam, vedno je vzrok za napad, ne bi pa se strinjala s tem, da je Jimmy kazal znake, pa jih niso opazili. (Vixen daje pojasnilo Wink )
Imela sem slabo izkušnjo psa tipa bull z mojim psom in od takrat naprej sem izredno izredno previdna, tako težko jim zaupam, da je joj...
Nekako me strašijo njihovi ugrizi, vsaj moje izkušnje, če je nek pes, ki ni tipa bull ugriznil nekoga je tudi takoj spustil, ni držal ''plena'', kaj šele da pod nobenim pogojem ni hotel spustit.
le moje mnenje sram
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #77 : torek, 02.12.2008 : 16:01:06 »

Računaj na to, da so bili bulli selekcionirani tako, da napadov niso nakazovali. Nakazovanje pomaga v vsakodnevnem življenju, ker pomeni opozorilo in da nasprotniku možnost, da se umakne. To v borbi ni zaželjeno, tako da so preživeli in se parili samo psi, ki napadov niso nakazali.

mogoče smo se narobe razumeli- napisati bi morala- pri vsakem psu se opazi,da bo napadel.  Smiley
Ne govorim o opzorilnem nakazovanju vedenja.
In še vedno trdim,da se opazi (tudi pri bulih) in da samo niso opazili. Niso opazili, ker pač nepoznajo tega konkretnega psa in imajo na splošno ljudje premalo do nič izkušenj z napadalnimi psi- še manj pa stkimi,ki niso napadalni,dsamo občasno koga iz "neznanega" razloga napadejo.
Zgolj slučajno imam osebno kar nekaj izkušenj s tovrstnimi primerki in celo posedovala sem enega , čeprav ni bil bull. Bi pa tale konkretni dogodek povsem pasal v njegov repertoar potencialnih dogodkov  Wink.



Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #78 : torek, 02.12.2008 : 16:02:42 »

Pa si ga kdaj pogruntala zakaj? Undecided
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #79 : torek, 02.12.2008 : 16:06:19 »

deteljica, ja. Saj sem napisala, da jo bom pustila samo, pa obremeniti jo nameravam maksimalno. Ona je vodja. Jimmyju pomirjevalo še ni prijelo, ugriznil je dobesedno nekaj sekund po tem, ko je dobil injekcijo in ja, vem, da nakažejo vedno, kljub temu pa nisem prepričana, da bi (če bi bila jaz z njim) to preprečila, ker je bilo po opisu sodeč res popolnoma nepričakovano. Nagobčnika ni imel ravno tako, kot ga večina naših nima, ker ni sodeč po njegovemu vedenju sicer nikomur še na kraj pameti ni padlo, da bi lahko naredil kaj takega.
Logiran

Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #80 : torek, 02.12.2008 : 16:19:36 »

Zelo mi je žal za ta današnji dogodek. Kljub temu, da oba izhajata iz istega okolja seveda ni nujno, da bi tudi Jolly kdaj storila kaj takega.
Jaz sicer ne bi tvegala z oddajo psičke, pa ne zato ker je bullčica, katerega koli psa v takem primeru, morda res le izkušenemu vodniku, ki bi psici znal na pravi način pokazati, kdo je vodja.

Vem, da imajo psi kosmata ušesa (moja definicija včasih nepredvidljivega), ampak vseeno mi ne gre v glavo to Jimmyjevo dejanje. Sploh po opisih, da je bil pravi cukerček.

Evtanazija v tem primeru je pa seveda edina rešitev za Jimmyja. Pač that is life - it suck many times  Sad.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #81 : torek, 02.12.2008 : 16:26:40 »

Deso, meni gre tudi vse sorte po glavi. Ampak tudi če bi šla jaz, pa tudi če bi imel nagobčnik, se je odločil odreagirat tako, kot se je. Se strinjam, posledic za druge ne bi bilo, za njega pa ne vem, če bi se kaj spremenilo.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #82 : torek, 02.12.2008 : 16:48:32 »

pri ta
Pa si ga kdaj pogruntala zakaj? Undecided
Pri takih psih je tako,da vedno veš zakaj ,ko se že dogodi (če se spoznaš in si gledal seveda). Kar pa ne pomeni,da boš lahko predvidel kdaj in kje se bo spet ponovilo.
Ker z razlliko od psov ,ki imajo večkrat izpade jih lažje  predvidiš. Pri takih ,ki so načeloma vedno prijazni, celo zelo obremenjlivi in imajo izpade občasno- lahko po več let ne, kljub izivom, pa je najbolj nevarno ravno to- ker zaspiš, pozabiš  in potem spregledaš in zamudiš ukrepanje.
Zato so to po moje nejbolj nevarni psi. Vodnik mora imeti absolutno avtoriteto in 100% pozornost vedno in povsod- kar je izjemno naporno in težko, predvsem, če zgleda brezveze.
Res ni za vsakega, čeprav je obvladljivo.
Meni npr niti v sanjah ni prišlo na misel it z mojim konkretnim psom v mesto ali kamorkoli kjer so ljudje na dosegu, brez haltija. Niti v sanjah. In niti v sanjah mi ni prišlo namisel,da bi za sek pogledala stran, ko je bil pes spuščen, ali pa da bi mi grm ali drevo za moment zastiralo pogled na psa. Do nekje 11 leta- potem je postal varen.
In nisva doživela nobenega incidenta- no mogče enega,ko je nasrkal dežnik (niesem bila za hip pozorna, zlagala sem nekaj v prtljažnik , pes je bil na vrvici- ne bi o tem,da je z enim ugrizom pregriznil zložen dežnik mimoidočega na pol ? - razlog oseb aj eprepozno zagledala ps ain se ustrašila, pokazala jezo ). Preprečila sem jih pa mogoče 6? Enega na dve leti v povprečju- s pravočasnim poveljem NE oz pravočasno zadržanim haltijem- ob zamudi bi se vsak od njih lahko končal zelo tragično.
Ob tem  vsi ki so tega psa poznali ga opišejo prijaznega in čist nenapadalnega, če slučajno niso bili naključno priča kateremu od 6 "skoraj dogodkov".

Čas za rekcijo pa je res izjemno kratek, - zato je treba psa pozorno gledat ves čas (vidi se ,samo moraš vedet kaj gledat in re sgledat, pri mojem npr se je samo prižgal drugačen sij v očeh, pri drugem takem poznanem se je eno uho prepognilo, tretji je sek prej olesenel)vsak ima drugačen znak ) in zato sem jaz imela gor halti- ker z ovratnico nimaš šans psa zadržat ker povodec in ovratnica dajeta preveč maneverskega prostora za naprej. Halti pa obrne glavo , gobec stran. Časa za reakcijo je pa največ 1. sek

V glavnem - da se lepo preživet tudi s takim psom -jaz bi si upala, in mi je tudi šlo pdlično, ampak nisem za na xeroks in kje je kakšen primeren posvojitelj, ki ga želi?
Če kdo pozna koga,ki bo vzpostavil tako avtoriteto, da ko bo rekel NE bo pes zamrznil tudi v zraku,  in res nadaljnjih 10 let ne bo pogledal niti sek stran od pasje glave, mu lahko psa date tudi v posvojitev brez problema.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #83 : torek, 02.12.2008 : 16:50:08 »

aj a- pa nima to veze z okoljem. Pes ima to sebi al pa nima.
Če je okolje in socializacija odlična je takih dogodkov velik manj, če je slabša pa mal več- vedno pa so. In dost je da je eden v celem življenju, če je tagičen.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #84 : torek, 02.12.2008 : 16:53:27 »

Hvala deteljica. Odgovor seveda ni samo zame, bo marsikomu koristil pri razumevanju, ampak kot sem že rekla. Se učim, če imam možnost.
Logiran

Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #85 : torek, 02.12.2008 : 17:02:19 »

mi pa ni všeč ko se v tej temi navija za evtanazijo Jolly, ko pa je Smetka že za več psov v azilu napisala da so ali so bili tečni, pa take "rešitve" ni predlagal nihče.
Podpis.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #86 : torek, 02.12.2008 : 17:25:11 »

Ojoj Jimmy  Undecided
Mi je pa Roki pred leti tudi zagodel eno. Imela sem eno kolegico,ki je bila malo starejsa od mene. Dostikrat je bila pri nas in Roki jo je naravnost obozeval. Na trenutke se mi je zdelo, da je imel njo raje kot mene. Poznala ga je 2 leti. Potem se pa zgodi nekaj. Njegovo nepredvidljivo naravo sem poznala in imela oci na pecljih,kot sokol. Bil je normalen dan, bil jo je vesel, vse ok. In ko ga je bozala je naredil cudno pozo. Vedela sem da bo napadel. Odrinila sem ga koliko sem ga lahko. Priletel je v omare z odprtim gobcem. Kolegica je bila le pol metra stran od njega z obrazom,ko je skocil. Razcefral bi ji obraz,ce ga ne bi odrinila. Tezko je razumeti,zakaj je napadel,pa ravno njo. V vecini primerov se da opazit ko se pes cudno vede. Ampak,ce ga opazuje prava oseba. Imela sem to smolo,da sta oba psa,ki sem jih imela,bila zelo nepredvidljiva. Flipi je drugacen. Ampak sem vseeno previdna.
Zal mi je za kar se je zgodilo.    Undecided
Drzte se vsi. Nikomur ni za ocitat. Previdnost pa ni nikoli odvec.  Kiss
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #87 : torek, 02.12.2008 : 17:46:41 »

Pozdravljeni,

Upam, da se boste v življenju čim manjkrat srečevali s takšnimi in podobnimi zapleti, predvsem pa, da boste vedno in zmeraj prav odreagrali, res. Upam, v dobro vseh morebitnih vpletenih. Meni ni uspelo opaziti za nekatere kot kaže zelo očitnih znakov, sploh pa smo bili vsi skupaj očitno nesposobni psa snet z veterinarkine noge. 
Meni je v dotičnem primeru in ta trenutek žal samo Varje, ki upam, da bo čim prej okrevala.

lp, ada
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #88 : torek, 02.12.2008 : 17:48:14 »

Drži se Ada Kiss In Varja seveda tudi!
Logiran

moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #89 : torek, 02.12.2008 : 17:58:40 »

Aja, moje pisanje se je nanasalo na lastniske pse. Ada, tezko je karkoli predvidit,ker pes ni tvoj. Pri lastniskih psih je to drugace,ker odrascas z njimi. Nisi mogla vedet. Ko se pes prelevi iz flegmatika in napade,skoraj tezko verjames. Binulja, drzi se.   Kiss
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Jolly in Jimmy
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines